Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon

Rejseinformation 12 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
6. oktober 2025
Pris fra
kr 29.249
Helpension inkluderet

Nordeuropas delikatesser

Eventyrrejsen begynder i kosmopolitiske Hamborg, inden rejsen går til den frisiske by Harlingen. I Belgiens Oostende og Brugge udforsker vi middelalderarkitektur, og i Frankrig besøger vi historiske Saint-Malo og den maleriske havneby Douarnenez.

Oplev Den Iberiske Halvøs charme

Vi fortsætter til Spanien og oplever Galiciens historiske, kulturelle og kulinariske fornøjelser på et besøg i Ferrol og Vigos gamle havn. Vi sejler ned langs Den Iberiske Halvøs kyst til smukke Porto med dens bymidte, der er på UNESCOs verdensarvsliste, inden ekspeditionskrydstogtet slutter i Lissabon – en tidløs by med et væld af mosaikbelagte fortove, fado-musik og gammel charme.

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet - Fra Hamborg til Lissabon
 • Dag 1
  Hamborg

  Tysklands rige tid med Hansestæderne

  Krydstogtet begynder i Tysklands næststørste by

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Hamborg, Tysklands næststørste by, der har et af Europas grønneste bymiljøer.

  Der er meget at se og lave i Hamborg. Hvis der er tid, er der mange seværdigheder i Altstadt-kvarteret – blandt andet Sankt Nikolai-kirken (Mahnmal Sankt Nikolai) og den historiske gade Deichstraße.

  Hamborg er hjemsted for steder på UNESCOs verdensarvsliste – blandt andre kontorbygningen Chilehaus og verdens største historiske kompleks af pakhuse i Speicherstadt. Kunstelskere bør besøge Kunsthalle, der er landets førende kunstmuseum.

  Dag 1
  Hamborg

  Tysklands rige tid med Hansestæderne

 • Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rige historie

  Lær den frisiske havneby Harlingen at kende

  Man kan gå eller cykle rundt i Harlingen, der er en by med kanaler og smukke havne og hjemsted for Hollands sidste traditionelle keramikfabrik. Harlingen ligger ved Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Man finder traditionelle sejlskibe og historiske pakhuse i de gamle havne Noorderhaven og Zuiderhaven. Gå ikke glip af Harlinger Aardewerkmuseum, hvor man kan beundre udstillinger med karakteristisk frisisk keramik.

  Dag 2
  Harlingen

  Harlingens rige historie

 • Dag 3
  Oostende

  Udforsk Oostende og Brügge

  Rig middelalderarkitektur i snoede gader

  Først en fiskerby, derefter en middelalderby og til sidst et royalt resort ved kysten - Oostendes strategiske havn er gennemsyret af europæisk historie. På trods af krigens og tidens hærgen har mange af byens middelalderlige træk overlevet.

  Oostende er også en god base i forhold til at besøge Brügge. Man kan fortabe sig i den smukt bevarede middelalderby, mens man udforsker de snoede gader, maleriske kanaler og storslåede bygninger fra det 14. århundrede.

  Dag 3
  Oostende

  Udforsk Oostende og Brügge

 • Dag 4
  Til søs

  Sejlads i kanalen

  Reflektér og slap af på en afkølende dag til søs

  Nyd dagen med at slappe af, mens vi sejler i Den Engelske Kanal, der adskiller kontinentet Europa fra De Britiske Øer.

  Mens briterne og danskere kalder den for Den Engelske Kanal, kendes den i Frankrig og nabolandene som “La Manche” eller afledninger heraf. Hollænderne har muligvis det mest diplomatiske navn for den, for de kalder den blot “Het Kanaal” eller “kanalen”.

  Uanset, hvad den kaldes, sejler en fjerdedel af verdens handelsskibe gennem passagen, og ekspeditionsteamets eksperter deler med glæde deres viden om de historiske farvande med os. 

  Dag 4
  Til søs

  Sejlads i kanalen

 • Dag 5
  Saint-Malo

  Fæstningen Saint-Malo

  En smuk by i Bretagne, der er gennemsyret af historie

  Set fra havet er Saint-Malo et imponerende syn. Byen er omkranset af befæstede bastioner og let skrånende strande.

  En tur rundt om voldene giver den bedste udsigt over byen og de omkringliggende øer. Følg den historiske sti inden for de gamle bymure. Ruten går gennem en labyrint af brostensbelagte gader. Besøg Demeure de Corsaire for at lære om de frygtede korsarer og byens piratarv. Man kan spadsere til Île du Grand-Bé, når der er lavvande, eller deltage i en udflugt for at besøge Abbaye du Mont-Saint-Michel. På øen er resterne af et gammelt fort, og den berømte forfatter François-René de Chateaubriand er begravet her.

