Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)

Rejseinformation 14 dage M/S Spitsbergen , M/S Fram
Afrejse
26. maj 2023
Pris fra
kr 63.356
Helpension inkluderet

Opdag fem vilde og smukke øers historie og naturvidundere i og omkring Arktis og besøg fire lande.

Øhop i ekspeditionsstil

Udforsk havnekvarteret Bryggen i Bergen, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, med fiskemarkedet og den farverige havnepromenade i træ, inden du sejler til Lerwick på Shetlandsøerne. Prøv udvalget af fiskeretter her, fra laks og skaldyr til lubbe, lange og Sanktpetersfisk. Herefter sætter vi kurs mod Torshavn på Færøerne, en by, hvor det moderne og det gamle står side om side i et skandinavisk landskab. Du vil herefter opleve den fredelige og afslappende atmosfære i Elduvik, inden vi sejler til Island.

Ild- og islandet

Vores første stop i Island er Bakkagerdi, en lillebitte landsby på kysten af Borgarfjörður Eystri, der siges at være beboet af mange elverfolk. Her vil du nyde en uberørt vildmark med førsteklasses muligheder for at observere fugle. Bagefter vil du udforske Husavik, der bliver kaldt Islands “Hvalhovedstad”. Hvis du er heldig, får du måske chancen for at se en eller flere af disse havets kæmper, inden vi tager til Akureyri, Islands ungdommelige “Nordens hovedstad”.

Udforskning af Spitsbergen

Mens vi sejler nordpå, forsøger vi at gå i land på Jan Mayen, hjemsted for verdens nordligst beliggende, aktive vulkan. I løbet af vores to dage på Spitsbergen vil vi forsøge flere spændende landgange forskellige steder på øgruppen. Mens du udforsker dens forrevne, uberørte vildmark, kan være på udkig efter “kongen af Arktis”, den storslåede isbjørn.

Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående) Færøerne, Island, Spitsbergen – øhop i og omkring Arktis (nordgående)
 • Dag 1
  Bergen

  Din ekspedition starter

  26. maj 2023
  Forventet afgangstid er 18:00

  Din rejse starter i Bergens travle havn. Bergen, der blev grundlagt i 1070 e.Kr., var Norges hovedstad i mange år, og du vil se, at byen har bevaret en stor del af dens lokale karakter, arv og charme.

  Hop ombord på en svævebane op til fjeldet Fløyen. Turen til toppen af bjerget tager kun seks minutter. På toppen, i en højde på 320 meter, kan du nyde den fantastiske udsigt over byen omgivet af de syv fjelde og havet. Måske kan du endda få øje på ekspeditionsskibet, der lægger til nedenfor.

  Når vi er tilbage i centrum af Bergen igen, kan du tilbringe nogen tid på at slentre en tur i de brostensbelagte gader og gyder i denne blomstrende, kompakte by. Hvis du vil smage en lokal specialitet, så besøg en af de mange caféer eller beværtninger, og bestil en halv liter af den lokale Hansa-øl.

  Hvis du har lyst til at dykke ned i Bergens historie, skal du tage til Gamle Bergen Museum. Det er et frilandsmuseum, hvor du kan se, hvordan Bergen var i 1700- og 1800-tallet. Et andet historisk højdepunkt er Fantoft stavkirkens gamle arkitektur – en smuk kombination af hedensk og kristen stil.

  Husk også at gå en tur gennem det historiske havnekvarter Bryggen, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, med fiskemarkedet og den farverige havnepromenade i træ. Området er fra det 14. århundrede og huser nu små butikker, der sælger norsk kunst og kunsthåndværk.

  Efter check-in vil du have tid til at komme på plads i din kahyt. Der er en obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter du kan gå rundt og udforske skibet. Velkomstmiddagen om aftenen slutter med en skål ledt an af kaptajnen, der ønsker alle en fornøjelig ekspedition. Når du har mødt dit ekspeditionsteam, vil du være klar til at starte dit eventyr.

