Kulturelle seværdigheder på Europas kyst

Bergen, Norge - Lissabon, Portugal

Denne efterårsekspedition er en fortryllende blanding af europæiske byer. Nyd en rig variation af seværdigheder og livsstil. Kom tæt på forskellige kulturer på udflugter og diverse aktiviteter, når vi er til søs.

  • Oplev 1.980 sømil af Europas kyst
  • Nyd spændende byer og en rig variation af seværdigheder
  • Se flere steder på UNESCOs verdensarvliste
  • Fascinerende foredrag og aktiviteter på land og om bord

Oversigt

Ud over smuk natur og interessante havne tilbyder Europa masser af kultur- og naturarv. Tag med og opdag Europa i et afslappet tempo.

Vågn op i din komfortable kahyt hver morgen til spændende oplevelser i land. Det håndplukkede udvalg af anløbshavne er nogle af kontinentets mest fascinerende steder, og mange af dem står på UNESCOs eksklusive liste over verdensarv.

Bergen, Belgien, Belle-Île og Bilbao

Norge er kendt for at sine spektakulære fjorde. Denne ekspedition starter i Bergen, der er porten til de berømte fjorde. I byen findes også den UNESCO-fredede Bryggen. Bergen ligger tæt på fjelde og har en meget tydelig lille-by-charme.

Oostende i Belgien er en kendt badeby med dejlig atmosfære og seværdigheder.

Belle-Île i Frankrig ser ud, som om det er et eventyrlandskab, der er kommet til live. Nyd de lange sandklitter, stejle klinter, takkede klipper, kystnære moser og fire utroligt charmerende byer.

Bilbao er mest kendt for at være hjemsted for Guggenheim-museet, men der er meget mere at opleve - den gamle bydel, arkitektoniske og kulturelle perler.

Porto er en af Europas sidste uopdagede metropoler - med rige kulturelle attraktioner. Den er portvinens hjemby, så man bør besøge en af de gamle vingårde.

Lissabon er den sidste anløbshavn, og vi håber, at du tager dig tid til at udforske denne store historiske by, inden du flyver hjem.

Rejsens pris inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og i land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
• Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

• Rejseforsikring
• Håndtering af bagage
• Tilvalgsudflugter
• Drikkepenge

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr- og vindforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

9. September 2018

Afrejsehavn Bergen
Dag 1
164093594_©Nokuro-Shutterstock.jpg

Porten til fjordene


Lokalitet: Bergen

Bergen blev grundlagt i 1070 og var hovedstad i Norge i flere år. Byen er et rejsecentrum, men den har bevaret en stor del af sin lokale karakter og historie. Et eksempel er det historiske Bryggen-kvarter (på UNESCOs verdensarvliste) med farverige havnekajer, der dateres til det 14. århundrede. Tag en tur rundt i den charmerende og kompakte by; tilbring nogen tid på en udendørs café eller restaurant, nyd en tur med Fløibanen eller besøg fiskemarkedet, inden den europæiske eventyrrejse med M/S Midnatsol starter.

Dag 2
At-sea_oil-rig-north-sea-shutterstock_413218894.jpg

På Nordsøen


Lokalitet: Til søs

Historisk set har Nordsøen været et vigtigt farvand i det meste af middelalderen og ind i den moderne tidsalder. Havet var centrum for de frygtede vikingetogter og senere som transportvej for handel mellem Hansestæderne. I mange år forsøgte både hollændere og briter at dominere området og adgangen til de markeder og ressourcer, der fandtes omkring Nordsøen. Også nu er denne lavvandede nordøstlige del af Atlanterhavet meget vigtig for søtransport. Sejlruterne er blandt verdens travleste med de store havne langs kysterne. Nyd en dag på dækket. Indånd den friske, salte luft, kig efter fugle, pattedyr, skibe og boreplatforme - alt sammen en del af livet på Nordsøen.

