De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående)

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående)

Rejseinformation 13 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
14. maj 2023
20. maj 2024
Pris fra
kr 37.410
Helpension inkluderet

13-dages ekspeditionskrydstogt fra Skotland til Norge

Ø-eventyr

Tag med M/S Spitsbergen på et pragtfuldt ekspeditionskrydstogt, når vi sejler først fra Skotland til Belfast og Isle of Man. Følg whiskyruten på Islay, der er lige så berusende som sine tørveagtige dramme. Derfra udforsker vi de smukke ydre Hebrider, de vikingeinspirerede Orkneyøer og de fjerntliggende Shetlandsøer, inden vi sejler til Bergen.

Vidunderligt dyreliv

Man tryllebindes af den barske, naturlige skønhed på Treshnish Isles, Iona, Skye, Fair Isle og UNESCO-listede Saint Kilda. Spejd efter fuglekolonier, ørne, sæler og måske endda hvaler undervejs.

De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående) De skotske øer – Whisky og vilde dyr fra Hebriderne til Shetlandsøerne (nordgående)
 • Dag 1
  Glasgow

  Omborgstigning i Glasgow

  Udforsk Charles Rennie Mackintoshs by

  Glasgow, der er et tidligere industrielt kraftcenter, har genopfundet sig selv som et kulturelt hot spot, der er pakket med museer, gallerier og parker. Oplev Charles Rennie Mackintoshs strålende arkitektur i jugendstil, inden ekspeditionskrydstogtet begynder.

  M/S Spitsbergen, der er et af vores mindre skibe og bygget til udforskning tæt på, venter på os. Find kahytten og udforsk skibet inden vi mødes med ekspeditionsteamet - vores guider til de ventende oplevelser. Nyd den første middag på skibet, mens vi sejler til Det irske Hav og Belfast.

  Dag 1
  Glasgow

  Omborgstigning i Glasgow

 • Dag 2
  Belfast

  Elegante Belfast

  Oplev Nordirlands hovedstad

  Vi sejler til Belfast, der er en by med en stolt søfartshistorie og var Titanics fødested. Historieinteresserede kan nyde Ulster Museum og Belfast Castle, mens naturelskere kan besøge de botaniske haver.

  Gå en tur i de brostensbelagte gader i det smarte kvarter omkring katedralen med dets elegante, victorianske arkitektur og kig indenfor i Saint Anne's Cathedral for at se de smukke mosaikker. På Donegall Square finder man rådhusets historiske vartegn.

  • Inkluderet Castle Espie Vådområdereservat
  Dag 2
  Belfast

  Elegante Belfast

 • Dag 3
  Peel

  Gådefulde Isle of Man

  Udforsk dette selvstændige ørige

  Når vi nærmer os Isle of Man, imponeres man over Peel Castles storslåede ruiner over den smukke kystby, der bærer dens navn.

  Der er masser at se i Peel, den tidligere Manx-hovedstad fra det 14. århundrede. Motorentusiaster kan nyde dens veteranbilmuseer, der er en hilsen til øens moderne racerarv. Eller besøg House of Manannan for at opleve mere af øens keltiske, vikinge- og søfartsarv.

  Isle of Man er et UNESCO-biosfærereservat og hjemsted for fuglearter som blå kærhøge, alpekrager, vandrefalke, lomvier, skråper, søpapegøjer, arktiske terner og mange flere.

  • Inkluderet Strandoprydning på Isle of Man
  Dag 3
  Peel

  Gådefulde Isle of Man

 • Dag 4
  Islay

  Islay’s whisky og natur

  Forkæl din indre opdagelsesrejsende på “whiskyøen”

  Islay er det stolte hjemsted for de verdensberømte single malt-whiskyer - men det er langt fra den eneste grund til at besøge øen. Her kan man opleve fascinerende, gamle monolitter og den mystiske bosættelse Finlaggan. 

  Islay er et paradis for dyreliv med flere end 200 fuglearter - blandt andre strandskader, suler og kongeørne. Fra sandstrandene kan man af og til spejde delfiner og brugdehajer.

