Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Rejseinformation 15 dage MS Maud
Afrejser
15. juni 2023
12. juni 2024
Pris fra
kr 42.500
Helpension inkluderet

Oplev Sydskandinaviens maleriske landskaber

Malerisk, skandinavisk charme

Fra Dover udforsker vi idylliske kystbyer, livlige fiskerbyer, fotogene øgrupper og smukke vandveje på et sommerekspeditionskrydstogt på Nordeuropas feriesteder langs kysten.

Norges øer og fjorde

Efter at have set Tyskland, Danmark og Sverige oplever vi Oslos bykultur. Herefter er det videre til Norges dramatiske sydkyst med dens uberørte fjorde. For en fuld, dybdegående oplevelse tager ekspeditionsteamet os tæt på områdets vidunderlige natur, uanset om det er på cykel, i kajak eller i små ekspeditionsbåde.

Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer Sydskandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer
 • Dag 1
  Dover

  Afrejse fra Dover

  De eventyrlige oplevelser i Sydskandinavien begynder her

  Sommerekspeditionskrydstogtet til Sydskandinavien begynder i Dover. Hvis man har tid, kan man gå en tur til Dover Castle, der er en enorm fæstning med betagende udsigt over kanalen.

  Herefter er det tid til at gå ombord på M/S Maud. Hent ekspeditionsjakken, der er inkluderet i rejsens pris, kom på plads i kahytten og gå på opdagelse på ekspeditionsskibet, der er designet til udforskning tæt på og med god komfort. Mød også eksperterne fra ekspeditionsteamet, der er kyndige foredragsholdere, hyggelige værter og venlige guider.

  Slap af i Explorer Lounge & Bar og se verden passere forbi gennem panoramavinduerne. Den eventyrlige rejse er begyndt.

  Dag 1
  Dover

  Afrejse fra Dover

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af og lær noget til søs

  Nyd havluften, mens vi sejler til Tysklands kyst

  Det er tid til at koble af fra hverdagslivet, slappe af og virkelig komme i stemning til vores sommerekspeditionskrydstogt.

  Bliv bekendt med Skandinaviens livsfilosofier som dansk hygge, det svenske begreb “lagom”, som betyder “ikke for meget, ikke for lidt, men lige tilpas”, og det norske udtryk “friluftsliv”, der refererer til en passion for naturen. Nyd foredrag, der holdes af ekspeditionsteamets medlemmer, der med glæde deler omfattende viden om Sydskandinavien.

  Nyd udsigten fra M/S Mauds store observationsdæk, mød de andre rejsende, udnyt motionscentret og nyd boblebadene eller få tip fra skibets professionelle fotografer.

  Dag 2
  Til søs

  Slap af og lær noget til søs

 • Dag 3
  Sild

  Fortryllende Sild

  Nyd kystnatur og rustik charme

  Vi kommer til den billedskønne, nordfrisiske ø Sild. Med 40 kilometers uberørte klitter, strande og hedelandskab tiltrækker øen mennesker, der søger fred og et sted væk fra andre mennesker.

  Udforsk Lists rustikke charme - måske på cykel - og prøv øens kulinariske specialitet, Sylter Royal-østers eller nyd et besøg på det økologiske museum, der drives af vedvarende energi.

  Ved lavvande kan man på en kort gåtur langs mudderbankerne komme til kanten af Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og til det uspolerede Ellenbogen-naturreservat, der er et paradis af fred og ro.

  • Inkluderet Erlebniszentrum Naturgewalten Sylt
  Dag 3
  Sild

  Fortryllende Sild

 • Dag 4
  Kielerkanalen

  Sejlads i Kielerkanalen

  Nyd en smuk sejlads gennem verdens travleste kanal

  Vi sejler fra Nordsøen til Østersøen på den maleriske, 98 kilometer lange Kielerkanal, der blev bygget i 1887-95 for at hjælpe skibe med at sejle uden om Danmarks stormomsuste halvø, Jylland.

  Gå ud på dækket, når vi passerer frodigt land, særprægede landsbyer og fantastiske landskaber. Vi oplever hverdagslivet langs kanalen, græssende kvæg, tålmodige lystfiskere, cyklister og selvfølgelig de mange skibe og lystbåde.

  Vi passerer de imponerende sluser - eller schleusen - ved Holtenau, inden vi har et kort ophold i selve Kiel.

  • Inkluderet Gåtur i Kiel
  Dag 4
  Kielerkanalen

  Sejlads i Kielerkanalen

 • Dag 5
  Skagen

  Danmarks solrige Skagen

  Maleriske Skagen, et paradis for kunstnere og naturelskere

  Rejsen fortsætter til Danmark, og vi ankommer til den populære strandby Skagen, hvor Østersøen møder Nordsøen.

  Billedkunstnere blev inspireret af det klare lys og begyndte at komme hertil for at male i starten af 1800-tallet. På Skagens Museum kan man se deres værker, der fik enorm indflydelse på dansk kulturhistorie.

