Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder

Rejseinformation 15 dage MS Spitsbergen
Afrejse
7. oktober 2023
Pris fra
kr 29.135
Helpension inkluderet

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Bergen til Lissabon og sæt fødderne på land i syv lande, oplev spektakulære fjorde, perfekt bevarede gamle byer og sagnomspundne UNESCO-steder.

Norges smukke fjorde

Bergen er begyndelsen på det storslåede, europæiske ekspeditionskrydstogt og porten til en af verdens smukkeste rejsedestinationer. Fordyb dig i Lysefjordens overjordiske skønhed med dens frodige kystlandskab og imponerende, lodrette klipper, inden vi besøger Stavanger og ser dens domkirke fra det 12. århundrede. Betragt Prædikestolen, der rejser sig majestætisk over Lysefjord – nok Norges mest berømte vartegn.

UNESCO-skatte og arkitektoniske perler

Alle de lande, vi besøger, har UNESCO-steder inden for rækkevidde af anløbshavnene. Fra Hamborgs Speicherstadt til Lissabons Belémtårn. Vær klar til at opleve middelalderbyer, gamle monumenter og noget af Europas nyere industriarv. Udforsk det ikoniske Mont Saint Michel, når vi besøger Saint-Malo og gå en del af den berømte Santiago-pilgrimsrute i Spanien.

Sejl langs kanten af Europa

På dette ekspeditionskrydstogt sejler vi langs Europas ofte forrevne og altid maleriske vestkyst. Anløbshavnene er håndplukket for at vise det bedste af Europas rige arv fra Douarnenenez og Vigo til A Coruña og Lissabon. Hvert sted har lige store dele af charme og skønhed, sammen med nogle fascinerende museer, unikke naturlandskaber og et kulturelt festmåltid.

Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder Fra Norges fjorde til iberisk charme – Europas atlantiske seværdigheder
 • Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

  7. oktober 2023

  En af Norges mest maleriske byer - omgivet af fjelde.

  Rejsen begynder i Bergen, der engang var Norges hovedstad.

  På en en tur ad de brostensbelagte gader og gyder kan man besøge det historiske UNESCO-sted Bryggen med dets farverige havnepromenade i træ og det berømte fiskemarked, der er fuld af ting, lyde – og dufte – man kan nyde.

  Prøv herfter svævebanen, der har transporteret besøgende til toppen af Fløyen i over et århundrede, med en fantastisk udsigt over den maleriske by og dens farverige huse.  

  Program før sejladsen

  Bestil eventuelt vores program inden sejladsen og prøv flere charmerende Bergens tilbud.

  Dag 1
  Bergen

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 2
  Stavanger, Norge

  Porten til Lysefjord og Prædikestolen

  8. oktober 2023

  Udforsk den dynamiske by Stavanger, der er porten til Lysefjord og Prædikestolen.

  Stavanger, der er berømt for sin internationale atmosfære og levende kulturscene, er i kikkerten hos alle besøgende, der kommer til Norge. Oplev gamle Stavangers arkitektoniske levn fra fortiden, herunder en imponerende domkirke fra det 12. århundrede. Besøg Norsk Oljemuseum, kig inden for i en lille, lokal butik eller nyd blot en øl på havnefronten.

  På en fem timer lang tilkøbsvandretur med guide belønnes man med en betagende udsigt over Lysefjord fra den berømte Prædikestolen, der ligger 604 meter over havets overflade. Når vi forlader Stavanger, sejler vi ind i Lysefjord under nogle af de mest markante, lodrette klipper blandt alle Norges fjorde. 

  Dag 2
  Stavanger, Norge

  Porten til Lysefjord og Prædikestolen

 • Dag 3
  Dag til søs

  Kurs mod Hamborg

  9. oktober 2023

  I dag sejler vi sydpå over Skagerak og Vesterhavet mod Hamborg.

  Skibets ekspeditionsteam begynder sit foredragsprogram og tilbyder indsigt i vores kommende destinationers historie, kultur og naturvidenskab. Følg med vores biologer ud på de udendørs dæk, mens de scanner havet for dyreliv.

