Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst

Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst

Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst

Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
1. november 2022
Pris fra
kr 32.709
Helpension inkluderet

Oplev den rige historie og kulturelle arv på Europas Atlanterhavskyst, når vi sejler fra Hamborg til Lissabon.

Gamle klostre, mesterværker fra middelalderen og slagmarker fra D-dag

Fra det øjeblik vi sejler fra Hamborg – nogle gange kaldet “Nordens Venedig” af tyskerne – er vi på en dybdegående rejse ind i den europæiske historie. Vi udforsker Amsterdam med dens netværk af kanaler, inden vi sejler til Dover i Storbritannien, der er berømt for sine hvide klipper og et stort middelalder-slot. Herfra sejler vi til Normandiet og går på stranden, hvor de allierede tropper landede på D-dag. Vi besøger Caen, middelalderbyen, hvor William Erobreren satte sit uforglemmelig præg.

I Bretagne slentrer vi en tur gennem Roscoffs gamle havnekvarterer, der i århundreder var hjem for korsarer og smuglere. Herefter sejler vi ned gennem Biscayabugten til Spaniens forrevne nordkyst og holder udkig efter havets dyr på vejen. I Galicien ser vi verdens ældste eksisterende, og stadig fungerende, fyrtårn – Herkules-tårnet – og søger efter keltiske forbindelser til fortiden i A Coruña.

Kultur, køkken og sejlads

Nyd at fare vild i labyrinten af gader i Vigos gamle bydel, og når sulten melder sig, skuffer de mange restauranter og barer ikke. Prøv den lokale mad - blandt andet fra gallego-køkkenet - og de populære retter i Porto og smag autentiske tapas-retter sammen med en galicisk cider. Vores opdagelseskrydstogt slutter i kulturrige Lissabon, der er juvelen i Portugals krone.

Vores erfarne og kyndige ekspeditionsteam er ved hånden for at sikre den bedste oplevelse på krydstogtet. Ombord på komfortable M/S Spitsbergen står teamet for informative, dybdegående foredrag om vores destinationer.

Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst Hamborg til Lissabon: Ekspeditionskrydstogt langs Europas historiske Atlanterhavskyst
 • Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Eventyret begynder i “Nordens Venedig”

  1. november 2022
  Forventet afgangstid er 18:00

  Dit ekspeditionskrydstogt starter i Hamborg – og hvilket fantastisk sted at starte fra. Den næststørste by i Tyskland er et af de grønneste byområder i Europa og er fyldt med parker, botaniske haver og naturreservater. Den byder også på fascinerende historie, masser af kultur og imponerende museer, samt nogle fremragende shoppingmuligheder for at købe de sidste fornødenheder.

  Byen bliver ofte kaldet ‘Nordens Venedig’, og du kan komme på en bådtur for at opleve byens kanaler og havneområde. Du kan også komme rundt til fods, på cykel eller på en turistbus, hvor man kan stå på og af, som man vil.

  Besøg den gamle flydedok Landungsbrücken, se gamle skibe og værfter, bygninger langs havnefronten og den gamle Elbtunnel. Gå op i det 132 meter høje klokketårn i den berømte St Michaels-kirke for at få en betagende udsigt over byen.

  Mange af seværdighederne er koncentreret i Altstadt, den gamle bydel. Besøg Sankt Katarinas-kirken og Sankt Nikolai-kirken. Opdag de træindrammede huse i den historiske gade Deichstraße, og se det imponerende rådhus på pladsen Rathausmarkt.

  Besøg verdens største kompleks af lagerbygninger ved Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus er steder på UNESCO's verdensarvsliste. Hvis du kun skal vælge ét museum at besøge, så regnes Hamburg Kunsthalle for at være landets bedste kunstmuseum. Du kan dele din sightseeing-tur op med lidt vinduesshopping i Mönckebergstraße, eller få en traditionel hamburgerret, som f.eks. aalsuppe, en skinkesuppe med tørret frugt, eller labskaus, labskovs på dansk, som er oksefars med kartofler og pickles.

