Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Rejseinformation 15 M/S Spitsbergen
Afrejser
7. oktober 2023
25. september 2024
Pris fra
kr 29.135
Helpension inkluderet

Fra Norges fjorde til iberisk charme - Europas atlantiske seværdigheder

Fjorde og vilde kyster

Fra smukke Bergen sejler vores europæiske ekspeditionskrydstogt til Stavanger og den betagende Lysefjord. På den anden side af Nordsøen udforsker vi historiske kystbyer som Hamborg, Harlingen og Oostende. Oplev barske naturlandskaber og smukke byer langs Europas vestkyst fra Normandiet til A Coruña.

Dyreliv og kultur

Spejd efter hvaler, delfiner og marsvin i Biscaya-bugten. Oplev steder på UNESCOs verdensarvsliste fra vidundere som Galicien, Santiago de Compostela og Speicherstadt i Hamborg til Belémtårnet i Lissabon. Nyd lækre måltider, vin og kulturarv i Porto og Lissabon.

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

  Udforsk UNESCO-kvarteret Bryggen og fjeldtinderne

  Rejsen begynder i Bergen, der engang var Norges hovedstad.

  På en tur ad de brostensbelagte gader og gyder kan man besøge det historiske UNESCO-kvarter Bryggen med dets farverige havnepromenade i træ og det berømte fiskemarked, der er fuld af ting, lyde – og dufte – man kan nyde.

  Tag svævebanen Fløibanen, der har transporteret besøgende til toppen af Fløyen i over et århundrede, til en fantastisk udsigt over den maleriske by og dens farverige huse.  

  Program før sejladsen

  Hvis man har ekstra tid i Bergen, kan man bestille Hurtigrutens program inden sejladsen og nyde den fantastiske udsigt over Bergen på en frisk vandretur op til Fløyen. 

  Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 2
  Stavanger, Norge

  Oplev livlige Stavanger og fantastiske Lysefjord

  Vi sejler ind i den fantastiske Lysefjord, hvor der er en imponerende udsigt

  Stavanger har en international stemning og en levende kulturscene. Oplev gamle Stavangers arkitektoniske levn fra fortiden, herunder en imponerende domkirke fra det 12. århundrede. Besøg også Norsk Oljemuseum, kig inden for i en lille butik eller nyd en øl på havnefronten.

  Når vi forlader Stavanger, sejler vi ind i Lysefjord for at opleve nogle af alle Norges fjordes mest markante, lodrette fjelde. På en fem timer lang vandretur med guide bliver man belønnet med en betagende udsigt over Lysefjord fra berømte Prædikestolen 604 meter over havoverfladen.

  Dag 2
  Stavanger, Norge

  Oplev livlige Stavanger og fantastiske Lysefjord

 • Dag 3
  Dag til søs

  Krydsning af Nordsøen

  Der er masser af tid til afslapning, mens vi sejler til Hamborg

  Udforskningen slutter ikke, når man er ombord. Der er masser at se og lave, mens vi sejler til Tyskland. Få sveden frem i motionsområdet elle slap af i saunaen eller boblebadet.

  Ekspeditionsteamet holder en række foredrag, der giver unik indsigt i historien, arven og naturvidenskaberne om de steder, vi besøger.

  På dækket hjælper skibets biologer med at spejde efter dyreliv i havet Man kan også få gode råd fra skibets egen fotograf. Eller nyd blot landskabet fra den behagelige Explorer Lounge & Bar.

  Dag 3
  Dag til søs

  Krydsning af Nordsøen

 • Dag 4
  Hamborg, Tyskland

  Historiske Hamborg

  Udforsk Hamborgs arkitektoniske og kulturelle seværdigheder

  Der er meget at se og lave på egen hånd i Hamborg Besøg den gamle flydedok Landungsbrücken, se gamle skibe og værfter, bygninger ved havnefronten og den gamle Elbtunnel.

  Man finder mange seværdigheder i Altstadt-kvarteret, herunder Sankt Nikolai-kirken, Hauptkirche Sankt Katharinen, Rådhuset og den historiske Deichstraße. Kunstelskere vil nyde Kunsthalle, der er Tysklands førende kunstmuseum.

  Besøg verdens største kompleks af pakhuse ved Kontorhausviertel og Speicherstadt, der sammen med kontorbygningen Chilehaus er på UNESCOs verdensarvsliste.

  • Inkluderet Indblik i Hamborg
  Dag 4
  Hamborg, Tyskland

  Historiske Hamborg

 • Dag 5
  Harlingen, Holland

  Harlingens rige historie

  Oplev den frisiske havneby Harlingen

  Man kan gå eller cykle rundt i Harlingen, der er en by med kanaler og smukke havne, og hjemsted for den sidste, traditionelle keramikfabrik i Nederlandene. Harlingen ligger ved Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Man finder traditionelle sejlskibe og historiske pakhuse i de gamle havne Noorderhaven og Zuiderhaven. Gå ikke glip af Harlingen Aardewerkmuseum, hvor man kan nyde udstillinger med karakteristisk, frisisk keramik.