  Efter at have besøgt det livlige bycentrum, kan man udforske de vilde landskaber ad nærliggende vandrestier. Gå ud på Grenen, der er Danmarks nordligste punkt, eller til “Den tilsandede Kirke”, hvor kun tårnet er synligt, syd for byen eller til Råbjerg Mile, der er det tætteste, vi kommer på en ørken i Danmark.

  • Inkluderet Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation
  Dag 5
  Skagen

  Danmarks solrige Skagen

 • Dag 6
  Lysekil og Smögen

  Lysekil og Smögen

  Oplev Sveriges smukke badebyer

  Ekspeditionskrydstogtet fortsætter til Sverige, og vores første destination er den hyggelige badeby Lysekil. Den ligger midt i den smukke øgruppe og tilbyder masser af muligheder for udendørs aktiviteter.

  Den gamle bydel, Gamlestan, er et charmerende, velbevaret kvarter, der er perfekt til en gåtur. Besøg nogle af byens caféer og restauranter, hvor man kan nyde regionens berømte skaldyr.

  Senere tager vi til Smögen og nyder aftenen. Her kan man se rækker af fiskerhuse og smukt renoverede hytter med nænsomt holdte haver. Om aftenen er Smögens travle strandpromenade det ideelle sted at tilbringe en sommeraften.

  • Inkluderet Guidet gåtur i Lysekil
  Dag 6
  Lysekil og Smögen

  Lysekil og Smögen

 • Dag 7
  Fjällbacka

  Idylliske Fjällbacka

  Find ud af, hvorfor Ingrid Bergman elskede dette sted

  Den lille by Fjällbacka, der engang var den berømte svenske filmstjerne Ingrid Bergmans yndlingssted om sommeren, er et livligt sommerferiested med farvestrålende huse. Området har flere naturreservater, der er fantastiske til gåture. På en gåtur langs kajen kan man udforske den gamle del af byen og stoppe ved en af de skønne restauranter ved vandet. Gå op ad trætrapperne til Vettebergets klipper for at få en imponerende udsigt over Fjällbacka.

  En kort køretur derfra ligger Vitlycke Museum, der ligger i Tanum, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan man se over 600 helleristninger, der er næsten 4.000 år gamle.

  • Inkluderet Guidet gåtur i Fjällbacka
  Dag 7
  Fjällbacka

  Idylliske Fjällbacka

 • Dag 8
  Koster-øerne

  Koster-øerne

  Udforsk Sveriges bemærkelsesværdige havbiosfære

  Vi udforsker Bohuslän-øgruppen og sejler op langs Sveriges smukke vestkyst forbi skønne fiskerbyer. Vi tager et ophold ved de to Koster-øer midt i Kosterhavet Nationalpark, der er et paradis for havliv.

  På øen Nord-Koster ser vi områder, der er fyldt med sten i Valnäs, og til fods nyder vi den imponerende udsigt fra Högen.. På Syd-Koster udforsker vi de charmerende, kystnære enge, gamle skove og sandstrande til fods eller på cykel.

  Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med tæt på Kosterhavets vrimlende havliv med ekspeditionsbåde, kajak eller på snorkleture.

  Dag 8
  Koster-øerne

  Koster-øerne

 • Dag 9
  Oslo

  Udforsk kosmopolitiske Oslo

  Nyd Oslos kulturelle og smukke seværdigheder

  Ekspeditionskrydstogtet fortsætter til Oslo, Norges hovedstad ved fjorden. Med dens rige historie og moderne kunstscene er Oslo et fascinerende sted at gå på opdagelse. Her er museer, gallerier og betagende arkitektur, alt inden for rækkevidde - blandt andet det smukke operahus og det nye Munchmuseet.

  Tag en spadseretur i skulpturparken Ekebergparken, besøg Akershus Slot og Fæstning eller slap af i en flydende sauna. Udforsk det moderne kvarter Sørenga, nyd strandlivet midt i byen og rund det hele af med et måltid på et af Oslos mange traditionelle og nye nordiske spisesteder.

  • Inkluderet Oslo - Frammuseet
  Dag 9
  Oslo

  Udforsk kosmopolitiske Oslo

 • Dag 10
  Kragerø

  Kragerøs naturlige skønhed

  Småøer, rev og bugter i en idyllisk øgruppe

  Efter Oslo besøger vi den smukke kystby Kragerø. Det elegante feriested med udsigt over småøer og rev summer af aktivitet om sommeren.

  Kragerø har inspireret mange kunstnere, der har været tiltrukket af dens fantastiske lys og landskaber. Edvard Munch tilbragte seks år her, og man kan endda nyde en slentretur gennem Kragerøs charmerende, smalle gader, butikker og spisesteder for at besøge nogle af de steder, der inspirerede ham.

