Sydskandinavien – Øgrupper, fjorde og hyggelige fiskerlandsbyer

Sydskandinavien – Øgrupper, fjorde og hyggelige fiskerlandsbyer

Sydskandinavien – Øgrupper, fjorde og hyggelige fiskerlandsbyer

Sydskandinavien – Øgrupper, fjorde og hyggelige fiskerlandsbyer

Rejseinformation 15 dage MS Maud
Afrejse
15. juni 2023
Pris fra
kr 42.500
Helpension inkluderet

Oplev idylliske kystbyer, fiskerlandsbyer, betagende øgrupper og fjorde på et sommerekspeditionskrydstogt til små steder langs kysterne i Tyskland, Danmark, Sverige og Norge.

Vild natur, aktivt eventyr

Fra Dover vil du opleve nogle af regionens smukkeste vandveje og besøge nogle af Sydskandinaviens bedst bevarede hemmeligheder. Blandt dem er kystnære skjulesteder med vild natur og strækninger med fine sandstrande. Vores første stop er den fortryllende og vindblæste tyske ø Sild. Herfra rejser vi gennem den smukke Kielerkanal og sejler til det stilfulde Skagen i Danmarks nordligst beliggende by.

Vi tager op til Sveriges vestkyst til den smukke Bohuslän-øgruppe, hvor vi besøger fjerntliggende holme, ugenerte strande og en havnationalpark. Her er livet blevet formet af elementerne, og maleriske fiskerlandsbyer står stort set uberørt hen af tiden. Naturattraktionerne langs kysten tiltrækker et sommerpublikum, der søger aktivt friluftsliv, naturens helende kraft og kunstnerisk inspiration.

Norges øer og fjorde

Kosmopolitiske Oslo giver et mellemspil af kulturelle perler og arkitektoniske mesterværker. Vi fortsætter langs Norges sydlige kyst, hvor vi opdager tilbagetrukne øer og beskyttede bugter. Herfra sejler du langs de betagende, uberørte fjorde til Rosendal og Lysefjord i det vestlige Norge, inden vi vender tilbage til Dover.

Vores kyndige ekspeditionsteam vil bringe dig tættere på naturen, guider dig til fods, på cykel, i kajak eller ekspeditionsbåde for at gøre dette til en virkelig, uforglemmelig oplevelse.

Sydskandinavien – Øgrupper, fjorde og hyggelige fiskerlandsbyer
 • Dag 1
  Dover, England

  Sommersejlads fra de hvide klipper 

  Alle ombord i Dover! MS Maud er her, klar og venter på at tage dig med på en sommerrejse i det sydlige Skandinavien.

  Hvis du har tid, kan du tage en gåtur langs eller til toppen af Dovers ikoniske, hvide klipper, der er blevet et patriotisk symbol for England. En af de bedste steder at gøre det er ved St Margarets-bugten, som har en fantastisk udsigt over den kalkholdige kystlinje fra dens brede, småstenede strand.

  Når du er kommet ombord på skibet, vil du hente din gratis ekspeditionsjakke, komme på plads i din kahyt, udforske skibet og deltage i den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Efter det første ud af mange lækre middage og en velkomstskål fra kaptajnen vil du møde dit ekspeditionsteam.

  De er dygtige foredragsholdere, varme værter og rare guider på hele rejsen, men først og fremmest, er de der for at sørge for, at du har det sikkert og behageligt. De vil gøre det til en prioritet at gennemgå vigtige sundheds- og sikkerhedsaspekter med dig og dine medrejsende.

  Når skibet sejler fra land, kommer vi forbi de hvide klipper i Dover og sejler ud i Nordsøen. Stræk benene, og lær MS  Maud at kende, dit hyggelige hjem under rejsen. Hvis vejret holder, kan du indånde den sunde havluft ude fra dækket.

  Eller sætte dig i Explorer Lounge & Bar for at se verden passere forbi gennem panoramavinduerne, eventuelt mens du nyder et dejligt glas vin. Dit eventyr langs Tysklands kyst og Sydskandinavien er officielt gået i gang! 

  Dag 1
  Dover, England

  Sommersejlads fra de hvide klipper 

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

  Nyd en dag på havet, mens vi sejler mod Tysklands kyst. Du vil have masser af tid til at koble af fra hverdagslivet, slappe af og komme i stemning til dette sommerekspeditionskrydstogt.