  I dag er der tid til virkeligt at lære skibet og alle dets faciliteter at kende. Brug eventuelt også tid på at lære besætningen og de andre rejsende at kende eller slap af i en behagelig stol ved et vindue og se havet passere fredeligt forbi – det er helt op til dig!

  Dag 3
  Dag til søs

  Kurs mod Hamborg

 • Dag 4
  Hamborg, Tyskland

  By med kultur og historie

  10. oktober 2023

  Udforsk det bedste af Hamborg.

  Der er så meget at se og lave i Hamborg – der kaldes “Nordens Venedig” på grund af byens mange maleriske kanaler. Byens fleste attraktioner findes i Altstadt - f.eks. Hauptkirche Sankt. Nikolai og den historiske gade Deichstraße.

  Hamborg er også hjemsted for steder på UNESCOs verdensarvsliste, herunder Chilehaus og verdens største, historiske kompleks af pakhuse i Speicherstadt. Kunstelskere bør besøge Kunsthalle, der er landets førende kunstmuseum.

  Hvis sulten melder sig, anbefaler vi at prøve nogle traditionelle retter som  aalsuppe, der er en skinkesuppe med tørret frugt, eller labskaus, der eroksekød med kartofler og syltede agurker. 

  • Inkluderet Indblik i Hamborg
  Dag 4
  Hamborg, Tyskland

  By med kultur og historie

 • Dag 5
  Harlingen, Holland

  Historisk havneby i Vadehavet

  11. oktober 2023

  Smukke havne, kanaler og lagerbygninger – nyd den maritime arv i denne livlige havneby.

  Harlingen, der ligger på Vadehavets sydlige kyst – et UNESCO-område – har en stærk maritim arv. Gør som de lokale og cykl til nogle af byens seværdigheder på en lejet cykel – i et smukt centrum med kanaler, smukke havne og historiske pakhuse. 

  I den gamle bydel kan man besøge rådhuset fra det 18. århundrede, Hannemahuis-museet og Blauwe Hand – byens ældste pakhus. Det fantastiske Harlingen Keramikmuseum bør man se, hvis man er interesseret i områdets berømte blå-hvide keramik.

  • Inkluderet Sejltur med Zodiac® i gammel havn
  Dag 5
  Harlingen, Holland

  Historisk havneby i Vadehavet

 • Dag 6
  Oostende (Brügge), Belgien

  Porten til Europas fortid

  12. oktober 2023

  Nyd synet af den rige middelalderarkitektur og træd tilbage i Europas forskellige epoker.

  Først en fiskerby, så en middelalderby og senere et royalt resort ved kysten – Oostendes strategiske havn er gennemsyret af europæisk historie. Trods 2. verdenskrigs og tidens hærgen er der fortsat masser af fascinerende seværdigheder, som man kan udforske.

  Oostende er en perfekt base, hvorfra man kan besøge Brügge, der er en smukt bevaret middelalderby. Her kan man fortabe sig i det 14. århundrede og udforske snoede gader, maleriske kanaler og mange fine bygninger med masser af kunstnerisk ekstravagance. 

  • Inkluderet Brügge på egen hånd
  Dag 6
  Oostende (Brügge), Belgien

  Porten til Europas fortid

 • Dag 7
  Ouistreham, Frankrig

  Normandiets fortid og nutid

  13. oktober 2023

  Oplev historiske strande, besøg den smukke by Caen og rørende mindesmærker fra Anden Verdenskrig.

  Normandiets historie - fra vikingeinvasion til tropperne gik i land på D-dag i 1944 - gør det til en fascinerende region. I Ouistreham lærer vi noget om landgangsposter i forbindelse med Operation Overlord ved Musée de  Debarquement No 4 Commando. 

  Se tyske befæstninger ved Le Grand Bunker (Musée du Mur de l'Atlantique) og besøg krigskirkegården Hermanville-sur-Mer. Gå en tur på den smukke Riva-Bella-strand og stop ved Saint Samson-kirken fra det 12. århundrede og fyrtårnet fra 1905.

