Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh

Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh

Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh

Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh

Rejseinformation 10 dage MS Maud
Afrejse
19. september 2023
Pris fra
kr 25.204
Helpension inkluderet

Dyreliv, svundne civilisationer og moderne liv i Nordatlanten

Gamle steder og moderne liv

Sejlads fra Islands hovedstad til historiske Edinburgh via Nordatlantens fjerntliggende og vilde øer. Efteråret breder sig over havene, der har oplevet mange dramatiske historier, og vi udforsker spændende hovedstæder, neolitiske steder, blomstrende øbyer og landsbyer, hvor vikingernes indflydelse endnu kan mærkes.

Dyreliv og vidtstrakte himmelstrøg

Havfugle og havdyr trives under Nordatlantens kæmpe himmelstrøg. Uanset, om vi benytter skibets små ekspeditionsbåde, er på M/S Mauds dæk eller på land, ser vi høje klipper, der er fyldt med havfugle, og spejder efter hvaler og delfiner, der plasker i havet omkring os.

Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh Øhop i Nordatlanten - Fra Reykjavík til Edinburgh
 • Dag 1
  Reykjavík

  Afrejse fra Reykjavík

  Oplev Islands moderne hovedstad

  Vores ekspeditionskrydstogt til nordatlantiske øer begynder i Islands kunst-, kultur- og historiepakkede hovedstad, Reykjavík. 

  Hvis der er tid inden ombordstigning på M/S Maud, kan man spadsere en tur på Laugavegur med dens butikker og gallerier, tage til den imponerende Hallgrimskirkja eller det fascinerende Reykjavík Kunstmuseum.

  Med så meget at udforske er det en god idé at komme tidligt for at deltage i et af vores programmer til Den gyldne Cirkel og Islands seværdigheder inden sejladsen.

  Ombord på M/S Maud kan man hente sin ekspeditionsjakke, se sin kahyt, møde ekspeditionsteamet og nyde sin første lækre middag, mens vi sætter kurs mod vores første opholdssted, Heimaey.

  Dag 1
  Reykjavík

  Afrejse fra Reykjavík

 • Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Hvaler, søpapegøjer og et dramatisk vulkanudbrud

  Den første ø på vores ekspeditionskrydstogt med øhop er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 

  Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbareske pirater, og den har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

  Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur til søpapegøjerne ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell – eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvor der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

  Dag 2
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af til søs

  Lær dit nye hjem på rejsen at kende

  Mens vi sejler til Færøerne, nyder vi en idyllisk dag til søs med masser at lave. Nyd udsigten fra M/S Mauds store observationsdæk, besøg videnskabscentret for at få indblik i destinationerne forude eller benyt motionsområdet og boblebadene.

  Fotoentusiaster kan hente gode råd om at fange dyr og landskaber hos skibets fotograf. Explorer Lounge & Bar er et fantastisk sted at læse eller bare se verden glide forbi.

  Man kan også nyde et foredrag fra ekspeditionsteamets erfarne opdagelsesrejsende, der deler deres omfattende viden om de steder, der venter forude.

  Dag 2
  Til søs

  Slap af til søs

 • Dag 4
  Runavik

  Runaviks gamle havn

  Udforsk den vilde og forrevne ø Eysturoy

  Lille Runavik er en blomstrende by på den færøske ø Eysturoy. Den ligger på Skálafjørður-fjordens østlige side og har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne lagde til her.

  Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord, eller udforsk en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Gå en tur op til den nærliggende bakke til en fantastisk udsigt til de omkringliggende, grønne tinder. Benyt lejligheden til at strække benene, inden vi sejler til Streymoy, den største af Førøerne.

  Dag 4
  Runavik

  Runaviks gamle havn

 • Dag 5
  Tórshavn

  Tórshavn fra det 10. århundrede

  Et besøg på Streymoy, Færøernes største ø

  Tórshavn, der blev grundlagt af nordboere i det 10. århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Vi går i snoede, brostensbelagte gyder og forbi farverige huse med græstørvsbelagte tage. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og om Færøernes flora, fauna og geologi.

  Godt 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en spadseretur ved havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

  Dag 5
  Tórshavn

  Tórshavn fra det 10. århundrede

 • Dag 6
  Shetlandsøerne

  Shetlandsøernes vilde side

  Se havfugle og vikinger i Shetlandsøernes nordlige område

  Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene og steder, hvor vi finder de bedste muligheder.

  Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, der efter sigende var det første sted på De britiske Øer, hvor vikingerne gik i land. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der blev anset for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er opkaldt efter den norske vikingekonge.

  Vi sejler måske også i skibets små ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten.

  Dag 6
  Shetlandsøerne

  Shetlandsøernes vilde side

 • Dag 7
  Lerwick

  Shetlandsøernes hovedstad

  Oplev livet i hovedstaden på Skotlands nordligst beboede øer

  Vi lægger til i Lerwick, Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlands-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

  Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv som rødstrubede lommer, rødben og spover.

  Dag 7
  Lerwick

  Shetlandsøernes hovedstad

 • Dag 8
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

  Et smukt ophold for fugleentusiaster

  Vores sidste ophold på Shetlandsøerne er fjerntliggende Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik.

  Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdsted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

  Vi forsøger landgang, så man kan deltage i en vandretur med ekspeditionsteamet på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her. Man kan støtte Fairs Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

  Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

  Dag 8
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

 • Dag 9
  Orkney

  Orkneyøernes seværdigeder

  Oplev øernes rige arv, dyreliv og whisky

  Orkneyøernes største by, Kirkwall, er et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig.

  I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

  Dyk ned i fortiden ved Scara Brae-bosættelsen og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness, der er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

  Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives rundt på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

  Dag 9
  Orkney

  Orkneyøernes seværdigeder

 • Dag 10
  Edinburgh

  Skotlands kronjuvel

  Oplev charmerende og højtelskede Edinburgh

  Efter London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte by og et passende sted af afslutte vores rejse, og man forstår hurtigt hvorfor. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne.

  Udforsk mystiske, snoede gyder og elegante rækkehuse og tjek nogle af de mange butikker, barer og restauranter. Få en fantastisk udsigt over byen fra det majestætiske Edinburgh Castle, hvor man kan se Skotlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny.

  Dag 10
  Edinburgh

  Skotlands kronjuvel

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
19.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og inden- og udendørs motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold kravene ved indrejse og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera

Du synes sikkert også om