Dag 3

Meget mere end en badeby


Lokalitet: Oostende

Oostende har en ni kilometer lang, hvid sandstrand, der er populær blandt lokalbefolkningen, men byen er meget mere. Strandpromenaden er Oostendes største turistattraktion. Som eventyrer bør man besøgs det lille og travle fiskemarked. Gå e tur i fodsporene efter Marvin Gaye, den amerikanske sanger, der tilbragte tid her. Få en personlig oplevelse af zen i den smukke japanske have, Shin Kai Tei. Besøg det store Oostende kunstmuseum med korridorer, der slynger sig i alle retninger. Gå en tur gennem de underjordiske fæstningsværker i de bedst bevarede dele af den berygtede tyske Atlantikwall. Køb en stor, dampende gryde lækre muslinger og pommes frites og spis en vaffel eller et stykke af den berømte belgiske chokolade til dessert. Eller tag på en tur til Brügge og se det historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 4
English_Channel_shutterstock_304937582.jpg

Den Engelske Kanal


Lokalitet: Til søs

Vi sejler gennem Den Engelske Kanal, der forbinder Nordsøen med Atlanterhavet. Det er verdens travleste søvej, der hver dag passeres af flere end 500 skibe. Observations-loungen er et godt sted at se de enorme skibe fra hele verden på deres vej gennem kanalen. Slap af og nyd at være på havet, del dine oplevelser med de andre eventyrere eller overvær spændende foredrag og undervisning.

Dag 5
Le-Palais-_Belle-Ile_France_shutterstock_59444644.jpg

En velbevaret fransk hemmelighed


Lokalitet: Belle-Île

Som navnet antyder, er Belle-Île en af Frankrigs smukkeste øer. Belle-Îles skønhed med fantastiske klipper, maleriske kystlandsbyer, pastelfarvede huse, grønne landskaber og takkede klippekyster har inspireret eventyrromanforfattere som Dumas og impressionistiske malere som Monét og Matisse. Øen er en velbevaret hemmelighed i Frankrig, og nu er det din tur til at opdage den! Le Palais er øens "hovedstad". Den ligger omkring Bassin de la Saline med flot udsigt fra den massive fæstning. Herfra kan du tage på vandreture og udflugter med skibets ekspeditionshold eller opleve den livlige bys mange markeder, butikker og seværdigheder på egen hånd.

Dag 6
1200x600_Bilbao_shutterstock_268848998_Noradoa---Shutterstock.jpg

Moderne, men historisk


Lokalitet: Bilbao

Bilbao er Baskerlandets hjerte. Byen har med succes blandet traditionel baskisk kultur med en ny fremtidsvision. Her er sofistikeret, og her summer af aktivitet, men på samme tid er her super afslappet. Design- og kulturelskere bør absolut opleve Guggenheim-museet, der er tegnet af arkitekt Frank Gehry, et tidløst metrosystem designet af Norman Foster og et medborgerhus designet af Philippe Starck. Listen bliver ved og ved. På den anden side ligger Casco Viejo, Bilbaos atmosfæriske gamle bydel, fuld af charmerende gader, markedet og masser af markante, uafhængige butikker. I hjertet af Casco ligger Bilbaos oprindelige syv gader, Las Siete Calles, fra 1400-tallet. Udforsk de vidunderlige og varierede bydele på egen hånd eller på en af Hurtigrutens mange udflugter.