  Herefter udforsker vi den smukke by Caen. Den romerske kirke Saint-Étienne fra det 11. århundrede, museet Mémorial de Caen og Musée des Beaux-Arts er seværdigheder, man ikke bør gå glip af.

  • Inkluderet Slaget om Normandiet: Sword Sector
  • Inkluderet Bus til Caen
  Dag 7
  Ouistreham, Frankrig

  Normandiets fortid og nutid

 • Dag 8
  Saint-Malo, Frankrig

  Fæstningen Saint-Malo

  14. oktober 2023

  Majestætiske Saint-Malo - en smuk by gennemsyret af historie.

  Set fra havet er Saint-Malo et imponerende syn, omkranset af befæstede bastioner og let skrånende strande.

  En tur rundt om voldene giver den bedste udsigt over byen og de omkringliggende øer. Eller tag ud på egen hånd på en tur til pirathuset for at lære noget om de frygtede korsarer og byens piratarv.

  Man kan også følge den historiske rute inden for den gamle bymur gennem en labyrint af brostensbelagte gader. Den gotiske Saint Vincent Domkirke og Chateau de la Duchesse Anne er besøg værd. Ved lavvande kan man gå ud til den befæstede ø, Le Grand-Bé, hvor den berømte, lokale forfatter Chateaubriand ligger begravet.

  • Inkluderet Inden for Saint Malos mure
  Dag 8
  Saint-Malo, Frankrig

  Fæstningen Saint-Malo

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, Bretagnes yderste punkt

  15. oktober 2023

  Se, hvad der inspirerede kunstmalere omkring den historiske havn i Finistère.

  I den maleriske havneby Dourarnenez findes farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der inspirerede berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Ud over fiskerhytter og sømandskirker har Dourarnenez et vidunderligt søfartsmuseum med skibe og både fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke tillader et besøg til Dourarnenez, er nærliggende Brest en fascinerende maritim by med mange middelalderborge. Her kan man opleve det nationale søfartsmuseum, der ligger inde i den militære fæstning, Chateau de Brest. Brest er også en moderne by med livlige moler og kajer, der er perfekte til en smuk gåtur.

  • Inkluderet Bretagnes Land’s End – Pointe du Raz
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, Bretagnes yderste punkt

 • Dag 10
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

  16. oktober 2023

  Slap af på egen hånd ombord og hold udkig efter hvaler eller deltag i aktiviteter på skibet.

  Benyt muligheden for at slappe af på dækket med en kikkert og spejd efter hvaler, delfiner og marsvin. Biscaya-bugten er et af de få steder i verden, hvor man kan se næbhvaler – hvis man er heldig – da de tiltrækkes af bugtens næringsrige vand.

  Man kan også lære noget om farvandenes marinebiologi med praktiske demonstrationer og dybdegående foredrag om de kommende destinationers historie, geografi og miljø. Glem ikke de afslappende faciliteter ombord. Prøv f.eks. panorama-saunaen.

  Dag 10
  Til søs

  Sejlads i Biscaya-bugten

 • Dag 11
  Ferrol, Spanien

  Ankomst til spanske Galicien

  17. oktober 2023

  Få en smag af Galicien, når vi besøger Ferrol og A Coruña.

  Vores næste opholdssted er Ferrol på Galiciens forrevne kyst. Byen, der oprindeligt var en lille fiskerby, har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder. Ingen anden havn i Spanien har så mange fæstninger, kasteller og kaserner.

  Tilkøbsudflugter fra Ferrol inkluderer den gamle by Lugo, der er berømt for sine romerske mure. Sidst på eftermiddagen sejler vi til nabobyen A Coruña og lægger til for natten. Lyset fra det historiske Herkulestårn er en oplevelse, som man ikke må gå glip af. Verdens ældste, fungerende fyrtårn er på UNESCOs verdensarvsliste.