  • Inkluderet Sejltur med Zodiac® i gammel havn
  Dag 5
  Harlingen, Holland

  Harlingens rige historie

 • Dag 6
  Oostende (Brügge), Belgien

  Udforsk Oostende og Brügge

  Rig middelalderarkitektur i snoede gader

  Først en fiskerby, derefter en middelalderby og til sidst et royalt resort ved kysten - Oostendes strategiske havn er gennemsyret af europæisk historie. Men på trods af krigens og tidens hærgen har mange af byens middelalderlige træk overlevet.

  Oostende er også en god base i forhold til at besøge Brügge. Man kan fortabe sig i den smukt bevarede middelalderby, mens man udforsker de snoede gader, maleriske kanaler og storslåede bygninger fra det 14. århundrede.

  • Inkluderet Brügge på egen hånd
  Dag 6
  Oostende (Brügge), Belgien

  Udforsk Oostende og Brügge

 • Dag 7
  Ouistreham, Frankrig

  Normandiets fortid og nutid

  Oplev historiske strande, Caen og mindesmærker fra Anden Verdenskrig

  Normandiet har en fascinerende historie - fra vikingeinvasionen til tropperne gik i land på D-dag i 1944. I Ouistreham lærer vi noget om Operation Overlord ved Musée de  Debarquement No 4 Commando. 

  Se de tyske befæstninger ved Le Grand Bunker og besøg krigskirkegården ved Hermanville-sur-Mer. Eller gå en tur på den smukke strand Riva-Bella og stop ved Église Saint Samson fra det 12. århundrede og fyrtårnet fra 1905.

  Herefter udforsker vi den smukke by Caen. Den romanske Église Saint-Étienne fra det 11. århundrede, museet Mémorial de Caen, der mindes Anden Verdenskrig og Musée des Beaux-Arts er seværdigheder, man ikke bør gå glip af.

  • Inkluderet Slaget om Normandiet: Sword Sector
  • Inkluderet Bus til Caen
  Dag 7
  Ouistreham, Frankrig

  Normandiets fortid og nutid

 • Dag 8
  Saint-Malo, Frankrig

  Fæstningen Saint-Malo

  Den smukke by i Bretagne er gennemsyret af historie

  Set fra havet er Saint-Malo et imponerende syn. Byen er omkranset af befæstede bastioner og let skrånende strande.

  En tur rundt om voldene giver den bedste udsigt over byen og de omkringliggende øer. Følg den historiske sti inden for de gamle bymure. Ruten går gennem en labyrint af brostensbelagte gader. Besøg Demeure de Corsaire for at lære om de frygtede korsarer og byens piratarv.

  Man kan også besøge Abbaye du Mont-Saint-Michel eller gå til Île de Grand Bé, når der er lavvande. Øen har rester af et gammelt fort, og den berømte forfatter François-René de Chateaubriand er begravet her.

  • Inkluderet Inden for Saint Malos mure
  Dag 8
  Saint-Malo, Frankrig

  Fæstningen Saint-Malo

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Fascinerende Finistère

  Inspirerende kystlandskaber og søfartshistorie

  Ved Douarnenez bruger vi skibets små ekspeditionsbåde til at komme på land i den maleriske havneby. Her findes farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der inspirerede berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Ud over fiskerhytter og sømandskirker har Dourarnenez et vidunderligt søfartsmuseum med skibe fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillader et besøg i Dourarnenez, tager vi til nærliggende Brest, der er en fascinerende og historisk by med mange middelalderborge. Her kan man besøge det nationale søfartsmuseum i den militære fæstning Château de Brest. Brest er en moderne by med livlige havnepromenader og kajer, der er perfekte til en gåtur.

  • Inkluderet Bretagnes Land’s End – Pointe du Raz
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Fascinerende Finistère

 • Dag 10
  Til søs

  Biscaya-bugten

  Slap af og nyd naturen rundt om skibet.

  Slap af på dækket med en kikkert for at spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Biscaya-bugten er et af de få steder i verden, hvor man kan se næbhvaler - hvis man er heldig - da de tiltrækkes af bugtens næringsrige vand.

  Undervejs kan man lære noget om farvandenes marinebiologi med praktiske demonstrationer og dybdegående foredrag om de kommende destinationers historie, geografi og miljø. Nyd skibets afslappende faciliteter – blandt andre panorama-saunaen.