  Dit komfortable ekspeditionsskib MS Spitsbergen vil ligge klar og vente på dig i havnen. Find din kahyt, og deltag i en obligatorisk sikkerhedsdemonstration, når vi gør os klar til rejsen forude. Efter en velkomstmiddag, hvor kaptajnen vil skåle for vores rejse, kan du lade dig synke ned i en lænestol i Explorer Lounge & Bar med et glas af det, du bedst kan lide og slappe af – din ekspedition er i gang!

  Program før sejladsen

  Hvis du har tid inden ombordstigning, er Hamborg helt sikkert værd at bruge noget tid på at lære at kende. Vi anbefaler, at du booker vores valgfri program inden sejladsen, som inkluderer en bytur til de vigtigste seværdigheder i denne moderne, men alligevel historiske by. Inkluderet er også et besøg på den fantastiske Elbphilharmonies koncertsals udsigtsbalkon.

  Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Eventyret begynder i “Nordens Venedig”

 • Dag 2
  Dag til søs

  Mod Amsterdam

  2. november 2022

  I dag sejler vi sydpå, følger den ydre del af de frisiske øer, mens vi sejler mod Holland. Disse sandede øer danner en lavtliggende øgruppe, der udgør den østlige kant af Nordsøen. De frisiske øer, hvoraf mange er beboede, består mest af sandbanker, og de skifter konstant form.

  Vores ekspeditionsteam ombord vil starte deres foredragsprogram, som vil blive afholdt i Explorer Lounge, og tilbyde deres indsigt i vores kommende destinationers historie, kultur og naturvidenskab. Hvorfor ikke følge med vores biologer ud på de udendørs dæk, mens de scanner havet for dyreliv?

  Nu er også det perfekte tidspunkt til virkelig at lære skibet af kende og alle dets faciliteter. Under rejsen får du måske også lyst til at bruge lidt tid på at lære besætningen og dine medopdagelsesrejsende at kende. Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med dine skibskammerater, eller slap af i en behagelig stol ved et vindue og se havet passere fredeligt forbi – det er helt op til dig!

  Dag 2
  Dag til søs

  Mod Amsterdam

 • Dag 3
  Amsterdam, Holland

  Byen, hvor landet møder havet

  3. november 2022

  I dag vil du komme til at gå gennem de brostensbelagte gader og se Amsterdam spejle sig i sine kanaler – byen, hvor land og vand mødes. Hollands berømte, liberale hovedstad er en ren udstilling af arkitektoniske stilarter og er mættet med historie.

  Amsterdam blev grundlagt i middelalderen og er en kosmopolitisk by med en rig kulturarv. Den oprindelig bosættelse lå ved udmundingen af floden Ij og var bygget på småøer af sand, der bevægede sig, og bundet sammen af tusind broer. I dag dominerer vand stadig, og det er stadig en by, der orienterer sig mod havet.

  De koncentriske, halvrunde ringe af kanaler, som findes i bykernen ligner nærmest et edderkoppespind på kortet. Alle gader og broer ser ud til at brede sig markant fra Singel, den indre by og den ældste del af Amsterdam Det er en god idé at begynde at udforske her og derefter fortsætte senere med de vestlige og østlige kanaler.

  Gå rundt langs disse ikoniske kanaler og over de gamle broer mellem floderne Amstel og Ij. Du kommer nok forbi de charmerende byhuse langs kanalerne ved Grachtengordel. De blev i det 17. og 18. århundrede bygget af velstående handelsfolk og er nu under UNESCO’s beskyttelse.

  Smut over til Museumplein, hvis tre af verdens førende museer venter dig. Rijksmuseum har har et af Europas bedste gallerier og er kendt for sin uforlignelige samling af hollandske mestre, herunder Rembrandt. Vincent Van Gogh-museet har verdens største samling af den plagede kunstners malerier, mens Stedelijk Museum er et af de bedste steder at se moderne kunst.

  Hvis du er træt af at gå, kan du tage på en af de mange kanalrundfarter, der tilbydes. Der er mange forskellige udbydere, og nogle af dem tilbyder, at man kan springe til og fra ved de største seværdigheder.