  Her i Skandinavien er vi jo kendt for vores livsfilosofier som dansk hygge, det svenske begreb lagom, som vil sige ikke for lidt, ikke for meget, men lige tilpas; og endelig det mere generelt udbredte udtryk friluftsliv, som siges at stamme fra Norge.

  Nyd udsigten fra MS Mauds vidtstrakte observationsdæk, fordyb dig i en god bog sammen med et stykke friskbagt kage fra Fredheim-restauranten eller udnyt motionscentret og boblebadene fuldt ud.

  Du vil også blive inviteret til foredrag, der afholdes af ekspeditionsteamet, som med glæde deler deres omfattende viden om det sydlige Skandinavien med dig. Der er nye emner hver dag. De vil være relevante i forhold til det område, du sejler i. Denne ekstra indsigt vil forstærke din oplevelse og udfylde din følelse af opdagelse med skønne detaljer. Vores professionelle fotografer ombord vil også være til rådighed for at give de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv.

  Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

 • Dag 3
  List, Sild, Tyskland

  Nordsøens vindomsuste glamour

  Din første anløbshavn internationalt blevet kaldt Tysklands ‘Martha’s Vineyard’, altså et malerisk fristed ved havet, der tiltrækker et glamourøst publikum, som søger fred og et sted væk fra andre mennesker. Velkommen til Sild, den mest kendte af de nordfrisiske øer og Tysklands nordligst beliggende punkt. Her, ved lyden til de skvulpende bølger, vil du finde 40 km uberørte, fine sandstrande med sandklitter og blomstrende hedelandskaber.

  Vi lægger til ved List, som ligger på den nordligste spids af Sild, og oser af vild, rustik charme. Nyd den forfriskende havluft, mens du udforsker byen og dens smukke strande til fods på egen hånd. Nyd den charmerende stemning med den smukke havn, de stråtækkede huse og bolsjestribede fyrtårne. Lej en cykel, hvis du har lyst til at være aktiv, eller lej en af de karakteristiske Strandkorb (strandstole), hvis du hellere vil slappe af.

  Prøv øens kulinariske specialitet – Sylter Royale østers – som dyrkes lokalt på Tysklands eneste, kommercielle østersfarm. Eller nyd din frokost på en af de mange fiske- og skaldyrsrestauranter langs promenaden. De lokale specialiteter inkluderer muslinger, nordsørejer og matjes, marinerede sild.

  Hvis du er interesseret i videnskab, vil du nyde et besøg til det lokale, økologiske museum, der drives af vedvarende energi, og som er dedikeret til Nordsøen. Se fascinerende udstillinger og multimedie-udstillinger om det lokale klima, vejr og naturfænomener, som f.eks. Tysklands største vandreklitter. Du kan selv se denne sandklit langs øens mere læfyldte østkyst.

  Ved lavvande kan du gå en tur langs de såkaldte vader, der ligger ud mod Vadehavet, og som er på UNESCO’s liste over verdensarvssteder. Vestkysten er en populær destination for windsurfere på grund af dens buldrende bølger og kraftige vind. Nord for List ligger naturreservatet Ellenbogen. Denne udsatte, forblæste, albueformede halvø er fantastisk: kilometervis af uspolerede kystlandskaber, ro og naturlig charme.

  • Inkluderet Erlebniszentrum Naturgewalten Sylt
  Dag 3
  List, Sild, Tyskland

  Nordsøens vindomsuste glamour

 • Dag 4
  Kielerkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskøn sejlads

  Du bliver måske overrasket over at opdage, at verdens travleste, menneskeskabte vandvej ikke er Panamakanalen eller Suezkanalen, men faktisk Kielerkanalen, også kendt som Nord-Ostsee-kanalen. I dag sejler vi gennem den maleriske 98 km lange passage fra Brunsbüttel i Nordsøen gennem Schleswig-Holstein til Holtenau i Østersøen. Kanalen gør, at skibe kan sejle uden om Danmarks stormende halvø Jylland og afkorte rejsen med 363 km.

