Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Rejseinformation 13 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
19. april 2023
Pris fra
kr 29.970
Helpension inkluderet

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Lissabon til Hamborg, besøg steder, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og oplev Galiciens rige historie og kultur, Baskerlandet og Bretagne. På dette 13 dage lange eventyr opdager du spektakulære landskaber, fascinerende søfartshistorie, rig kultur og de gastronomiske lækkerier langs kystens perler i Portugal, Spanien, Frankrig, Holland og Tyskland.

Iberisk charme

Dit eventyr langs Atlanterhavskysten starter i Lissabon, med dens blanding af charme fra gamle dage og tilbagelænet afslappethed. Langs den Iberiske Halvø og Biscayabugten vil du bemærke den stærke, maritime indflydelse fra opdagelsesrejsende til flådefæstninger og fiskeri. Sejl videre til smukke Porto, og udforsk dens historiske centrum, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. I Galicien, hvor mange ruter fører til Santiago de Compostela, vil du besøge historiske landemærker fra romerne til korstogene. Se den unikke havneby Ferrol, oplev gamle Gijón og nyd San Sebastians gastronomi.

Den franske forbindelse

Vi forlader Biscayabugten og rejser fra storslåede Bordeaux, vinens by, til Ile d’Aix og videre til Bretagne. Du kan se frem til vilde kystlandskaber, maleriske fiskerlandsbyer, charmerende middelalderbyer og en rig, maritim historie. Og du vil naturligvis opleve kulturen i Bretagne i Finistère og Saint Malo, fra korsarer til køkkenet.

Kanalbyerne

I havnebyen Harlingen vil du opleve den mere rå, nederlandske charme fra Friesland, med smukke kanaler midt i naturen. Dit vidunderlige eventyr slutter i Hamborg, en meget mere kosmopolitisk havneby med kanaler. Besøg komplekset af lagerbygninger, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, og se den fantastiske Elbphilharmonie-bygning. Nyd den pulserende shopping, kunst og kultur, inden du tager hjem.

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet
 • Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

  19. april 2023
  Forventet afgangstid er 20:00

  Lissabon, der er bygget på syv bakker langs bredden af ​​den naturskønne flod Tagus, er en af ​​de mest fortryllende metropoler i Sydeuropa, én med en fascinerende historie. De første til at opdage det kommercielle potentiale i Tagus-flodmundingen var fønikerne, men den tiltrækkende gode beliggenhed førte, at den har været besat af kelterne, romerne, vestgoterne og maurerne, der hver især har efterladt deres spor i byen.

  En gåtur rundt i Baixa, Barrio Alto og Alfama, de vigtigste historiske kvarterer i Lissabon, er vigtige. Næsten alt af historisk betydning findes her, og her er også fantastisk, hvis du vil shoppe! Start ved Praça do Comercio i Baixa-kvarteret. Tag videre til Praça Rossio, og se statuen af Kong Pedro IV, inden du tager op til Largo de Chiado for at udforske de smalle gader i Barrio Alto.

  I Alfamas labyrintiske gader, det gamle mauriske kvarter, finder du Lissabon-katedralen, de arkæologiske rester af det romerske amfiteater og Castelo de San Jorge, den imponerende mauriske fæstning fra det 11. århundrede, der tilbyder den bedste udsigt over byen.

  Men for at se to historiske perler i Lissabon skal du tage væk fra centrum, følge flodbredden 7 kilometer og besøge Torre de Belém og Mosterio dos Jeronimos, begge steder på UNESCO’s verdensarvsliste. Tæt forbundet til Portugals opdagelsestid og opdagelsesrejsende som Vasco de Gama er Belém også hjem for den berømte, lækre Pastel de Belém-cremetærte.

  For at få tid nok til at nyde Lissabons mange seværdigheder, inden du går ombord på MS Fridjof Nansen, har du måske lyst til at udvide dit ophold ved at booke en ekstra overnatning eller ved at tilmelde dig vores spændende program til Lissabon før sejladsen.

