De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

Rejseinformation 11 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
7 afgange mellem apr 2023 og maj 2024
Pris fra
kr 29.253
Helpension inkluderet

11-dages ekspeditionskrydstogt rundt om Skotland og Hebriderne

Romantiske og forrevne landskaber

Sejl fra Glasgow til fjerntliggende og dyrerige skotske øer, oplev kultur og historie, og deltag i aktiviteter helt tæt på naturen. Vi går i land på strande, tager på guidede vandreture, ror i havkajak og meget mere, mens vi udforsker dette fascinerende land.

Whisky, dyreliv og UNESCO-steder

Man tryllebindes af den rå, naturlige skønhed på Treshnish Isles, Iona og Skye, mens UNESCO-stedet Saint Kilda giver en helt ny mening til ordene “vildt” og “forladt”. Besøg slotte, historiske hjem og stående sten, og oplev Skotlands kulturelle kendetegn med whisky, tartan (skotskternet stof) og tweed.

De skotske øer – Øhop på Hebriderne De skotske øer – Øhop på Hebriderne
 • Dag 1
  Glasgow

  Omborgstigning i Glasgow

  Forventet afgangstid er 22:00

  Rejsen begynder i Skotlands stilfulde kulturby

  Glasgow, der er et tidligere industrielt kraftcenter, har genopfundet sig selv som et kulturelt hot spot, der er pakket med museer, gallerier og parker. Oplev Charles Rennie Mackintoshs strålende arkitektur i jugendstil, inden ekspeditionskrydstogtet begynder.

  M/S Spitsbergen, der er et af vores mindre skibe og bygget til udforskning tæt på, venter på os. Udforsk skibet inden vi mødes med ekspeditionsteamet - vores guider til de kommende oplevelser. Nyd din første middag på skibet, mens vi stikker til søs.

  Dag 1
  Glasgow

  Omborgstigning i Glasgow

 • Dag 2
  Arran

  Smukke Isle of Arran

  Nyd at spejde efter dyreliv på Arran

  Velkommen til Isle of Arran, der er kendt for sine lyngdækkede landskaber. Det er det perfekte sted til en smuk vandretur. Gå ad den populære Goat Fell-sti og prøv at få øje på Skotlands “big five” - kongeørn, kronhjort, rødt egern, odder og spættet sæl - der alle findes på Arran.

  Udforsk Brodick Castles skove og haver og nyd de neolitiske skatte og enorme opretstående sten ved Machrie Moor Stone Circle. Vores ophold er ikke komplet uden et besøg på Arran Distillery og en smagsprøve på dets karakteristiske maltwhisky.

  • Inkluderet Brodick Castle med bus
  Dag 2
  Arran

  Smukke Isle of Arran

 • Dag 3
  Islay

  Islay’s whisky og natur

  Forkæl den indre opdagelsesrejsende på “whiskyøen”

  Islay er det stolte hjemsted for de verdensberømte single malt-whiskyer - men det er langt fra den eneste grund til at besøge øen. Her kan man opleve fascinerende, gamle monolitter og den mystiske bosættelse Finlaggan. 

  Islay er et paradis for dyreliv med flere end 200 fuglearter - blandt andre strandskader, suler og kongeørne. Fra sandstrandene kan man af og til spejde delfiner og brugdehajer.

  Port Ellen er porten til tre af øens ni destillerier. Ingen tur til Islay er naturligvis komplet uden en “wee dram” fra en af de berømte og historiske whiskyproducenter, herunder Laphroaig og Ardbeg.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 3
  Islay

  Islay’s whisky og natur

 • Dag 4
  Isle of Gigha

  Bæredygtige Isle of Gigha

  Oplev en bid af paradis på Hebriderne

  Vi sejler til den lille skotske ø Gigha (udtales “Gee-​a”), der er et lille sand-paradis på Hebriderne. Øens 163 beboere købte i 2002 øen, der har en bæredygtig økonomi. Prøv fisk og skaldyr såsom Gighas helleflynder og østers.

  Gigha er kun elleve kilometer lang, så man kommer nemt rundt til fods eller på cykel. Besøg Achamore Houses skovhaver og nyd de farverige rododendroner. Udforsk herefter de hvide, sandede bugter og det turkisblå hav langs kysten - såsom Bàgh Rubha Ruaidh- og Bàgh na Dòirlinne-strandene.

  • Inkluderet Achamore-haverne
  Dag 4
  Isle of Gigha

  Bæredygtige Isle of Gigha

 • Dag 5
  Skye

  Ionas ånd

  Se Ionas hellige kloster og Fingal's Cave på Staffa

  Vores eventyrlige oplevelser fortsætter til Iona, der ligger ud for Mulls kyst i De indre Hebrider. Man kan besøge et restaureret kloster fra det 6. århundrede, der er et af Skotlands ældste og mest hellige, kristne pilgrimssteder. Eller nyd en vandretur med ekspeditionsteamet op til Dùn I til en betagende udsigt over Saint Columba's Bay - og tag en tår fra “Well of Eternal Youth” (den evige ungdoms kilde).

  Dernæst sejler vi til Treshnish Isles, der er hjemsted for atlantiske søpapegøjer, alke og atlantiske gråsæler. I nærliggende Fingal's Cave kan man beundre de sekskantede basaltsøjler, en uovertruffen naturlig akustik og fortryllende farvede vandhuller.

