Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne

Rejseinformation 11 Days MS Santa Cruz II
Afrejser
29 afgange mellem feb 2023 og mar 2024
Pris fra kr 77.109
kr 64.065
Helpension inkluderet

Tag med på en opdagelsesrejse med UNESCO-byer, en høj vulkan og Galápagosøernes naturskatte..

Oplevelse i Sydamerika

Udforsk Quito, der er en af Sydamerikas mest charmerende hovedstæder og en verdensarvsby med yndefuld arkitektur fra den spanske æra, hyggelige restauranter og små butikker med kunsthåndværk. Smag lækre, ecuadorianske specialiteter og gå på opdagelse på farverige markeder fyldt med lokal kunsthåndværk. Vi besøger også en aktiv vulkan og tager på en naturvandring imed fantastiske omgivelser.

I Darwins fodspor og kølvand

Charles Darwins besøg på Galápagosøerne ombord på H.M.S. Beagle førte til hans skelsættende arbejde, Om Arternes Oprindelse. På et vidensorienteret ekspeditionskrydstogt følger vi i Darwins fodspor, lærer om hans opdagelser og gør et par opdagelser selv.

Galápagosekspeditionen inkluderer håndplukkede landgange, hvor vi ser dyreliv i et bredt udvalg af økosystemer. Se søløver dase i solen på den lille Isla Mosquera og kæmpeskildpadder på Isla San Cristóbal og Isla Santa Cruz. Se på den berømte landleguan på Isla Santa Fé og Isla Plaza Sur og oplev de farverige fuglekolonier på Isla Española, den lille Isla Edén og Isla Seymour Norte.

Ekspeditionsskibet – M/S Santa Cruz II

Med M/S Santa Cruz II’s fastlagte rejseplaner får man på bedste vis afdækket mulighederne for at se øer og dyreliv på Galápagos. Mange udflugter foregår på eksklusive besøgscentre, hvilket betyder, at vi ofte har alle områderne for os selv. Vi har adskillige naturguider ombord på Santa Cruz II, hvilket betyder, at man kan vælge mellem et bredt udvalg af aktiviteter hver dag.

Vores skib er et af få fartøjer ved Galápagos, der er udstyret med et fuldt udvalg af udforskningsudstyr, herunder fartøjer, kajakker, snorkleudstyr og paddleboards. Vi har endda en båd med glasbund. Selvfølgelig er sikkerheden og bæredygtigheden altafgørende under hele krydstogtet, og der er en læge ombord 24 timer i døgnet.

 Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne Ekspeditionskrydstogt til Galápagosøerne
 • Dag 1
  Tyskland/Quito, Ecuador

  Flyrejse til Quito

  Din opdagelsesrejse begynder efter flyveturen fra Tyskland til Quito, en by, der strækker sig over ækvator, og hvor det føles som om, at der altid er forår i luften. Byen ligger smukt i en dal hele 2850 meter oppe, og den er verdens næsthøjest beliggende hovedstad. Udsigten til de nærliggende bjerge minder os hele tiden om, at vi er i Andesbjergene.

  Quito blev grundlagt af inkaerne, og nu er detn en travlt og moderne by. Men man behøver ikke kigge langt under den moderne facade for at finde fortiden, og den gamle bydel er et decideret udstillingsvindue for klassisk, spansk arkitektur. Quito kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1978, fordi historien er så godt bevaret.

  Efter ankomsten til Mariscal Sucre Airport i Quito er der transport til et hotel centralt i byen.

  Når natten falder på, kan man rette blikket mod byens funklende lys, der spreder sig op ad de omkringliggende bakker og bjerge. Det er virkelig et fascinerende syn! Første overnatning i Sydamerika er på hotellet i Quito. Vågn udhvilet og frisk til den videre rejse.

  Dag 1
  Tyskland/Quito, Ecuador

  Flyrejse til Quito

 • Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturel tur i Quito

  Efter morgenmad tager vi dig på en heldagstur i byen, hvor vi vil udforske livet, troen, køkkenet og traditionerne i Ecuadors hovedstad. Turen handler om at leve på Quito-måden som en af de lokale, besøge butikker, udforske markeder, møde lokale urtehealere, lære færdigheder fra kunsthåndværkere og nyde noget mad fra det fantastiske, ecuadorianske køkken, når vi spiser frokost på det sofistikerede Casa Gangotena Hotel.

  Vi tager ud på en gåtur i den smukke gamle bydel med en intention om at lære mere om de folk, der bor i det største og bedst bevarede historiske centrum i Amerika. Guiden tager os med for at se de gamle gader og kirker, vi standser for at møde kunsthåndværkere, købmænd, hattemagere og konditorer. På vejen prøvesmager vi noget lækkert chokolade lavet af den fineste, ecuadorianske kakao.