  Dag 3
  Amsterdam, Holland

  Byen, hvor landet møder havet

 • Dag 4
  Dover, Storbritannien

  Ikoniske hvide klipper og middelalderborge

  4. november 2022

  Dover ligger ud til det smalleste stræde af den engelske kanal med betagende kalkklipper som nabo og har været porten til Storbritannien fra forhistorisk tid. Bebyggelsen Dover blev grundlagt under Romerriget og blev hurtigt den primære adgangsvej mellem provinserne Britannia og Gallia Belgica, og byens strategiske beliggenhed har været vigtig lige siden.

  Start din dag med et besøg på det vidtstrakte Dover Castle med betagende udsigt over kanalen og bare en kort gåtur fra havnen. Hvis du er historisk interesseret vil du ikke blive skuffet over den kæmpe borg. Bliv fascineret af det romerske fyrtårn, portene fra det 13. århundrede og de massive ydre forsvarsmure bygget under krigen mod Napoleon.

  Du kan også besøge de underjordiske barak-tunneller, der fungerede som brandkommandopost under 1. Verdenskrig og senere som hovedkvarter for Admiral Sir Bertram Ramsay, da franske og britiske soldater skulle evakueres fra Dunkirk i 1940.

  Hvis du ikke kan få nok af historiske seværdigheder, kan du lægge vejen omkring Dovers eneste tilbageværende normanniske kirke, St Mary’s fra det 12. århundrede, som overlevede de kraftige bombardementer under 2. Verdenskrig. Ellers kan du udforske en anden middelalderbygning, der overlevede krigen: St Mary-hospitalet fra det 13. århundrede, som også er kendt som Maison Dieu og nu er en del af rådhuset.

  Fæstningsværket Western Heights i Dover er et besøg værd, hvis du gerne vil gå på opdagelse i flere borge. Dette omfattende fæstningsværk ligger i gåafstand fra havnen og består af forter, bastioner og skyttegrave bygget i det 18. og 19. århundrede.

  Selvfølgelig må du ikke gå glip af muligheden for at tage det perfekte billede af Dovers hvide klipper, som ligger lige øst for Dover Castle. Fortsæt østpå til South Foreland-fyrtårnet for en storslået udsigt eller udforsk den billedskønne bugt St Margaret’s Bay ca. 6 km væk.

  Dag 4
  Dover, Storbritannien

  Ikoniske hvide klipper og middelalderborge

 • Dag 5
  Ouistreham, Frankrig

  D-dag - landgange og slagmarker

  5. november 2022

  Normandiet har en rig og turbulent fortid, og regionen er uløseligt bundet til europæisk historie. Normandiet er en fascinerende blanding af middelalderklostre, livlige strande og rørende mindesmærker fra 2. Verdenskrig; her ankom vikingen Rollo i 911, i 1066 blev det hovedsæde for normannernes invasion af England under William Erobreren, og her gik tropperne i land på D-dag i 1944. Ouistreham er kendt for sine landgangsposter på D-dag i forbindelse med Operation Overlord. 80 km af Normandiets kyststrækning blev opdelt i fem områder, hvor Ouistreham fik kodenavnet Sword. Invasionen her var den britiske hærs ansvar med støtte fra søværnene fra Norge og Polen. På Musée de Debarquement No 4 Commando kan du lære mere om landgangene og det voldsomme slag, der blev kæmpet her.

  Besøg tyskernes omfattende befæstninger på det istandsatte Grand Bunker Mur de l’Atlantique Musée, som er tilegnet Atlantvolden. Vis din respekt for de faldne i krigen på kirkegården Hermanville-sur-Mer, knap 5 km. vest for Ouistreham. Bagefter kan du slentre langs den smukke strand Riva-Bella og mærke den saltholdige brise fra Atlanterhavet. Du vil måske også synes om en tur til den nærliggende kirke St Samson fra det 12. århundrede og fyrtårnet fra 1905. Caen, som ligger knap 18 km fra Ouistreham, fik af romerne navnet Catumagos, som på keltisk betyder slagmark. William Erobreren, som foretrak denne by frem for Rouen, befæstede byen, som gentagne gange har skiftet hænder og flere gange har været besat. Caen blev, på trods af de tunge bombardementer under 2. Verdenskrig, genopbygget og har bevaret sin charmerende atmosfære. Gå ikke glip af den imponerende, romanske kirke Saint-Étienne fra det 11. århundrede.

