Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen

Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen

Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen

Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen

Rejseinformation 17 dage MS Spitsbergen
Afrejse
6. oktober 2022
Pris fra
kr 39.987
Helpension inkluderet

Udforsk spektakulære bjerge, betagende fjorde, fjerntliggende øer og idylliske fiskerbyer på et krydstogt, der viser mangfoldigheden ved Skandinaviens skønne kyster.

Tre nordiske lande med fantastiske kystlandskaber

Dette unikke ekspeditionskrydstogt omfatter velkendte byer og skjulte perler, der ligger væk fra alfarvej. Vi nyder Norges fjorde og seværdigheder, Sveriges vilde og vidunderlige Bohuslän-kyst og Danmarks inspirerende Skagen – en tidligere kunstnerkoloni på grund af dets klare lys. I den mindre kendte del af det sydlige Norge finder vi idylliske landskaber og billedskønne fiskerbyer, inden vi tager nordpå til den historiske grænseby Tromsø.

Imponerende fjorde i det vestlige Norge

Vi nyder synet af nogle af de mest fortryllende panoramaer, der kan opleves i Norges spektakulære fjorde. Vi stopper undervejs ved steder som: Lysefjord, der kan prale af markante, lodrette klipper; Sognefjord, den længste og dybeste fjord i landet; Hardangerfjord, hvis æbleplantager udgør en efterårsfest for sanserne; eller Hjørundfjord, der er omgivet af Sunnmørealpernes skyhøje fjeldtoppe. I ægte ekspeditionsstil vil vejr og lokale forhold bestemme vores udforskning, men der er garanti for en fantastisk fjordoplevelse!

Smukke efterårsfarver vil inspirere til friluftsliv

At sejle i efteråret betyder, at Skandinavien er en eksplosion af farver. Fjeldsiderne og -toppene er dækket af rødt, gult og orange, friske i den klare luft. Perfekt til at omfavne nordmændenes livsfilosofi, friluftsliv – en respekt for naturen og en kærlighed til at være udendørs. Skibets menu, aktiviteter og udflugter vil afspejle sæsonen på smuk vis.

Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen Berømte fjorde og forrevne kyster – Ekspeditionskrydstogt til Norge via Bohuslän og Skagen
 • Dag 1
  Bergen, Norge

  Eventyrrejsen begynder

  6. oktober 2022

  Rejsen begynder i Bergens travle havn. Bergen, der blev grundlagt i 1070, var Norges hovedstad i mange år, og man vil se, at byen har bevaret en stor del af sin lokale karakter, arv og charme.

  Hop ombord på en elektrisk kabelbane op til Fløyfjellet. Turen til toppen af fjeldet tager kun seks minutter. På toppen kan man nyde den fantastiske udsigt og se, hvordan byen er omgivet af syv fjelde og havet. Måske kan man endda få øje på ekspeditionsskibet i havnen nedenfor.

  Tilbage i centrum kan man slentre en tur i brostensbelagte gader og gyder i den livlige, kompakte by. Hvis man vil smage en lokal specialitet, kan man besøge en af de mange caféer eller beværtninger og bestille den lokale Hansa-øl.

  På Gamle Bergen Museum kan man fordybe sig i lokalhistorie. Det er et frilandsmuseum, hvor man får et indtryk af Bergen i 1700- og 1800-tallet. Et andet historisk højdepunkt er Fantoft Stavkirkens gamle arkitektur – en smuk kombination af nordisk, hedensk og kristen stil.

  Gå en tur gennem det historiske havnekvarter Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, med fiskemarkedet og den farverige havnepromenade i træ. Området er fra det 14. århundrede og huser nu små butikker, der sælger norsk kunst og kunsthåndværk.

  Efter ombordstigning på ekspeditionsskibet får man anvist sin kahyt. Der er obligatorisk sikkerhedsøvelse lige før afgang, hvorefter man kan udforske skibet. Efter et møde merd skibets ekspeditionsteam begynder den skandinaviske eventyrrejse.

  Program før sejladsen

  Deltag i et program inden sejladsen og nyd de fleste af de nævnte seværdigheder? Inkluderet i pakken er en overnatning på et centralt beliggende hotel. En ekstra bonus er, at man sandsynligvis møder nogle af de medrejsende inden ombordstigning på skibet.