  Om eftermiddagen krydser vi gaden til det fremragende Casa del Alabado Archaeological Museum. Det huser en fantastisk samling af førcolombianske udstillinger, der er mere end 5.000 år gamle, alle smukt fremvist i et restaureret palæ fra det 17. århundredes kolonitid.

  Turen inkluderer også et besøg til El Panecillo – en 182 meter høj vulkanbakke med panoramaudsigt over Quito i al dens andeanske pragt. Senere nyder vi vores middag på hotellet, hvor du kan reflektere over dagens opdagelser eller eventuelt tage ud for at se noget mere.

  Dag 2
  Quito, Ecuador

  Kulturel tur i Quito

 • Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur til Cotopaxi-vulkanen

  I dag kommer vi helt tæt på et af Ecuadors naturvidundere, når vi besøger en aktiv vulkan og kommer op i næsten 3900 meters højde.

  Men først har vi et ophold vi ved det fotogene Sangolqui-friluftsmarked, hvor man kan prøve diverse specialiteter fra Andesbjergene. De lokale, oprindelige folk sælger deres produkter her, og man kan se bælgfrugter, frugter og grøntsager med flotte farver. Ud over mad kan man her købe tøj og andet kunsthåndværk, og der er mulighed for at snakke med de venlige folk i boderne.

  Parque Nacional Cotopaxi ligger midt i bjergenes pragt kun halvanden times kørsel fra Quito. Det for det meste træløse landskab er karakteristisk for paramo-hedeområderne i Andes, og her kan man se flokke af lamaer strejfe vildt omkring. Hold godt øje med fuglelivet med blandt andre andesmåger, flere arter af kolibrier, og med lidt held får man den majestætiske kondor at se. Vi vandrer hen til Limpiopungo-lagunen, der er en smuk sø, der afspejler de dramatiske omgivende bjergtoppe.

  Cotopaxi betyder “månens hals” på det lokale sprog quechua, og vulkanen er med sine 5.910 meter og en næsten perfekt konisk form en af verdens højeste.. Det gabende krater måler 800 meter og rummer en af verdens få ækvatoriale gletsjere. Det første registrerede udbrud fra Cotopaxi fandt sted i 1534 og skræmte både lokale og conquistadorer, og det sidste store udbrud skete i 1904.

  Til frokost får vi lækre, traditionelle retter, der er tilberedt af nogle af regionens bedste kokke i San Augustin del Callo, og sent på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet for at spise middag.

  Dag 3
  Quito, Ecuador

  Tur til Cotopaxi-vulkanen

 • Dag 4
  Galápagos, Ecuador

  Krydstogtet begynder

  Efter morgenmaden tager vi til Quito lufthavn for at flyve over det blå Stillehav og videre på vores eventyrrejse. Efter et par timer lander vi på Isla Baltra i Galápagos Ecological Airport der drives på vedvarende energ,i og som siges at være verdens grønneste lufthavn!

  Efter at vi er landet i den spektakulære Galápagosøgruppe kører vi direkte til havnen, hvor det komfortable ekspeditionsskib Santa Cruz II ligger fortøjet. Skibet er vores hjem de næste par dage.

  Den oceaniske ekspedition begynder med en kort, obligatorisk sikkerhedsorientering. Man kan foretage check-in og komme på plads, inden vi mødes til frokost i den smukke restaurant, hvor kaptajnen udbringer en skål og ønsker alle et spændende eventyr. Krydstogtet begynder lige efter frokost.

  Vores første ophold er blot fire sømil væk på sydspidsen af den lille Isla Mosquera. Det er et lille stykke vulkan, der er blevet skubbet op mellem de større øer Isla Baltra og Isla Seymour Norte. Den lange og smalle sandbanke er omgivet af lavarev, og stedet er hjemsted for en af de største kolonier af søløver på Galápagos.

  Hop ombord på en lille ekspeditionsbåd og sejl med i land, hvor søløverne daser i solen. Det er første glimt af øernes fantastiske mangfoldighed og rigdom, og holmen er fyldt med røde klippekrabber og mange havfuglearter, herunder blåfodede suler.

  Turen er let og er kun på et par hundrede meter på tværs af flade sandklitter, og guiderne lærer os noeget om det skrøbelige havmiljø og de landlige økosystemer på Galápagos.

