Det sydlige Skandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Det sydlige Skandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Det sydlige Skandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Det sydlige Skandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer

Rejseinformation 15 dage M/S Maud
Afrejser
13. juni 2022
11. juli 2022
20. august 2022
Pris fra
kr 38.454
Helpension inkluderet
 • 4 lande på én ekstraordinær rejse
 • Udforsk det svenske øhav, og besøg øgruppen Kosters havbiosfære
 • Besøg det nordligste punkt i Danmark, det sydligste punkt i Norge og det vestligste fyrtårn i Sverige
 • Den 98 km lange Kielerkanal

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Det sydlige Skandinavien – Øhave, fjorde og hyggelige fiskerbyer
 • Dag 1
  Dover, England

  Din rejse starter

  Denne ekspedition begynder, når vi sætter sejl fra Dover og sejler mod kysten af det europæiske fastland.

  Når vi passerer Dovers hvide klipper og sejler over Nordsøen, kan du strække dine benene, mens vi er til havs og lære MS Maud at kende. Find de faciliteter, du bedst kan lide – Videnskabscentret, boblebadene, Explorer-loungen eller måske et yndlingssted på dækket.

  Dag 1
  Dover, England

  Din rejse starter

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

  Nyd en dag på havet, mens vi sejler mod Europas kyst.

  Mød vores ekspeditionsteam, som forbereder dig på de spændende eventyr, der venter forude. Lyt til foredrag fra disse erfarne opdagelsesrejsende, som deler deres omfattende viden, eller måske ønsker du bare at tage den med ro og slappe af i en behagelig lounge.

  Nyd udsigten, prøv noget fra skibets køkken, der har fanget dit øje på menuen eller slap af med en god bog, mens du nyder dagen til søs. 

  Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

 • Dag 3
  List, (Sild) Tyskland

  Sandstrande og græsklædte sandklitter

  Oplev natur i et landskab af store sandklitter, brede sandstrande, majestætiske klipper og blomstrende hedelandskaber.

  List ligger på den nordligste spids af Sild, berømt for at være det nordligste punkt af Tyskland. Med dens charmerende havn og gamle sømandshjem har List en romantisk skønhed og naturlig charme, der er ideel for en dag med udforskning til fods.

  Gå en tur rundt i byen, eller nyd en gåtur over de græsklædte sandklitter, der fører til et af områdets fyrtårne. Eller nyd øens kulinariske specialitet, østers – opdrættet her siden det 16. århundrede.

  Mudderbanker ligger ud til Vadehavet, som kan ses ved lavvande sammen med den eneste skiftende sandklit i Tyskland.

  Dag 3
  List, (Sild) Tyskland

  Sandstrande og græsklædte sandklitter

 • Dag 4
  Kielerkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskøn sejlads

  Kielerkanalen, som blev bygget i 1895 og udvidet i 1907, forbinder Nordsøen og Østersøen.

  Her, på en af verdens vigtigste og travleste skibsruter, kan du se mange skibe og fartøjer, der sejler gennem kanalen, mens du nyder det maleriske landskab.

  Nyd en natursmuk passage gennem en 98 km lang kanal med udsigt over det frodige landskab; der er broer at beundre, hyggelige landsbyer og fantastiske landskaber undervejs.

  Der vil være et kort, teknisk stop i Kiel, så du kan få nok tid til at strække benene og se denne havneby.

  Dag 4
  Kielerkanalen og Kiel, Tyskland

  Naturskøn sejlads

 • Dag 5
  Skagen, Danmark

  Det mest solrige sted i Danmark

  Skagen ligger på toppen af Danmark ved den nordligste spids, hvor Østersøen og Nordsøen mødes. Områdets skønhed og lys har længe tiltrukket kunstnere og malere, som gennem tiderne har indfanget det karakteristiske sceneri med brede, hvide sandstrande. Oplev den levende bymidte med en travl lystbådehavn, museer, gallerier og butikker, eller bevæg dig uden for byen for at udforske de endeløse strande.

  Skagens mange attraktioner er udpeget som et sjældent, autentisk naturskønt sted af World Wide Fund for Nature og vil helt sikkert glæde dem, som er glade for at fotografere.

  Dag 5
  Skagen, Danmark

  Det mest solrige sted i Danmark

 • Dag 6
  Øgruppen Koster, Sverige

  Havbiosfære

  I dag tilbringer vi tid på at udforske Bohusläns smukke øhav.

