De skotske øer - Øhop på Hebriderne

De skotske øer - Øhop på Hebriderne

De skotske øer - Øhop på Hebriderne

De skotske øer - Øhop på Hebriderne

Rejseinformation 11 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
23. april 2022
3. maj 2022
Helpension inkluderet
 • Se spektakulære ølandskab og charmerende byer på De Indre og De Ydre Hebrider
 • Besøg Loch Coruisk, en af Skotlands smukkeste ferskvandssøer Skotland
 • Besøg destinationer uden for alfarvej
 • Spejd efter fugle og pattedyr - især i på Saint Kilda og på Treshnish-øerne

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen, og vejr- og havforhold afgør alle Hurtigrutens sejlplaner. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende er altid Hurtigrutens højeste prioriteter. Alle planlagte sejlruter vurderes konstant, så de kan tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder for natur- og dyreoplevelser. Derfor kaldes rejsen en ekspedition.

De skotske øer - Øhop på Hebriderne
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skotland

  Det kære grønne sted

  Forventet afgangstid er 22:00

  Rejsen begynder i Glasgow. Byen har flere end 90 parker og kaldes derfor Det kære grønne Sted på gælisk. Byen er berømt for victoriansk og jugendstil- arkitektur, og den er hjemsted for The Scottish Ballet, Opera and National Theatre. Glasgow er afgjort en by, man bør udforske mere inden rejsen med M/S Spitsbergen.

  Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skotland

  Det kære grønne sted

 • Dag 2
  Isle of Arran, Skotland

  Et skotsk mikrokosmos

  Opvarmet af de nordatlantiske vinde er denne beskyttede ø med høje toppe et tilholdssted for mange dyrearter. Dramatiske bjerge, et karakteristisk destilleri og gode vandreruter er en del af det skotske mikrokosmos. Byen Brodick har et rødt sandstensslot fra det 16. århundrede, og den ødelagte borg Lochranza var engang en kongelig jagthytte.

  Dag 2
  Isle of Arran, Skotland

  Et skotsk mikrokosmos

 • Dag 3
  Islay, Skotland

  Det skotske whisky-område

  Engang tilhørte whiskyøen MacDonalds-familien, og øen blev verdenskendt for sine tørvede single malt-whiskyer og de mange destillerier.

  Islay er stoppested for overvintrende gæs og trækfugle, så der er meget at opleve for fugleelskere. Den charmerende lille by Bowmore har en håndfuld små butikker, en interessant rundkirke, fantastiske klippeture og en velkendt golfbane.

  Dag 3
  Islay, Skotland

  Det skotske whisky-område

 • Dag 4
  Isle of Gigha, Skotland

  Den gode ø

  Den lille ø Gigha (udtales Gee’a). Navnet betyder "Den gode Ø" eller "Gudernes Ø", og den ejes af øboerne. Af køernes mælk fremstilles en cheddarlignede ost.

  Achamore House, der ligger i 50 hektar skovhave, var tidligere hjemsted for Sir James Horlick, der skabte stedets farverige og imponerende rododendronpark.

  Dag 4
  Isle of Gigha, Skotland

  Den gode ø

 • Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

  Øen Iona blev beboet i år 563 og blev verdensberømt for sine religiøse forbindelser. Pilgrimme søger fortsat til øens meget restaurerede kloster, der blev grundlagt af den irske missionær Colomba, der blev helgen efter sin død. Fra stranden er der udsigt over "Bugten på bagsiden af havet", der strækker sig vestover mod De Ydre Hebrider.

  Vi udforsker Treshnish Isles, en gruppe af karakteristiske vulkanøer, der er hjemsted for et væld af vilde dyrearter, fra ynglende søpapegøjer til kolonier af rider, alke, tejster og atlantiske gråsæler.

  Fingal's Cave, der blev udødeliggjort i Felix Mendelssohn "Hebriderne" ligger på den hulerige ø Staffa. Basaltsøjlerne her er en nordlig udvidelse af Giant's Causeway. Øen, der blev opdaget af vikingerne, besøgt af Sir Joseph Banks og set af Dronning Victoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson, er en af Skotlands mest berømte øer. Den ses bedst fra havet, hvorfra vandets farve i hulen og dens stigende søjler er mest imponerende.

  Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish Isles, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

 • Dag 6
  Saint Kilda, Hirta-øerne, Skotland

  Generobret af naturen

  Ethvert besøg i det fjerntliggende og vilde øhav med betagende klipper er fuldstændig afhængigt af vejret. Øgruppen har to pladser på UNESCOs verdensarvsliste og kronjuvelen i Skotlands National Trust - en uforglemmelig oplevelse. De yderste skær og øer, der er rester af et vulkansk krater, har afsatser til tusinder af ynglende havfugle. Vågehvaler ses ofte i skærgårdenes hvirvlende vand.

