Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer

Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer

Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer

Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejse
2. april 2023
Pris fra
kr 48.043
Helpension inkluderet

Oplev naturvidunderne og kulturen på de Nordlige britiske Øer

Historie og arv

Se de nordlige Britiske Øer fra smukke skotske landskaber og historiske, irske byer til gamle slotte og exceptionelle whiskyer. Vi ser den fantastiske Giant’s Causeway i nærheden af Portrush, afdækker keltisk og vikingehistorie på Isle of Man og ser Nordirlands skibsbygningsarv i Belfast.

Irsk lune og skotsk whisky

Tilbring tid på hyggelige pubber, der er fundamentet for samfundet på De britiske Øer. Besøg nogle af Skotlands ældste whiskydestillerier på øerne Arran, Mull og Islay. Prøve nogle af de berømte destillerede maltwhiskyer undervejs fra havn til havn.

Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer Ekspedition til Det irske Hav - sejlads ved de Nordlige britiske Øer
 • Dag 1
  Glasgow, Skotland

  Omborgstigning i Glasgow

  Vi sætter kursen fra Skotlands stilfulde kulturby

  Ekspeditionskrydstogtet i Det irske Hav begynder i Glasgow. Hvis man har tid inden ombordstigningen, er det værd at lære denne smarte, moderne by at kende. Glasgow rummer masser af strålende victoriansk arkitektur og har i de senere år genopfundet sig selv som et stilfuldt og spændende sted, fuld af museer, gallerier og livlige steder at spise, drikke og shoppe.

  Bagefter venter det komfortable ekspeditionsskib M/S Spitsbergen i havnen. Vi bydes velkommen af det venlige ekspeditionsteam. Efter en sikkerhedsbriefing, og når man er kommet på plads, markeres begyndelsen af krydstogtet med en velkomstmiddag.

  Program før sejladsen

  Udforske Glasgow og Edinburgh Forlæng eventuelt opholdet efter sejladsen ved at bestille vores tilkøbsprogram, der omfatter en overnatning i Edinburgh. Vi ser Glasgows største seværdigheder og det smukke Edinburgh Castle.

  Dag 1
  Glasgow, Skotland

  Omborgstigning i Glasgow

 • Dag 2
  Portrush (Nordirland)

  Portrushs store tilløbsstykke

  Besøg lille Portrush og se et kæmpe naturvidunder

  Portrush er en lille ferieby, der har været populær siden de victorianske tider. Herfra er der adskillige vandreruter, og denne del af kysten har lange sandstrande. Fugleentusiaster bør gå op til Ramore Head lige nord for byen.

  Et stort trækplaster er Giant’s Causeway, der er på UNESCO-listen, med cirka 40.000 sammenkoblede basaltsøjler, der på mystisk vis rejser sig fra kysten. Samtidig giver ruinerne af Dunluce Castle, der ligger dramatisk på toppen af klipperne med udsigt over Atlanterhavet, en imponerende baggrund for regionens vilde skønhed.

  • Inkluderet Portrush - Demonstration af hyrdehunde
  • Inkluderet Dunluce Castle og Giant’s Causeway
  Dag 2
  Portrush (Nordirland)

  Portrushs store tilløbsstykke

 • Dag 3
  Belfast, Irland

  Elegante Belfast

  Gå en tur i Nordirlands hovedstad og oplev dens stolte arv

  Nordirlands hovedstad er en by med både industri og elegance, og berømt for at være Titanics fødested. Gå en tur i Titanic-kvarteret og på Maritime Mile - en vandresti, der viser Belfasts stolte søfartshistorie.

  Det vrimler med elegant, victoriansk arkitektur. Se de detaljerede mosaikker i Saint Anne’s Cathedral og den majestætiske facade på Grand Opera House. Gå op ad Cave Hill i nærheden af Belfast Castle, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen.

  Der er smagfulde lækkerier og fantastisk kunsthåndværk til salg på Saint George’s Market, og Ulster Museum vil glæde historieinteresserede.

  Dag 3
  Belfast, Irland

  Elegante Belfast

 • Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Gådefulde Isle of Man

  Udforsk Douglas, Isle of Mans hovedstad

  Gå heller ikke glip af den smukke tilkørselsvej til Douglas! Vi går i land for at udforske hovedstaden på Isle of Man. Lær noget om øens keltiske og vikingearv, følg dens udvikling som et victoriansk turiststed og se dens omkringliggende, forrevne kyst.