  Dag 4
  Galápagos, Ecuador

  Krydstogtet begynder

 • Dag 5
  San Cristobal Island

  Besøg kæmperne

  I dag lægger vi til i Puerto Baquerizo Moreno, som er øgruppens hovedstad. Efter en 40-minutters køretur til Cerro Colorado kan du besøge et avlscenter for den stærkt truede kæmpeskildpadde. Den er et ikon for Galapagos med en naturlig levetid, der anslås til over 100 år.

  Cerro Colorado Tortoise Reserve arbejder på at øge antallet af disse gigantiske krybdyr og sørge for, at de ikke længere er truet af udryddelse. De lever her under forhold, der ligner deres naturlige habitat, og hvor de trives. Skildpadderne trisser rundt under løvdækket i en seks hektar stor skov, som også er hjemsted for snesevis af andre endemiske arter, herunder San Cristobal-spottedroslen og San Cristobal-lavafirbenet.

  Om eftermiddagen tager vores små ekspeditionsbåde dig til Punta Pitt på den østlige spids af øen. Dette usædvanlige sted består af en eroderet, vulkansk kegle, og der er en sti her med en spektakulær udsigt over kysten. Punta Pitt er det eneste sted på Galapagos, hvor du kan være så heldig at se hele tre arter af suler. Den blåfodede sul er let genkendelig pga. sine blå fødder!

  Nyd en vandretur på land, eller udforsk kysten ombord på en af vores små ekspeditionsbåde. Det er fremragende at snorkle eller svømme i det klare vand her, og du kan se søløver lave undervandsakrobatik over revet, så husk at medbringe dit badetøj og nogle gode vandresko.

  Dag 5
  San Cristobal Island

  Besøg kæmperne

 • Dag 6
  Santa Fe Island og South Plaza Island

  Salig skønhed og virkelig evolution

  Lige efter morgenmaden vil du sætte din fod på en idyllisk, hvid sandstrand på øen Santa Fe og tage på en naturskøn vandretur. Øen er hjemsted for en koloni af søløver såvel som den endemiske Barrington-landleguan, som normalt kan ses, når de sidder blandt de kæmpe figenkaktusser eller slapper af på klipper i solen.

  Øen har en fredfyldt stemning over sig, og det kan være, at vi slapper af ved at svømme eller måske snorkle fra vores små både. Hvis du vil kigge på den undersøiske verden, kan du deltage i en tur i vores båd med glasbund. Kajakkerne er også klar til brug, så hvorfor ikke opdage denne smukke og vilde ø i dit eget tempo?

  Efter en dejlig, lang frokost, der er blevet stablet på benene af vores fremragende kokke ombord, tager vi af sted til vores næste destination, South Plaza Island. Vi vil passere gennem en kanal, hvor det turkisblå vand sættes i relief af de hvide sandstrande, som igen står i skarp kontrast til de sorte lavasten. Langs kysten kan vi se fregatfugle, svalehalemåger og skråper, der svæver rundt i brisen.

  South Plaza Island er meget lille, men den er vært for en fantastisk vifte af forskelligartet flora, især den blomstrende sukkulent sesuvium og tætte klaser af piggede pærer. Landleguaner slapper søvnigt af ude ved kysten, mens havleguanerne glider op fra og ned i vandet. Hvis du er heldig, kan du endda få øje på en hybrid af de to, hvilket er resultatet af intergenerisk avl mellem de to underarter – det er virkelig evolution!

  Dag 6
  Santa Fe Island og South Plaza Island

  Salig skønhed og virkelig evolution

 • Dag 7
  Santa Cruz Island

  Kæmpe skildpadder og ø-aktiviteter

  Denne morgen går vi i land på øen Santa Cruz ved Puerto Ayora, den største by i øgruppen. Her besøger vi Charles Darwin forskningsstation, hvor over 200 forskere og frivillige arbejder for at bevare dyrelivet på Galapagos.

  Besøg avlshusene, hvor du kan se babyskildpadder i inkubatorer, og se Darwins berømte finker med dine egne øjne – det var de fugle, han brugte som grundlag for sin evolutionsteori.

  Prøv derefter at bruge en trapiche – en sukkerrørskværn, der bruges til at udtrække saften, som derefter enten drikkes med det samme eller fermenteres til spiritus. For at komme hen til møllen kan du hoppe på vores bus eller cykle, hvis du føler dig mere aktiv.

  Efter at have oplevet Opuntia kaktusskov kan du nyde frokosten i højlandet. Det er et helt andet økosystem end kystsletterne, med fugtigt grønt løv og et køligere klima. Det er også det sted, hvor de fleste af kæmpeskildpadderne strejfer rundt. Her har du mulighed for at se disse giganter i deres naturlige habitat. De er nemme at få øje på, når de trisser rundt, gumler på græs og vælter sig i vandhullerne.