  Dag 1
  Bergen, Norge

  Eventyrrejsen begynder

 • Dag 2-5
  Norges fjorde

  Nordgående til Norges fjorde

  7. oktober 2022 - 10. oktober 2022

  Vores mål for de næste fire dage er at udforske det vestlige Norges smukke kyster og landskaber. Området er berømt for sine spektakulære fjelde, fredfyldte fjorde og majestætiske gletsjere. Afhængigt af vejrforholdene bruger vi vores små ekspeditionsbåde og går i land for at udforske fjorde og breder. I beskyttet farvand kan vi muligvis nyde kystlandskaberne via havkajak.

  Vejrforholdene bestemmer også nøjagtigt, hvor og hvornår vi går i land. Her et blot et par af de fjorde, vi måske besøger.

  Nordfjord

  Nordfjord er Norges sjette-længste fjord. Fjorden blev skabt af Jostedalsbræen, der er en af Europas største gletsjere. Ud over imponerende gletsjere og fjorde, ser vi fjelde, frodige dale og smukke sandstrande. Den billedskønne fiskerby Loen er en af hovedattraktionerne. I skyggen af den kæmpe Jostedalsbræ i selve hjertet af Nordfjord, er Loen det perfekte sted til at udforske de fantastiske omgivelser.

  Sognefjord

  Sognefjord kaldes også “Fjordenes konge”, da det er Norges længste og dybeste fjord, og den strækker sig 200 kilometer ind i landet fra kysten. Dybt inde i fjorden ligger den lille landsby Fjærland med kun 300 indbyggere. Fjærland er også der, hvor Sognefjorden møder en af Norges bedst kendte gletsjere, Josterdalsbræen, den største gletsjer på det europæiske kontinent.

  Hardanger

  Hardangerfjord er verdens femte-længste fjord og Norgesd næstlængste. Klimaet er mildt, og på fjeldsiderne findes nogle af Norges smukkeste æbleplantager. Regionen er forståeligt nok berømt for sine æbleprodukter - lige fra syltetøj og juice til prisvindende cider, som en madanmelder har beskrevet som “nordisk champagne”.

  Lysefjord

  Lysefjord har de mest markante, lodrette klipper blandt alle Norges fjorde. I Lysefjord findes det ikoniske udsigtssted ved Preikestolen - Prædikestolen på dansk. Preikestolen er emne for mange indlæg på de sociale medier og er måske Norges mest berømte turistattraktion. Hvis vi sejler til Lysefjord, ser vi måske den fantastiske klippeformation nedefra, eller - endnu bedre - på en vandretur til toppen på en tilkøbsudflugt.

  Uanset, hvilke fjorde vi besøger, ser vi Norge i dets mest spektakulære efterårsfarver. Takket være skibets beskedne størrelse kommer vi endnu tættere på landskaberne og de små samfund, som Norge er berømt for.

  Ekspeditionsteamet inviterer til foredrag og deler med glæde omfattende viden om Norge. Den ekstra indsigt gør oplevelserne endnu bedre, så vi kan værdsætte regionen mere indgående.

  Dag 2-5
  Norges fjorde

  Nordgående til Norges fjorde

 • Dag 6
  Agder, Norge

  Smuk natur og afslappet stemning

  11. oktober 2022

  Sørlandet – eller Sydlandet på dansk – er en af Norges bedst bevarede hemmeligheder. Området har smukke kystlandskaber og er ideelt til fuglesafari og gåture langs kysten. Agder, der er regionens navn, kaldes sommetider “Den norske Riviera“ på grund af det milde klima og de mange turister.

  Med en fortryllende blanding af skærgårde, skove og bakker ser vi det bedste af Agder. Vi forsøger at besøge Arendal, hvor små træhuse ligger tæt på havet, og en travl, inderhavn skaber en idyllisk stemning af kystby. Gå en afslappende tur i de charmerende gader i den gamle bydel og nyd den rolige, sydlandske tilgang til livet ved kysten.

  Aktiviteter for de energiske Raet Nasjonalpark er perfekt til udendørsoplevelser. Parken langs kysten har gletsjergeologi og talrige vandrestier. Afhængigt af vejrforholdene kan man udforske området på vandre-, kajak- eller cykelture.

  Dag 6
  Agder, Norge

  Smuk natur og afslappet stemning

 • Dag 7
  Sveriges afslappede kyst

  Sveriges smukke vestkyst

  12. oktober 2022

  Velkommen til Sverige! Vi udforsker den fascinerende Bohuslän-kyst, der er karakteristisk - stenet med glatte kampesten, travle byer og små fiskerbyer.