  • Inkluderet Vandretur i Ferrol
  Dag 11
  Ferrol, Spanien

  Ankomst til spanske Galicien

 • Dag 12
  A Coruña, Spanien

  Den engelske rute

  18. oktober 2023

  Masser at se, lave og drikke.

  Hvis man ikke fik set Herkules-tårnet i aftes, bør man se det i dag. Kig indenfor på en af de mange barer og restauranter og smag et udvalg af det lokale gallego-køkken. Bestil et udvalg af tapas og prøv et glas af den berømte galiciske cider, der traditionelt hældes i munden stående.

  Galicien er en region i Spanien, der adskiller sig kulturelt – og galicerne er stolte af deres keltiske rødder. Et stykke af pilgrimsruten til Santiago begynder her og kaldes Camino Ingles – eller den engelske rute, og det er muligt at besøge Santiago de Compostela på en tilkøbsudflugt.

  Dag 12
  A Coruña, Spanien

  Den engelske rute

 • Dag 13
  Vigo, Spanien

  Galiciske traditioner

  19. oktober 2023

  Udforsk den smukke og gamle by Vigo.

  Herefter tager vi til Vigo, der engang var porten til Amerika. Vigo ligger beskyttet af de smukke Cíes-øer og har en af Galiciens bedste naturhavne, der er den primære handels- og fiskerihavn. 

  Besøg travle  Rúa do Príncipe, der ligger perfekt til at udforske byen til fods - med dens brogede blanding af neoklassiske og jugendstil-bygninger. Eller måske den imponerende Castro-borg og park fra det 16. århundrede.

  På vej til den gamle bydel og den neoklassiske domkirke kan man besøge Rúa da Pescadería og smage de lækre skaldyr, som Galicien er berømt for.

  • Inkluderet Gåtur og udforskning af Vigo
  Dag 13
  Vigo, Spanien

  Galiciske traditioner

 • Dag 14
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

  20. oktober 2023

  Oplev magiske Porto, en UNESCO-seværdighed med masser af charme.

  Ved ankomst til Portugal lægger vi til i Leixoes. Herfra kan man se Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke Praia Azul-strand. 

  Tag en bus til Porto – der er berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. En kuperet by, der er god at slentre i, og hvor man nemt kan forelske dig i de pastelfarvede huse, farverige flisebelagte facader, gadekunst, udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro.

  Gå en tur ad den travle Ribeira Docks-promenade, kryds over Dom Luís I-broen, smag en lækker petiscos og nyd vinsmagning i kældrene med portvin i Vila Nova de Gaia.

  • Inkluderet Gåtur i Porto
  Dag 14
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

 • Dag 15
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

  21. oktober 2023

  Krydstogtet slutter i en af Sydeuropas mest fortryllende byer.

  Ekspeditionen ender, når vi ankommer til den portugisiske hovedstad. Lissabon.

  Gå ikke glip af en tur i  Lissabons klassiske kvarterer – næsten alt af historisk interesse findes her. Begynd udforskningen ved  Praça do Comercio i Baixa og gå i retning af Bairro Altos smalle gader.

  Herfra kommer man til Alfama og det gamle mauriske kvarter, rester af et romersk amfiteater og den mauriske fæstning. Besøg eventuelt også UNESCO-stederne Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, hvor man også finder de lækre pastéis de Belém.

  Program efter sejladsen

  Vi er sikre på, at det har været en fantastisk tur med oplevelser af den europæiske Atlanterhavskysts fascinerende historie, men man behøver jo ikke at rejse hjem med det samme. Hvis man gerne vil udforske Lissabon og dens omgivelser inden hjemrejsen, kan man tilmelde sig vores program efter sejladsen.

  Ud over at se Lissabons fascinerende historiske kvarterer, kan man udforske de kongeliges opholdssteder uden for byen, inklusive byen Sintra, der er på UNESCOs verdensarvsliste, Palácio de Monserrate og strandene i byen Cascais på en guidet udflugt. Herefter vender vi tilbage til Lissabon og overnatter.

  Dag 15
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
7.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i prisen
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Der forventes ikke drikkepenge
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Du synes sikkert også om