  Når frokosten er slut, kan du i stedet for at kigge på skildpadder vælge mellem flere forskellige aktiviteter, der kan omfatte mountainbiking eller kajakroning i Tortuga Bay. Du kan også vandre de 2 km hen til denne smukke bugt og stoppe ved Playa Brava, en smuk snehvid strand, der i sæsonen er udklækningssted for de grønne skildpadder.

  På samme gåtur kommer du forbi Playa Mansa, der er en afsondret naturlig mangrovebugt med klart og roligt vand, der er ideelt til svømning, snorkling eller kajakroning. Du kan også bare nyde udsigten fra mangrovernes skygge!

  På grund af fredning og bevarelse af naturen er der begrænsning på antallet af besøgende i Tortuga Bay, så sørg for at koordinere det med ekspeditionsteamet.

  Dag 7
  Santa Cruz Island

  Kæmpe skildpadder og ø-aktiviteter

 • Dag 8
  Española Island

  En succesfuld bevaringshistorie

  Española siges med sine fire millioner år at være en af de ældste øer i øgruppen og er også den sydligste. Det er en magnet for fugleentusiaster, da næsten hele verdens bestand af Galapagosalbatrosser yngler her mellem marts og januar. Vær på udkig efter Nazca-suler, blåfodede suler og svalehalemåger, som alle findes her.

  Hold også øje med Española-lavafirbenet, som har en markant rød farve, samt de stærkt farvede havleguaner, der er en bestemt endemisk underart, der kun findes her.

  Mens vi taler om dyrelivet, så kom der gode nyheder i 2020, da man opdagede, at en sjælden skildpadde var blevet far til over 900 børn. Diego, der er over 100 år gammel og udlånt fra San Diego Zoo, har muligvis på ene hånd reddet sine underarter fra udryddelse. På grund af hans bemærkelsesværdige indsats er han nu blevet pensioneret og bor på Española med sin udvidede familie, og han forventes at leve omkring 150 år.

  Du vil komme til at opleve det berømte El Soplador – hvilket betyder “blæseren” – et blæsehul, der skyder vand over 20 meter op i luften. Effekten forårsages af bølger, der ved højvande løber ned i en revne i lavaen, hvorefter vandet blæses ud gennem en sprække. Bagefter går vi ombord igen til endnu en dejlig og afslappet frokost.

  Om eftermiddagen udgør den postkortsmukke koralstrand i Gardner Bay og den nærliggende Osborn Islet nogle smukke omgivelser til at observere søløver, spottedrosler og finker, mens du tager dig tid til blot at slappe af eller måske tage en dukkert i vandet for at få en fantastisk oplevelse med at snorkle. Her er der også mulighed for at sejle i kajak.

  Dag 8
  Española Island

  En succesfuld bevaringshistorie

 • Dag 9
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lille stykke af paradis

  Eden Islet ligger ud for kysten af Santa Cruz Island og er en vulkansk kegle, der stikker op gennem havet. Her er der en overflod af vilde dyr, og i det klare, lave vand håber vi på at få øje på Galapagos’ grønne skildpadder, rokker og nogle ufarlige revhajer.

  Vi tager snorkeludstyret med, så husk dit badetøj, hvis du vil være med til at udforske et rev. Hvis vejret tillader det, kan du også tage en tur med den glasbundede båd eller padle rundt langs Edens kyst i en kajak. Hold øje med fregatfuglene inde på kysten med deres karakteristiske, gummiagtige røde struber.

  Efter en velfortjent frokost ombord på skibet tager vi senere over til øen North Seymour. Dette lille og for det meste flade stykke land blev skabt, da et vulkanudbrud løftede havbunden op, hvorfor det ser så glat og eroderet ud.

  Lige over landgangsstedet er der en lille skov med sølvgrå Palo Santo-træer, der også er kendt som helgenernes træ. Disse træer er typisk bladløse og forbliver inaktive halvdelen af året. De venter bare på regnen, som er deres stikord til at blomstre. Træet er berømt som middel til at lave røgelse. Prøv, om du kan dufte det!

  Dette er et fantastisk sted at observere kolonier med blåfodede suler, fregatfugle og svalehalemåger. Søløver og havleguaner har også hjemme her på North Seymour, og de er glade for at mæske sig i alt godt fra havet i de frodige farvande her. Da den unge Darwin først så havleguanerne, beskrev han dem som klodsede firben og afskyelige, men vi erklærer os uenige og tror, at du vil holde med os!