  Dag 1
  Bergen

  Din ekspedition starter

 • Dag 2
  Lerwick

  Midt blandt Skotlands Shetlandsøer

  27. maj 2023

  Lerwick er Skotlands nordligst beliggende by og er vokset med tiden til at rumme en tredjedel af Shetlandsøernes befolkning. Det er et sted med stærke, skandinaviske rødder, som dyrkes af dem, der bor her. Lyt til de lokale for at høre en dialekt med påvirkning fra nordisk, og besøg Lerwicks rådhus for at beundre de farvede glasvinduer, der skildrer begivenheder fra vikingeperioden.

  Lerwick, der er bygget op omkring handel med sild i det 17. århundrede, fanger stadig flere fisk end hele England, Wales og Nordirland tilsammen. Dette afspejles i dets gastronomi. Prøv udvalget af fiskeretter her, fra laks og skaldyr til lubbe, lange og Sanktpetersfisk. Hvis skaldyr ikke lige er dig, så prøv i stedet den traditionelle suppe med fårekød, reestit mutton.

  Køb souvenirs i de små, lokale butikker langs Commercial Street, eller besøg Shetland Museum for at lære mere om byens nordiske arv og kultur. Tag et kig rundt i gallerierne, hvor piktiske udskæringer står i kontrast til de fine, shetlandske blondesjaler. Stå på toppen af Fort Charlotte, et artillerifort i centrum af byen med en fascinerende fortid, og se den bemærkelsesværdige udsigt, der strækker sig tværs over Lerwick og videre til øen Bressay.

  Spættede sæler og gråsæler er hyppige gæster på Lerwicks strande, så hvis du bruger nogen tid langs strandpromenaden, får du måske chancen for at se en af disse herlige havpattedyr stikke hovedet op over vandoverfladen i nærheden af kysten. Glem ikke din kikkert, da Shetlandsøerne er berømte for deres unikke fugleliv, med ynglende arter som den rødbenede lom, rødben og spover.

  Dag 2
  Lerwick

  Midt blandt Skotlands Shetlandsøer

 • Dag 3
  Torshavn, Færøerne

  Den ældste hovedstad i verden

  28. maj 2023

  Ved den sydøstlige kyst på Streymoy, den største af Færøerne, befinder sig en by, hvor det moderne og det gamle står side om side i et skandinavisk landskab. Brug lidt tid på at gå rundt i de brostensbelagte gyder, der snor sig mellem de traditionelle færøske, græstørvsbelagte tage og træhusene malet i lyse farver, et meget malerisk og eventyrligt syn.

  Torshavn, som egentlig betyder “Thors” havn, efter tordenguden, blev grundlagt af nordboer i det 10. århundrede og kan meget vel være den ældste hovedstad i Nordeuropa. Besøg de lokale museer, og bliv ført tilbage gennem tiden for at lære om byens oprindelse, eller få en dybere forståelse af Færøernes flora, fauna og geologi.

  Gør brug af den gratis busservice for at komme rundt i byen og få en autentisk oplevelse af livet på en ø. Vælg mellem et traditionelt eller mere nutidigt måltid på en af Tórshavns restauranter, eller sæt dig for en stund på en af dens maleriske cafeer. Et besøg til Svartafoss-vandfaldet vil helt få dig til at glemme, at du befinder dig midt i en by! Slap af på de mosklædte sten, og nyd udsigten, mens du lytter til det brusende hav.

  Der er stort set ingen træer på Færøerne, men derimod klippefyldte bjergsider dækket af et lag blødt græs, der strækker sig næsten hele vejen til kystlinjen. Mens du udforsker de åbne sletter, vil du højst sandsynligt møde får, og ved havet vil du kunne se forskellige arter af havfugle, der flyver højt ovenfor. Prøv at se, om du kan få øje på en færøsk stær, med dens beige-prikkede, metalfarvede vinger, eller edderfuglen, med dens karakteristiske grønne aftegning i nakken.

  • Inkluderet Udforsk Torshavn (gåtur)
  Dag 3
  Torshavn, Færøerne

  Den ældste hovedstad i verden

 • Dag 4
  Elduvík

  Charmerende landsby på Færøerne

  29. maj 2023

  Landsbyen Elduvík, der er beliggende ved indløbet til Funningsfjordur på Færøerne, ligger ved kysten ved enden af en lang, frodig dal med tårnhøje, grønne bjerge på begge sider. Floden Stórá løber midt igennem og deler landsbyen i to. Der bor kun 23 mennesker i Elduvík, og du vil helt sikkert finde dens fredelige atmosfære og naturlige omgivelser afslappende.