  Man kan også tage med ekspeditionsteamet på cykeltur fra ø til ø eller svømme eller tage på vandretur i naturen. Udforsk Telemarkskanalen, der er en af verdens smukkeste vandveje.

  Dag 10
  Kragerø

  Kragerøs naturlige skønhed

 • Dag 11
  Lysefjord og prædikestolen

  Lysefjord og prædikestolen

  Oplev seværdigheden Preikestolen

  Vi nyder udsigten over Lysefjords slående, lodrette klipper på vores sidste ekspeditionsdag i Norge. Vi sejler dybt ind i den imponerende fjord og når den verdensberømte Preikestolen (prædikestolen).

  Nyd en fantastisk udsigt til klippen nedefra, mens vi nærmer os. Spejd efter den ligeså berømte Kjeragbolten, hvor en enormt stor kampesten ligger fastklemt i en fjeldspalte.

  Hvis man er eventyrlysten, kan man som tilkøb tage med ekspeditionsteamet på en fem timer lang guidet vandretur til Preikestolens udsigtspunkt, der ligger svimlende 600 meter over Lysefjord. Efter en smuk sejltur på fjorden, og efter at have hentet vores trætte men opstemte vandrere, fortsætter vi til Rosendal.

  Dag 11
  Lysefjord og prædikestolen

  Lysefjord og prædikestolen

 • Dag 12
  Hardangerfjord

  Sommerlige Hardangerfjord

  Rosendals smukke frugtplantager og haver

  Vi sejler videre til Rosendal, der er en malerisk by i hjertet af Hardangerfjord. Den er omgivet af fjelde og vandfald, og smukke frugtplantager på fjeldskråningerne dyrker æbler til en prisvindende cider.

  Udforsk sammen med ekspeditionsteamet - eventuelt på kajak- og vandreture - og nyd Bondhusvatnet og Folgefonna-isbræen.

  En bemærkelsesværdig seværdighed er Rosendals storslåede baroni fra det 17. århundrede. Dets indre er bevaret, som var det år 1927. En sti gennem den pragtfulde rosenhave, der blomstrer i juli, fører til det dramatiske Hatteberg-vandfald.

  • Inkluderet Rosendal – Folgefonn Senteret
  Dag 12
  Hardangerfjord

  Sommerlige Hardangerfjord

 • Dag 13
  Lista-halvøen

  Lista-halvøen

  Smukke strande og rigt fugleliv

  M/S Mauds beskedne størrelse gør det muligt at udforske Norges sydkyst tæt på. Med dens sandstrande, græsklædte klitter og vådområder er Farsund et af områdets bedste steder at tage på fuglesafari om sommeren.

  Ved ankomst skal man holde øje med vagten ved lystbådehavnen, der byder både og besøgende velkommen. Herefter kan man slentre en tur på den smukke strand, besøge Nordberg-fæstningen, der blev bygget af tyskerne under Anden Verdenskrig, eller gå op i Lista Fyr for at opleve en fantastisk udsigt.

  • Inkluderet Historisk gåtur i Farsund
  Dag 13
  Lista-halvøen

  Lista-halvøen

 • Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

  Nyd den sidste dag til søs

  Det er vores sidste hele dag, og vi sejler tilbage til Dover. Sørg for at få mest muligt ud af dagen til søs på M/S Maud. Nyd det sidste daglige foredrag fra ekspeditionsteamet og lyt, mens rejsens højdepunkter opsumeres.

  Genoplev oplevelserne i Sydskandinavien og del historierne med de andre rejsende over en middag eller drinks i Explorer Lounge & Bar. Slap af i boblebadet eller saunaen eller gå ud på dækket for at spejde efter havfugle og delfiner, der ofte følger skibet.

  Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

 • Dag 15
  Dover

  Ankomst i Dover

  Vores opdagelsestur i Skandinavien er ved at nå sin slutning

  Nyd en sidste morgenmad på skibet, inden vi lægger til. Hvis der er tid, kan man udforske lidt mere af Dover og dens berømte, hvide klipper, inden vi rejser hjem.

  Dover er porten til det engelske landskab, så inden hjemrejsen bør man besøge Dover Castle eller det romerske fyr, der angiveligt er Storbritanniens ældste bygning. Man kan også tage på en rundtur i det underjordiske hospital og de hemmelige tunneler fra Anden Verdenskrig under slottet.

  Man går i land med vidunderlige minder om sommeren i Skandinavien – idylliske øer og øgrupper, maleriske fiskerbyer, vidunderlige fjorde, imponerende natur og selvfølgelig alle de venlige mennesker, man har mødt undervejs.

  Dag 15
  Dover

  Ankomst i Dover

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
15.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
12.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam organiserer aktiviteter på skibet og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et lille bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområder
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

• Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
• Udflugter og aktiviteter kan ændres
• Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og ombordstigning
• Der forventes ikke drikkepenge

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om