  Der er så meget at opleve på en dag i Douglas. Besøg Manx Museum, se vægmalerierne i Saint Thomas of England’s kirke og oplev det imponerende, uhyggelige Peel Castle, der oprindeligt var en vikingehøjborg, og som nu siges at være hjemsøgt.

  Dag 4
  Douglas, Isle of Man

  Gådefulde Isle of Man

 • Dag 5
  Fishguard, Wales

  Land’s End i Wales

  Nyd de hyggelige landsbyer og forhistoriske forter i Fishguard

  Mellem Preseli Hills og Pembrokeshires kyst ligger den charmerende, walisiske kystby Fishguard. Den oprindelige landsby og havn ligger i det nedre Fishguard, og der er spektakulær havudsigt fra “Main Town” ovenfor.

  Fra Lower Fishguard kan du udforske de gamle skove i Gwaun Valley, der strækker sig mod Preseli Hills. I udkanten af ​​Fishguard kan man gå op ad bakken til Castle Point til ruinerne af Fishguard Fort.

  En kort køretur væk ligger Storbritanniens mindste by Saint Davids. Saint Davids, der mere er en landsby end en by, fik sin bystatus på grund af katedralen fra det 12. århundrede. Med en charmerende hovedgade fyldt med antikvitetsbutikker, spisesteder og butikker er Saint Davids et fantastisk sted at spadsere en tur

  Dag 5
  Fishguard, Wales

  Land’s End i Wales

 • Dag 6
  Dublin, Irland

  Hovedstaden Emerald Isle

  Oplev de mange charmer ved Irlands hovedstad

  Irlands hovedstad, der blev grundlagt af vikingerne og senere blev Kongeriget Dublin, har en bemærkelsesværdig historie. Dublin er en af Europas mest ungdommelige byer og et livligt kulturelt centrum for live-musik, pubber og et meget moderne centrum for teknologi.

  Udforsk den fascinerende by, besøg steder som Trinity College, der er Irlands ældste universitet. Her kan man se middelaldermanuskriptet  Book of Kells. Dublin Castle er også et besøg værd og glem ikke at smage en pint Guinness.

  Dag 6
  Dublin, Irland

  Hovedstaden Emerald Isle

 • Dag 7
  Glasgow, Skotland

  Udforsk Glasgow

  Gå mere i dybden med denne blomstrende by ved Clyde-floden

  Når vi vender tilbage til Glasgow, er der mulighed for at se flere ting, man måske ikke nåede tidligere.

  Gå en tur op til East End og besøg Glasgow-katedralen, et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur, der har bestået gennem tiderne. Bag den ligger der en hel nekropolis af victorianske gravsten fra det 19. århundrede, der bare venter på at blive udforsket.

  Tag mod vest fra centrum for at se eklektisk kunst og naturhistoriske samlinger på Kelvingrove Art Gallery & Museum. Det ligger i en stor sandstensbygning i den frodige Kelvingrove Park, som er et besøg værd.

  Dag 7
  Glasgow, Skotland

  Udforsk Glasgow

 • Dag 8
  Arran, Skotland

  Skotland i miniature

  Se dyreliv og dramatiske landskaber på smukke Arran

  Den afskærmede ø Arran opvarmes af den nordatlantiske strøm og er et paradis for vilde dyr. Prøv at spejde efter Skotlands “Big Five”-dyrearter - kongeørnen, kronhjorten, egernet, odderen og sælen - mens vi er på øen.

  Tag en lille vandretur Prøv den populære Goat Fell-vandresti og besøg Brodick Castle, hvor man kan få en fornemmelse af fortidens aristokratiske liv. Oplev skatte fra den yngre stenalder på tværs af Machrie Moor og prøv det lokale destilleris karakteristiske maltwhisky.

  Dag 8
  Arran, Skotland

  Skotland i miniature

 • Dag 9
  Toberymory, Isle of Mull

  Farverige Tobermory

  Nyd Tobermorys iøjnefaldende havnefront

  Tobermory er hovedbyen på Isle of Mull. Når vi nærmer os havnefronten, bydes vi velkommen af rækken af karakteristiske, farvestrålende georgianske huse. Udforsk denne lille by, der er pakket med caféer, restauranter og butikker med kunsthåndværk – og endda med eget whiskydestilleri.

