Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík

Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík

Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík

Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík

Rejseinformation Ti dage MS Maud
Afrejse
1. juli 2023
Pris fra
kr 30.265
Helpension inkluderet

Dyreliv, svundne civilisationer og moderne liv i Nordatlanten

Gamle steder og moderne liv

Sejl fra Edinburgh til Islands hovedstad via Nordatlantens fjerntliggende og vilde øer. Det blide sommervejr opvarmer havene, der har været skueplads for mange historiske begivenheder, og vi udforsker spændende hovedstæder, neolitiske steder, blomstrende øbyer og landsbyer, hvor vikingernes indflydelse stadig kan mærkes.

Dyreliv og vidtstrakte himmelstrøg

Havfugle og havdyr trives under Nordatlantens kæmpe himmelstrøg. Uanset, om vi benytter skibets små ekspeditionsbåde, er på M/S Mauds dæk eller på land, ser vi høje klipper fyldt med havfugle, og vi spejder efter hvaler og delfiner, der plasker i havet omkring os.

Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík Øhop i Nordatlanten - Fra Edinburgh til Reykjavík
 • Dag 1
  Edinburgh

  Skotlands kronjuvel

  Oplev charmerende og højtelskede Edinburgh

  Rejsen begynder i smukke Edinburgh, der efter London er Storbritanniens mest besøgte by. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne. Brug lidt tid på at udforske den historiske hovedstad, inden vi forenes med M/S Maud og begynder vores eventyrlige oplevelsesrejse nordpå.

  Når man har hentet sin ekspeditionsjakke og er kommet på plads i sin kahyt, kan man møde ekspeditionsteamet, der er skibets venlige værter og kyndige guider. Herefter nyder vi en lækker middag ombord. Den eventyrlige rejse er begyndt.

  Dag 1
  Edinburgh

  Skotlands kronjuvel

 • Dag 2
  Orkney

  Orkneyøernes seværdigeder

  Oplev øernes rige arv, dyreliv og whisky

  Orkneyøernes største by, Kirkwall, er et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig.

  I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

  Dyk ned i fortiden ved Scara Brae-bosættelsen og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness, der alle er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

  Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

  Dag 2
  Orkney

  Orkneyøernes seværdigeder

 • Dag 3
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

  Et smukt opholdssted for fugleentusiaster

  Krydstogtet fortsætter til Shetlandsøerne, når vi rejser til Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik.

  Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

  Vi forsøger landgang, så man sammen med ekspeditionsteamet kan deltage i en vandretur på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her på det lokale museum. Man kan støtte Fair Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

  Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

  Dag 3
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

 • Dag 4
  Lerwick

  Lerwick

  Oplev livet i hovedstaden på Skotlands nordligst beboede øer

  Vi lægger til i Lerwick, der er Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger shetlandsk whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan noget lære om de lokale husmænds hårde liv.

  Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv som rødstrubede lommer, rødben og spover.

  Dag 4
  Lerwick

  Lerwick

 • Dag 5
  Shetlandsøerne

  Shetlandsøernes vilde side

  Se havfugle og vikinger i Shetlandsøernes nordlige område

  Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene og steder, hvor vi finder de bedste muligheder.

  Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, der efter sigende var det første sted på De britiske Øer. hvor vikingerne gik i land. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der blev anset for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er opkaldt efter den norske vikingekonge.

  Vi sejler måske også i vores ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten.

  Dag 5
  Shetlandsøerne

  Shetlandsøernes vilde side

 • Dag 6
  Tórshavn

  Tórshavn fra det 10. århundrede

  Et besøg på Streymoy, Færøernes største ø

  Tórshavn ligger på Streymoy, der er den største af Færøerne. Tórshavn blev grundlagt af nordboere i det 10. århundrede og er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

  Vi går i snoede, brostensbelagte gyder og forbi farverige huse med græstørvsbelagte tage. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og om Færøernes flora, fauna og geologi.

  Cirka 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en spadseretur ved havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

  Dag 6
  Tórshavn

  Tórshavn fra det 10. århundrede

 • Dag 7
  Runavik

  Runaviks gamle havn

  Udforsk den vilde og forrevne ø Eysturoy

  Fra Tórshavn sejler vi over til øen Eysturoy og den lille Runavik på Skálafjørður-fjordens østlige side. Den blomstrende by har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne plejede at lægge til her.

  Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord – eller stræk benene på en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Gå en tur op til den nærliggende bakke for at nyde en fantastisk udsigt over de omkringliggende, grønne tinder.

  Dag 7
  Runavik

  Runaviks gamle havn

 • Dag 8
  Til søs

  Afslappende dag til søs

  Nyd en afslappende dag, mens vi sejler til Island

  Mens vi sejler til Heimaey, har vi tid til at læne os tilbage og udveksle historier om vores eventyrlige oplevelser indtil nu. Hold udkig ude på dækket efter havfugle og det vidunderlige liv i havoverfladen. Man kan endda slappe af i et boblebad imens.

  Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret, mens rammerne for næste del af vores rejse til Island lægges. Lær noget om landets imponerende landskaber, kultur og tro – for eksempel om de islandske huldufólk (alfer).

  Dag 8
  Til søs

  Afslappende dag til søs

 • Dag 9
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

  Hvaler, søpapegøjer og et dramatisk vulkanudbrud

  Den næstsidste ø på vores ekspeditionskrydstogt med øhop er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 

  Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbareske pirater, og øen har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde den.

  Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur for at se søpapegøjer ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell – eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

  Dag 9
  Heimaey

  Heimaeys eksplosive fortid

 • Dag 10
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

  Nyd Reykjavík i dit eget tempo

  Når vores ekspeditionskrydstogt med øhop slutter, er der endnu en sidste destination at udforske - Islands kunst-, kultur- og historiepakkede hovedstad, Reykjavík.

  Gå en tur på Laugavegur med dens butikker og gallerier, tag til den imponerende Hallgrimskirkja eller det fascinerende Reykjavík Kunstmuseum. Der er så meget at se og lave i den imødekommende, lille by.

  Man kan også deltage i et program efter sejladsen for at udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

  Dag 10
  Reykjavík

  Reykjavík og videre derfra

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
1.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at tage billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområder
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
MS Maud
Interior in restaurant Lindstrøm
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

MS Maud

Byggeår 2003
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Senge 500
Brutto last 16.151 tons
Længde 135,75 meter
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob

MS Maud, som tidligere hed MS Midnatsol, er velegnet til ekspeditionssejladser.

Læs mere om MS Maud

Science center - MS Maud
Foto: Oscar Farrera

Du synes sikkert også om