  Dag 1
  Lissabon, Portugal

  Legendariske Lissabon

 • Dag 2
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

  20. april 2023

  Vores skib vil lægge til ved Porto de Leixoes, et fremragende udgangspunkt for at gå på opdagelse. Du kan tage nordpå mod den lille fæstning Forte Leça de Palmeira og fortsætte langs stranden til Avenida Liberdade. Eller du kan besøge Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke strand Praia Azul.

  Porto, som er berømt for sin portvin og historiske centrum, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, vil vinde dig med sin karismatiske fortid og overraske dig med sin modernitet. Det er en by, der er lavet til spadsereture, en labyrint af smalle gader og unikke monumenter, hvor alt til sidst fører til Douro-floden.

  Du må ikke at gå glip af den romanske katedral, San Francisco-kirken med det overdådigt forgyldte barokke interiør og panoramaudsigten fra toppen af Clérigos-​kirken. Du kan blive helt væk i bøger omgivet af det magiske neogotiske interiør i den smukke boghandel Lello, se Palacio de la Bolsa og slentre langs Avenida de los Aliados.

  Eller opsuge atmosfæren, mens du udforsker den travle promenade ved Ribeiras flodbred, der er pakket tæt med pastelfarvede huse og smukke flisebelagte facader. Gå over Douro-floden via det øverste dæk på broen Ponte de Dom Luís inspireret af Eiffeltårnet, se lagerbygningerne og kældrene med portvin i Vila Nova de Gaia på den sydlige bred og kryds broen igen, denne gang langs den nederste gangbro.

  Bagefter får du måske lyst til at belønne dig selv med en forfriskende hvid portotonic på en af ​​de mange livlige barer og restauranter på molen. Hvis du har fået opbygget din appetit, skal du prøve nogle af Portos delikatesser, som f.eks. francesinha, en populær grillet sandwich med kød og ost, bacalhau, lokalt saltet klipfisk, eller retter lavet med kallun.

  • Inkluderet Gåtur i Porto
  Dag 2
  Llençois (Porto), Portugal

  Portvinens by

 • Dag 3
  Ferrol, Spanien

  Den “engelske rute” til Santiago

  21. april 2023

  Vores næste stop er Ferrol på Galiciens forrevne kyst. Den var oprindeligt en lille fiskerby og har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder på grund af dens fortrinlige, strategiske placering. Ingen anden havn i Spanien har så mange fæstninger, kasteller eller kaserner. Ferrol er et af de bedst bevarede eksempler på en havneby fra det 18- århundrede og er på en foreløbig liste over steder, der kan komme på UNESCO's verdensarvsliste.

  Det arkitektoniske højdepunkt er det neoklassiske design af Barrio de la Magdalena med symmetriske bygninger arrangeret i et skakternet mønster af gader omgivet af militærbygninger fra det 18. og 19. århundrede omkring havnen. I dette kvarter finder du også bygninger i art nouveau-stil, gadekunst, sømandskirker, søfartsmuseer og typiske, galiciske husfacader. Dette står i kontrast til Ferrol Vello, Gamle Ferrol, dens smalle gader og stræder, der mere minder om middelalderen.

  Costa de Artabra, nordvest for Ferrol, med dets klipper, forbjerge og bugter, er en af Galiciens mest spektakulære kystlandskaber og en fremragende mulighed for en dag med opdagelser. Strandene i Playa de los Doniños og Playa de San Xurxo er kun en kort køretur væk. Prøv Galiciens lækre skaldyr, hvoraf den mest berømte ret er pulpo á feira, blæksprutte med kartofler og paprika.

  En af flere pilgrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kendt som den engelske rute, starter ved Ferrol. Du kan vælge at gå den første etape fra Ferrol til Neda eller Pontedeume, eller du kan snyde lidt og tilmelde dig en valgfri udflugt direkte til Santiago de Compostela, cirka en times kørsel væk. Oplev denne smukke by, med sine kulturelle seværdigheder, som er det vigtigste katolske pilgrimsmål efter Rom og Jerusalem.