Dag 7
biscay_shutterstock_6393250.jpg

Den legendariske Biscayabugt


Lokalitet: Til søs

Fra Portugal til Spanien sejler vi over Biscayen. Hurtigrutens moderne ekspeditionsskibe er bygget til at modstå de udfordringer, der kan forekomme, når vejret især i vintermånederne er dårligt i Biscaya-bugten. I gamle dage frygtede mange søfolk med god grund bugten på grund af utallige skibsforlis som følge af grusomt vejr. Skibe med store firkantede storsejl var ikke var nemme at manøvrere i hård vestenvind. Desuden kan atlantiske dønninger pludseligt blive voldsomme nær kysten, så nogle havne var farlige eller umulige at anløbe. Hurtigrutens moderne navigations- og kommunikationsudstyr gør det trygt at færdes i alle farvande. Bugtens gennemsnitlige dybde er 1745 meter, og den maksimale dybde er 2790 meter, men dele af kontinentalsoklen strækker sig ind i bugten. Derfor er der nogle steder lavvandet. Nogle af de voldsomste vejrforhold over Atlanterhavet forekommer netop i Biscaya-bugten, men i slutningen af ??foråret og i forsommeren er området køligt og overskyet, og store tågebanker fylder den sydvestlige del af bugten. Vi sejler langt ud på havet, hvor vi ikke kan se land. Nyd den salte luft og fang forhåbentlig et glimt af fugle og havpattedyr og lyt til havets fredelige lyde. I løbet af dagen kan du deltage i ekspeditionsholdets interessante foredrag, og måske kommer du til at høre om de mange berømte søslag, der har fundet sted her i århundreder.

Dag 8
1200x600_Oporto_shutterstock_80763847_Martin-Lehmann-Shutterstock.jpg

Portvinens hjemby


Lokalitet: Leixões/ Porto

Fra Leixões er der en kort, men meget interessant tur til en af ?Europas sidste uopdagede metropoler, Porto. Den gamle havn er gennemsyret af historie og tradition, men med et moderne livssyn og smart ny arkitektur. De kulturelle attraktioner er så forskellige, at de vil behage alle. Se fantastiske barokke udskæringer og kirker med spektakulære interiører, mens du går ned ad den monumentale Avenida dos Aliandos, og oplev det historiske centrum, Ribeira, med farverige huse over for floden og dens charmerende både. På en sejltur på floden i en kopi af de gamle rabelo-både er der perfekt udsigt over den historiske by. Porto er også hjemby for portvin, der udelukkende fremstilles i dette område. Deltag i en vintur gennem Portugals spektakulære landskaber. Besøg en af ??de gamle vingårde og smag den søde og beskyttede rødvin og slut af med et portugisisk måltid. Hvis du hellere vil ud i naturen, kan du tage på udflugt til Portugals store nationalpark, Gerês.

Dag 9
Lisbon_Carlos-Caetano-shutterstock_113107894.jpg

En legendarisk by, der er bygget på syv bakker


Lokalitet: Lissabon

Som en af verdens ældste byer tilbyder Lissabon århundreders arv og charme. Byen er blevet påvirket af mange kulturer gennem tiden. Den var hjemsted for store opdagelsesrejsende som Vasco da Gama, Ferdinand Magellan og Henrik Søfareren. Tag dig tid til at udforske den fascinerende by inden ombordstigning. Lissabons historiske kvarterer føles som forskellige landsbyer, når man slentrer i de charmerende gader. Besøg byens to UNESCO-fredede steder, Belémtårnet og Jerónimos-klosteret. Lissabon har et netværk af maleriske, gammeldags sporvogne, der triller skrigende rundt i de smalle gader. Intet besøg er komplet uden at tage en tur med en af de klassiske Remodelado-sporvogne. Oplev Portugals hovedstads mange skjulte perler i dit eget tempo.

17. September 2018

Lokalitet Lissabon
Om bord Oplevelser

Udflugter på rejsen

Oplev alt, hvad Europa tilbyder på Hurtigrutens mangfoldige tilvalgsudflugter.

Forlæng ferien

Hurtigruten Land Adventures

Vælg mellem nye land adventures, hvor du forlænger med 1-4 dage før eller efter rejsen, så du får endnu mere ud af din ferie med Hurtigruten. Du kan deltage i spændende og unikke aktiviteter, hvor transport, hotelophold og god mad er inkluderet.

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205