Europas Atlanterhavskyst - kulturelle seværdigheder

Denne rejse indeholder masser af historie og kultur i farverige byer på fantastiske kyster. Vi besøger ti havne i seks lande på ekspeditionsrejsen, der starter i Tyskland og går sydpå gennem Den engelske Kanal via Amsterdam til seværdigheder på Frankrigs og Spaniens kyster og slutter på Portugals dramatiske kyst.

 • Se UNESCO-verdensarvssteder på Europas kyst
 • Nyd charmerende byer og smukke øer på dette ekspeditionskrydstogt
 • Lær noget om historien, kulturen og naturen de steder, vi besøger
 • Nyd en overnatning i Bordeaux
Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 22. september 2020

Afrejsehavn Hamburg, Tyskland
Oversigt

Europas skatte

På ekspeditionsrejsen i europæiske farvande oplever vi smuk natur, interessante havnebyer og en utraditional måde at udforske kontinentets kultur- og naturskatte på.

Hver morgen kommer vi til en fascinerende og enestående by, der er en skat med fantastiske udflugter. Ekspeditionsteamet holder foredrag, aktiviteter og udflugter, der bringer Europas fascinerende historie, arkitektur og kultur til live. Havnene er nøje udvalgt, fordi de har nogle af kontinentets mest fascinerende seværdigheder, herunder mange på UNESCOs verdensarvliste.

Ud over europæisk kultur og historie giver rejsen mulighed, for at opleve nogle af kontinentets smukke områder, der kan nydes på Hurtigrutens avancerede hybriddrevne ekspeditionsskib.

Dag 1: Hamburg, Tyskland

Kanaler og haver

Heldag

Tysklands næststørste by er et af Europas grønneste byområder - med store parker, botaniske haver og naturreservater. Inden ombordstigning på skibet kan man fx nyde en tur på en havnepram for at udforske nogle af byens kanaler.

Dag 2: Amsterdam (IJmuiden), Holland

Amsterdam - kunstskatte

Heldag

Vi ligger ved kajen kun lidt uden for Amsterdam, der har udviklet sig fra en lille fiskerby i det 13. århundrede til at være en af Europas mest charmerende og livlige byer. I Amsterdam blander fascinerende historie sig med moderne energi. Tag en tur i det berømte Kanalkvarter og nyd kunstskatte som Rijksmuseum, Rembrandthuset og Van Gogh Museum.

Dag 3: Ostende, Belgien

Meget mere end en strand

Heldag

Ostende har et et stort udvalg af seværdigheder. Se fx fiskemarkedet eller gå en tur i sangeren Marvin Gayes fodspor. Nyd eventuelt roen i den smukke japanske have eller se kunstmuseet Mu.ZEE. Historieinteresserede kan vandre gennem befæstningerne i den berygtede tyske Atlantikwall.

Dag 4: Til søs

Gennem Den engelske Kanal

Vi sejler gennem Den engelske Kanal på vej mod St. Malo i Frankrig. Nyd tid på dækket eller følg Ekspeditionsteamets foredrag om de næste destinationer.

Dag 5: Saint-Malo, Frankrig

Piraternes højborg

Heldag

Set fra havet er Saint-Malo et smukt syn med uigennemtrængelige bastioner over lavvandede strande. Siden romertiden har Saint-Malo været en værdsat befæstning for imperier. Besøg bymuseet Château Saint Malo og La Demeure de Corsaire, der er bygget i 1725. Her kan lære noget om det pirateri, som datidens skibsredere bedrev.

Dag 6: Belle-Île, Frankrig

En godt bevaret fransk hemmelighed

Heldag

Som navnet antyder, er Belle-Île en af Frankrigs smukkeste øer. Belle-Îles skønhed med fantastiske klipper, maleriske kystlandsbyer, pastelfarvede huse, grønne landskaber og takkede klippekyster har inspireret eventyrromanforfattere som Dumas og impressionistiske malere som Monét og Matisse. Tag med Ekspeditionsteamet på vandreture og udflugter, eller oplev markeder, butikker og seværdigheder på egen hånd.

Dag 7-8: Bordeaux, Frankrig

Histori og vingårde

Heldag

Bordeaux blander ubesværet det moderne og det gamle. Den gamle bydel er et UNESCO-verdensarvsted på næsten 50 kvadratkilometer  med 350 monumenter og kirker. Tæt på byen findes vinslotte. Vi overnatter i Bordeaux for at opleve det det bedste af den fantastiske by.

Dag 9: Bilbao, Spanien

Lækkert design

Heldag

Bilbao er Baskerlandets hjerte. Her er en sofistikeret atmosfære, og det summer af aktivitet, men på samme tid er her super afslappet. Casco Viejo, Bilbaos interessante gamle bydel, er fuld af charmerende gader helt fra 1400-tallet. Her er en fin markedsplads og masser af enestående butikker. Andre bydele er banebrydende nutidige - symboliseret af Guggenheim-museet.

Dag 10: Gijon, Spanien

Maritim historie

Heldag

Gijon er gennemsyret af historie, og omegnen er kendt for fine oste og cider. I den gamle bydel findes det barokke Revillagigedo-palads, smukke kirker og interessante museer. Tag en vandretur til Santa Catalina og få en fantastisk udsigt eller en tag afslappet spadseretur i den antikke fiskerby Cimavilla.

Dag 11: A Coruña, Spanien

Arkitektoniske perler

Heldag

På vej ind i havnen passerer vi det 55 meter høje Herkulestårn - det ældste romerske fyr, der fortsat er brug. Gå en tur forbi minderne om den historiske bys guldalder i det 14. århundrede. A Coruña blev dengang velhavende som hovedporten for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela.

Dag 12: Porto, Portugal

Portvinens by

Heldag

UNESCOs verdensarvliste fortæller om dejlige Porto: "Et fremragende bylandskab med 2000 års historie. Dens fortsatte vækst ... kan ses i de mange monumenter - fra katedralen med dens romanske kor til den neoklassiske børs og den typisk portugisiske kirke Santa Clara."

Dag 13: Lissabon, Portugal

Op ad floden Tejo

De morgenfriske belønnes med et dejligt syn af Lissabon, mens vi sejler op ad Tejo for at afslutte ekspeditionsrejsen i Portugals hovedstad.

Ankomst 4. oktober 2020

Lokalitet Lissabon, Portugal
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Undervisningsprogram, hvor man både lærer noget om det, der opleves undervejs, og selv kan bidrage med sin viden.
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.

KOMFORT OMBORD:

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforhold
Praktiske oplysninger