  • Inkluderet Vandretur i Ferrol
  Dag 3
  Ferrol, Spanien

  Den “engelske rute” til Santiago

 • Dag 4
  Gijón, Spanien

  Asturiens kulturelle centrum

  22. april 2023

  Gijón nyder godt af en førsteklasses beliggenhed langs Biscayabugten med adgang til de kantabriske bjerge og havet. Byen udviklede sig fra en lille fiskerby, der blev bosat af romerne for over 2.000 år siden, og blev en vigtig havneby i det 19. århundrede for den nærliggende Oviedo, hovedstaden i Asturien.

  Indtag atmosfæren i gamle Gijón på en spadseretur gennem de charmerende kvarterer i Cimadevilla og Barrio del Carmen. Den kuperede halvø Cimadevilla er Gijóns historiske centrum, en gammel fiskerlandsby med smalle gyder, charmerende pladser og gamle huse fulde af karakter.

  Her, i det gamle kvarter, kan du udforske Baroque Revillagigedo Palace, San Bautista-kollegiet, smukke kirker og Plaza del Marques. Tag på en vandretur til toppen af ​​Cerro Santa Catalina, domineret af betonskulpturen af ​​Eduardo Chillida, for at nyde den bedste udsigt over Gijón.

  Slap af på den lange strækning med gyldent sand på Playa de San Lorenzo, som er en af ​​de smukkeste bystrande i Spanien. Du kan komme på en spektakulær kystvandring langs klipperne op til Mirador de la Providencia, gå en etape af Camino del Norte eller tage på en blidere spadseretur ved at følge flodpælene ind i landet.

  Hvis du er i humør til et gastronomisk eventyr, kan du forkæle dig selv med de kulinariske delikatesser fra Asturien i Barrio del Carmen. Prøv friskfanget fisk, enten grillet eller bagt, sammen med et glas lækker, lokal cider. Eller prøv asturiske delikatesser, som f.eks. arroz marinero, skaldyrsris, eller calderetas, en lækker gryderet med fisk, skaldyr eller kød.

  • Inkluderet Gijons højdepunkter
  Dag 4
  Gijón, Spanien

  Asturiens kulturelle centrum

 • Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spanien

  Baskerlandet

  23. april 2023

  San Sebastián er måske ikke den største, ældste eller vigtigste by i det nordlige Spanien, men det er den smukkeste kystnære by! Du bliver tryllebundet af den rolige bugt, den gyldne, halvmåneformede strand La Concha, den grønne ø Santa Clara og bakkerne i Igueldo og Urgull og den livlige gamle bydel, Parte Vieja.

  Start ved foden af Monte Urgull for at udforske den historiske del af Parte Vieja. Husk at stoppe ved den gotiske kirke San Vicente, Santa Marias barokke facade, de smukke pladser i La Constitucion og Sarriegi, Teatro Principal, det baskiske museum i San Telmo og Mercado de la Brecha.

  Det er en stejl tur op til befæstningerne i Monte Urgull, men det er det værd på grund af den fantastiske udsigt over bugten. Bagefter kan du tage en velfortjent pause med en forfriskning på terrassen til en af ​​de mange caféer på Boulevard Zumardia. Frisk igen kan du nyde en spadseretur rundt i den nye bydel, stoppe ved Rådhuset, Teatro Victoria Eugenia, den neo-gotiske katedral i Buen Pastor og Plaza de Gipuzkoa.

  Fra Avenida de la Libertad, en stor boulevard med historiske bygninger, kan du gå øst mod Kursaal Congress Hall i en spektakulær bygning med meget glas. Hvis du går mod vest, finder du den populære Playa de la Concha, hvor du kan nyde gadelivet og de mange mennesker langs strandpromenaden. Længere fremme ved Playa de Ondarreta kan du tage svævebanen op til Monte Igueldo for endnu mere spektakulær udsigt.

  Inden vi vender tilbage til skibet, får du måske mulighed for at prøve det traditionelle baskiske køkken. San Sebastián er en berømt maddestination, berømt for sine pintxos, små bider sprængfyldt med smag. Hop fra den ene bar til den anden, og bestil deres bedste anretning, inden du går videre til den næste.