  • Inkluderet Frit besøg på Iona Abbey
  Dag 5
  Skye

  Ionas ånd

 • Dag 6
  Saint Kilda

  Vilde Saint Kilda

  Oplev Saint Kildas utæmmede skønhed

  Et besøg på dette sted, der to gange er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste, er en uforglemmelig oplevelse. Hvis forholdene tillader det, tilbringer vi dagen her.

  Saint Kildas vulkanske fremspring, der er en af Europas vigtigste havfuglekolonier, er hjemsted for tusindvis af ynglende havfugle som mallemukker, sortbenede rider og over 60.000 par suler.

  I 1930 bad de sidste beboere på Saint Kilda om at blive evakueret på grund af øens vilde og udsatte forhold. Udforsk den forladte landsby og se de karakteristiske “cleits” - runde stenbygninger, der blev brugt til opbevaring af tørv, æg og røgede søpapegøjer - inden vi tager tilbage til skibets komfort.

  • Inkluderet Landgang ved St Kilda
  Dag 6
  Saint Kilda

  Vilde Saint Kilda

 • Dag 7
  Stornoway

  Stornoway

  Oplev gælisk kultur i De ydre Hebrider

  Vi rejser nu til Stornoway på Isle of Lewis og Isle of Harris på de Ydre Hebrider, der er hjemsted for det berømte Harris Tweed-tøj. Vi besøger gotiske Lews Castle med dens mange stier og fantastiske udsigt. Man kan også se “Skotlands Stonehenge”, der hedder Calanais Standing Stones, besøge en skotsk landbrugsby eller vandre på Great Bernera-stien.

  Vi udforsker også de vilde og smukke Shiant Isles, en lille øgruppe i Minch-sundet. Det er en af Europas vigtigste ynglekolonier for havfugle, så spejd efter topskarver, edderfugle, mallemukker og storkjover i det omkringliggende farvand eller på de vulkanske afsatser.

  • Inkluderet Gåtur til Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway

  Stornoway

 • Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg

  Smukke øer

  Der venter os dramatiske landskaber på øerne Skye og Eigg

  Sejl til Loch Scavaig på Isle of Skye, der er omgivet af dramatiske landskaber. “Det vildeste sted i højlandet”. Sådan beskrev den victorianske digter Lord Tennyson Loch Coruisk og de omkringliggende Cuillin-bjerges dramatiske bjergtoppe. Vi tager vandrestøvlerne på for at udforske søen sammen med ekspeditionsteamet.

  Derefter tager vi videre til den afsidesliggende Isle of Eigg, der er hjemsted for et fantastisk dyreliv. Måske får vi øje på kongeørne og havørne, den rødstrubede lom, den sortstrubede bynkefugl, sæler, delfiner og marsvin. Gå en tur på den hvide Laig Bay-strand til en kvartsstrand, hvor sandet synger, eller gå til toppen af An Sgùrr.

  • Inkluderet Eigg - Naturlig landgang
  • Inkluderet Landgang fra Loch Scavaig og vandretur
  Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg

  Smukke øer

 • Dag 9
  Sound of Mull

  Et dejligt sund

  Gør klar til Sound of Mulls drømmeagtige skønhed

  Ved den maleriske fiskerihavn i Tobermory på Isle of Mull ligger farvestrålende, georgianske huse langs havnefronten. Lær noget om den lokale arv på whiskydestilleriet og Mull Museum eller gå rundt om søen i Aros Park og se Baliscate Standing Stones.

  Isle of Mull er en magnet for fugleentusiaster med Europas største koncentration af ynglende kongeørne, mens havørne ofte kan ses svæve over kysten. Vi udforsker også Loch Sunart, der er et beskyttet havområde, der er kendt for sine oddere, delfiner og marsvin, og som deler en kyststrækning med Mingary Castle.

  Dag 9
  Sound of Mull

  Et dejligt sund

 • Dag 10
  Colonsay

  Colonsays fugle og flora

  Nyd livet på en uspoleret, smuk ø

  Gå en tur langs Isle of Colonsays kyst og nyd den betagende udsigt fra Kiloran Bay og Plaide Mhòr. Eller ro en tur i kajak og få måske øje på hvaler, marsvin og delfiner.

  Floraen trives også på Colonsay med over 400 blomstrende arter. Vi ser nogle af dem i Colonsay Houses skovhaver. Det er et paradis for fugleentusiaster med kragefugle, rødstrubede lommer, ørne, mallemukker, lomvier, alke, rider og topskarver. Lyt efter den sky engsnarres raspende lyd.

  • Inkluderet Colonsay Gardens
  Dag 10
  Colonsay

  Colonsays fugle og flora

 • Dag 11
  Glasgow

  Tilbage til Glasgow

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Oplev de skotske byers kultur

  Ekspeditionskrydstogtet til De skotske Øer slutter i Glasgow. I havnen findes det fantastiske Riverside Museum og det højmastede skib Glenlee ved siden af. Nyd synet af Glasgow Cathedrals gotiske arkitektur og se den eklektiske kunst og naturhistorie på Kelvingrove Art Gallery and Museum inden hjemrejsen. Det er en fremragende måde at afrunde en eventyrlig oplevelse på.

  Dag 11
  Glasgow

  Tilbage til Glasgow

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
14.
24.
Maj:
4.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
10.
20.
30.
Maj:
10.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* på Restaurant Aune
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming er ikke understøttet.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at tage billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og motionsområde
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge

* På sejladsen den 24. april 2023 anløber skibet havnene Stornoway og St. Kilda i omvendt rækkefølge

Et stort skib i en vandmængde
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Et stort skib i en vandmængde

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

Et stort skib i vandet
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om