Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv

Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv

Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv

Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv

Rejseinformation 15 dage MS Otto Sverdrup
Afrejser
14. april 2023
28. april 2023
Pris fra
kr 38.318
Helpension inkluderet

Sejl fra Hamborg og udforsk kysten og øerne langs De Britiske Øer, mens vi oplever deres dyreliv, imponerende natur og en særlig kulturarv.

Vi sætter kurs fra historiske Hamborg

På den episke ekspedition fra Hamborg til De Britiske Øer ser vi dele af England, Wales, Nordirland, Isle of Man, Skotland og øerne i Hebriderne. Se, hvordan naturen og kulturarven tydeligt har formet hver af destinationerne, mens vi udforsker middelalderslotte, mystiske gamle monumenter og majestætiske katedraler. Lær noget om vikingehistorien i Douglas, Kirkwall og Stornoway og besøg de veletablerede destillerier på “whisky-øen” Islay.

Øer med charme og legender

På Cornwalls subtropiske ø, Scilly, besøger vi benediktinerordenens haver, og i Wales udforsker vi stier langs kysten og gamle ruiner. Længere nordpå er Skotlands Fort William porten til det spektakulære højland. Ud over ​​byer med rødder i kelternes og vikingernes legender ser vi maleriske landskaber, hyggelige landsbyer og vindomsuste øer.

Perfekt for naturelskere

Uanset, om det er fra skibets dæk, fra vores små ekspeditionsbåde, eller til fods, kan man opleve dyreliv på hele krydstogtet. Fugleentusiaster elsker fuglelivet på Rathlin Island og Europas største havfuglekoloni på den lille, fjerntliggende ø Saint Kilda. Islay, der er kendt for sine whiskyer, er hjemsted for over 200 fuglearter - blandt andre kongeørnen. Den sande betydning af ekspeditionssejlads bliver tydelig, når vi deltager i naturlandgange med vores kyndige ekspeditionsteam.

Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv Krydstogt til De Britiske Øer – Ekspedition til kulturarv, natur og dyreliv
 • Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Nu begynder din rejse

  Eventyrrejsen begynder i den travle, historiske by Hamborg

  Vi begynder sejladsen til De Britiske Øer i Tysklands næststørste by. Hamborg var en del af Hanseforbundet, og byen har altid været forbundet med handel og oplevelser – det perfekte sted at starte.

  Ekspeditionsskibet M/S Otto Sverdrup venter i havnen, og det venlige ekspeditionsteam forbereder os på de eventyrlige oplevelser, der venter forude. Se din kahyt og lær dit nye midlertidige hjem at kende, inden velkomstmiddagen.

  Dag 1
  Hamborg, Tyskland

  Nu begynder din rejse

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

  Nyd en idyllisk dag til søs med masser at lave

  I dag er der masser af tid til at slappe af. Se udsigten fra skibets observationsdæk, læs en god bog i selskab med en forfriskning, undersøg skibets videnskabscentret eller benyt motionscentret og boblebadene.

  Ekspeditionsteamets medlemmer deler med glæde deres omfattende viden om De Britiske Øer i dybdegående foredrag. Det ekstra indblik er med til at gøre krydstogtet eventyrligt. Skibets professionelle fotografer giver gode råd om, hvordan man tager de bedste billeder af landskab og dyreliv.

  Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

 • Dag 3
  Portland, England

  En fantastisk fugleø

  Portland er med sin rå skønhed og sit overdådige dyreliv klar til at blive udforsket

  Som en central del af UNESCO-stedet Jurassic Coast er Portland lige dele smuk natur og historisk arv. Øen er kun seks kilometer lang og er forbundet til Dorsets fastland via en bro og Chesil Beach – en enestående 30 kilometer lang stenstrand.

  Portland er et paradis for dyreliv, hjemsted for næsten 300 fuglearter og et vigtigt migreringspunkt. Ved tidligere besøg på Portland har de rejsende i samarbejde med en lokal naturbeskyttelsesorganisation ryddet op ved tre strand- og naturreservater - noget, der kan gentages.

  • Inkluderet Portland - Strandoprydning
  Dag 3
  Portland, England

  En fantastisk fugleø

 • Dag 4
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Cornwalls subtropiske skønhed og øens ro

  Krystalklart hav, pulverhvidt sand og naturlig skønhed – velkommen til Scilly

  Med sine palmer og hvide sandstrande ser denne fortryllende øgruppe 50 kilometer fra spidsen af ​​Cornwall ud, som om den kunne være i troperne. Hvis forholdene tillader det, deler vi tiden mellem flere øer. Vi kan udforske Tresco med dens subtropiske Abbey Gardens, eller Saint Mary’s med dens vilde landskaber, smukke strande og håndværksstudier.

  Alternativt kan man deltage i en tur rundt på øerne, besøge steder for skibbrud, spejde efter sæler på klipperne eller sejle rundt om fuglereservatet Annet, hvor man kan se søpapegøjer og mange andre havfugle.