  Port Ellen er porten til tre af øens ni destillerier. Ingen tur til Islay er naturligvis komplet uden en “wee dram” fra en af de berømte og historiske whiskyproducenter, herunder Laphroaig og Ardbeg.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 4
  Islay

  Islay’s whisky og natur

 • Dag 5
  Udforskning af vestkysten

  Udforskning af vestkysten

  Oplev charmerende Oban, Tobermory eller Loch Sunart

  Vi får mest muligt ud af mulighederne langs Skotlands vestkyst, hvor der er mange smukke steder at udforske.

  Vi besøger måske Obans travle fiskerihavn, Dunollie Castle og Oban Distillery. Eller sejler til Tobermory på øen Isle of Mull - en charmerende fiskerby med farvestrålende, georgianske huse.

  Afhængigt af forholdene tager vi vores små ekspeditionsbåde for at udforske Loch Sunart - et beskyttet havområde, der er kendt for sine oddere, delfiner og marsvin. Eksperterne fra ekspeditionsteamet sørger for, at dagen bliver mindeværdig .

  • Inkluderet Gåtur i Oban
  Dag 5
  Udforskning af vestkysten

  Udforskning af vestkysten

 • Dag 6
  Iona

  Ionas ånd

  Se Ionas hellige kloster og Fingal's Cave på Staffa

  Vores eventyrlige oplevelse fortsætter til Iona, ud for kysten af Mull i De indre Hebrider. Man kan besøge et restaureret kloster fra det 6. århundrede, der er et af Skotlands ældste og mest hellige, kristne pilgrimssteder. Eller nyd en vandretur med ekspeditionsteamet op til Dùn I for en betagende udsigt over Saint Columba's Bay - og tag en tår fra “Well of Eternal Youth” (den evige ungdomskilde).

  Dernæst sejler vi til Treshnish Isles, der er hjemsted for atlantiske søpapegøjer, alke og atlantiske gråsæler. I nærliggende Fingal's Cave kan man beundre de sekskantede basaltsøjler, en uovertruffen naturlig akustik og fascinerende farvet vand.

  • Inkluderet Frit besøg på Iona Abbey
  Dag 6
  Iona

  Ionas ånd

 • Dag 7
  Isles of Skye og Canna

  Isles of Skye og Canna

  Gør klar til strande, fuglekolonier og vilde landskaber

  Sejl til Loch Scavaig på Isle of Skye omgivet af dramatiske landskaber. “Det vildeste sted i højlandet”. Sådan beskrev den victorianske digter Lord Tennyson Loch Coruisk og de omkringliggende Cuillin-bjerges dramatiske bjergtoppe. Vi tager vandrestøvlerne på for at udforske søen sammen med ekspeditionsteamet.

  Næste stop er Isle of Canna. Her finder man historiske bosættelser og smukke strande. De spektakulære havstabler Dùn Mòr og Dún  Beag er hjemsted for en koloni af ynglende søpapegøjer, mens mallemukker, lomvier, alke og topskarver yngler på klipperne

  • Inkluderet Canna - Naturlig landgang
  • Inkluderet Landgang fra Loch Scavaig og vandretur
  Dag 7
  Isles of Skye og Canna

  Isles of Skye og Canna

 • Dag 8
  Saint Kilda

  Vilde Saint Kilda

  Oplev Saint Kildas utæmmede skønhed

  Et besøg på dette sted, der to gange er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er en uforglemmelig oplevelse. Hvis forholdene tillader det, tilbringer vi dagen her.

  Saint Kildas vulkanske fremspring, der er en af Europas vigtigste havfuglekolonier, er hjemsted for tusindvis af ynglende havfugle som mallemukkere, sortbenede rider og over 60.000 par suler.

  I 1930 bad de sidste beboere på Saint Kilda om at blive evakueret på grund af øens vilde og udsatte forhold. Udforsk den forladte landsby og se de karakteristiske “cleits” - runde stenbygninger, der blev brugt til opbevaring af tørv, æg og røgede søpapegøjer - inden vi tager tilbage til skibets komfort.