  Vi stopper ved øen Sydkoster – en af de to Kosterøer. Nordkoster og Sydkoster ligger i midten af Kosterhavets Nationalpark. På den sydlige ø kan man gå op til Valfjäll – øens højeste punkt. Fra toppen kan man se hele øgruppen og helt til Norge.

  Om eftermiddagen fortsætter vi rejsen langs Sveriges kyst mod Lysekil, hvor vi tilbringer aftenen. Gå ud på dækket, når vi sejler gennem kanalen forbi maleriske fiskerbyer i pragtfuld natur.

  Lysekil er en hyggelig ferieby ved kysten, så gå en tur og oplev byens smukke bygninger. Den gamle bydel, Gamlestan, er et charmerende, velbevaret kvarter, der er perfekt til en gåtur. Besøg nogle af de lokale caféer og restauranter, hvor man kan nyde regionens berømte skaldyr.

  Efter en aktiv dag med udforskning vender vi tilbage til M/S Spitsbergen, og til et lækkert måltid og en god nattesøvn.

  Dag 7
  Sveriges afslappede kyst

  Sveriges smukke vestkyst

 • Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges grønne kulturhovedstad

  13. oktober 2022

  Oslo, der fik prisen som Europas grønne hovedstad i 2019, ligger ud til en fjord, der er omgivet af søer og skovklædte fjelde. I denne økovenlige by finder du både en blomstrende kunstscene, moderne skønhed og kulinariske fornøjelser.

  Oslos kompakte størrelse gør byen ideel at udforske til fods. Du kan endda se byen på en Oslo Bysykkel og beundre de mange bygninger af verdenskendte arkitekter fra din komfortable cykelsadel. Den middelalderlige Akershus Fæstning dominerer havnefronten, og en gåtur gennem det charmerende centrum fører til Rådhuset, Kongeslottet, regeringsbygningen og Oslo Domkirke. Det nye Nationalmuseum er en moderne, arkitektonisk kontrast til de mere klassiske bygninger.

  Se den spændende arkitektur øst for havnen i Bjørvika-kvarteret. Det vinkelformede Operahus i hvid marmor og glas ligner en gletsjer, der dukker op fra havet. Gå en tur på dets tag, hvorfra der er panoramaudsigt over byen, og man kan se over til Munchmuseet. På den anden side af broen ved Sørenga kan man slentre en tur på stranden, ro i kajak og endda slappe af i en flydende sauna.

  Når du har brug for et hvil, er der masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, fine og moderne spisesteder, pølsevogne og måske endda et mikrobryggeri. Hvis der er tid, kan du eventuelt gå en tur i de skovklædte fjelde, der indrammer byen, eller blot slappe af i en af Oslos mange parker.

  Dag 8
  Oslo, Norge

  Norges grønne kulturhovedstad

 • Dag 9
  Skagen (morgen) og Hirtshals (aften)

  Kunstnerkoloniens klare lys

  14. oktober 2022

  Når man ser de karakteristiske gule huse med røde tage, ved man, at man er kommet til Skagen, en af Danmarks mest idylliske destinationer. Skagen er en stemningsfuld strandby på toppen af Jylland, hvor Kattegat møder Skagerrak. I løbet af sommermånederne er det helt specielle lys, den vidunderlige natur og smukke, hvide sandstrande et stort trækplaster.

  Kunstnerkolonien Skagensmalerne opstod på baggrund af Skagens smukke landskab. I 1859 opfordrerede H.C. Andersen kunstnere til at tage med ham til Skagen. Opfordringen spredte sig og førte til, at malere, musikere, forfattere og digtere begav sig mod byen, der var berømt for sit klare lys.

  Hvis man er interesseret i kunstnerbevægelsen, kan man besøge Skagens Museum, hvor man kan se værker af de mest kendte malere, herunder Krøyer, Ancher og Tuxen. Man lærer også noget om deres store indflydelse på dansk kulturhistorie.