  Denne ferskvandskanal, oprindeligt kaldet Kaiser Wilhelm I-kanalen, blev bygget i 1887, indviet i 1895 og udvidet i 1907, og det tog 9000 arbejdere at bygge den over otte år. I dag er den 160 meter bred og 11 meter dyb, og den krydses af syv høje broer med frihøjde på 43 meter. Vi sejler under Rendsburg Højbro, en jernbanebro med en usædvanlig 360 ° sløjfe, som gør, at tog kan komme til Rendsburg Station.

  Slap af, og nyd en smuk passage gennem kanalen. Gå ud på dækket, når vi passerer frodigt land, ejendommelige landsbyer og fantastiske landskaber på turen. Du vil se hverdagslivet ved kanalen; græssende kvæg, tålmodige lystfiskere, hundeluftere og cyklister langs kanalstien, og selvfølgelig de mange skibe og lystbåde.

  Du kan stå på dækket og kigge, når vi krydser igennem de imponerende sluser, eller schleusen ved Holtenau, inden vi sejler de sidste 16 km langs Kielerfjorden til Kiel. Vi vil have et kort, teknisk stop i Kiel, så du kan få nok tid til at strække benene og se denne havneby. Hvis du sejler i den sidste uge af juni, kan du opleve Kielerugen, verdens største kapsejlads med deltagelse fra normalt 4.000 skibe.

  • Inkluderet Gåtur i Kiel
  Dag 4
  Kielerkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskøn sejlads

 • Dag 5
  Skagen, Danmark

  Danmarks foretrukne sommerfristed

  Når du ser de karakteristiske, gule huse med røde tage, er du kommet til Skagen, en af Danmarks mest populære destinationer. Skagen er en livlig strandby på toppen af Jylland, hvor Kattegat møder Nordsøen. I løbet af sommermånederne er det helt specielle lys, den vidunderlige natur og smukke, hvide sandstrande et stort trækplaster.

  Oplev det livlige bycentrum med dens travle lystbådehavn, museer, gallerier og små butikker, eller tag væk fra byen langs vandrestierne for at udforske den vilde natur og de smukke kystlandskaber. Hvis du foretrækker det, kan du også slappe af på stranden og tage en opkvikkende svømmetur i havet.

  Du kan besøge Skagen Museum for at se værker af Skagensmalerne, som f.eks. Krøyer, Ancher og Tuxen. I 1859 opmuntrede Hans Christian Andersen, der var inspireret af naturen, kunstnere til at slå sig sammen med ham i Skagen. Efterhånden som budskabet spredte sig, kom malere, musikere, forfattere og digtere til byen. Dette kunstnerkollektiv, kendt som Skagensmalerne, fik en kæmpestor indflydelse på dansk kulturhistorie.

  Knap 5 km nord for Skagen ligger Grenen. Her kan du opleve den rå natur ved Danmarks nordligst beliggende punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Hvis du ser nøje efter, kan du se bølgerne fra de to sider støde sammen. Gå en tur blandt sandklitterne, eller tag Sandormen, en tur på vogn trukket af en traktor. Området er også populært blandt fugleentusiaster.

  Du har måske lyst til at besøge den tilsandede kirke. Det, der ser ud til at være en lille kirke fra det 14. århundrede, viser sig at være tårnet i Sankt Laurentii, som engang var den største kirke i Nordjylland. Vandresandet begravede kirken og efterlod kun tårnet synligt. Videre sydpå ligger Råbjerg Mile, det tætteste Danmark kommer på at have en ørken. Tag på en vandretur op til toppen af denne 40 meter høje og 3 kvadratkilometer store vandresandklit og få en fantastisk udsigt.

  • Inkluderet Det Grå Fyr og Skagen Fuglestation
  Dag 5
  Skagen, Danmark

  Danmarks foretrukne sommerfristed

 • Dag 6
  Lysekil, Sverige

  Sveriges afslappede kyst

  Velkommen til Sverige! I løbet af de næste fem dage vil du udforske den fascinerende Bohuslän-kyst, en karakteristisk, stenet kystlinje med glatte kampesten og fiskerbyer, der oser af liv i løbet af de varme sommermåneder.

  Vores første destination er den hyggelige badeby Lysekil. Lysekil og det omkringliggende område i den smukke øgruppe tilbyder masser af muligheder for udendørs aktiviteter.

  Gå en tur og oplev byens smukke arkitektur. Den gamle bydel, Gamlestan, er et charmerende, velbevaret kvarter, perfekt til en gåtur om sommeren. Besøg nogle af de lokale caféer og restauranter, hvor du kan nyde regionens berømte skaldyr.