  • Inkluderet Landgang ved St Kilda
  Dag 8
  Saint Kilda

  Vilde Saint Kilda

 • Dag 9
  Stornoway

  Stalwart Stornoway

  Oplev gælisk kultur i De ydre Hebrider

  Ekspeditionskrydstoget ankommer til Stornoway, hovedstaden på Isle of Lewis and Harris. Mens vi udforsker området omkring havnen, spejder vi efter sæler, kronhjorte, ørne og oddere. Vi nyder et besøg på gotiske Lews Castle med dets store terræn, der er fuld af stier og tilbyder en fantastisk udsigt.

  Længere væk ser vi de 5.000 år gamle Callanish Standing Stones og Dun Carloway, der er Skotlands bedst bevarede broch fra jernalderen. Nyd kystvandreture på de fantastiske strande ved Dalmore, Dalbeg eller Garry og køb et minde i form af den berømte Harris Tweed, der væves her.

  • Inkluderet Gåtur til Lews Castle
  Dag 9
  Stornoway

  Stalwart Stornoway

 • Dag 10
  Kirkwall

  Orkneyøernes seværdigeder

  Lær om Kirkwalls nordiske arv

  Vi sejler til Orkneyøernes største by. Vi udforsker Kirkwall, Orkneyøernes livlige, vikingeinspirerede hovedstad, der er kompakt nok til at blive afdækket til fods.

  Besøg den storslåede Saint Magnus Cathedral, der blev bygget af de lokale, karakteristiske røde sandsten, og på modsatte side Earl’s Palace, for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Den neolitiske bosættelse Scara Brae ligger også kun en bustur væk.

  Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destillerier for deres sublime single malt-whiskyer. Hvis man er til noget andet, producerer Orkney-destilleriet gin, der er lavet af planteingredienser dyrket på Orkney.

  • Inkluderet Kirkwall til fods
  Dag 10
  Kirkwall

  Orkneyøernes seværdigeder

 • Dag 11
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

  Et smukt opholdssted for fugleentusiaster

  Krydstogtet fortsætter til Shetlandsøerne, når vi rejser til Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik.

  Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

  Vi forsøger landgang, så man sammen med ekspeditionsteamet kan deltage i en vandretur på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her på det lokale museum. Man kan støtte Fair Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

  Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

  • Inkluderet Besøg til Fair Isle
  Dag 11
  Fair Isle

  Vidtstrakte Fair Isle

 • Dag 12
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nutid

  Oplev Skotlands nordligste, ubeboede øer

  På sidste dag med udforskning af Skotland lægger vi til i Lerwick, der er Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby, der ligger omgivet af imponerende landskaber.

  Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlands-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der kortlægger områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

  Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Shetland Crofthouse Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

  • Inkluderet Gåtur i Lerwick med Fort Charlotte
  Dag 12
  Lerwick

  Lerwicks fortid og nutid

 • Dag 13
  Bergen

  Ankomst i Bergen, Norge

  Besøg Bergens havnekvarter Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste

  Ekspeditionskrydstogtet til De skotske Øer slutter i Bergen, der er en af Norges smukkeste byer. Herefter er der landgang fra M/S Spitsbergen om morgenen. Vi anbefaler at bruge lidt tid på at udforske byen, hjemrejsen.

  Besøg havnekvarteret Bryggen, der er på UNESCOs verdensarvsliste, dens farverige havnepromenade i træ og butikkerne med kunsthåndværk. Lige over for ligger byens berømte fiskemarked.

  Hvis der er tid, kan man afrunde rejsen med en tur med kabelbanen op til Fløy-fjeldet til en spektakulær udsigt over de kendte syv fjelde, havnen og havet nedenfor på en vandretur til toppe - inkluderet i vores tilkøbsprogram efter sejladsen.

  Dag 13
  Bergen

  Ankomst i Bergen, Norge

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
14.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
20.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på Restaurant Aune*
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fotografere landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om