“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow

Rejseinformation 13 MS Spitsbergen
Afrejse
11. marts 2023
Pris fra
kr 30.262
Helpension inkluderet

Udforsk spektakulære regioner med “Verdens ende” og UNESCO-verdensarvssteder på Europas vestkyst og på De Britiske Øer fra Lissabon til Glasgow.

Rejse til den gamle verdens yderpunkter

Tilbage i tidernes tåger troede man, at halvøerne, der rager ud i Atlanterhavet, var umulige at vove sig ud over, og de blev kaldt for “landets ende”, eller “verdens ende”, på latin “finis terrae”. Vi begynder i Lissabon og sejler til Europas Atlanterhavskyst, besøger Fisterras næs i Galicien, Finistère-regionen i Bretagne, Cornwalls Land’s End og Saint Davids-halvøen i Wales.

Oplev landemærker på UNESCOs verdensarvsliste

På ekspeditionskrydstogtet kan man besøge nogle velkendte steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Vær klar til at opleve middelalderbyer, gamle monumenter og legendariske pilgrimssteder. Benyt muligheden for at besøge Lissabons ikoniske Belémtårn og udforsk Portos maleriske, gamle kvarter. Gå en del af den berømte pilgrimsrute Santiago de Compostela i Spanien og find ud af, hvorfor UNESCO har udpeget hele Isle of Man til at være et biosfærereservat.

Øeventyr i Atlanterhavet

Vi besøger en række betagende øer på rejsens sidste del. Udforsk Penzance på De Britiske Øer og rejs til det berømte næs Land’s End. Oplev den selvstyrende ø Isle of Man, der er rig på keltisk og nordisk arv og velsignet med spektakulært kuperede landskaber. Herefter er det videre til Rathlin Islands vilde skønhed i Nordirland - et fugleparadis med høje klipper. Efter at have sejlet i Skotlands smukke Firth of Clyde slutter ekspeditionen i den stilfulde by Glasgow.

“Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow “Verdens ende” på Europas Atlanterhavskyst og på De Britiske Øer – fra Lissabon til Glasgow
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Den europæiske eventyrrejse begynder

  11. marts 2023

  Krydstogtet begynder i en af Sydeuropas mest fortryllende byer

  Det nordgående ekspeditionskrydstogt begynder i skønne Lissabon.

  Tyvstart rejsen med at opleve Lissabons klassiske kvarterer. En tur er essentiel – næsten alt er af historisk interesse her. Begynd udforskninge ved  Praça do Comercio i Baixa og gå i retning af Bairro Altos smalle gader.

  Herfra kommer man til Alfama og det gamle mauriske kvarter, resterne af et romersk amfiteater og den mauriske fæstning. Besøg eventuelt UNESCO-stederne Belémtårnet og Mosteiro dos Jerónimos, hvor man også finder de lækre pastéis de Belém.

  Program før sejladsen

  For at få tid nok til at nyde Lissabons mange seværdigheder og Portugals kyst kan man forlænge sit ophold ved at deltage i vores spændende Lissabon-program inden sejladsen med M/S Spitsbergen. Vi besøger det imponerende Palácio de Monserrate og dets haver, inden vi tager til Kap Roca – det vestligste punkt på det portugisiske fastland, det kontinentale Europa og endda den eurasiske landmasse.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Den europæiske eventyrrejse begynder

 • Dag 2
  Llençois, Porto

  Portvinens by

  12. marts 2023

  Oplev magiske Porto, en UNESCO-seværdighed med masser af charme

  Ved ankomst til Portugal lægger vi til i Leixoes. Herfra kan man se Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke strand Praia Azul. 

  Man kan tage en bus til Porto – berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. En kuperet by, der er god at slentre i, og hvor man kan forelske sig i de pastelfarvede huse, de farverige flisebelagte facader, gadekunsten, de udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro.

  Gå en tur ad den travle promenade i kvarteret Ribeira, kryds over Dom Luís I-broen, smag lækre petiscos og nyd vinsmagning i kældrene med portvin i Vila Nova de Gaia.

  • Inkluderet Gåtur i Porto
  Dag 2
  Llençois, Porto

  Portvinens by

 • Dag 3
  Fisterra, Spanien

  Rejs til “Verdens ende” i Spanien

  13. marts 2023

  Oplev et gammelt pilgrimssted fra kelternes tid

  Den maleriske fiskerbys navn kommer fra “finis terrae”, der på latin betyder “landets ende”. Navnet Fisterra skyldes romerne, der troede, at det stenede næs var verdens ende. Folk kommer her for at nyde næssets storslåede landskab og fyrtårnet, som man kan se på en busudflugt, der er inkluderet i rejsens pris.

  Fisterra ligger på Costa da Morte – dødens kyst - i en bred og åben ría, og kan til tider blive udsat for dønninger, der gør det svært at lægge til. Hvis det er tilfældet, lægger vi til i nærliggende Brens i stedet for.