  Om eftermiddagen fortsætter vi vores naturskønne rejse langs Sveriges kystlinje mod Smögen,, hvor vi tilbringer aftenen.

  Ved ankomst i Smögen kan du beundre de billedskønne rækker af fiskerhuse og smukt renoverede hytter med deres kærligt holdte haver. Sug den dovne sommerferiestemning til dig, mens du kigger på fiskerbådene, der losser deres daglige fangst nede ved havnen.

  Senere er Smögens travle strandpromenade ved vandet den ideelle måde at tilbringe en lang sommeraften på. Hvis du får lyst, kan du prøve räckmacka – svensk smørrebrød med rejer, der er meget populær her.

  • Inkluderet Guidet gåtur i Lysekil
  Dag 6
  Lysekil, Sverige

  Sveriges afslappede kyst

 • Dag 7
  Fjällbacka, Sverige

  Ingrid Bergmans yndlingssted om sommeren

  Den lille by Fjällbacka var engang den berømte filmstjerne, Ingrid Bergmans, yndlingssted om sommeren. I dag er byen en levende ferieby om sommeren med huse malet i klare farver, og der er en rigtig idyllisk stemning over stedet. Tilhængere af Scandi noir-romaner kan måske genkende stedet fra Camilla Läckbergs romaner – hvilket ikke er så overraskende, da det også er forfatterens fødested.

  Den maleriske ferieby har sit navn fra de høje klipper "‘Fjället’, hvorfra der er udsigt over byen. På en gåtur langs kajen kan man udforske den gamle del af byen og stoppe ved en af de skønne restauranter ved vandet. Gå op ad trætrapperne til Vettebergets klipper for en imponerende udsigt over Fjällbacka og det omkringliggende område.

  Området har flere naturreservater, der er fantastiske til gåture. Undervejs kan man tage en dukkert i havet fra stranden eller klipperne.

  En kort køretur væk finder man Vitlycke Museum, der ligger i Tanums verdensarvscenter. Her kan man se over 600 udskæringer i sten, der er 4.000 år gamle. Der er et friluftsmuseum her, og du kan udforske kopier af bygninger fra bronzealderen.

  • Inkluderet Guidet gåtur i Fjällbacka
  Dag 7
  Fjällbacka, Sverige

  Ingrid Bergmans yndlingssted om sommeren

 • Dag 8
  Øgruppen Koster, Sverige

  Havbiosfære

  I dag vil vi udforske den fantastiske øgruppe Bohuslän, der strækker sig langs Sveriges smukke vestkyst fra Göteborg. Gå ud på dækket, når vi sejler langs kanalen, forbi maleriske fiskerlandsbyer beliggende i pragtfuld natur, fortryllende øer, op til Kosterhavet Nationalpark.

  Koster – Nordkoster og Sydkoster – ligger i midten af Kosterhavets Nationalpark. På Nordkoster kan du nyde de forrevne, dramatiske og barske landskaber til fods, og se marker med skærvelag i Valnäs. Fra Högen, det højeste punkt på øen markeret af to fyrtårne, har du en fantastisk udsigt over hele øgruppen.

  Du vil blive charmeret af de kystnære enge, gamle skove, sandstrande og afsondrede bugter på Sydkoster, hvor du nemt kan udforske området til fods eller på cykel. Fra den lokale kirke kan du klatre op til det imponerende udsigtssted på toppen af Valfjäll. Lær om øens lokale historie og fiskerarv på museet ved Långegärdes kaj.

  Da øerne mest er bilfrie, er de ideelle for vandrere, med afmærkede stier og spor, der passer til alle niveauer, og med mulighed for at tage omveje undervejs. Glem ikke badetøjet, da der er masser af fantastiske badesteder. En kabelfærge forbinder øerne, så du har mulighed for at udforske begge øer.

  Dette område er overstrøet med skær og klippeøer, og hvis forholdene tillader det, får vi mest ud af det i kajak og ture i ekspeditionsbåde. Hvor det er muligt tilbyder snorkling en fremragende måde til at udforske Kosterhavets havliv under overfladen. Du får måske øje på krabber, fiskestimer af makrel og sjældne alger.