  Mens du går rundt i gaderne, kan du beundre de små, rustikke huse. De er næsten alle sammen bygget i traditionel, islandsk landsbystil, med malede eller tjærede trævægge. Mange af tagene er dækket af græs i stedet for skifer, et traditionelt stilelement, der isolerer og beskytter mod vejret, hvilket der er meget behov for.

  Selvom her bor få mennesker i denne fjerntliggende landsby, er her både skole, kirke, havn og kaj. Gå rundt og få en smag på landsbylivet. Besøg kirken, som blev indviet i 1951, så beboerne i Elduvík ikke længere behøvede at rejse til den nærliggende by Oyndarfjørdur hver eneste uge for at komme til gudstjeneste.

  Havfuglenes sang og fårenes brægen kombineret med de buldrende bølger i fjorden skaber Elduvíks fine lydtæppe. Lyt til lydene fra Færøernes natur, og fornem den kølige havluft i ansigtet, mens du står på kajen og ser ud over det sprudlende hav, med den nærliggende ø Kalsoy, der hæver sig over bølgerne i det fjerne.

  Dag 4
  Elduvík

  Charmerende landsby på Færøerne

 • Dag 5
  Til søs

  Afslapning til søs

  30. maj 2023

  Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi sætter kursen mod Bakkagerði. Sæt dig på en bar med en drink i hånden, og få snakket med dine nye skibskammerater. Du vil måske blive overrasket over, hvor meget I har tilfælles!

  For en sand, afslappende oplevelse kan du lade dig sænke ned i et boblebad på dækket. Glem ikke at holde øjnene åbne for havliv og havfugle.

  Tag med ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at få mere at vide om, hvad der venter i det nordlige Island, den næste strækning af din ekspedition. Du kan lære om Islands fantastiske landskab, kultur og tro på det skjulte folk, også kaldet det islandske elverfolk. Der bliver måske endda en chance for at forbedre dine strikkekundskaber på en af vores workshops.

  Dag 5
  Til søs

  Afslapning til søs

 • Dag 6
  Bakkagerði

  Elvernes land

  31. maj 2023

  Med de betagende ryolittoppe på den ene side og de majestætiske Dyrfjöll-bjerge på den anden kunne placeringen ikke være smukkere. Ifølge den regionale folklore har denne lille landsby på kysten af Borgarfjörður Eystri en stor gruppe af elver. Faktisk henter landsbyen sit navn fra den stenede bakke Alfaborg, hvor selveste elverdronningen siges at bo.

  Med et indbyggertal på ca. 100 personer er Bakkagerdi langt væk fra det typiske turistspor og byder på fred, ro og en skøn udsigt. En kort gåtur er alt, hvad der skal til for at udforske byen. Du kan smage friskfanget fisk på en af caféerne; den lækre fiskesuppe er en lokal favorit.

  Dette områdets naturlige skønhed er dog hovedattraktionen og giver fantastiske vandremuligheder. Skygger af lyserøde, blå og gule ryolitklipper giver plads til frodige grønne dale på flere af vandrestierne. Uanset i hvilken retning du kigger, vil du blive belønnet med en uberørt vildmark og udsigten til og lydene fra det prominente dyreliv, der findes her - fuglene.

  Klipperne ud mod havet ved Bakkagerdi er hjemsted for masser af fugle, herunder fulmars og rissaer. Det er også et godt sted at se edderdunsproduktion, som man har ernæret sig ved i hundredvis af år i Island. Slutproduktet er den meget eksklusive edderdun, den mest værdsatte dunvariant i verden.

  Showets stjerner er dog søpapegøjerne. Hvis forholdene tillader det, forsøger vi at besøge Hafnarhólmi, en fiskerihavn, der er hjemsted for store søpapegøjekolonier, og et af de bedste steder at se på fugle i Island. En promenade og flere platforme giver dig mulighed for at komme virkelig tæt på søpapegøjerne på en sikker måde. For natur- og fugleelskere er denne region en absolut juvel.