  Gå en tur i den livlige by med dens travle lystbådehavn, museer, gallerier og små butikker eller gå ad vandrestierne for at udforske det smukke kystlandskab. Knap 5 km nord for Skagen ligger Grenen. Det er Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes – man kan se bølgerne fra de to farvande ramme hinanden. Gå en tur i sandklitterne eller tag en tur med Sandormen, der er en vogn, der trækkes af en traktor. Området er populært blandt fugleentusiaster. Besøg også den berømte tilsandede kirke. Det, der ser ud til at være en lille kirke fra det 14. århundrede, viser sig at være tårnet af Sankt Laurentii Kirke, der engang var Vendsyssels største kirke. Vandresandet begravede kirken og efterlod kun tårnet synligt. Videre sydpå ligger Råbjerg Mile, der er det tætteste Danmark kommer på at have en ørken. Tag en vandretur op til toppen af den 40 meter kæmpestore vandresandklit og få en fantastisk udsigt. Hvis vejrforholdene tillader det, kan man vandre eller cykle fra Skagen til Hirtshals – 49 kilometer. Det smukke naturlandskab gør det til en af områdets mest maleriske ruter.

  Dag 9
  Skagen (morgen) og Hirtshals (aften)

  Kunstnerkoloniens klare lys

 • Dag 10
  Lindesnes, Norge

  Underspillet charme ved sydspidsen

  15. oktober 2022

  Vores udforskning af Norges lange kyst begynder ved dens sydligste punkt, Lindesnes. Klemt inde mellem Nordsøen mod vest og Skagerrak mod øst har Lindesnes’ berygtede, urolige vand været en frygtindgydende udfordring for søfarende gennem århundreder. Arkæologer afslørede en kanal fra vikingetiden i det nærliggende Spangereid, der blev bygget som en rudimentær løsning på disse barske have. Heldigvis sejler vi i modsætning til vikingerne på et moderne opdagelsesfartøj, der er specielt designet til ekspeditionssejlads.

  Mens Nordkap, der ligger omkring 2.500 kilometer væk, stjæler det meste af rampelyset, har den sydlige søster, Lindesnes, en enestående, underspillet charme. Lindesnes ligger lige i hjertet af Sørlandet, der er den mest populære sommerdestination blandt nordmændene. Området har nogle af det sydlige Norges bedste strande, der gør Sørlandet ideelt til fugle- og vandreture. Og med enestående skærgårde, frodige skove og charmerende øer forstår man, hvorfor Lindesnes er så populær en destination.

  Det ikoniske rød- og hvidmalede fyrtårn, der rejser sig majestætisk over sydspidsen, er det mest prominente indslag i Lindesnes. Det er Norges ældste fyrtårn – fra 1656 -– og markerer fastlandets sydligste punkt. Her finder man en restaurant, museer, udstillinger, butikker, en biograf og – naturligvis – en fantastisk udsigt fra toppen.

  Hvis forholdene og vejret tillader det, vil ekspeditionsteamet føre an ved aktiviteter, der inkluderer sightseeing, vandre- og kajakture.

  Dag 10
  Lindesnes, Norge

  Underspillet charme ved sydspidsen

 • Dag 11
  Vestland, Norge

  Udforskerdag

  16. oktober 2022

  En omstrukturering af Norges fylker skabte i 2020 Vestland som resultatet af en fusion mellem Hordaland og Sogn og Fjordane. Med et pennestrøg var nogle af Norges mest berømte fjorde og seværdigheder nu en del af samme fylke– et distrikt, der har kulturrige Bergen som sin hovedstad.

  De lokale forhold bestemmer, hvad vi ender med at besøge, og hvad vi vil lave. Afhængigt af vejrforholdene tager vi på en smuk sejlads i skibets små ekspeditionsbåde eller på udflugter på land med ekspeditionsteamet. I bedste ekspeditionsstil overrasker vi med spændende steder at udforske i det vestlige Norge.

  Dag 11
  Vestland, Norge

  Udforskerdag

 • Dag 12
  Hjørundfjord, Norge

  En af Norges smukkeste fjorde

  17. oktober 2022

  Vi besøger en af vestkystens skjulte perler. Hjørundfjord er en del af de fjorde i Norge, der er på UNESCOs verdensarvsliste, og er bemærkelsesværdig for sin exceptionelt smukke natur. Hjørundfjorden er omgivet af Sunnmørealperne med tinder, der rækker over 1700 meter lige op fra vandet. Den er en af Norges smukkeste fjorde, men kun få krydstogtsselskaber sejler hertil.

  Vores rejse i denne fredelige fjord afslører et landskab, der er forblevet uændret siden de tidlige opdagelsesrejsendes dage. Sunnmørsalpernes magiske toppe kaster deres skygger over fjordens stillestående vand, hvilket giver en dramatisk baggrund til de betagende naturlandskaber.