  Indtag de rare gader og lad dig begejstre af de små butikker, fortovscaféer, grønne parker og restauranter. Hvis du holder af finere kunst, vil du nyde e Musée des Beaux-Arts, som har til huse i resterne af Château de Caen.

  Dag 5
  Ouistreham, Frankrig

  D-dag - landgange og slagmarker

 • Dag 6
  Roscoff, Frankrig

  Piraternes skjulested, korsarernes hule

  6. november 2022

  Beskyttet af øen Batz er gamle Roscoff en dejlig lille havn, der er kraftigt ladet med en piratfortid. Blot at slentre op og ned ad kajerne i den gamle tidevandshavn med de travle ​​både sejlende til øen Batz, fiskerbådene og de moderne lystbåde er en fornøjelse, man ikke må gå glip af. Man skal ikke lade sig narre af færgehavnen, da den ikke har nogen effekt på den gamle havns charme. Dybvandshavnen, der blev bygget i 1970'erne lige øst for det historiske centrum, har været en velsignelse for Roscoff, der har bevaret traditionerne ved strandpromenaden, som de var.

  Gamle Roscoffs succeshistorie er tæt forbundet med konflikterne med England. Skibsejere, korsarer og smuglere var engagerede i og profiterede fra en århundreder lang kamp med deres nordlige naboer på tværs af kanalen. Roscoffs korsarer sejlede ud fra den gamle havn for at deltage i kampen om kontrollen over farvandene, der rasede i evigheder mellem Frankrig og England. Mindre blodig var den parallelle succes for mange købmænd, der handlede i århundreder med Hanseforbundet, Flandern, Portugal og Spanien.

  Byen nød godt af sine velhavende indbyggere, der efterlod en række flotte bygninger. Tag tid til at nyde de maleriske gader i den historiske by med udsigt over havet, besøg kirken Notre Dame de Kroaz Batz, gå en tur op og ned ad gaden Rue Albert-de-Muns, se de århundreder gamle huse, der blev bygget fra det 16. århundrede og find vej til Pointe de Bloscon med dens lille Chapelle Ste-Barbe og udsigten over Baie de Morlaix. Hvis man er en eventyrlysten madelsker, er der mange restauranter, hvor man kan smage lokale specialiteter såsom friskfanget fisk, skaldyrsfade og de traditionelle, verdensberømte bretonske crêpes.

  Roscoff er porten til Haut-Léon, der er det nordligste grevskab i departementet Finistre, Lands End-regionen i Frankrig. Hvis man vil udforske mere af det fascinerende hjørne af Bretagne, så tag med på en af tilkøbsudflugterne til nogle af den bretonske arvs perler.

  Dag 6
  Roscoff, Frankrig

  Piraternes skjulested, korsarernes hule

 • Dag 7
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

  7. november 2022

  I dag tager vi en afslappet dag til havs, når vi sejler langs Biscaya-bugtens vestlige kant på vej ned til den spanske region Galicien.

  Tilbage i romertiden blev dette hav kaldt Sinus Cantabrorum efter den keltiske stamme - kantabrierne - som beboede de nordlige kyster af den iberiske halvø. I dag kaldes den sydlige del af Biscaya-bugten, som ligger op til Spaniens nordkyst, stadig det cantabriske hav.

  Slap af på dækket med din kikkert og hold øje med dyrelivet. Man kan ofte se hvaler her; op til en fjerdedel af verdens arter af hvaler, delfiner og marsvin er blevet set i bugtens vande. De tiltrækkes af det næringsrige vand langs kanten af kontinentalpladen, og det er et af de få steder i verden, hvor du - hvis du er heldig - kan se næbhvaler.

