Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående)

Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående)

Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående)

Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående)

Rejseinformation 13 dage MS Maud
Afrejse
17. september 2024
Pris fra
kr 29.378
Helpension inkluderet

Dyreliv, svundne civilisationer og moderne liv i Nordatlanten

Gamle steder og moderne liv

Sejl fra Islands hovedstad til Dovers hvide klipper via Nordatlantens fjerntliggende og vilde øer. Efteråret breder sig over havene, der har oplevet mange dramatiske historier, og vi udforsker spændende hovedstæder, neolitiske steder, blomstrende øbyer og landsbyer, hvor vikingernes indflydelse endnu kan mærkes.

Dyreliv og vidtstrakte himmelstrøg

Havfugle og havdyr trives under Nordatlantens kæmpe himmelstrøg. Uanset, om vi benytter de små ekspeditionsbåde, er på M/S Mauds dæk eller på land, ser vi høje klipper fyldt med havfugle og spejder efter hvaler og delfiner, der plasker i havet omkring os.

BEMÆRK VENLIGST: I overensstemmelse med vores eventyrlige ånd besøger vi små, fjerntliggende havne på vores ekspeditioner. På grund af havforholdene og de afsidesliggende steder, vi besøger, er det ikke altid muligt at komme i havn. Nogle gange skal vi bruge vores små ekspeditionsbåde for at komme i land.

Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående) Øhop i Nordatlanten – Island, Færøerne og De britiske Øer (sydgående)
 • Dag 1
  Reykjavik, Island

  Afrejse fra Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Vores ekspeditionskrydstogt til nordatlantiske øer begynder i Islands kunst-, kultur- og historiepakkede hovedstad, Reykjavík. 

  Hvis der er tid inden ombordstigning på M/S Maud, kan man spadsere en tur på Laugavegur med dens butikker og gallerier, tage til den imponerende Hallgrimskirkja eller det fascinerende Reykjavik Kunstmuseum.

  Ombord på M/S Maud kan man hente sin ekspeditionsjakke, se sin kahyt, møde ekspeditionsteamet og nyde sin første lækre middag, mens vi sætter kurs mod vores første stop, Stykkishólmur.

  Med så meget at udforske er det en god idé at komme tidligt for at deltage i et af vores tilkøbsprogrammer til Den gyldne Cirkel og Islands seværdigheder inden sejladsen.

  Dag 1
  Reykjavik, Island

  Afrejse fra Reykjavík

 • Dag 2
  Stykkihólmur, Island

  Snæfellsnes-halvøen

  Porten til spektakulære Snæfellsnes

  Det føles som om, tiden er gået i stå ved vores første stop, Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

  I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull), med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes Lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

  Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

  Dag 2
  Stykkihólmur, Island

  Snæfellsnes-halvøen

 • Dag 3
  Heimaey, Island

  Heimaeys eksplosive fortid

  Hvaler, søpapegøjer og et dramatisk vulkanudbrud

  Den første lille ø på vores ekspeditionskrydstogt med øhop er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 

  Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbareske pirater, og den har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

  Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur til søpapegøjerne ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell - eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvor der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

  Dag 3
  Heimaey, Island

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 4
  Til søs

  Slap af til søs

  Lær din nye basecamp til søs at kende

  Når vi sejler til Færøerne, har vi en idyllisk dag til søs. Nyd udsigten fra M/S Mauds store observationsdæk, besøg videnskabscentret for at få indblik i destinationerne forude eller benyt motionsområdet og boblebadene.

  Fotoentusiaster kan hente gode råd om at fange dyr og landskaber hos skibets fotograf. Explorer Lounge & Bar er et fantastisk sted at læse eller bare se verden glide forbi.

  Man kan også nyde et foredrag fra ekspeditionsteamets erfarne opdagelsesrejsende, der deler deres omfattende viden om de steder, der venter forude.

  Dag 4
  Til søs

  Slap af til søs

 • Dag 5
  Runavík, Færøerne

  Fjerntliggende Runavík

  Udforsk den vilde og forrevne ø Eysturoy

  Lille Runavík er en blomstrende by på den færøske ø Eysturoy. Den ligger på Skálafjørður-fjordens østlige side og har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne lagde til her.

  Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord, eller udforsk en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Gå en tur op til den nærliggende bakke til en fantastisk udsigt til de omkringliggende, grønne tinder. Benyt lejligheden til at strække benene, inden vi sejler til Streymoy, den største af Førøerne.