  • Inkluderet Bytur i San Sebastián og typisk pintxo
  Dag 5
  San Sebastián (Pasaia), Spanien

  Baskerlandet

 • Dag 6
  Bordeaux, Frankrig

  Vin, historie og kultur

  24. april 2023

  Velkommen til vinenes by! Bordeaux har eksporteret vin siden antikken. Bordeaux, der blev grundlagt af kelterne, beriget af romerne, angrebet af vikinger, styret af briterne og genopbygget af franskmændene, er den ottende største by i Frankrig, og dens gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste med 350 monumenter og kirker.

  Vin er sjælen i Bordeaux og med over 8.500 vinslotte og producenter i regionen, er den ikke svær at finde. Du vil finde vinmarker og vingårde kun en kort sporvognstur fra centrum. Smag og sammenlign nogle af de 60 navne fra den fremragende røde Bordeaux Supérieur til søde Sauternes.

  Stil dig foran Place de la Bourse, og nyd effekten fra ​​det berømte vandspejl, når storheden af ​​den fineste franske arkitektur fra det 18. århundrede reflekteres tilbage til dig i Miroir d’Eau. Besøg Grand Theatre, Esplanade des Quinconces, Girondins-monumentet, Quartier des Chartrons og Place du Parlement.

  Den neoklassiske bevægelse fra det 18. århundrede udslettede næsten Bordeauxs historie, men der er stadig flere imponerende eksempler på den fransk-gotiske stil. Besøg den smukke St André-katedral, Porte Cailhau og det livlige quartier de Saint-Michel, bygget rundt om den flamboyante gotiske Basilique St Michel.

  Du må ikke gå glip af museerne her. Lær om vinens historie ved Cité du Vin. Kunstelskere vil nyde Musée des Beaux-Arts og Musée des Arts Décoratifs. Og for at dykke ned i regionens historie kan du tage på Musée d’Aquitaine.

  • Inkluderet Historie og UNESCO-klassificeret kulturarv i Bordeaux
  Dag 6
  Bordeaux, Frankrig

  Vin, historie og kultur

 • Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrig

  En kejser værdig

  25. april 2023

  Med en længde på 3 km og en bredde på 500 m er det umuligt at blive væk i Ile d’Aix. Selvom øen er lille, gjorde dens placering i Pertuis d'Antioch-strædet ved indsejlingen til byerne La Rochelle og Rochefort den strategisk vigtig.

  Ile d’Aix er fyldt med fæstninger, slotte og batterier fra alle de krige, som Frankrig har kæmpet i, fra middelalderen til 2. Verdenskrig, så der er masser at se! Og det kan alt sammen gøres til fods eller på cykel. Gå rundt på øen på egen hånd ad stierne, forbi særprægede huse med skodder i mange farver.

  Le Bourg er en fæstningslandsby i typisk Vauban-stil, med et charmerende centrum, ruiner af et kloster, fyrtårne, fæstningerne Liédot og La Rade og Napoleons-museet, der huser genstande med forbindelse til kejserens ophold på øen, inden han blev forvist til Saint Helena. Ude over havet ses Fort Boyard, der ligner et stenskib, nu berømt som et sted, hvor der er blevet optaget et tv-program.

  Væk fra den militære historie vil du finde fred og ro på øens fem hvide sandstrande. Nyd udsigten fra Saint Catherine Point, Saint Eulard Point, Pointe du Parc og headland of Coudepont. Og hvis det er fugle, du er ude efter, kan du få øje på 200 arter på øen.

  • Inkluderet Rib bådssejlads rundt om Fort Boyard
  Dag 7
  Ile d’Aix, Frankrig

  En kejser værdig

 • Dag 8
  Morbihan, Frankrig

  Bretagnes højdepunkter

  26. april 2023

  Bretagne, der rager ud i Atlanterhavet, er beliggende på en halvø med en forrevet kystlinje med utallige klipper, bugter, vige, øer og holme. Kulturen i Bretagne er forskellig fra den franske kultur med eget sprog, egen mad og egne traditioner. Vi tilbringer dagen med at udforske regionen Morbihan, der omfatter Belle Île, Quiberon-bugten og Morbihan-bugten. Området tilbyder nogle af Bretagnes fineste naturlandskaber og de mest berømte seværdigheder.