  • Inkluderet Spaniens Land’s End – Cape Fisterra og Dødskysten
  Dag 3
  Fisterra, Spanien

  Rejs til “Verdens ende” i Spanien

 • Dag 4
  A Coruña, Spanien

  En seværdighed i Galicien

  14. marts 2023

  Masser at se, lave og drikke

  Galicien er en region i Spanien, der adskiller sig kulturelt – og galicerne er stolte af deres keltiske rødder. Vi overnatter i A Coruña, nyder fremragende muligheder for en slentretur i byen efter middagen og en chance for at se fyrtårnet, Torre de Hercules, der er to årtusinder gammelt.

  Prøv det unikke gallego-køkken Bestil et udvalg af tapas og et glas af den berømte galiciske cider, der traditionelt hældes i munden fra ståhøjde.

  A Coruña er en perfekt base, hvorfra man kan udforske nogle af Galiciens seværdigheder, herunder UNESCO-stedet Santiago de Compostela.

  • Inkluderet Gåtur i La Coruña
  Dag 4
  A Coruña, Spanien

  En seværdighed i Galicien

 • Dag 5
  Ferrol, Spanien

  Den engelske rute til Santiago

  15. marts 2023

  Snør støvlerne og tag på vandretur

  Vores næste stop er Ferrol, der ligger et par timers sejlads nordvest for A Coruña på Galiciens forrevne kyst. Byen, der oprindeligt var en lille fiskerby, har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder og er på en foreløbig liste over steder, der kan komme på UNESCOs verdensarvsliste.

  En af flere pilgrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kendt som den engelske rute, begynder her. Gå den første etape til Neda eller Pontedeume eller deltag i en tilkøbsudflugt til det nordlige Galiciens seværdigheder, herunder de romerske mure i Lugo, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Dag 5
  Ferrol, Spanien

  Den engelske rute til Santiago

 • Dag 6
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

  16. marts 2023

  Slap af på egen hånd til søs, spejd efter hvaler eller deltag i aktiviteter ombord

  Benyt muligheden for at slappe af på dækket med en kikkert for at spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Det er et af de få steder i verden, hvor man kan se næbhvaler – hvis man er heldig – da de tiltrækkes af bugtens næringsrige vand.

  Man kan også lære noget om farvandenes marinebiologi med praktiske demonstrationer og dybdegående foredrag om de kommende destinationers historie, geografi og miljø. Glem ikke de afslappende faciliteter ombord – blandt andre panorama-saunaen.

  Dag 6
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

 • Dag 7
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, “Verdens ende” i Bretagne

  17. marts 2023

  Se, hvad der inspirerede kunstmalere omkring den historiske havn i Finistère.

  I den maleriske havneby Dourarnenez findes farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der gav inspiration til berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Ud over fiskerhytter og sømandskirker har Dourarnenez et vidunderligt søfartsmuseum med både fra hele verden. På en udflugt, der er inkluderet i rejsens pris, tager vi til dramatiske Pointe du Raz, der er et af Bretagnes vestligste næs.

  Hvis forholdene ikke tillader et besøg i Dourarnenez, er nærliggende Brest en fascinerende søfartsby med mange middelalderborge. Her kan man opleve det nationale søfartsmuseum – der ligger inde i den militære fæstning, Chateau de Brest. Brest er også en moderne by med livlige havnepromenader og kajer, der er perfekte til en smuk gåtur. Vi runder dagen af med et besøg, der er inkluderet i rejsens pris, på det nærliggende Pointe Saint-Mathieu, hvor man kan se ruinerne af et forladt kloster.

  • Inkluderet Bretagnes Land’s End – Pointe du Raz
  Dag 7
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, “Verdens ende” i Bretagne

 • Dag 8
  Newlyn, Storbritannien

  Land’s End i Cornwall

  18. marts 2023

  Maleriske landsbyer, smukke strande og fascinerende historie og legender fra Cornwall

  Det idylliske Cornwall på Storbritanniens sydvestlige halvø er næste stop på vores rejse. Nyd en slentretur fra fiskerihavnen i Newlyn til enten den livlige by Penzance eller den maleriske landsby Mousehole.

  Hvis forholdene tillader det, sejler skibets ekspeditionsbåde os til Saint Michael’s Mount, der er en tidevandsø med subtropiske haver omkring et slot. Vi inkluderer også et besøg til Storbritanniens sydvestligste punkt, Land’s End. Dette ikoniske landemærke er et samlingssted for fugle og inspiration til ældgamle myter og legender.

  • Inkluderet Bustur til Land’s End
  Dag 8
  Newlyn, Storbritannien

  Land’s End i Cornwall

 • Dag 9
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Fortryllende øgruppe

  19. marts 2023

  Krystalklart hav, hvidt pulversand og smuk natur – velkommen til Isles of Scilly, Scillyøerne.