  • Inkluderet Gåtur i lokalsamfundet i Bakkagerði
  Dag 6
  Bakkagerði

  Elvernes land

 • Dag 7
  Húsavík

  Fantastisk sted til hvalsafari

  1. juni 2023

  Velkommen til Husavik! Denne lille by på Islands nordlige kyst, som af mange betragtes som Islands hvalhovedstad, har høstet international popularitet som et af verdens bedste steder til at se hvaler.

  Husavik har udsigt over Skjálfandi-bugten, som nyder godt af de regelmæssige besøg fra hvalarter som pukkelhvaler, vågehvaler, hvidnæser, marsvin og endda den sky blåhval. Hvis du er heldig, får du måske chancen for at se en eller flere af disse kæmper fra havet.

  Det er kun passende, at en by, der orienterer sig så meget omkring hvaler, også har et matchende museum. Hvis du vil lære mere om disse blide kæmper fra havet, skal du besøge Husaviks yderst informative hvalmuseum.

  Hvis du er interesseret i rumrejse er Exploration Museum også fascinerende. De astronauter, der var involveret i Apollos rummissioner blev trænet i Husavik i 1965 og 1967. Islands basaltklipper kan næsten sammenlignes med månesten og gav derfor mulighed for vigtig geologisk træning. Museets hovedudstilling er centreret omkring disse banebrydende bestræbelser.

  Kun omkring 2 km syd for Husavik vil Kaldbakur-søen være badeoplevelse ud over det sædvanlige, hvis du er på udkig efter en lidt anderledes oplevelse. Ikke alene er det en heitur pottur opvarmet af geotermisk energi, men du vil også svømme sammen med guldfisk.

  • Inkluderet Oplev Islands hvalhovedstad
  Dag 7
  Húsavík

  Fantastisk sted til hvalsafari

 • Dag 8
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

  2. juni 2023

  Akureyri er beliggende i nærheden af basen for den længste fjord på Island, Eyjafjörður. Når vi sejler langs fjorden, vil du have en utrolig udsigt til snedækkede bjergtoppe og en frodig kystlinje. Det frugtbare hav her gør det til et af de bedste steder i landet at få øje på hvaler og delfiner. Her kan du regelmæssigt se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin, men også spækhuggere, blå- og finhvaler.

  Akureyri, der har fået kaldenavnet “Islands nordlige hovedstad”, er også en livlig universitetsby. Med en befolkning på næsten 20.000 er den det største byområde uden for den befolkede, sydvestlige region, hvilket betyder, at der er masser at opleve her – man kan blandt andet finde førsteklasses spisesteder og museer. Besøg Akureyri Museum, som giver dig et indblik i, hvordan islændinge engang levede her. Nordurslod Museum for naturhistorie kombinerer også udstillinger om det lokale miljø og bosætternes historie.

  Du vil blive forbløffet over udvalget af blomster og løv i den arktiske botaniske have. Dens fredfyldte atmosfære er som en oase af frodig grøn i de mest fantastiske omgivelser. Og mens du udforsker byen, skal du også tjekke Akureyri-kirkens fantastiske arkitektur, tegnet af den berømte arkitekt Gudjon Samuelsson.

  På en udflugt med frivillig deltagelse ud af byen kan du opleve naturskatte, der ofte betragtes som nogle af Islands mest populære seværdigheder. Ved Goðafoss-vandfaldet, med kaldenavnet “Gudernes vandfald”, vil du have chancen for at se gennemskinneligt turkis vand, der falder ned og rammer nogle enorme, sorte klipper.

  Søen Mývatn, som ligger i et yderst aktivt vulkanområde, har en unik og smuk geologi, med glitrende vand og farver som fra en anden verden. Det er også et fantastisk sted for fugle; særligt edderfugle og strømænder. Seere af hit-serien Game of Thrones kan måske genkende det.

  • Inkluderet Byvandring i Akureyri
  Dag 8
  Akureyri

  Nordislands hovedstad

 • Dag 9
  Til søs

  Mod Jan Mayen

  3. juni 2023

  Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi sætter kurs mod Jan Mayen. Dage til søs kan være aktive eller afslappende, det er op til dig!

