Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition

Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition

Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition

Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition

Rejseinformation 11 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
23. marts 2023
Pris fra
kr 29.356
Helpension inkluderet

Se de nordlige Britiske Øer fra smukke skotske landskaber og historiske, irske byer til gamle slotte og exceptionelle whiskyer.

Historie og arv

Vi afdækker en kulturel guldmine, fra middelalderslotte og gamle monolitter til hyldede bedrifter inden for moderne ingeniørteknik. Mærk historiens vingesus fra det øjeblik, du sætter dine fødder i Glasgow, hvor fantastisk victoriansk arkitektur blander sig ubemærket med moderne design. Vi ser den fantastiske Giant’s Causeway i Ulster, afdækker keltisk og vikingehistorie på Isle of Man og ser Nordirlands skibsbygningsarv i Belfast.

Irsk lune og skotsk whisky

Besøg de tidløse institutioner, der er fundamentet for samfundet på De Britiske Øer, nemlig pubberne. Oplev den sjove, venskabelige snak og de muntre stunder på Dublins hyggelige etablissementer, mens du nyder en pint Guinness, og besøg nogle af Skotlands ældste whiskydestillerier på Isles of Arran, Mull og Islay. Prøve nogle af de berømte destillerede maltwhiskyer undervejs fra havn til havn.

Dyreliv og betagende naturlandskaber

Vi sejler til smukke søer med en tilhørende, fascinerende historie og udforsker skjulte perler, som kun få før har besøgt. Vi sejler ind i Loch Linnhe og besøger Fort William, der er en by, der er omgivet af landskaber i højlandet og et knudepunkt for udendørs aktiviteter. Under hele krydstogtet kan du spejde efter pattedyr i havene og efter nogle af de over 200 fuglearter, der findes på Islay alene, inden vi slutter tilbage i Glasgow.

Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition Krydstogt til De Britiske Øer – Skotsk whiskyrute og irsk havekspedition
 • Dag 1
  Glasgow, Skotland

  Vi sætter kurs fra Glasgow

  Sejl af sted fra Skotlands stilfulde kulturby og lær ekspeditionsskibet og besætningen at kende

  Glasgow er en elegant by fyldt med pragtfuld arkitektur i victoriansk og jugendstil. Oplev Glasgows museer, gallerier og livlige steder at spise, drikke og shoppe inden sejladsen.

  Bagefter venter det komfortable ekspeditionsskib M/S Spitsbergen i havnen. Vi bydes velkommen af det venlige ekspeditionsteam. Efter en sikkerhedsbriefing, og når man er kommet på plads, markeres begyndelsen af krydstogtet med en velkomstmiddag.

  Dag 1
  Glasgow, Skotland

  Vi sætter kurs fra Glasgow

 • Dag 2
  Portrush (Nordirland)

  Se Giant’s Causeway

  Besøg lille Portrush og se et kæmpe naturvidunder

  Portrush er en lille ferieby, der har været populær siden de victorianske tider. Herfra er der adskillige vandreruter, og denne del af kysten har lange sandstrande. Fugleentusiaster bør gå op til Ramore Head lige nord for byen. Et stort trækplaster er Giant’s Causeway, der er på UNESCO-listen, med cirka 40.000 sammenkoblede basaltsøjler, der på mystisk vis rejser sig fra kysten. Samtidig giver ruinerne af Dunluce Castle, der ligger dramatisk på toppen af klipperne med udsigt over Atlanterhavet, en imponerende baggrund for regionens vilde skønhed.

  • Inkluderet Portrush - Demonstration af hyrdehunde
  • Inkluderet Dunluce Castle og Giant’s Causeway
  Dag 2
  Portrush (Nordirland)

  Se Giant’s Causeway

 • Dag 3
  Belfast (Nordirland)

  Charmerende hovedstad med historiske, industrielle forbindelser

  Gå en tur i Nordirlands historiske industriby og oplev dens stolte arv

  Nordirlands hovedstad har både industri og elegance og er berømt for at være Titanics fødested. Gå en tur i Titanic-kvarteret og ad Maritime Mile, der er en vandresti, der viser Belfasts stolte søfartshistorie.

  Det vrimler med elegant, victoriansk arkitektur. Se de detaljerede mosaikker i Saint Anne’s Cathedral og den majestætiske facade på Grand Opera House. Gå op ad Cave Hill i nærheden af Belfast Castle til en fantastisk udsigt over byen.

  Der er smagfulde lækkerier og fantastisk kunsthåndværk til salg på Saint George’s Market, og Ulster Museum vil glæde historieinteresserede.

  • Inkluderet Castle Espie Vådområdereservat
  Dag 3
  Belfast (Nordirland)

  Charmerende hovedstad med historiske, industrielle forbindelser

 • Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

  Udforsk hovedstaden på Isle of Man, der er et arnested for keltisk og vikingearv

  Gå heller ikke glip af den smukke tilkørselsvej til Douglas! Vi går i land for at udforske hovedstaden på Isle of Man. Lær noget om øens keltiske og vikingearv, følg dens udvikling som et victoriansk turiststed og se dens omkringliggende, forrevne kyst.

  Der er så meget at opleve på en dag i Douglas. Besøg Manx Museum, se vægmalerierne i Saint Thomas’ Church of England og oplev det imponerende, uhyggelige Peel Castle, der oprindeligt var en vikingehøjborg, der nu siges at være hjemsøgt.