  Øhavet, som har en af verdens fineste kystlinjer at udforske med båd, dækker næsten 280 kilometer af Sveriges vestkyst og er et område med enestående, naturlig skønhed. Vi sejler gennem den “indre passage”, før vi ankommer til Kosterhavet Nationalpark. Når vi sejler så tæt på de mange øer, vil vi se små moler, byer og maleriske sommerhuse, før vi sejler mod nord til øgruppen Koster.

  Som en del af en havbiosfære består Koster af to relativt store hovedøer, Nordkoster og Sydkoster, begge bedst at udforske til fods eller på cykel. De to øer er fyldt med enge, skove, sandstrande og forrevne klipper. Her finder du flere vandrestier samt strande med gode svømmeforhold.

  Der er en kabelfærge, der forbinder øerne, som har dens egen unikke kvaliteter – Sydkoster er rimelig flad og god til cykling, mens Nordkoster er mere rå og med mere planteliv og vilde blomster. Begge øer har små bosættelser, der kan udforskes. Måske med et stop for at få frokost eller en lækker is?

  Da fiskeri og landbrug er omdrejningspunktet i området, er der kulturelle og kulturarvssteder spredt over disse øer som seværdigheder.

  Området er overstrøet med skær og klippeøer, og hvis forholdene tillader det, får vi mest ud af det i kajak og på ture i rib-både. Da det er en maritim nationalpark, næsten helt under vand, er det ideelt at udforske området ved at snorkle.

  Det er Sveriges første maritime nationalpark, som stort set er bilfri og mest et naturreservat, hvor de mange typer af flora og fauna er beskyttet. Der er et fantastisk besøgscenter ved nationalparken, der giver detaljerede, lokale oplysninger samt en fotoudstilling og interaktive præsentationer. Begge Koster-øer er perfekte steder til natur-trekking og vandreture i det storslåede landskab.

  Dag 6
  Øgruppen Koster, Sverige

  Havbiosfære

 • Dag 7
  Väderöarna, Sverige

  Ekspeditionsdag

  Disse hundredvis af øer og holme, med det meget rammende navn Vejrøerne, har et af Sveriges mest blæsende og varme klimaer.

  Med frodige, grønne naturlandskaber samt rå klipper finder du en af Bohusläns største sælkolonier i området, sammen med utallige havfugle. Tag med ekspeditionsteamet, når vi bruger dagen på at udforske dette paradis for naturelskere til fods, i kajak eller med sejlads i rib-både.

  Dag 7
  Väderöarna, Sverige

  Ekspeditionsdag

 • Dag 8
  Käringön, Grundsund og Smögen, Sverige

  Sveriges øer og kystlinje

  En hel dag med udforskning begynder med et hurtigt stop i Käringön, hvor, hvis forholdene tillader det, gæsterne kan deltage i en rib bådssejlads til Grundsund som en ekstra udflugt.

  Grundsund er en charmerende fiskerlandsby, der ligger på øen Skaftö, hvis klippefyldte kyst er oversået med traditionelle bådehuse og små hytter. Med færre end 700 indbyggere kan den velbevarede fiskerlandsby prale af en smuk havnekanal, der opdeler landsbyen, og som er en fornøjelse at gå en tur igennem. Eller gå langs den nybyggede træpromenade, der strækker sig langs havnefronten til en sti, der giver dig mulighed for at udforske den forrevne kystlinje på egen hånd. Grundsund er også ideel til kajakroning og rib bådssejlads.

  Efter frokost fortsætter vi vores naturskønne rejse langs Sveriges kystlinje og tager mod Smögen for at nyde aftenen.

  Gå en tur gennem rækker af fiskerhuse og smukt restaurerede hytter med deres kærligt plejede haver, inden du byder den dovne sommerstemning velkommen, mens du ser på de lokale fiskerbåde losse deres daglige fangst ned ved havnen. Smögens travle strandpromenade ved vandet er den ideelle måde at tilbringe en lang sommeraften på.

  Dag 8
  Käringön, Grundsund og Smögen, Sverige

  Sveriges øer og kystlinje

 • Dag 9
  Oslo, Norge

  Kulturelle højdepunkter og spektakulære naturscener

  Udover at være hovedstaden i Norge er Oslo også kendt for sine museer såvel som sine grønne områder og blev for nylig tildelt prisen som Europas Miljøhovedstad.