  Efter en aktiv dag med udforskning vender vi tilbage til MS Maud, klar til et lækkert måltid og en god nats søvn.

  Dag 8
  Øgruppen Koster, Sverige

  Havbiosfære

 • Dag 9
  Oslo, Norge

  Grøn drøm og kulturscene

  Norges hovedstad, der fik prisen Europas grønne hovedstad i 2019, ligger ud til en fjord omgivet af skovbeklædte bjerge og søer. Tag til Ekeberg Parken for en fantastisk udsigt over Oslo og dens vidunderlige samling af international kunst og skulpturer. De imponerende granit- og bronzebygningsværker i Vigeland Skulpturpark er også et besøg værd. Tag en slentretur i den botaniske have, eller en vandretur i skovområdet Nordmarka, tæt på skihopbakken Holmenkollen.

  Oslos kompakte størrelse gør den ideel at udforske til fods. Den middelalderlige Akershus-fæstning dominerer havnefronten, mens en gåtur gennem det charmerende centrum fører dig til Rådhuset, Kongeslottet, regeringsbygningen og Oslo Domkirke. Det nye Nationalmuseum åbner i Oslo i 2022 og skaber en moderne, arkitektonisk kontrast til de mere klassiske bygninger.

  Når du har brug for at hvile dig, finder du masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, det moderne finere køkken, pølsevogne og de mange mikrobryggerier.

  Uden mangel på kulturelle oplevelser kan du tilbringe dagen med at besøge nogle af Oslos mange fremragende museer og gallerier for samtidskunst. Eller hvad med et besøg til hjemmet for en af Oslos mest berømte kulturikoner, Henrik Ibsen? Tag til museumskvarteret på Bygdøy-halvøen, hvor du kan se Frilandsmuseet, Fram Museum og Vikingeskibsmuseet.

  Se den fantastiske, moderne arkitektur øst for havnen i Bjørvika-kvarteret. Du vil blive begejstret over det vinkelformede Operahus i hvid marmor og glas, der ligner en gletsjer, der dukker op fra havet. Gå en tur langs tagkanten og få en storslået panoramaudsigt over byen. Se op, og du vil få øje på det nye Munch Museum, der tårner sig 60 meter op i luften. Over for broen ved Sørenga kan du nyde strandliv midt i byen, slappe af i en flydende sauna, og endda ro i kajak.

  • Inkluderet Oslo - Frammuseet
  Dag 9
  Oslo, Norge

  Grøn drøm og kulturscene

 • Dag 10
  Kragerø, Norge

  Kystbyernes perle 

  I dag besøger vi den smukke kystby Kragerø, der er beliggende i idylliske omgivelser på en af Norges smukkeste øgrupper. Byen har udsigt til over 495 holme og klipperev, alle med hver deres særlige karakter. I løbet af sommeren summer dette elegante feriested af aktivitet, når besøgende kommer for at slappe af på strandene, udforske det rige dyre- og fugleliv på øgruppen, eller nyde koncerter med live musik.

  Slentr gennem Kragerøs charmerende, smalle gader, og kig ind i de små butikker og spisesteder. Du kan tage et smut ind i den gotiske kirke og lære om lokalhistorie på Berg-Kragerø Museum og minemuseet. Eller tage længere væk for gåture langs kyststien eller de mange naturstier.

  Kragerø har inspireret mange kunstnere, der har været tiltrukket af dets fantastiske lys og landskaber. Edvard Munch, som beskrev øen som “kystbyernes perle”, tilbragte seks år her, hvor han malede berømte værker som “Solen” og “Historien”. Du kan tage en gåtur i Munchs fodspor, besøge Kittelsenhuset, den berømte kunstners barndomshjem, eller se de lokale gallerier og atelierer.

  Med så mange øer, klipperev og beskyttede vige at udforske er området ideelt til aktiviteter som svømning, vandsport og smukke bådture. Der bliver eventuelt også mulighed for øhop med cykel.

  Kragerø er også perfekt beliggende i forhold til at tilbringe en dag med at udforske Telemarkskanalen, en af de smukkeste vandveje i verden. Kanalen er 104 km lang, udskåret i klipperne og består af otte slusesystemer. I dag ser kanalen ud til at være blevet bevaret som en tidslomme. De fleste sluser kræver stadig manuel betjening, og man kan se gamle slusevogteres huse, savmøller og vagthytter, når vi sejler langs vandvejen.