  Dag 5
  Runavík, Færøerne

  Fjerntliggende Runavík

 • Dag 6

  Tórshavn fra det 10. århundrede

  Et besøg på Streymoy, Færøernes største ø

  Tórshavn ligger på Streymoy, der er den største af Færøerne. Tórshavn, der blev grundlagt af nordboere i det 10.  århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Gå en tur i de brostensbelagte gyder og nyd de farverige, græstørvsbelagte huse. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og Færøernes flora, fauna og geologi.

  Cirka 800 meter uden for byen bruser vandfaldet Svartafoss over mosklædte sten. På en gåtur langs havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger

  Dag 6

  Tórshavn fra det 10. århundrede

 • Dag 7
  Shetlandsøerne, Skotland

  Shetlandsøernes vilde side

  Havfugle og vikinger i Shetlandsøernes nordlige område

  Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene, og hvor vi finder de bedste muligheder.

  Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, hvor vikingerne efter sigende først satte fødderne på De britiske Øer. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der blev anset for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er opkaldt efter den norske vikingekonge.

  Vi sejler måske også i vores små ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de enormt høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten.

  Dag 7
  Shetlandsøerne, Skotland

  Shetlandsøernes vilde side

 • Dag 8
  Shetlandsøerne, Skotland

  Shetlandsøernes hovedstad

  Oplev livet i hovedstaden på Skotlands nordligst beboede øer

  Vi lægger til i Lerwick, Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlands-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

  Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv som rødstrubede lommer, rødben og spover.

  Dag 8
  Shetlandsøerne, Skotland

  Shetlandsøernes hovedstad

 • Dag 9
  Shetlandsøerne, Skotland

  Vidtstrakte Fair Isle

  Et smukt ophold for fugleentusiaster

  Krydstogtet fortsætter til Shetlandsøerne, når vi rejser til Fair Isle, der er Storbritanniens mest fjerntliggende ø, kendt for sit fugleliv og strik.

  Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

  Deltag i en vandretur på klippetoppene med ekspeditionsteamet. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her. Man kan støtte Fair Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

  Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

  Dag 9
  Shetlandsøerne, Skotland

  Vidtstrakte Fair Isle

 • Dag 10
  Orkneyøerne, Skotland

  Orkneyøernes seværdigeder

  Oplev øernes rige arv, dyreliv og whisky

  Orkneyøernes største by, Kirkwall, er et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig.

  I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

  Dyk ned i fortiden ved Scara Brae-bosættelsen og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness, der er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

  Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

  Dag 10
  Orkneyøerne, Skotland

  Orkneyøernes seværdigeder

 • Dag 11
  Edinburgh, Skotland

  Skotlands kronjuvel

  Oplev charmerende og højtelskede Edinburgh

  Efter London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte by, og man forstår hurtigt hvorfor. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne.

  Udforsk mystiske, snoede gyder og elegante rækkehuse og tjek nogle af de mange butikker, barer og restauranter. Få en fantastisk udsigt over byen fra det majestætiske Edinburgh Castle, hvor man kan se Skotlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny.

  Dag 11
  Edinburgh, Skotland

  Skotlands kronjuvel

 • Dag 12
  Til søs

  En afslappende dag til søs

  Nyd en afslappende dag, mens vi sejler til Dover

  Det er vores sidste dag til søs, og ekspeditionskrydstogtet nærmer sig hurtigt sin afslutning. Få mest muligt ud af skibets faciliteter, inden vi vender tilbage til Dover.

  Der er tid til at læne sig tilbage og udveksle historier om vores eventyrlige oplevelser indtil nu. Ude på dækket kan man spejde efter havfugle og det vidunderlige liv i havoverfladen. Man kan endda slappe af i et boblebad imens. Man kan også besøge videnskabscentret og ekspeditionsteamet, der gerne besvarer spørgsmål.

  Dag 12
  Til søs

  En afslappende dag til søs

 • Dag 13
  Dover, England

  Dover og videre herfra

  Udforsk Dover og det engelske landskab

  Ekspeditionskrydstogtet til Nordatlantens øer slutter i Dover. Efter morgenmaden er det tid til landgang.

  Dover er porten til det engelske landskab, så inden hjemrejsen, bør man besøge Dover Castle eller det romerske fyrtårn, der angiveligt er Storbritanniens ældste bygning. Man kan også spadsere en tur langs de berømte, hvide klipper ved Saint Margaret's Bay for at se den fantastiske udsigt over kysten og den funklende Engelske Kanal eller blive vist rundt i de hemmelige tunneller fra Anden Verdenskrig, der løber under slottet. Et perfekt sted at slutte eventyrrejsen.

  Dag 13
  Dover, England

  Dover og videre herfra

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
17.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera

Du synes sikkert også om