  Hvis du ikke allerede kender det, er nu et godt tidspunkt til at stifte bekendtskab med videnskabscenteret ombord. Her finder du masser af information lige ved hånden, og du kan lære om marinebiologien i havene på vores vej. Du kan deltage i praktiske demonstrationer, se på havet mikroorganismer i højteknologiske mikroskoper og få tips til naturfotografering.

  Sæt dig sammen med ekspeditionsteamet i Explorer-loungen for dybdegående foredrag om forskellige emner, der vedrører de kommende dage. De kan handle om historie, geografi eller miljøet på de destinationer, der ligger forude. Glem ikke at udnytte de afslappende faciliteter om bord på MS Spitsbergen – hvorfor ikke prøve panorama-saunaen, hvis du ikke har gjort det endnu?

  Dag 7
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

 • Dag 8
  A Coruña, Spanien

  Ført af Herkules’ lys

  8. november 2022

  Vi fortsætter vores Atlanterhavstur over Biscaya-bugten mod Finisterre, ‘Verdens ende’, i Spaniens nordvestlige hjørne. På trods af en tilsyneladende isolation på kanten af den iberiske halvø har Finisterre og regionen Galicien fra forhistorisk tid spillet en central rolle i Europa mod Atlanterhavet.

  Skibe på vej til og fra Middelhavet måtte sejle langs Galiciens forrevne kyst og søge ly fra havets lejlighedsvise raseri i de naturlige floder, rias. Disse rias minder umiddelbart om fjorde, men er ikke gletsjer-spalter, der er oversvømmet, som de norske fjorde, men floddale oversvømmet efter den sidste istid. Deres indbydende breder har lokket siden tidernes morgen og er årsagen til, at landbrug og fiskeri har trivedes i denne region.

  Verdens ældste eksisterende fyrtårn, som stadig fungerer, er kendt som Herkules-tårnet og er et bevis på dette stærke bånd til havet. Tårnet i A Coruña blev bygget under romerriget for ca. 2.000 år siden og har overlevet frem til i dag og hjælper skibe med at sejle langs Spaniens drilske kyst ved Finisterre og komme sikkert ind til A Coruñas naturlige havn. Fyrtårnet har siden 2009 stået på UNESCO's verdensarvsliste.

  Vi forventer at lægge til kaj i A Coruña om aftenen, så du får masser af tid til at slentre ind til byen fra havnen og mulighed for at besøge det unikke fyrtårn. Det siges, at galicierne er blandt de sejeste fiskere i Spanien, og som du vil opleve på din tur gennemsyrer deres maritime arv stadig mange af livets aspekter her.

  Dag 8
  A Coruña, Spanien

  Ført af Herkules’ lys

 • Dag 9
  A Coruña, Spanien

  Porten til Galicien

  9. november 2022

  A Coruña er en af de primære byer i Galicien, en region i Spanien, som adskiller sig kulturelt og har sin egen identitet. Galiciernes dialekt ligner portugisisk mere end spansk, og de er stolte af deres keltiske rødder.

  A Coruña blev grundlagt af keltiske folk så tidligt som mindst det første årtusinde og blomstrede under romerne. Byen blev indtaget af maurerne i begyndelsen af det 8. århundrede, og blev kort efter generobret af soldater under kristen kommando. Som om det ikke var nok blev A Coruña også gentagne gange angrebet af vikingerne i det 9. og 10. århundrede.

  I dag er den historiske bymidte en fascinerende blanding af charmerende pladser, snoede gader og smalle stræder. Byen er perfekt at udforske til fods og er også hjemsted for gamle kapeller, barokke klostre og masser af neoklassicistisk arkitektur. Tag en slentretur gennem den gamle by, hvor du kan beundre de berømte bygninger med glasfacader. Gå heller ikke glip af arkitekturen på Plaza María Pía og det arkæologiske museum, der ligger ved den gamle borg.

  Hvis du ikke fik set Herkules-tårnet i går aftes, må du sørge for at se det i dag. På din slentretur kan du tage en pause på en af de mange barer og restauranter og smage et udvalg af det lokale gallego-køkken. Bestil et udvalg af tapas, hvor du måske kan smage den klassiske pulpo a la gallega – galicisk blæksprutte – og nyde et glas af den berømte galiciske cider, som traditionelt hældes i munden fra ståhøjde.