  Den fortryllende øgruppe 45 kilometer sydvest for Cornwalls spids, Land’s End, består af 145 øer, hvor af fem er befoket af cirka 2.200 personer. Hvis forholdene tillader der, har vi flere muligheder her. Man kan udforske Trescos hvide sandstrande og øens berømte Abbey Gardens fra det 19. århundrede eller Saint Mary’s, der er den største af Scilly-øerne.

  Alternativt kan man deltage i en tur rundt i øgruppen, besøge steder for skibbrud, spejde efter sæler, der ligger på klipperne, og sejle rundt om fuglereservatet Annet for at observere søpapegøjer og andre ynglende havfuglearter.

  Dag 9
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Fortryllende øgruppe

 • Dag 10
  Fishguard, Storbritannien

  Land’s End i Wales

  20. marts 2023

  Gå en tur i Fishguard og se dens bosættelser fra jernalderen samt Saint Davids-halvøen

  Mellem Preseli Hills og Pembrokeshires kyst ligger den charmerende, walisiske kystby Fishguard. Den oprindelige landsby og havn ligger i det nedre Fishguard, og der er spektakulær havudsigt fra “Main Town” ovenfor.

  En kort køretur væk fra Fishguard ligger Storbritanniens mindste by Saint David’s, der mere er en landsby end en by. Man kan udforske den lille bosættelse som del af en aktivitet, der er inkluderet i rejsens pris. Det dramatiske, nærliggende næs markerer opdelingen mellem Det Irske Hav og Det Keltiske Hav, og det er det vestligste punkt i Wales. Udforsk det spektakulære kyststed og den smukke kyststi i Pembrokeshire.

  • Inkluderet Bustur til Saint David’s
  Dag 10
  Fishguard, Storbritannien

  Land’s End i Wales

 • Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannien

  Keltisk og vikingearv

  21. marts 2023

  Dyk ned i historien i Peel, der var hovedstad på Isle of Man fra det 14. århundrede

  Når vi nærmer os kystbyen Peel, bemærker man straks Peel Castles imponerende ruiner, der rager højt op over havnen. Den kæmpe fæstning er en forsmag på, hvad der venter på den mystiske ø.

  Mærk historien under fødderne på en slentretur i de snoede gader med købmandshuse og udforsk ruinerne af Peel Castle. Besøg museer med veteranmotorcykler og -biler og lær noget om øens moderne historie med racerløb i høj fart. I House of Manannan kan man se en kopi af Odins Ravn, der var en vikingelangbåd, der i vikingetiden sejlede hertil fra Norge.

  Dag 11
  Peel (Isle of Man), Storbritannien

  Keltisk og vikingearv

 • Dag 12
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

  22. marts 2023

  Rå klipper, rolige søer og dyreliv på Rathlin Island

  Rathlin Island, der kun er 10 kilometer lang og halvanden kilometer bred, er ideel at udforske på cykel eller til fods. Vælg mellem smukke gåture på klippetoppe eller de mange vandreruter, hvor man kan nyde den smukke natur og lydene fra blandt andet store kolonier af ynglende havfugle.

  Besøg RSPB Seabird Centre og det “omvendte” fyrtårn, der ligger på en klippe og er i drift. Der er også tid til at kigge ind på Boathouses besøgscenter for at lære noget om øliv, lokalhistorie og de mange historiske skibbrud i de nærliggende farvande.

  • Inkluderet Oplev Rathlin Island
  Dag 12
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

 • Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannien

  Afslutning i stilfuld by

  23. marts 2023

  Krydstogtet slutter i Skotlands stilfulde kulturby

  Vores ekspeditionskrydstogt, der udforsker nogle af Europas forrevne øer og kyster, slutter i Glasgow. Glasgow rummer strålende victoriansk og jugendstil-arkitektur og har genopfundet sig selv som en stilfuld og spændende by, fuld af museer, gallerier og livlige steder at spise, drikke og shoppe. Tag mod vest fra centrum for at se eklektisk kunst og naturhistoriske samlinger på Kelvingrove Art Gallery & Museum. Er man interesseret i arkitektur og design, kan man kigge efter de steder rundt om i byen, hvor Charles Rennie Mackintosh satte sit præg. Hvilken fantastisk måde at afslutte sit krydstogt på!

  Program efter sejladsen

  Hvis man ønsker en smagsprøve på Skotlands to hovedbyer, kan man forlænge ophold ved at bestille et program efter sejladsen. Programmet indeholder Glasgows hovedseværdigheder og det imponerende Edinburgh Castle. En overnatning i Edinburgh er inkluderet i prisen.

  Dag 13
  Greenock (Glasgow), Storbritannien

  Afslutning i stilfuld by

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
11.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i prisen

Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Du synes sikkert også om