  Dag 5
  Saint-Malo

  Fæstningen Saint-Malo

 • Dag 6
  Finistère

  Fascinerende Finistère

  Inspirerende kystlandskaber og søfartshistorie

  Vi bruger skibets små både til at komme på land i den maleriske havneby Douarnenez, der har farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der inspirerede berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Ud over fiskerhytter og sømandskirker har Douarnenez et vidunderligt søfartsmuseum med skibe fra hele verden.

  Hvis forholdene ikke passer til et besøg i Douarnenez, tager vi til Brest, der ligger i nærheden og er en fascinerende by, hvor man stadig kan se levn fra middelalderborge. Her kan man besøge det nationale søfartsmuseum i fæstningen Chateau de Brest. Brest er en moderne by med livlige havnepromenader og kajer, der er perfekte til en smuk gåtur og lidt mad.

  Dag 6
  Finistère

  Fascinerende Finistère

 • Dag 7
  Til søs

  Biscaya-bugten

  Slap af og nyd naturen omkring skibet

  Slap af på dækket med en kikkert for at spejde efter hvaler, delfiner og marsvin. Det er et af de få steder i verden, hvor man kan se næbhvaler – hvis man er heldig. De tiltrækkes af bugtens næringsrige vand.

  Man kan også lære noget om farvandenes marinbiologi med praktiske demonstrationer og dybdegående foredrag om de kommende destinationers historie, geografi og miljø. Glem ikke de afslappende faciliteter ombord – blandt andre panorama-saunaen.

  Dag 7
  Til søs

  Biscaya-bugten

 • Dag 8-9
  Galicien

  Seværdigheder i Galicien

  Udforsk Ferrol og få en smag på Galicien

  Vores næste opholdssted er Ferrol på Galiciens forrevne kyst. Byen, der engang var en lille fiskerby, har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder. Her er flere forter, citadeller og barakker end i nogen anden havn i landet.

  Med en overnatning i Ferrol får vi to hele dage til at udforske Nordgaliciens seværdigheder. Oplev Ferrols og A Coruñas historiske centrum på en guidet tur, gå en del af en gammel pilgrimsrute, der krydser Galicien, eller deltag i en tilkøbsudflugt til UNESCO-byerne Lugo og Santiago de Compostela.

  Dag 8-9
  Galicien

  Seværdigheder i Galicien

 • Dag 10
  Vigo

  Vigos gamle havn

  Den smukke by Vigo i Galiciens hjerte

  Krydstogtet forsætter til Vigo, der engang var porten til Amerika. Vigo ligger beskyttet af de smukke Cíes-øer og har en af Galiciens bedste naturhavne og er landets primære handels- og fiskerihavn. 

  Besøg travle Rúa do Príncipe, der ligger perfekt til udforskning af byen til fods – med dens brogede blanding af nyklassisk arkitektur og bygninger i jugendstil. Eller se det imponerende slot Castelo de Castro og parken fra det 16. århundrede.

  På vej til den gamle bydel og den neoklassiske domkirke må man ikke gå glip af R’a da Pescaderúa og smage de lækre skaldyr, som Galicien er berømt for.

  Dag 10
  Vigo

  Vigos gamle havn

 • Dag 11
  Leixões

  Charmerende Porto (Leixões)

  Udforsk Portos historiske bymidte, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Ved ankomst til Portugal lægger vi til i Leixões. Herfra kan man se Leça-fyret, Capela da Boa Nova og den smukke strand Praia Azul. 

  Man kan tage en bus til Porto – berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. En kuperet by, der er god at slentre i, og hvor man kan forelske sig i de pastelfarvede huse, de farverige flisebelagte facader, gadekunsten, de udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro.

  Gå en tur ad den travle flodpromenade Ribeira Docks, kryds over Dom Luís I-broen, smag lækre petiscos og drik portvin i kældrene i Vila Nova de Gaia.

  Dag 11
  Leixões

  Charmerende Porto (Leixões)

 • Dag 12
  Lissabon

  Legendariske Lissabon

  Krydstogtet slutter i denne fortryllende by

  Krydstogtet langs Europas Atlanterhavskyst slutter i en af Sydeuropas mest fortryllende byer – Lissabon.

  Portugals hovedstad er rig på historie og kultur. Tag en slentretur gennem de klassiske kvarterer Baixa, Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle mauriske kvarter, hvor der er rester af et romersk teater og en maurisk fæstning.

  Lidt uden for bymidten kan man besøge Belémtårnet og klosteret Mosteiro dos Jerónimos, der begge er på UNESCOs verdensarvsliste.

  Der er så meget at se og lave i Lissabon, så bliv lidt længere og deltag i et tilkøbsprogram efter sejladsen.

  Dag 12
  Lissabon

  Legendariske Lissabon

Afrejsedatoer

2025

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Hvad er inkluderet?

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • *) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand
 • †Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Drikkepenge forventes ikke

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 220
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Hurtigruten har en lang historie med at rejse til Spitsbergen - siden 1896 med “Sportsruten”.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om