  Oslo ligger midt i skovklædte bjerge ved Oslofjorden og har et lille bycentrum, som er ideelt at udforske til fods. Tæt på centrum kan du nyde at vandre gennem skoven med dens maleriske landskab og rolige beliggenhed.

  Udforsk en fæstning, en skulpturpark eller den botaniske have; eller besøg eventuelt et af de mange fremragende, lokale museer, som f.eks. Fram Museum, Vikingeskibsmuseet eller Kon-Tiki Museum. Oslo mangler ikke kulturelle oplevelser, og vi ser frem til at dele dem med dig.

  Dag 9
  Oslo, Norge

  Kulturelle højdepunkter og spektakulære naturscener

 • Dag 10
  Kragerø, Norge

  Øer, kunstnere og Telemarkskanalen

  Kragerø kan prale af en lang historie med kunst og kultur og tiltrækker og inspirerer berømte kunstnere, der er betaget af det fine, norske lys, der er unikt for dette område. Gå rundt i byens charmerende, smalle gader og gyder for at opdage udvalget af kunstgallerier og charmerende caféer, eller vov dig længere væk på en lang gåtur eller mere eventyrlige vandreture.

  Området er ideelt til kajakroning, da der er over 490 øer at udforske i dette store øhav.

  Kragerø er også perfekt beliggende, hvis du ønsker at tilbringe dagen med at udforske Telemarkskanalen.

  Telemarkskanalen, der er en af de smukkeste vandveje i verden, er hugget i sten og består af otte sluser og 18 slusekamre og er 105 km lang.

  Da den var færdig i 1892, blev den betegnet som det “ottende vidunder” og er et levende kulturarvssted. Med gamle vægge og sluser, der er godt bevarede langs vandvejen, kan du få øje på gamle slusevogterhuse, savværker og vagthytter.

  Der er en tydelig kontrast mellem landbrugsdistrikterne, vildmarken og de gamle industrianlæg, der gør dette til en fascinerende destination. Tilbring dagen med at udforske området, eller tag med os på en af vores spændende udflugter med ekspeditionsteamet.

  Dag 10
  Kragerø, Norge

  Øer, kunstnere og Telemarkskanalen

 • Dag 11
  Farsund, Norge

  Pirater og fyrtårne

  Farsund har en fascinerende historie og har blandt meget andet være tilholdssted for pirater i begyndelsen af 1800-tallet.

  Området har nogle af de bedste strande i det sydlige Norge, hvilket gør det ideelt til vandreture ved kysten eller endda fugleture. Hver sommer fejrer Farsund sin kulturarv i løbet af festivalen “Kaperdagene” – kan oversættes til “Piratdagene”. Traditionen med denne festival stammer fra Napoleonskrigen i 1804, da området blev hærget af konflikter, der ledte til mange års modgang for de lokale, der begyndte at plyndre forbipasserende skibe for at overleve.

  Gå en tur langs den gamle jernbanelinje for at få en spektakulær udsigt over fjorden, kryds en 100 år gammel svingbro og kom forbi en beskyttet egetræsskov.

  Overvej at besøge Lindesnes Fyrtårn i den nærliggende Lindesnes Kommune. Det er Norges ældste fyr, fra 1656, og stedet er også den sydligste spids af det norske fastland.

  Dag 11
  Farsund, Norge

  Pirater og fyrtårne

 • Dag 12
  Rosendal, Norge

  Fjordens udmunding

  Rosendal befinder sig tæt mellem høje fjelde og smukke dale og ligger ved Hardangerfjorden, den næststørste fjord i Norge.

  Rosendal er kendt for sit slot, et baroni, det mindste “slot” i Skandinavien, og nu et af de mest betydningsfulde museer i det vestlige Norge. Dette slot ligger ved udmundingen af fjorden, og er det eneste slot af sin slags i Norge, og er omgivet af en smukt anlagt park.

  De omkringliggende områder har storslåede vandfald, søer og gletsjere, som f.eks. søen Bondhus og gletsjeren Folgefonna, samt historiske landsbyer, der alle ligger i et spektakulært landskab.

  Tilbring dagen med at vandre i de omkringliggende bjerge, besøg baroniet og dets storslåede haver, eller nyd blot at lære om byens fascinerende historie – det er trods alt også her skibet “Gjøa” blev bygget og brugt af Roald Amundsen på hans historiske ekspedition gennem Nordvestpassagen.