  Hvis forholdene tillader det, tager vi til Loch Sunart, der er en smuk havvandssø, som kun få andre besøger. Havområdet er beskyttet, og det klare vand har et rigt økosystem og er et tilholdssted for oddere. Det er også et fantastisk sted at se delfiner og marsvin.

  Dag 9
  Toberymory, Isle of Mull

  Farverige Tobermory

 • Dag 10
  Fort William, Skotland

  Storbritanniens knudepunkt for udendørs aktiviteter

  Besøg Skotlands knudepunkt for friluftsliv, der er omgivet af skønhed

  Efter indsejling til Loch Linnhe ankommer vi til Fort William. Byen er kendt som Storbritanniens hovedstad for friluftsliv, der tiltrækker vandrere, montainbikere, klatrere og skiløbere. Byen ligger midt i et spektakulært højlandslandskab.

  Byens whiskydestilleri giver sit bud på nationaldrikken, og der venter en smuk, kort gåtur ved Glen Nevis. Besøg også Glen Coe, der er en dal, der er dannet af vulkanaktivitet, formet af gletsjere og udpeget som et område med enestående smuk natur.

  Dag 10
  Fort William, Skotland

  Storbritanniens knudepunkt for udendørs aktiviteter

 • Dag 11
  Oban, Skotland

  Idylliske Oban

  Sæt fødderne på Skotlands vestkyst i denne lille by

  Den lille by Oban, “porten til øerne”, nåede sin storhedstid, da jernbanen kom hertil og gav ekstra liv til den travle fiskerihavn. Klynger af victorianske huse kan ses rundt om havnen, mens færger kommer og går på vej fra og til De ydre Hebrider.

  På en 20-minutters gåtur fra byen, forbi strande og gennem skove fører til slottet Dunollie, der er de gamle klanoverhoveders hovedsæde. En lille én fra et lille destilleri Det lille Oban Distillery er et af Skotlands mindste og ældste destillerier.

  Dag 11
  Oban, Skotland

  Idylliske Oban

 • Dag 12
  Islay, Skotland

  Islays natur og whisky

  Forkæl din indre opdagelsesrejsende på “whiskyøen”

  Det er ikke for ingenting, at Islay (udtales eye-la) kaldes “whisky-øen”. Her er ni fungerende destillerier, og deres tørvede single malt sælges over hele verden. Islay er af Skotlands større øer med 210 kilometer kyst og talrige rolige sandstrande.

  Islay er et paradis for dyreliv med flere end 200 fuglearter - blandt andre havørne, strandskader, suler og blå kærhøge. Desuden mærker man den mystiske fortid med gamle monolitter, keltiske kors og en stencirkel.

  Dag 12
  Islay, Skotland

  Islays natur og whisky

 • Dag 13
  Glasgow, Skotland

  Retur til Glasgow

  Ekspeditionsrejsen slutter, hvor den begyndte – og man kan blive hængende lidt længere i Glosgow

  Vores ekspedition rundt til øerne slutter, hvor vi startede, i Glasgow. De seneste ti dage har været fuld af fantastiske oplevelser, men bliv hængende en stund og oplev to spændende storbyer.

  I Glasgows havn, nede ved Clyde-floden, kan man se det iøjnefaldende Riverside Museum, der er designet af Zaha Hadid. Ved siden af dette imponerende transportmuseum lægger det høje skib Glenlee til. Er man interesseret i arkitektur og design, kan man også kigge efter de steder rundt om i byen, hvor Charles Rennie Mackintosh satte sit præg.

  Uanset om man vælger at blive hængende, eller er direkte på vej hjem, håber vi at se dig igen inden alt for længe.

  Program efter sejladsen

  Udforsk Glasgow og Edinburgh fuldt ud ved at forlænge ophold ved at bestille vores tilkøbsprogram efter sejladsen. Se Glasgows største seværdigheder og tag en overnatning i Edinburgh og oplev det majestætiske Edinburgh Castle.

  Dag 13
  Glasgow, Skotland

  Retur til Glasgow

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
2.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris.
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet

Du synes sikkert også om