  • Inkluderet Strandoprydning og Tresco Abbey Gardens
  Dag 4
  Isles of Scilly, Storbritannien

  Cornwalls subtropiske skønhed og øens ro

 • Dag 5
  Fishguard, Wales

  Walisiske by med lang historie

  Udforsk Fishguard og se dens bosættelser fra jernalderen og de idylliske haver ved Dyffryn Fernan

  Mellem Preseli Hills og Pembrokeshires kyst ligger den charmerende, walisiske kystby Fishguard. Den oprindelige landsby og havn ligger i det nedre Fishguard, og der er spektakulær havudsigt fra “Main Town” på klippetoppen.

  Udforsk ruinerne af Fishguard Fort ved Castle Point og spejd efter havliv på en gåtur langs kysten på  Pencaer-halvøen. Få en fornemmelse af livet i den yngre stenalder inde i de rekonstruerede rundhuse i Castell Henllys – mens haverne ved Dyffryn Fernant er en perle, man ikke må gå glip af.

  Dag 5
  Fishguard, Wales

  Walisiske by med lang historie

 • Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

  Udforsk hovedstaden på Isle of Man, der er et arnested for kelternes og vikingernes arv

  Gå heller ikke glip af den smukke tilkørselsvej til Douglas! Vi går i land for at udforske hovedstaden på Isle of Man. Lær om kelternes og vikingernes arv på øen, følg dens udvikling som et victoriansk turiststed og se den omkringliggende, rå kyst.

  Der er så meget at opleve på en dag i Douglas. Besøg Manx Museum, se vægmalerierne i Saint Thomas of England’s kirke og oplev det imponerende, uhyggelige Peel Castle, der oprindeligt var en vikingehøjborg, og som nu siges at være hjemsøgt.

  • Inkluderet Strandoprydning på Isle of Man
  Dag 6
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

 • Dag 7
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

  Rå klipper, rolige søer og dyreliv på Rathlin Island

  Rathlin Island, der kun er 10 kilometer lang og halvanden kilometer bred, er ideel at udforske på cykel eller til fods. Vælg mellem smukke gåture på klippetoppe eller de mange vandreruter, hvor man kan nyde den smukke natur og lydene fra blandt andet store kolonier af ynglende havfugle.

  Besøg RSPB Seabird Centre og det “omvendte” fyrtårn, der ligger på klipperne og er i drift. Besøg Boathouses besøgscenter for at lære noget om øliv, lokalhistorie og de mange historiske skibbrud i de nærliggende farvande.

  Dag 7
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

 • Dag 8
  Fort William, Skotland 

  Eventyrlig by i højlandet

  Besøg Skotlands knudepunkt for friluftsliv og nyd den omgivende skønhed

  Efter indsejling til Loch Linnhe ankommer vi til Fort William. Byen er kendt som Storbritanniens hovedstad for friluftsliv, der tiltrækker vandrere, montainbikere, klatrere og skiløbere. Byen ligger midt i et spektakulært højlandslandskab.

  Byens whiskydestilleri giver sit bud på nationaldrikken, og der venter en smuk, kort gåtur ved Glen Nevis. Besøg også Glen Coe, der er en dal, der er dannet af vulkanaktivitet, formet af gletsjere og udpeget som et område med enestående smuk natur.

  • Inkluderet Højt oppe i Nevis Range
  Dag 8
  Fort William, Skotland 

  Eventyrlig by i højlandet

 • Dag 9
  Islay (Skotland)

  Skotsk øliv, destilleret

  Idylliske Islay er et paradis med dyreliv, whisky og uldne beklædningsgenstande

  Det er ikke for ingenting, at Islay (udtales eye-la) kaldes “whisky-øen”. Her er ni fungerende destillerier, og deres tørvede single malt sælges over hele verden. Islay er af Skotlands større øer med 210 kilometer kyst og talrige rolige sandstrande.

  Islay er et paradis for dyreliv med flere end 200 fuglearter - blandt andre havørne, strandskader, suler og blå kærhøge. Desuden mærker man den mystiske fortid med gamle monolitter, keltiske kors og en stencirkel.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 9
  Islay (Skotland)

  Skotsk øliv, destilleret

 • Dag 10
  Saint Kilda, Hirta Island (Skotland)

  UNESCO-skat, genvundet af naturen

  Den lille, klippefyldte ø Saint Kilda kan kun beskrives på én måde: Vild!

  Saint Kilda er den mest fjerntliggende del af De Britiske Øer. Den er dobbelt UNESCO-verdensarvssted og kronjuvelen hos National Trust for Skotland. Engang var øen hjemsted for Storbritanniens fjerneste øsamfund og på dens havklipper lever et utal af havfugle - blandt andre Storbritanniens største koloni af søpapegøjer.

  Ud over fugleliv kan man muligvis også se soay-får strejfe omkring på øen eller vågehvaler i havet. Udforsk den forladte landsby og se de karakteristiske “cleits” – runde stenbygninger, der blev brugt til opbevaring af tørv, æg og røgede søpapegøjer, inden vi tager tilbage til skibet og vores noget mere nutidige spisemuligheder.