  Dag 12
  Rosendal, Norge

  Fjordens udmunding

 • Dag 13
  Lysefjord, Norge

  Norges imponerende og særprægede fjord

  Lysefjord er 40 kilometer lang og 422 meter dyb på det dybeste sted. Preikestolen (Prædikestolen) er den mest berømte turistattraktion i Ryfylke og tårner sig imponerende 604 meter op over fjorden. Det er et fladt bjergplateau på ca. 600 kvadratmeter. Vi håber at få en storslået udsigt til Preikestolen, inden vi sejler tilbage ud af fjorden.

  Mens vi sejler roligt ned ad fjorden, rager imponerende bjerge op over os. Lad tankerne flyve ude på dækket, mens du kigger på landskabet, eller sæt dig i en behagelig stol i observationsloungen med dens enorme vinduer, der er designet til netop dette.

  Dag 13
  Lysefjord, Norge

  Norges imponerende og særprægede fjord

 • Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

  Det er vores sidste dag til søs, som du kan nyde på egen hånd.

  Det kan være en god idé at tage en sidste tur i boblebadet, slappe af i skibets lounge, redigere dine fotografier eller bruge tid med ekspeditionsteamet, når de gennemgår højdepunkterne på din mindeværdige rejse.

  Dag 14
  Til søs

  Slap af og kom ned i gear

 • Dag 15
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

  Vi passerer Dovers hvide klipper i de tidlige morgentimer og lægger til i byens havn. Efter morgenmaden er det tid til at forlade det, der har været dit hjem de sidste to uger.

  Dag 15
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

Afrejser

 • 2022
13. juni 2022
11. juli 2022
20. august 2022

Aktuelle tilbud:

Bestil TRYGT

12 dage tilbage!

Gratis omboking for rejser i 2021

Fuld fleksibilitet med hensyn til at ombooke dit 2021-krydstogt til 2021 eller 2022. Nul gebyr for ombooking, nul stress.

Nem refundering for krydstogter i 2021 eller 2022

Annuller dit krydstogt for 2021 eller 2022 af en hvilken som helst grund, og vi betaler dine penge tilbage, inklusive dit depositum. Minus et administrationsgebyr.

Læs vores vilkår og betingelser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionsrejse

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand i Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for suite-rejsende
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vi sejler i fjerne områder med begrænset forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Genbrugs-vandflaske til brug ved skibets påfyldningshaner.
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der arrangerer og deltager i aktiviteter ombord og på land.
 • En række aktiviteter.

Aktiviteter ombord

 • Eksperter i Ekspeditionsteamet holder dybdegående foredrag om forskellige emner
 • Brug af skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske undersøgelser
 • Forskningsprogram, hvor rejsende kan assistere i videnskabelige undersøgelser
 • Professionel fotograf giver gode råd om fotografering af landskaber og dyr
 • Brug af skibets boblebade, panoramasauna, udendørs og indendørs træningsområder og løbebane på dækket
 • Uformelle sammenkomster med besætningen til daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter i land

 • Ledsagede landgange med små ekspeditionsbåde.
 • Udlån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditions-fotografer hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser 
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

MS Maud
A living room filled with furniture and vase of flowers on a table
Foto: Hurtigruten
Science Center
Foto: Hurtigruten
Dit skib

M/S Maud

Byggeår 2003
Renoveret 2021
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Senge 532
Brutto last 16.151
Længde 135.75 m
Ræling 21.5 m
Fart 15 knob
MS Maud

M/S Maud er designet med maksimal komfort og udstyret til bæredygtige og mindeværdige ekspeditioner.

Læs mere om M/S Maud

A room filled with furniture and a large window
Foto: Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synesd sikkert også om

Alaska

Den vilde, nordlige grænse

Antarktis

Udforsk dette vilde og vidunderlige frosne kontinent, og se pingviner, hvaler og sæler i deres naturlige habitat

De Britiske Øer

Vild skønhed og historiske steder

Caribien og Centralamerika

Tropisk paradis væk fra den almindelige rute

Europa

Gamle civilisationer, storslåede byer og skjulte perler

Grønland

Kolossale isbjerge, fjelde og fjorde

Island

Det mystiske land med vulkaner og gletsjere

Nordamerika

Historiske byer og nationalskatte

Nordvestpassagen

I fodsporene på legendariske opdagelsesrejsende

Norge

Smukkeste fjorde og hyggelige havne

Sydamerika

På jagt efter kulturelle skattekister

Svalbard

Øde, mystisk og ekstremt

Transoceanisk

Udforsk vores transoceaniske tema-krydstogter