  Tag en tur forbi videnskabscentret, og find ud af mere om de steder, du oplever. Det har det nyeste, videnskabelige udstyr og et omfattende bibliotek, der giver dig større viden om Svalbards topografi, historie og dyreliv.

  Gå endelig ikke glip af de fascinerende foredrag, der holdes af medlemmer af ekspeditionsteamet. De vil opsummere din ekspedition indtil nu, dele deres viden om regionen med dig og forberede dig på flere, kommende eventyr. Foredragsemnerne kan variere fra lokalhistorie og historiefortælling til biologi og geologi.

  Under rejsen hvorfor så ikke bruge lidt tid på at lære besætningen og dine medopdagelsesrejsende at kende? Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med dine skibskammerater!

  Dag 9
  Til søs

  Mod Jan Mayen

 • Dag 10
  Øen Jan Mayen

  Den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan

  4. juni 2023

  I midten af Norskehavet ligger Jan Mayen indhyllet i tåge. Det er en snedækket, bjergrig ø oversået med frodig mos og lav, der næsten ser ud til at lyse grønt mod den sorte klippe. Denne vulkanø ligger omtrent så fjernt, som du kan komme. Det er en uberørt vildmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente indbyggere, hvilket gør det til en uforglemmelig del af dit arktiske eventyr.

  Jan Mayen har to hovedområder. Den nordlige del er domineret af Beerenberg, den nordligst beliggende, aktive vulkanø på Jorden. Den er mest dækket af is og var sidst i udbrud i 1985. Den sydlige del er mere flad og uden is, med en vejrstation, der huser 30 personer om sommeren, som alle sammen arbejder for det norske meteorologiske institut eller Norges væbnede styrker.

  Selvom der ikke er nogle hjemmehørende pattedyr på Jan Mayen, er øen langt fra tom. Området er udpeget som et vigtigt fugleområde, og et stort antal havfugle søger til de stejle klipper og skråninger for at yngle. Øen har bestande af fugle, herunder mallemukkere, polarlomvie og søkonger.

  Jan Mayen er ikke kun en førsteklasses destination for fugleentusiaster, havet omkring øen er også rigt på liv. Hvis vejret er roligt, kan du måske få øje på en række hvalarter i nærheden, eller endda sæler, der holder en festmiddag i disse rige fiskeområder.

  Det er ekstremt sjældent, der kommer rejsende til Jan Mayen, og Hurtigruten er nogle af de få, der forsøger landgange på denne arktiske ø. Hvis det lykkes for os, vil du sætte foden på Jordens mest fjerntliggende steder og opleve landskaber, som ses af meget få mennesker. Du vil også mærke den følelse af ​​fred, der kommer af at være omgivet af en sådan uberørt natur.

  Dag 10
  Øen Jan Mayen

  Den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan

 • Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

  5. juni 2023

  Dagen er på egen hånd ombord på skibet. Hvil dig, nyd skibets faciliteter og gør status over, hvad du har oplevet indtil videre. Måske har du lyst til at få sveden frem i det indendørs motionscenter, eller blot at slappe af i den panoramiske sauna, mens du nyder udsigten.

  For at opbygge noget spænding til den næste del af dit eventyr kan du tilbringe lidt tid i biblioteket med at læse op på de steder, du endnu har til gode at besøge, eller tage til et foredrag med ekspeditionsteamet i videnskabscentret.

  Nu har du sikkert masser af fotografier og historier fra de forskellige udflugter, og du vil være ivrig efter at udveksle erfaringer fra ekspeditionen indtil nu med dine medopdagelsesrejsende.

  I disse smukke, men alligevel fjerntliggende områder, er der intet internet, og der er heller ikke telefonmaster til at give et mobiltelefonsignal. Uden e-mails og sms'er er dette derfor din sjældne mulighed for at være koblet helt af fra den moderne verden.

  Nyd bare at være sammen med dine kære, der ledsager dig, lær dine ligesindede opdagelsesrejsende at kende og nyd alle de stille, uafbrudte øjeblikke, du har lyst til, idet du bare værdsætter det fredelige, ærefrygtindgydende landskab omkring dig.