  A Coruña er en perfekt base, hvorfra du kan udforske Galiciens højdepunkter, herunder de romerske mure i Lugo, som er på UNESCO's verdensarvsliste, og pilgrimsbyen Santiago de Compostela. Meld dig på en af vores to valgfrie ture, hvor vi udforsker en af disse to større seværdigheder.

  Dag 9
  A Coruña, Spanien

  Porten til Galicien

 • Dag 10
  Vigo, Spanien

  Galiciske traditioner

  10. november 2022

  Vigo har en af de bedste naturlige havne i Galicien; den ligger perfekt beskyttet inde i en ria og afskærmes af Cíes-øerne. Byen blomstrede i det 16. århundrede og tiltrak handlende og nybyggere, såvel som pirater og andre invaderende. Men Vigo overvandt det og voksede og blev den primære handels- og fiskerihavn i Galicien.

  I århundreder var Vigo porten til Nord- og Sydamerika. Mange galiciere og også andre spaniere emigrerede til den nye verden herfra. Selv i dag omtales folk af spansk herkomst i visse latinamerikanske lande som gallegos, uanset hvor i Spanien deres forfædre kom fra.

  Vigo voksede i det 19. og 20. århundrede i østlig retning langs Rúa do Príncipe med en eklektisk blanding af bygninger i neoklassicistisk og Art Nouveau-stil. Den måske mest imponerende konstruktion af dem alle er Castro-borgen fra det 16. århundrede og den omkringliggende park med betagende udsigt over byen. I nærheden finder du ruinerne af en jernalderborg, castro, som er Vigos oprindelige bosættelse fra mere end 2.000 år siden.

  Havnen ligger perfekt til udforskning af byen til fods. Vigo er bygget på siden af et bjerg med udsigt over ria’en, så næsten alt går op ad bakke fra havnen! Labyrinten af gader i den gamle by er struktureret omkring Plaza de Igrexa og den neoklassicistiske katedral Santa Maria fra det 19. århundrede.

  På vej til pladsen og katedralen skal du besøge Rúa da Pescadería, som er den bedste gade i byen, hvis man vil smage på de lækre skaldyr, Galicien er berømt for. Derefter kan du tage en kaffepause på Praza da Constitución, som er en smuk plads med fine huse, caféer og restauranter.

  Dag 10
  Vigo, Spanien

  Galiciske traditioner

 • Dag 11
  Porto, Portugal

  Portvinens by

  11. november 2022

  MS Spitsbergen lægger til i Leixoes, som er et fantastisk første stop for opdagelsesrejsende i Portugal. Gå nordpå mod den lille fæstning Forte Leça de Palmeira og fortsæt langs stranden til Avenida Liberdade eller besøg fyrtårnet Leça, kapellet Boa Nova og den smukke strand Praia Azul.

  Der er en bus, der kan køre dig de knap 10 km. til Porto. Portugals næststørste by er berømt for sin portvin og historiske centrum, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og vil vinde dig med sit farverige udtryk og overraske dig med sin modernitet. Det er et sted, der er lavet til spadsereture med en labyrint af smalle gader og unikke monumenter, hvor alt ser ud til at føre til Douro-floden til sidst.

  Gå ikke uden om den romanske katedral San Francisco-kirken med det overdådigt forgyldte barokke interiør og panoramaudsigten fra toppen af Clérigos-kirken. Kan du lide bøger? Fortab dig i bøger omgivet af det magiske neogotiske interiør i den smukke boghandel Lello, hvorefter du kan se Palácio de la Bolsa og slentre langs Avenida de los Aliados.

  Indtag atmosfæren langs den travle promenade ved Ribeiras flodbred, der er tætpakket med pastelfarvede huse og smukke flisebelagte facader. Gå over Douro-floden via det øverste dæk på broen Ponte de Dom Luís I, som er inspireret af Eiffeltårnet, se pakhusene og kældrene med portvin i Vila Nova de Gaia på den sydlige bred og kryds broen igen, denne gang på den nederste gangbro.