  Tilbring dagen med at udforske området, eller tag med os på en af ​​vores spændende udflugter med ekspeditionsteamet.

  Dag 10
  Kragerø, Norge

  Kystbyernes perle 

 • Dag 11
  Lysefjord, Norge

  Oppe i højderne på Preikestolen 

  Vi sejler så dybt som muligt ind i den imponerende Lysefjord over for det ikoniske udsigtssted ved Preikestolen. Lysefjord er 40 km lang, op til 422 meter dyb og kan prale af nogle af de mest markante, lodrette klipper blandt alle Norges fjorde.

  Preikestolen, også kendt som Prædikestolen, er måske den mest berømte turistattraktion i  Norge og et populært emne for mange indlæg på de sociale medier. Som vi nærmer os Preikestolen, håber vi at blive belønnet med en fin udsigt til denne utrolige stenformation nedefra. Vi ser måske også den ligeså berømte Kjæragbolten, hvor en kæmpe stenblok ligger klemt fast i en bjergspalte.

  Der er en valgfri udflugt til den fire til fem timer lange guidede vandretur til Preikestolens udsigtssted 604 meter over Lysefjord. Hvis du valgte at blive på skibet, kan du tilbringe tid ude på dækket med en drink i de fantastiske naturscener, mens du ser op på de majestætiske fjelde, der tårner sig op over dig. 

  Dag 11
  Lysefjord, Norge

  Oppe i højderne på Preikestolen 

 • Dag 12
  Rosendal, Norge

  Rosenhaver blandt gletsjere

  Vores rejse fortsætter gennem Norges spektakulære fjordlandskaber. Rosendal befinder sig sikkert mellem høje fjelde og smukke dale i Hardangerfjorden, Norges næststørste fjord. Mens vi sejler langs fjorden, vil du måske bemærke de smukke æbleplantager på bjergsiderne. Regionen er berømt for sine æbleprodukter, lige fra syltetøj og juice til deres prisvindende cider.

  Du vil tilbringe dagen med at vandre i de omkringliggende bjerge, besøge Rosendal herregård og dens fantastiske haver, eller måske ro i kajak med ekspeditionsteamet som en del af en valgfri udflugt. Området byder på historiske landsbyer og fantastiske gletsjerstrukturer, som Bondhussøen og Folgefonna-gletsjeren. Du kan lære om den lokale historie og fjordene.

  Rosendal er en lille, malerisk landsby i hjertet af Hardangerfjord, omgivet af en gletsjer, fjelde og vandfald. Det er meget idyllisk. Du kan nyde nogle lækre, lokale delikatesser på en af caféerne og nyde de fortryllende naturscenerier. Interessant nok er dette, hvor Roald Amundsens skib “Gjøa”, der tog ham på hans historiske ekspedition gennem Nordvestpassagen, blev bygget.

  Rosendals mest bemærkelsesværdige seværdighed er dens baroni fra det 17. århundrede, kendt for sin smukke rosenhave og anlagte haver. Der er mulighed for at tage på en guidet tur til hovedbygningen, hvor du kan se, at det indvendige er blevet bevaret nøjagtigt, som da ejerne forlod det i 1927, og biblioteket er blevet fuldstændig bevaret siden det 17. århundrede.

  Også haverne er fantastiske. Gå en tur rundt, og oplev 300 års historie om havebrug. Der er renæssance-rosenhaven, de romantiske, anlagte haver og en mere moderne køkken- og urtehave med sæsonens afgrøder. I juni bugner det med farverige rododendroner og azaleaer, og i juli står roserne i fuld blomst.

  Fra haverne kan du slentre en tur til en sti, der fører dig rundt om Hatteberg-vandfaldet. I løbet af sommeren kan du nyde et rigt kulturprogram med klassiske koncerter, kunstudstillinger, foredrag og endda teater på herregården.

  • Inkluderet Rosendal – Folgefonn Senteret
  Dag 12
  Rosendal, Norge

  Rosenhaver blandt gletsjere

 • Dag 13
  Farsund, Norge

  Strande, forter og Americana

  Vi er nu nået til Norges sydkyst og vil tilbringe dagen med at udforske Farsund på Lista-halvøen, som har en fascinerende historie og nogle af de bedste strande i området, populære til surfing, kitesurfing og fuglesafari.