  • Inkluderet Strandoprydning på Isle of Man
  Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

 • Dag 5
  Dublin, Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

  Oplev den livlige by på River Liffey, der er berømt for sine kulturelle indslag

  Irlands hovedstad, der blev grundlagt af vikingerne og senere blev Kongeriget Dublin, har en bemærkelsesværdig historie. “Dubs” er en af Europas mest ungdommelige byer og et livligt kulturelt centrum for live-musik, pubber og et meget moderne centrum for teknologi.

  Udforsk den fascinerende by, besøg steder som Trinity College, der er Irlands ældste universitet. Her kan man se middelaldermanuskriptet  Book of Kells. Dublin Castle er også et besøg værd og glem ikke at smage en pint Guinness.

  • Inkluderet Dublin - Kystoprydninger
  Dag 5
  Dublin, Irland

  Hovedstaden på Emerald Isle

 • Dag 6
  Isle of Arran (Skotland)

  Et mikrokosmos af Skotland

  Se dramatiske bjerge og vilde landskaber på smukke Arran

  Den beskyttede ø Arran opvarmes af den nordatlantiske strøm og er et paradis for vilde dyr. Mens vi kører rundt på øen, kan man spejde efter Skotlands fem store arter afvilde dyr (“Big Five”) - kongeørn, kronhjort, egern, odder og sæl.

  Lyst til en lille vandretur? Prøv den populære Goat Fell-vandresti og besøg Brodick Castle for at få en fornemmelse af det tidligere aristokratiske liv. Oplev neolitiske skatte på tværs af Machrie Moor og prøv det lokale destilleris karakteristiske maltwhisky.

  • Inkluderet Brodick Castle med bus
  Dag 6
  Isle of Arran (Skotland)

  Et mikrokosmos af Skotland

 • Dag 7
  Tobermory, Isle of Mull, Skotland

  Farverig fiskerihavn

  Udforsk farverige Tobermory og oplev dens mange beskedne glæder

  Tobermory er hovedbyen på Isle of Mull. Når man nærmer sig havnefronten, bydes man velkommen af rækken af karakteristiske, farvestrålende georgianske huse. Udforsk den lille by, der er pakket med caféer, restauranter og butikker med kunsthåndværk – og den har endda sit eget whiskydestilleri.

  Hvis forholdene tillader det, tager vi til Loch Sunart, der er en smuk saltvandssø, som kun få andre besøger. Som beskyttet havområde giver stedets klare vand mulighed for et rigt økosystem og er tilholdssted for oddere. Det er også et fantastisk sted til at se delfiner og marsvin.

  • Inkluderet Besøg i Tobermory og landgang fra Loch Sunart samt sejlads i rib-båd
  Dag 7
  Tobermory, Isle of Mull, Skotland

  Farverig fiskerihavn

 • Dag 8
  Fort William, Skotland 

  Eventyrlig skotsk by i højlandet

  Besøg Skotlands knudepunkt for udendørs aktiviteter og nyd den omkringliggende skønhed

  Efter indsejling til Loch Linnhe ankommer vi til Fort William. Byen er kendt som Storbritanniens hovedstad for friluftsliv og er en magnet for vandrere, montainbikere, klatrere og skiløbere. Som man kan se, ligger det midt i et spektakulært højlandslandskab.

  Byens whiskydestilleri giver sit bud på den nationale drik, og en smuk, kort gåtur venter ved Glen Nevis. Man kan også besøge Glen Coe, der er en dal, der er formet af vulkanaktivitet, skulptureret af gletsjere og udpeget som et område med enestående naturskønhed.

  • Inkluderet Højt oppe i Nevis Range
  Dag 8
  Fort William, Skotland 

  Eventyrlig skotsk by i højlandet

 • Dag 9
  Oban, Skotland

  Porten til øerne

  Sæt fødderne på Skotlands vestkyst i denne lille og charmerende by

  Den lille by Oban, der kaldes ‘Porten til øerne’, havde sin storhedstid, da jernbanen kom som en tilføjelse til byens liv som travl fiskerihavn. Klynger af victorianske huse kan ses rundt om havnen, mens færger kommer og går på vej ud til De Ydre Hebrider.

  Efter en 20-minutters gåtur fra byen kommer man via strande og gennem skove til slottet Dunollie, der er det gamle sæde for klanens overhoveder. Har du lyst til en lille en? Det lille Oban Distillery er et af Skotlands mindste og ældste destillerier .

  • Inkluderet Gåtur i Oban
  Dag 9
  Oban, Skotland

  Porten til øerne

 • Dag 10
  Islay (Skotland)

  Skotsk øliv, destilleret

  Idylliske Islay er et øparadis med dyreliv, whisky og uldne beklædningsgenstande

  Det er ikke for ingenting, at Islay (udtales eye-la) kaldes ‘whisky-øen’. Der er ni fungerende destillerier her, og deres tørvede single malt sælges over hele verden. En af de større øer med en kyst på 209 kilometer og talrige, rolige sandstrande.

  Islay er også et paradis for vilde dyr med over 200 fuglearter, herunder havørne, strandskader, suler og blå kærhøge. Desuden mærker man den mystiske fortid med gamle monolitter, keltiske kors og en stencirkel.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 10
  Islay (Skotland)

  Skotsk øliv, destilleret

 • Dag 11
  Glasgow, Skotland

  Retur til Glasgow

  Slu, hvor rejsen begyndte– eller bliv hængende lidt længere.

  Vores ekspedition rundt til øerne slutter, hvor vi startede, i Glasgow. Efter ti dage med fantastiske oplevelser kan man blive hængende en stund og oplerve Glasgows herligheder.

  Dag 11
  Glasgow, Skotland

  Retur til Glasgow

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
23.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internet ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der kan ikke streames.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten

Du synes sikkert også om