  Vi lægger muligvis til i Port Haliguen på spidsen af ​​Quiberon-bugten, hvorfra du kan udforske lokalområdet eller deltage i valgfri udflugter til historiske seværdigheder. Hvis vi lægger til ved Belle Île, vil du først se dens formidable fæstning fra det 17. århundrede, Citadelle Vauban, i den charmerende havn i Le Palais. Nyd den travle aktivitet omkring havnen og slusen, og gå en tur gennem det historiske centrum.

  Ud over havnen kan du se gamle fæstninger og fyrtårne, der er beliggende på de forrevne klipper. Slap af på den smukke Donnant-strand, eller besøg farverige Sauzon, La Pointe des Poulains, tidligere Sarah Bernhardts hjem og Les Aiguilles de Port Coton, der blev malet af den berømte Claude Monet.

  Morbihan har en fascinerende historie og kultur. Dens efterfølgende besættelse af romerne, kelterne, franskmændene og bretonerne satte hver sit præg. Blandt de mange højdepunkter i Morbihan er den middelalderlige by Vannes og stensætningerne ved Carnac, der kan måle sig med Stonehenge.

  Vannes, omgivet af en bymur, har et velbevaret historisk centrum fyldt med bindingsværkshuse og middelalderlige kirker, især katedralerne St Pierre, La Cohue og Château Gaillard. Ved Carnac og Locmariaquer findes et af de mest imponerende megalitiske områder i Europa. Her finder du gamle stencirkler, udskårne stendysser, gravhøje og hundredvis af bautasten, arrangeret i rækker.

  Området tiltrækker også vandrere, der er ivrige efter at omfavne de spektakulære landskaber i Côte Sauvage, langs klipper, der er gennemborede af vidunderlige grotter, hvælvinger og tunneller. Andre foretrækker de mindre eksponerede stier langs GR340 på Belle Île, hvor du kan nyde et fantastisk kystlandskab.

  • Inkluderet Gåtur langs vild kyst
  Dag 8
  Morbihan, Frankrig

  Bretagnes højdepunkter

 • Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, Bretagnes yderste punkt

  27. april 2023

  Kystlandskabet i Douarnenez har inspireret malere som Renoir og Boudin. Denne maleriske havneby, kendt for sit sardinfiskeri, har sandstrande, stejle klipper, farverige kajområder og fire havne. Finistère, Frankrigs yderste punkt, er stolt over at være bretonsk. Sørg for at smage galette, fyldte boghvedepandekager, og den berømte Kouign-Amann, en smøragtig, velsmagende kage, begge specialiteter fra Bretagne.

  I Dourarnenez minder fiskerhusene og sømandskirkerne i St Helene og St Michel om byens svundne guldalder med fiskeri i det 19. århundrede. Søfartsmuseet i Port-Rhu huser både fra hele verden, inklusive gamle sejlskibe, en irsk currach og en kornisk dampbåd. Uden for byen kan du slappe af på fine sandstrande eller nyde det dramatiske landskab i Douarnenez-bugten langs kyststien GR-34.

  Douarnenez ligger ud mod en åben bugt og kan til tider blive udsat for dønninger, der vanskeliggør landgang. Dens havn bruges også lejlighedsvis af den franske flåde til øvelser. I begge tilfælde har vi planer om landgang ved Brest, lidt længere nordpå. Fra Brest vil du stadig have adgang til de samme seværdigheder og udflugtsprogram.

  Med sin stærke søfartshistorie er Brest en fascinerende, maritim by og hjemsted for det nationale søfartsmuseum. Det ligger inde i den militære fæstning, Chateau de Brest, der stadig bruges af flåden i dag. Brest har mange middelalderlige fæstningsværker, især Tour Tanguy-tårnet.

  Brest er også en moderne by med liv på moler og kajer. Tag på en naturskøn gåtur langs havnen og floden Penfeld, eller gå langs Cours Dajot, hvor du kan se hele “Rade de Brest”-bugten. En svævebanetur over floden fører til et stort udsigtspunkt i Brest og den moderne, lodrette løftebro Recouvrance.