  Dag 10
  Til søs

  Biscaya-bugten

 • Dag 11
  Ferrol, Spanien

  Seværdigheder i Galicien

  Se Galiciens arv i Ferrol, Lugo og A Coruña

  Vi lægger til i Ferrol på Galiciens forrevne kyst. Byen var engang var en lille fiskerb, og den har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder. Her er flere forter, citadeller og barakker end i nogen anden havn i landet.

  En gåtur afslører byens mange historiske seværdigheder. Man kan besøge den gamle by Lugo, der er berømt for sine romerske mure.

  Herefter sejler vi til nabobyen A Coruña og lægger til for natten. Her står Herkulestårnet, der er verdens ældste fungerende fyrtårn og er på UNESCOs verdensarvsliste.

  • Inkluderet Vandretur i Ferrol
  Dag 11
  Ferrol, Spanien

  Seværdigheder i Galicien

 • Dag 12
  A Coruña, Spanien

  Historiske A Coruña

  Vi kan igen nyde synet af Herkulestårnet, inden vi besøger A Coruña for at opleve og smage den galiciske kultur.

  Man får nemt lyst til at smage galiciske måltider. Bestil tapas og et glas af den lokale cider. Cider hældes traditionelt i glasset fra stor højde, så cideren tilføres en masse luftbobler.

  A Coruña er et af startstederne for pilgrimsruten Camino de Santiago. Ruten er forbundet med Camino Inglés - “Den engelske rute”. Herfra kan man gå til dens endelige destination, Santiago de Compostela.

  Dag 12
  A Coruña, Spanien

  Historiske A Coruña

 • Dag 13
  Vigo, Spanien

  Vigos gamle havn

  Den smukke by Vigo i Galiciens hjerte

  Krydstogtet forsætter til Vigo, der engang var porten til Amerika. Vigo ligger beskyttet af de smukke Cíes-øer og har en af Galiciens bedste naturhavne, der er blevet dens primære handels- og fiskerihavn. 

  Besøg travle Rúa do Príncipe, der er perfekt til udforskning af byen til fods - med dens brogede blanding af neoklassiske og jugendstil-arkitektur. Eller se det imponerende Castelo de Castro og parken fra det 16. århundrede.

  På vej til den gamle bydel og den neoklassiske domkirke må man ikke gå glip af Rúa da Pescadería og de lækre skaldyr, som Galicien er berømt for.

  • Inkluderet Gåtur og udforskning af Vigo
  Dag 13
  Vigo, Spanien

  Vigos gamle havn

 • Dag 14
  Llençois, Porto

  Charmerende havn

  Udforsk Portos historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Når vi kommer til Portugal, lægger vi til i Leixões. Herfra kan man se Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke Praia Azul-strand. 

  Man kan tage en bus til Porto, der er berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Porto er en kuperet by, der er god at slentre i, og man kan forelske sig i de pastelfarvede huse, de farverige, flisebelagte facader, gadekunsten, de udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro-floden.

  Gå en tur ad den travle flodpromenade Ribeira Docks, kryds over Dom Luís I-broen, smag lækre petiscos og drik portvin i kældrene i Vila Nova de Gaia.

  • Inkluderet Gåtur i Porto
  Dag 14
  Llençois, Porto

  Charmerende havn

 • Dag 15
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

  Krydstogtet slutter i en af Sydeuropas mest fortryllende byer.

  Ekspeditionen ender, når vi ankommer til den portugisiske hovedstad. Lissabon.

  Gå ikke glip af en tur i  Lissabons klassiske kvarterer – næsten alt af historisk interesse findes her. Begynd udforskningen ved  Praça do Comercio i Baixa og gå i retning af Bairro Altos smalle gader.

  Herfra kommer man til Alfama og det gamle mauriske kvarter, rester af et romersk amfiteater og den mauriske fæstning. Besøg eventuelt også UNESCO-stederne Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, hvor man også finder de lækre pastéis de Belém.

  Program efter sejladsen

  Vi er sikre på, at det har været en fantastisk tur med oplevelser af den europæiske Atlanterhavskysts fascinerende historie, men man behøver jo ikke at rejse hjem med det samme. Hvis man gerne vil udforske Lissabon og dens omgivelser inden hjemrejsen, kan man tilmelde sig vores program efter sejladsen.

  Ud over at se Lissabons fascinerende historiske kvarterer, kan man udforske de kongeliges opholdssteder uden for byen, inklusive byen Sintra, der er på UNESCOs verdensarvsliste, Palácio de Monserrate og strandene i byen Cascais på en guidet udflugt. Herefter vender vi tilbage til Lissabon og overnatter.

  Dag 15
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
7.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
25.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefings

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og havforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Der forventes ikke drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om