  Bagefter kan du belønne dig selv med et forfriskende glas hvid portvin og tonic på en af ​​de mange livlige barer og restauranter på molen. Er du blevet sulten? Prøv delikatesser fra Porto som francesinha – en populær sandwich med grillet kød og ost – og den lokale udgave af saltet, tørret torsk som kaldes bacalhau.

  Dag 11
  Porto, Portugal

  Portvinens by

 • Dag 12
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

  12. november 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Vi sejler sydpå hele morgenen, så hvorfor ikke mødes og få nogle spændende snakke med ekspeditionsteamet eller gå ud på dækket for at spejde efter liv på havet. Vi forventer at ankomme til Lissabon om eftermiddagen, så gør dig klar til at gå på opdagelse i krydstogtets ultimative destination.

  Lissabons cruiseterminal ligger tæt på den gamle bydel, perfekt i forhold til at tage på opdagelse i det historiske centrum af den portugisiske hovedstad til fods. Lissabon, der er bygget på syv bakker langs bredden af den naturskønne flod Tagus, rangerer blandt Sydeuropas mest fortryllende byer — tilmed med en fascinerende historie.

  Fønikerne var de første, der opdagede de handelsmæssige muligheder ved flodmundingen af Tagus, men ikke de sidste. Lissabons store strategiske beliggenhed tiltrak kelterne, romerne, visigoterne og maurerne, som hver og en belejrede byen og satte deres præg.

  Man må ikke gå glip af at gå rundt i Baixa, Bairro Alto og Alfama, de klassiske kvarterer i Lissabon. Næsten alt af historisk interesse findes her, såvel som et stort antal små butikker. Start ved Praa do Comercio i Baixa-kvarteret, og tag til Praa Rossio for at se statuen af Kong Pedro IV, inden du tager op til Largo do Chiado for at udforske de smalle gader i Bairro Alto.

  I Alfamas labyrintiske gader i det gamle mauriske kvarter, finder du Lissabon-katedralen, de arkæologiske rester af det romerske amfiteater og Castelo de San Jorge, den imponerende mauriske fæstning fra det 11. århundrede, der tilbyder den bedste udsigt over byen.

  Der er to historiske perler, som du må ud af byen for at se. Følg floden lidt over 6 km nedad og besøg Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, som begge står på UNESCO's verdensarvsliste. Belém, der er tæt forbundet til Portugals opdagelsestid og opdagelsesrejsende som Vasco de Gama, er også hjemsted for den berømte, lækre cremetærte Pastel de Belém, som absolut er værd at smage.

  Dag 12
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

 • Dag 13
  Lissabon, Portugal

  Farvel i Lissabon

  13. november 2022
  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Vores ekspedition slutter i Lissabon. Efter morgenmaden er det tid til at sige varmt farvel til MS Spitsbergen og alle dem, der har gjort din tur så mindeværdig, herunder ekspeditionsteamet og andre besætningsmedlemmer.

  Program efter sejladsen

  Vi er sikre på, at du har haft en fantastisk tur og oplevet den fascinerende historie, som den europæiske Atlanterhavskyst har at byde på, men du behøver jo ikke tage hjem med det samme. Hvis du gerne vil udforske Lissabon og dens omgivelser, inden du vender hjem, foreslår vi, at du tilmelder dig vores program efter sejladsen.

  Ikke alene vil du se Lissabons fascinerende historiske kvarterer, du vil også udforske de kongeliges opholdssteder uden for byen, inklusive byen Sintra, der er på UNESCOs verdensarvsliste, Monserrate Palace og strandene i Cascais by på en guidet udflugt. Bagefter vender vi tilbage til Lissabon, hvor vi overnatter.

  Når du vender hjem, vil du uden tvivl begynde at planlægge dit næste eventyr. Vi ser frem til at byde dig velkommen ombord igen snart!

  Dag 13
  Lissabon, Portugal

  Farvel i Lissabon

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
November:
1.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Transport til / fra skibet/lufthavnen
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om