  • Inkluderet Strandoprydning på Kervel Beach
  Dag 9
  Douarnenez, Frankrig

  Finistère, Bretagnes yderste punkt

 • Dag 10
  Saint Malo, Frankrig

  Ind i korsarernes hule

  28. april 2023

  Porten til Bretagne, Saint Malo, fra havet er noget af et syn, omkranset af uigennemtrængelige bastioner og lavvandede strande. Saint Malo betragtede sig selv som en uafhængig bystat for meget af sin moderne historie, og dens beboere henviser til sig selv som malouinere, adskilt fra både franskmænd og bretonere.

  Uanset hvad du gør i dag, skal du sørge for at tage en gåtur rundt langs fæstningsvoldene. Fra toppen af bymurene vil du have den bedste udsigt over den omkransede by og de omkringliggende øer! Se en hyldest til en af Saint Malos mest berømte lokale … en statue af Robert Surcouf, den berømte pirat, og et monument til Jacques Cartier, søfartsopdagelsesrejsende, krediteret for at kortlægge St Lawrence-bugten og navngive Canada.

  Korsarerne fra Bretagne var hensynsløse kapere, der opererede under beskyttelse af kongen af ​​Frankrig. Hjemme i Saint Malo byggede de fine landejendomme og blev behandlet som respektable herrer. Udforsk Château Saint Malo-museet, og besøg kaperhuset, hvor du kan lære om byens historie som hjemsted for pirater.

  Ved lavvande kan du gå gennem sandet til øen Le Grand-Bé, hvor den lokale forfatter Chateaubriand er begravet, og se over til bastionen Fort National designet af Vauban på en nærliggende ø.

  Inden for bymurene kan du følge et historisk spor gennem labyrinten af ​​charmerende, brostensbelagte gader og opdage, hvad der er tilbage af det oprindelige St. Malo, inden de allieredes bombeangreb i 1944. Besøg den gotiske St Vincent-katedral og Chateau de la Duchesse Anne, med dens særprægede tårn.

  Du kan også nyde en naturskøn gåtur til den nærliggende landsby Aleth, hvor du kan få mere at vide om Saint Malos historie under 2. Verdenskrig på Cap-Horniers-museet.

  • Inkluderet Inden for Saint Malos mure
  Dag 10
  Saint Malo, Frankrig

  Ind i korsarernes hule

 • Dag 11
  Til søs

  Sejlads i kanalen

  29. april 2023

  Nyd dagen ombord med at slappe af på dækket, i Explorer Lounge eller i videnskabscentret, mens vi sejler rundt i det farvand, der adskiller kontinentet Europa fra De Britiske Øer.

  Mens briterne kalder den for Den Engelske Kanal, er den mere almindeligt kendt på kontinentet som La Manche, eller afledninger heraf. Hollænderne har muligvis det mest diplomatiske navn for den … de kalder den blot Het Kanaal – Kanalen.

  Uanset navnet, sejler en fjerdedel af verdens søfartshandel gennem denne passage. Hvis du vil lære mere, vil vores ekspeditionsteam af eksperter fortælle dig alt det, du gerne vil vide om kanalen.

  Dag 11
  Til søs

  Sejlads i kanalen

 • Dag 12
  Harlingen, Holland

  En af Frieslands 11 byer

  30. april 2023

  Harlingen er en af de 11 byer i Friesland. Havnen her er den eneste havn i Friesland, og området har en omfattende maritim historie: fiskeri, handel og hvalfangst. I dag er Harlingen den travleste havn i det nordlige Holland.

  Harlingen er en by med kanaler, lagerbygninger og smukke havne, der er beliggende på den sydlige bred af Vadehavet, et område, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er perfekt til at vandre, men vi er i Holland, så hvorfor ikke leje en cykel og cykle rundt? Du kan også nemt leje en båd for at udforske kanalerne, havnene og de lokale landsbyer selv.

  I den gamle bydel kan du besøge rådhuset fra det 18. århundrede, Hannemahuis-museet, Blauwe Hand – byens ældste lagerbygning og St. Michaels-kirken. Hold udkig efter vartegn som det gamle fyrtårn, som nu er et hotel, statuen af Anton Wachter, en karakter i romanserien af den lokale forfatter Simon Vestdijk; og 46 mindesten, egentlig Stolpersteine (snublesten), til minde om de 46 lokale jøder, der blev myrdet af nazisterne.