  Når du ankommer, skal du holde udkig efter vagten ved Farsunds Lystbådehavn, som er klædt i en traditionel dragt for at byde både og besøgende velkommen. I Farsund kan du nyde den vidunderlige kulisse på en lang gåtur langs stranden eller nyde en udendørs saunatur efterfulgt af et frisk dyp i havet.

  Nordberg-fæstningen, en af de få kystnære fæstninger, der er bygget af tyskerne under 2. Verdenskrig, er et besøg værd. Bortset fra slagmarker, forposter og skyttegrave får du en fantastisk udsigt over Listas kystlinje, og du kan lære mere om dens historie på Lista Museum.

  Du vil muligvis bemærke en usædvanlig Americana-fascination i Farsund og især i Vanse med amerikanske biler, flag, diners og endda en vej kaldet Route 8. Det stammer fra en udvandringsbølge fra området til USA i midten af ​​det 20. århundrede, der har skabt tætte bånd til Amerika. Dette bånd fejres i slutningen af juni ved den årlige Amerikanske Festival, med et program fuld af sjove indslag.

  Mens foråret og efteråret byder på det bedste tidspunkt til at se trækfugle i området, skaber kombinationen af ​​sandstrande, græsklædte klitter, frugtbar jord og vådområder omkring Farsund og Lista et attraktivt habitat for mange fugle året rundt, så hold et vågent øje.

  Uden for Farsund er Lista-fyrtårnet en populær attraktion. Du kan gå de 132 trin op til toppen på dette fyrtårn, der stadig er i drift, for at få en fantastisk udsigt over halvøen. Ved siden af det finder du et kunstgalleri, et informationscenter og en café, samt et fugletårn, for dem der gerne vil se nogle.

  • Inkluderet Historisk gåtur i Farsund
  Dag 13
  Farsund, Norge

  Strande, forter og Americana

 • Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

  Det er vores sidste dag til søs og sidste hele dag på dette uforglemmelige ekspeditionskrydstogt. Når vi krydser Nordsøen, kan du få øje på havfugle og delfiner, der ofte følger efter skibet.

  Genoplev dine vidunderlige oplevelser i Sydskandinavien, mens du sammenligner højdepunkterne fra hvert lands kystperler, del historier med de andre gæster over en drink i Explorer Bar, nyd den friske havluft fra det behagelige ​​boblebad eller ude på dækket.

  Udfyld eventuelle huller i din viden i videnskabscentret, mens du taler med medlemmer af ekspeditionsteamet. Måske har du også lyst til at deltage i deres gennemgang af ekspeditionen med et diasshow med alle højdepunkterne.

  Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

 • Dag 15
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

  Vi sejler forbi Dovers hvide klipper og ind i den Engelske Kanal i de tidlige morgentimer og lægger endelig til i byens havn. Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til alle på MS Maud, der gjorde din rejse så speciel.

  Når du går i land, vil du have fantastiske, uforglemmelige minder med dig om sommeren i Skandinavien; idylliske øer og øgrupper, maleriske fiskerlandsbyer, vidunderlige fjorde, imponerende natur, og selvfølgelig, alle de venlige mennesker, du har mødt undervejs.

  Dover fungerer som porten til det engelske landskab, de frodige herreder Kent og Surrey og videre til Londons smeltedigel. Men inden du skynder dig af sted, vil du måske besøge Dover Castle, anset for at være det største i England.

  Der er et sjældent romersk fyrtårn her, et ud af ​​kun tre i verden og angiveligt Storbritanniens ældste bygning. Du kan også tage på en rundtur i det underjordiske hospital og hemmelige tunneler fra 2. verdenskrig, der løber under slotskomplekset.

  Hvis du beslutter dig dog for at afrunde din ekspedition, håber vi, at du snart igen kommer med på nye eventyr.

  Dag 15
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juni:
15.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Internet ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der kan ikke streames.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek, biologiske og geologiske mikroskoper og samlinger
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at hjælpe med konkret videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramasauna samt indendørs og udendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Ledsagede landgange ved hjælp af vores flåde af små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

• Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
• Udflugter og aktiviteter kan ændres
• Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og ombordstigning
• Der forventes ikke drikkepenge

MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om