  Det er udfordrende at dyrke jorden her på grund af det stejle terræn, men vi vil kunne se et par få, små, afsondrede gårde ligge spredt ud omkring kystlinjen, mens vi sejler forbi. Hvordan klarer de lokale landmænd sig under sådanne udfordrende betingelser? Ekspeditionsteamet kan fortælle dig om de traditionelle metoder, der er blevet brugt i århundreder, overleveret fra generation til generation.

  Den 33 kilometer lange Hjørundfjord er særlig magisk i efterårsvejret. Vi udforsker fjordens vidder og bruger måske vores små ekspeditionsbåde og tager på landgange for at komme tættere på spændende naturseværdigheder. En meget særlig dag med udforskning.

  Dag 12
  Hjørundfjord, Norge

  En af Norges smukkeste fjorde

 • Dag 13
  Frøya, Hitra, Smøla-regionen

  Sejlads ind i historien

  18. oktober 2022

  Vi udforsker området omkring de vindblæste øer ud for Trøndelags kyst i det midterste af Norge. Bemærk, at øerne, der vender mod Norskehavet, står i skarp kontrast til de beskyttede fjorde. Det ses også på de små træer, der er bøjet af de kraftige vinde.

  Regionen ligger i hjertet af Norges kyst - både geografisk og kulturelt. Trondheim var engang Norges hovedstad, og Kong Olav, der senere blev kaldt Olav den Hellige, ligger begravet i byens Notre Dame-inspirerede Nidarosdomen. Kong Olav faldt under et slag ved Stiklestad på Trøndelags kyst. Hans martyrdød dér banede efterfølgende vejen for konverteringen af ​​Norge fra nordisk hedenskab til kristendom.

  Da Hurtigruten begyndte at sejle nord for Trøndelag i 1893, var meget endnu ukendt om kysten. I løbet af årene er vi blevet eksperter i disse farvande, og vi er de eneste, der har søfartsviden og -færdigheder til at sejle gennem de mange skærgårde og holme.

  Vi planlægger at udforske en af øerne i området. Som i ethvert ægte eventyr er det elementerne, der bestemmer dagens nøjagtige rute og aktiviteter. Hvis vejret er behageligt, kan vi blive ude blandt øerne langs kysten. Ellers tager vi ind i en af de beskyttede bugter.

  Frøya er en af de øer, vi muligvis udforsker. Det er et rede-, yngle- og overvintringsområde for havfugle som måger, skarver, ænder og havørne. Hvis vi går i land, ser vi måske sæler, mink, oddere, harer og rådyr.

  Når vi har besluttet os for dagens destination, kaster vi anker og bruger skibets små ekspeditionsbåde til at komme i land. Hvis forholdene er passende, kan man vælge tilkøbsudflugter som vandreture eller kajakroning eller måske endda begge.

  Dag 13
  Frøya, Hitra, Smøla-regionen

  Sejlads ind i historien

 • Dag 14
  Helgeland, Norge

  En smule friluftsliv

  19. oktober 2022

  Vi udforsker Helgelandskysten på vej nordpå mod Lofoten. Hvis vi får brug for det, benytter vi en af havnene i området. Men hvis vejret er med os, lægger vi til og bruger skibets små ekspeditionsbåde til at besøge en af de mindre besøgte øer.

  Nordmænd har stor respekt for naturen og elsker friluftslivet. På et ekspeditionskrydstogt kan man selv opleve hvorfor. Vi tager måske på øhop, ser havørne, ror i kajak eller nyder Helgelands smukke kyst på en frisk vandretur.

  Mens vi rejser nordpå, holder ekspeditionsteamet foredrag om mulige emner som Hurtigrutens historie, de første bosættere i Norge, lokale myter og eventyrfortællinger eller om Den arktiske Polarcirkel.

  Dag 14
  Helgeland, Norge

  En smule friluftsliv

 • Dag 15
  Lofoten

  Udforskning af Lofoten

  20. oktober 2022

  Kig med, når vi nærmer os Lofoten. Vi modtages af en formidabel mur af fjelde. Øerne her er højst sandsynligt ulig alt andet, man nogensinde har set før. Det imponerende landskab er et mesterværk af karakteristiske tinder, beskyttede bugter, uberørte strande og paradisiske fiskerbyer.