  • Inkluderet Landgang ved St Kilda
  Dag 10
  Saint Kilda, Hirta Island (Skotland)

  UNESCO-skat, genvundet af naturen

 • Dag 11
  Stornoway, Lewis (Skotland)

  Velkommen til De Ydre Hebrider

  Maleriske havne, gamle ruiner og tweed-workshops

  Stornoway er ankomsthavnen på de vilde Ydre Hebrider. Byen var engang en vikingebosættelse og har en smuk havnefront med museer, kunstgallerier og charmerende butikker. Lews Castle bør alle se, og længere væk findes workshops, hvor Harris Tweed væves, folkemuseer og gamle monumenter.

  Der er mange vandreruter at vælge blandt. Lewis er ruten med færrest bakker. Mens man udforsker øen, bør man holde udkig efter kronhjorte, ørne, oddere, suler og sommerfugle – den vilde side af den smukke ø tiltrækker naturelskere fra hele verden.

  • Inkluderet Gåtur til Lews Castle
  Dag 11
  Stornoway, Lewis (Skotland)

  Velkommen til De Ydre Hebrider

 • Dag 12
  Kirkwall, Orkney (Skotland)

  Gammel vikingeby

  Udforsk en gammel vikingeby på de fortryllende Orkneyøer

  Kirkwall er hovedstaden i øgruppen Orkney og en af Skotlands smukkeste og mest velbevarede byer. Den gamle del af Kirkwall er domineret af Saint Magnus Katedralen og et af de bedste eksempler på en gammel vikingeby. Bishops and Earls Palaces, der ligger lige på den anden side af vejen, fuldender Kirkwalls trio af vartegn, som man bare skal se.

  Vikingetemaet fortsætter på Highland Park Distillery, der er grundlagt af en direkte efterkommer af vikingerne. Et besøg på det traditionelle destilleri er fantastisk, hvis man kan lide whisky eller blot vil suge noget historie til dig.

  • Inkluderet Kirkwall til fods
  Dag 12
  Kirkwall, Orkney (Skotland)

  Gammel vikingeby

 • Dag 13
  Edinburgh (Leith), Skotland

  Skotlands kronjuvel

  Oplev charmerende og højtelskede Edinburgh

  Efter London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte by i, og man forstår hurtigt hvorfor. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne.

  Udforsk mystiske, snoede gyder og elegante rækkehuse og tjek nogle af de mange butikker, barer og restauranter. Få en fantastisk udsigt over byen fra det majestætiske Edinburgh Castle, hvor man kan se Skotlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny, lokalt kaldet Lia Fiál, Skæbnestenen, en rød sandstensblok.

  • Inkluderet Vandretur langs Edinburghs historiske “royale mil”
  Dag 13
  Edinburgh (Leith), Skotland

  Skotlands kronjuvel

 • Dag 14
  Til søs

  Reflektér over din rejse

  Vi har rejst fra Edinburgh natten forinden og er godt på vej over Nordsøen og tilbage mod Hamborg. Mens vi lægger Storbritannien bag os, får du måske lyst til at tilbringe denne dag til søs med at reflektere og slappe af efter de sidste to ugers spænding.

  Slap af og nyd panoramaudsigten fra Explorer Lounge og få mest muligt ud af skibets faciliteter, uanset om det er træning i motionscentret eller en session i saunaen. Fotografen ombord vil også stå klar med gode råd til, hvordan man bedst redigerer det rige udvalg af smukke fotos, man har taget. Du vil højst sandsynligt have nogle fantastiske natur- og dyrelivsbilleder, som du kan redigere for at få det bedste frem i hvert foto.

  Dag 14
  Til søs

  Reflektér over din rejse

 • Dag 15
  Hamborg, Tyskland

  Retur til Hamborg

  Eventyrrejsen til De Britiske Øer slutter

  Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til alle på M/S Otto Sverdrup, der gjorde ekspeditionen så speciel.  

  Efter rejsen er der fantastiske, uforglemmelige minder bagagen. Undervejs har du oplevet unik natur, fascinerende byer og selvfølgelig alle de venlige mennesker, du har mødt.. Vi håber, at du snart vil tage med på en ny eventyrlig rejse!

  Dag 15
  Hamborg, Tyskland

  Retur til Hamborg

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
14.
28.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internet ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der kan ikke streames.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt videnskabscentret, der har et omfattende bibliotek, biologiske og geologiske mikroskoper og samlinger
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at hjælpe med konkret videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramasauna samt indendørs og udendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam
 • Spabehandlinger

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup
MS Otto Sverdrup
Foto: Trym Ivar Bergsmo/Hurtigruten
Cabin M4
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Otto Sverdrup

Byggeår 2002
Renoveret 2020
Skibsværft Kleven Verft (N)
Passagerkapacitet 526
Senge 554
Brutto last 15.690 T
Længde 138,5 m
Ræling 21,5 m
Fart 15 knob
Hjorundfjord, Norway MS Otto Sverdrup

M/S Otto Sverdrup sejler spændende, bæredygtige ekspeditionskrydstogter langs Norges kyst. Besætningen taler tysk.

Læs mere om MS Otto Sverdrup

Aune Restaurant
Foto: Espen Mills

Du synes sikkert også om