  Dag 11
  Til søs

  Nyd en dag til søs

 • Dag 12-13
  Spitsbergen

  Svalbards forrevne, arktiske skønhed

  6. juni 2023 - 7. juni 2023

  Spitsbergen er arktisk skønhed i al sin barske, uberørte storhed. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. I løbet af de næste to dage vil vi forsøge flere spændende landgange forskellige steder på øgruppen.

  Nogle af de mest dramatiske fjorde i verden findes på Spitsbergen. Mens vi sejler rundt om denne smukke ø under midnatssolen, vil du kunne nyde de enorme, u-formede dale med frodig, arktisk flora. Du vil have udsigt til dramatiske bjergkæder, der spejler sig perfekt i havets spejlblanke overflade. Mens vi roligt sejler på havet, kan du muligvis også høre den afslørende knirken fra blokke af is, der er på vej til at vælte ned i havet.

  Det imponerende terræn i dette område gør det naturligvis velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge benytte alle de muligheder, vi kan. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi sætter vores kajakker i havet.

  Svalbard er et af de sjældne steder i verden, hvor storslået natur og fascinerende historie går hånd i hånd. Du vil høre historier fra vores ekspeditionsteam om opdagelsesrejsende, som enten har erobret Svalbard eller er omkommet under de barske forhold.

  Sommeren er også det tidspunkt, hvor isbjørnene vandrer langs kystens drivis på jagt efter sæler. Med lidt held, håber vi på at få øje på en af disse store rovdyr, mens vi er på Svalbard. Når alt kommer til alt, er vi sikre på, at du, som så mange andre opdagelsesrejsende før dig, vil elske dit eventyr på Svalbard.

  Dag 12-13
  Spitsbergen

  Svalbards forrevne, arktiske skønhed

 • Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

  8. juni 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 06:00

  Dit arktiske eventyr rundt om Svalbard er slut for denne gang. Når du slapper af efter din ekspedition, vil du have lidt tid til at se tilbage på alle dine nye minder, mens du stadig holder fast i den fascinerende følelse af at have været bogstaveligt talt nær “toppen af verden”.

  Efter du har sagt farvel til skibet og dets besætning, bliver du transporteret til lufthavnen, så du kan flyve tilbage til Oslo.

  I Longyearbyen vil du ofte finde mange steder, der har rekorden i at være det nordligste for alting. Verdens nordligst beliggende biograf, kirke, bibliotek, gymnasium, supermarked – de er her alle sammen. Du kan afkrydse alle landemærker med den sædvanlige selfie.

  Du kan tage en drink med de lokale på verdens nordligst beliggende bryggeri. Kunstelskere vil helt sikkert sørge for at få tid til at besøge Galleri Svalbard for at beundre forskellige kunstværker inspireret af det højarktiske område.

  Hvis du har tid, så køb nogle souvenirs fra de lokale butikker, inden du tager hjem. En varm Svalbard-sweater eller en æske med lokalt håndlavede chokolader ville være en vidunderlig gave til familie og venner. Svalbard er en toldfri zone, og Longyearbyen har flere butikker med sports- og friluftstøj, så du kan købe ind til dit næste ekspeditionskrydstogt.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen! Program efter sejladsen

  Gæster, der sejler ombord på MS Fram, har mulighed for at forlænge deres ophold i Longyearbyen med et af vores unikke programmer efter sejladsen. Spørg venligst for yderligere detaljer.

  Dag 14
  Longyearbyen/Oslo

  Slutningen af ekspeditionen

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
26.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transport

 • Transport fra skibet til lufthavnen i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet

Flyafgange

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Longyearbyen til Oslo efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite på MS Fram
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Bemærk venligst, at der er meget begrænset Wi-Fi og telefonsignal i de fjerntliggende områder, vi rejser til og streaming er ikke understøttet. Når vi er på Svalbard, er der ingen Wi-Fi eller mobildækning, bortset fra i Longyearbyen eller Barentsburg.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

Skib

Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob

M/S Spitsbergen er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Hurtigruten har en lang historie med at rejse til Spitsbergen - siden 1896 med “Sportsruten”.

Læs mere om M/S Spitsbergen

M/S Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. M/S Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om M/S Fram

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om