  Vi går i land på idylliske Reine om morgenen. Man kan genkende det som et af de mest fotograferede landskaber i Norge – og med god grund. Karakteristiske, røde fiskerhuse, kendt som rorbuer, ligger spredt på kysten mod en baggrund af granittoppe, der rejser sig fra havet.

  Som del af en aktivitet, der er inkluderet i rejsens pris, kører vi med bus til den maleriske, gamle fiskerby Å, en unik og historisk seværdighed. Her ser vi velbevarede huse, en grovsmedie, en gammel oliepresse til fremstilling af torskelevertran og et bageri, der måske har lavet en frisk portion lefse-kager. På museet kan man høre om, hvordan torskefiskeri var nøglen til at etablere Norge som et land.

  Dag 15
  Lofoten

  Udforskning af Lofoten

 • Dag 16
  Senja, Norge

  Norge i miniatureudgave

  21. oktober 2022

  Vi lægger til på Senja, der er en af Norges mindre besøgte øperler. Stille, uberørt og rå skønhed. Man forstår hurtigt, hvorfor øen kom på CNN Travels liste over “verdens 10 smukkeste øer.” Vi forsøger at lægge til på havsiden, men hvis vejret er barskt, søger vi ly i Finnsnes, der er kendt som porten til Senja.

  Senja, der nogle gange kaldes “Norge i miniatureudgave”, har et forskelligartet landskab, der synes at ændre sig på et øjeblik. Nordkysten er kendetegnet ved høje fjelde, der rejser sig stejlt fra havet mellem isolerede bugter med sandstrande og krystalklart, turkisblåt vand. Det sydlige Senja adskiller sig med en stenet kyst, fyrreskove og Ånderdalen Nasjonalpark. Østsiden har et mere nænsomt landskab med kuperede bakker og birkeskove.

  Senja er Norges næststørste ø, men har færre end 8.000 indbyggere, hvoraf de fleste arbejder inden for fiskeri og havbrug. Her fanges hvert år cirka 100.000 ton fisk og skaldyr fra havet og en tilsvarende mængde fra havbrug.

  Som altid er det forholdene, der bestemmer, hvordan vi udforsker Senja. En mulighed er en guidet tur ad Den Nasjonale Turistrute. Man kan også tage på vandretur med ekspeditionsteamet eller nyde naturlandskabet i havniveau fra en kajak.

  Dag 16
  Senja, Norge

  Norge i miniatureudgave

 • Dag 17
  Tromsø, Norge

  Et perfekt sted af slutte eventyrrejsen

  22. oktober 2022

  Tromsø er et passende sted at slutte ekspeditionskrydstogtet. Når man går i land, medbringer man fantastiske minder om imponerende fjorde, unik natur, fascinerende byer og selvfølgelig alle de venlige mennesker, man har mødt.

  Hvis man har tid, er det værd at udforske den historiske by. Ishavskatedralen er et af Tromsøs de mest slående vartegn. Den har en imponerende glasmosaikgavl, der er værd at se nærmere på.

  Historisk set var Tromsø første stop for jægere og opdagelsesrejsende, der vendte hjem fra deres rejser, og udgangspunkt for adskillige arktiske ekspeditioner. De hjemvendte nød, at Tromsøs barer som de eneste i Norge havde ret til at holde åbent til midt på natten. En kort overgang kaldtes Tromsø “Nordens Paris”. Tromsø er fortsat meget gæstfri,– og byen har flere beværtninger og restauranter pr. indbygger end nogen anden by i Norge.

  Man kan hygge sig med at gå i butikkerne eller prøve regionens friske råvarer i restauranterne. I Tromsø ligger verdens nordligste fastlandsbryggeri, Mack Bryggeri, der også driver Ølhallen, der en livlig beværtning, hvor de lokale kommer for at få en snak og en øl.

  Program efter sejladsen

  Hvis man har lyst til at forlænge sit ophold i Tromsø, anbefaler vi at bestille vores program efter sejladsen. Det omfatter en tur med Fjellheisen til toppen af Storsteinen og retur og en overnatning på et pænt hotel i centrum.

  Dag 17
  Tromsø, Norge

  Et perfekt sted af slutte eventyrrejsen

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
6.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt Videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper.
 • Borgervidenskabsprogrammer med mulighed for at hjælpe med videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Flyrejse
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

MS Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

MS Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om MS Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om