  Udforsk de gamle havne i Noorderhaven og Zuiderhaven, hvor du kan se historiske lagerbygninger og en flåde af traditionelle sejlskibe. Væk fra Zuider-kajen skal du holde udkig efter en skulptur i fuld størrelse af en kaskelothval, der med jævne mellemrum sender et kraftigt vandsprøjt op i luften.

  Den arktiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, William Barents, blev født på den nærliggende ø Terchelling. Genopførelsen af ​​hans ekspeditionsskib er et must for enhver, der er interesseret i arktisk udforskning.

  Harlingen Aardewerk-museet vil være til glæde for dem, der er interesseret i frisisk keramik. Harlingen er hjemsted for den sidste traditionelle keramikfabrik i Holland, der stadig bruger den originale majolica-teknik, 100 % håndlavet og malet med tinglasur. Denne stil er blevet anvendt siden 1598, og de lokale fliser og keramik er en vidunderlig, original souvenir.

  • Inkluderet Sejltur med Zodiac® i gammel havn
  Dag 12
  Harlingen, Holland

  En af Frieslands 11 byer

 • Dag 13
  Hamborg, Tyskland

  Nordens Venedig

  1. maj 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 09:00

  Vores ekspeditionskrydstogt slutter, når vi ankommer til Hamborg. Den næststørste by i Tyskland har en af de grønneste byområder i Europa – byen kan prale af sine parker, botaniske haver og naturreservater. Den byder også på en fascinerende historie, masser af kultur, storslåede museer samt god shopping og et pulserende natteliv.

  Hvis du ønsker at udforske Hamborg fuldt ud, anbefaler vi at forlænge dit ophold ved at booke vores program efter sejladsen med en overnatning på et godt hotel beliggende tæt på byens centrum og havnefronten. Du kan se byens vigtigste seværdigheder på en 3,5-4 timers tur, hvor du også besøger et af byens nyeste vartegn, koncertbygningen Elbphilharmonie. Du kan også udforske havnen fra en udvendig observationsplatform.

  Byen bliver ofte kaldet Nordens Venedig, og du kan komme på en bådtur for at opleve byens kanaler og havneområde. Du kan også komme rundt til fods, på cykel eller på en turistbus, hvor man kan stå på og af, som man vil.

  Besøg den gamle flydedok Landungsbrücken, se gamle skibe og værfter, bygninger langs havnefronten og den gamle Elbtunnel. Gå op i det 132 meter høje klokketårn i den berømte St Michaels-kirke for at få en betagende udsigt over byen.

  Mange af seværdighederne er koncentreret i Altstadt, den gamle bydel. Besøg Sankt Katarinas-kirken og Sankt Nikolai-kirken. Opdag de træindrammede huse i den historiske gade Deichstraße, og se det imponerende rådhus på pladsen Rathausmarkt.

  Besøg verdens største kompleks af lagerbygninger ved Kontorhausviertel og Speicherstadt, som sammen med Chilehaus, er steder på UNESCO's verdensarvsliste. Hvis du kun skal vælge ét museum at besøge, så regnes Hamburg Kunsthalle for at være landets bedste kunstmuseum. Du kan dele din sightseeing-tur op med lidt shopping i Mönckebergstraße, eller få en traditionel hamburgerret, som f.eks. aalsuppe, en skinkesuppe med tørret frugt, eller labskaus, oksekød med kartofler og pickles.

  Dag 13
  Hamborg, Tyskland

  Nordens Venedig

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
19.

Aktuelle tilbud:

 • Bestil Trygt

  Vores populære Bestil Trygt-ordning giver dig ro i sindet i forhold til din næste eventyrrejse med os.
  Bestil Trygt-ordningens fordele gælder for alle nye bestillinger, der foretages mellem 16. februar 2022 og 30. juni 2022 for ekspeditionskrydstogter med afrejse 31. december 2022 eller tidligere.
  Læs mere og bestil

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt videnskabscentret, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper og prøver
 • De civile videnskabsprogrammer giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter samt udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om