  Dag 9
  Santa Cruz Island og North Seymour

  Et lille stykke af paradis

 • Dag 10
  Baltra Island/Guayaquil, Ecuador

  Ekspeditionsrejsen slutter

  Nu, hvor dit ekspeditionskrydstogt er ved at slutte, er det tid til at tage afsked med det frodige dyreliv og det fantastiske landskab på en af verdens mest utrolige naturdestinationer. Vi vil også sige farvel til vores vidunderlige besætning og ekspeditionsteamet, når vi går fra borde på Baltra Island.

  Du vil blive transporteret til lufthavnen, hvor dit ventende fly fører dig til Guayaquil. Ved ankomsten til Guayaquil vil en repræsentant hjælpe med den internationale flyforbindelse tilbage til Storbritannien.

  Når du sidder og tænker tilbage på det nylige eventyr, håber vi, at du vil have fået nogle fantastiske minder, nye venner og have trang til at udforske endnu mere i fremtiden. Vi håber faktisk, at vi inden alt for længe kan byde dig velkommen ombord igen.

  Dag 10
  Baltra Island/Guayaquil, Ecuador

  Ekspeditionsrejsen slutter

 • Dag 11
  Tyskland

  Ankomst i Tyskland

  Flyankomst i Tyskland

  Tænk tilbage på dine eventyrlige oplevelser i Sydamerika og mærk den opstemte følelse af at have været på et af verdens kulturelt mest relevante og smukke steder. Din følelse af eventyr er blevet vakt, og du vil uden tvivl planlægge din næste rejse til et af de fjerne verdenshjørner. Du er en af os nu, vi ses ombord snart!

  Dag 11
  Tyskland

  Ankomst i Tyskland

Afrejser

2023

Februar:
14.
28.
Marts:
14.
28.
April:
11.
25.
Maj:
9.
23.
Juni:
6.
20.
Juli:
4.
18.
August:
1.
15.
29.
September:
12.
26.
Oktober:
10.
24.
November:
7.
21.
December:
5.
19.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
2.
16.
30.
Februar:
13.
27.
Marts:
12.

Aktuelle tilbud:

 • Valentines tilbud: Spar kr 13.000 per person

  Bestil en eventyrlig ekspedition til unikke Galapagos senest den 28. februar og spar 13.000 kr per person.
  Kan kombineres med Ambassador-rabatten, men kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud.
  Læs mere og bestil
 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel  

 • Tre overnatninger, morgenmad og aftensmad i Quito inden ekspeditionskrydstogtet på DAG 2 og 3.

Flyrejser

 • Returflyrejse på økonomiklasse fra Tyskland til Quito og tilbage fra Guayaquil,inklusive alle skatter (inklusive tog- og flybillet)
 • Returflyrejse på økonomiklasse mellem Quito og Baltra og mellem Baltra og Guayaquil

Transport  

 • Al transport i Quito, transport mellem Baltra lufthavn og skibet

Udflugt

 • Kulturel heldagstur i Quito inklusive frokost
 • Smuk heldagstur til Parque Nacional Cotopaxi inklusive frokost

Supplementer

 • Entrébillet til Parque Nacional Galápagos
 • Transitkontrolkort til Galápagosøerne
 • Adgang til lufthavnslounge i Guayaquil lufthavn, når vi vender tilbage fra Galápagosøerne

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand)
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame
 • Vandflaske, der kan genbruges, til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Tysk- og engelsktalende ekspeditionsteam, der står for aktiviteter og giver lærerige oplysninger ombord og i land
 • Velkomst- og farvelcocktails

Aktiviteter ombord

 • Benyt skibets videnskabscenter med bibliotek, mikroskoper og prøver
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug skibets boblebade og motionscenter

Aktiviteter ved landgang

 • Landgange, vandreture, kystnær udforskning og aktiviteter, herunder kajakroning, snorkling og skibets glasbundsbåd.
 • Leje af våddragt er inkluderet

Ikke inkluderet

 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering

Bemærk

2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.
Dit skib

MS Santa Cruz II

Byggeår 2002
Renoveret 2021
Skibsværft ASENAV Shipyard (CHL)
Passagerkapacitet 90
Brutto last 2664 ton
Længde 71,8 m
Ræling 13,4 m
Fart 10,5 knob
2 people kayaking in front of the ship Santa Cruz II.

Når du udforsker Galápagosøerne med os ombord på MS Santa Cruz II, vil du nyde en afslappet atmosfære i førsteklasses omgivelser. Den lille størrelse – med en gæstekapacitet på maks. 90, giver plads til hyggelige, men alligevel stilfulde omgivelser. Du vil let føle dig hjemme ombord.

Læs mere om MS Santa Cruz II

Du synes sikkert også om