  Da befolkningen var Storbritanniens mest fjerntliggende øsamfund, blev den evakueret i 1930 på egen anmodning efter 5.000 års kontinuerlig beboelse på øen. Det lille museum, der er tilbage, er en oversigt over, hvor hårdt livet var på den udsatte ø.

  Dag 6
  Saint Kilda, Hirta-øerne, Skotland

  Generobret af naturen

 • Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skotland

  De Ydre Hebriders største ø

  Stornoway var oprindeligt en vikingeboplads. Nu er den de vestlige øers største by og hovedbyen på Isle of Lewis, der er den største og nordligste af De Ydre Hebrider. En travl havn og havnefront med museer og kunstgallerier kan ses fra det smukke Lewis Castle, der kan udforskes på en udflugt med Hurtigruten. Længere væk ligger møller og hytter, hvor slidstærk Harris Tweed væves. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones og det mystiske Carloway Broch - Skotlands bedst bevarede fort, der er over 2.000 år gammelt.

  Sent om eftermiddagen udforsker vi Shiant Isles. Den lille øgruppe ligger midt i Minch, havområdet mellem De Ydre Hebrider og Skye, der har været privatejet siden 1937 og har adskillige kolonier med ynglende havfugle. Søpapegøjer, alke, skarver, edderfugle og tejster, der vrimler over og i farvandene og sidder på vulkanske afsatser over hvilende sæler på strandkanten.

  Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skotland

  De Ydre Hebriders største ø

 • Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skotland

  Loch Coruisks skønhed

  Loch Scavaig er omgivet af Skye Cuillins høje toppe. Fra fjorden finder man nemt en af Skotlands mest romantiske og dramatiske ferskvandsfarvande Loch Coruisk. Det flotte landskab, der indbyder til vandre- og kajakture, var motiv for maleren Turner, og det var en populær destination for victorianerne.

  Vi tager til den forrevne ø Eigg og tilbringer resten af dagen her. Øen har været beboet siden forhistorisk tid og var tidligere ejet af herremænd, men nu ejes den af øens beboere. Øen har minder fra jernalderen, en kirke fra det 6. århundrede og en dramatisk klanhistorie med massakre på 395 medlemmer af MacDonald-klanen i en grotte ved havet. Øens højeste bjerg er "Sgurr of Eigg", der indbyder til fantastiske vandretur og en smuk udsigt over Minch til De Ydre Hebrider.

  Dag 8
  Loch Scavaig og Isle of Eigg, Skotland

  Loch Coruisks skønhed

 • Dag 9
  Mull-sundet, Skotland

  Klanernes kamp

  Vi ligger for anker i Mull-sundet, så vi kan udforske den fascinerende by Tobermory og Loch Sunart.

  Isle of Mull er en stor ø med fugtige heder, små landsbyer og slotte. Tobermory er øens største by og en dejlig dybhavsfiskerihavn, hvor georgiske huse i lyse farver omgiver den lille bugt. Byen ligger under de stejle bjergskråninger og har en række gode caféer og restauranter, boghandlere, håndværksbutikker, et lille museum og et gammelt destilleri.

  Fjorden Loch Sunart over for Tobermory strækker sig ind i landet i læ af det barske højdedrag Ardnamurchan i den vestlige del af det skotske fastland. Det langstrakte, dybe, stille farvand er ideelt til kajakture, og kysterne er enestående til vandreture, måske til det nyligt etablerede destilleri. Ved indsejlingen til fjorden står Mingary Castle fra det 13. århundrede. Slottet var engang MacIains højborg. Der er ofte blevet kæmpet om slottet, og det har skiftet ejer mange gange mellem MacDonald- og Campbell-klanerne.

  Dag 9
  Mull-sundet, Skotland

  Klanernes kamp

 • Dag 10
  Isle of Colonsay, Skotland

  Blomster og fugle

  Isle of Colonsay er hjemsted for flere end 200 fuglearter, inklusive den sjældne og sky engsnarre. Øen har skove og smukke strande - fx Kiloran Bay, og Scalasaig er den største by. Colonsay House har eksotiske haver, og de omkringliggende skove, heder og marker har flere end 400 floraarter. Der er mulighed for lette vandre- og kajakture i de omliggende farvande.

  Dag 10
  Isle of Colonsay, Skotland

  Blomster og fugle

 • Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skotland

  Det kære grønne sted

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Rejsen slutter i Glasgow. Byen har flere end 90 parker og kaldes derfor Det kære grønne Sted på gælisk. Byen er berømt for victoriansk og jugendstil-arkitektur og hjemsted for The Scottish Ballet, Opera and National Theatre. Glasgow er afgjort en by, man bør udforske mere inden hjemrejsen.

  Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skotland

  Det kære grønne sted

Afrejser

 • 2022
 • jul
 • aug
 • sep
 • okt
 • nov
 • dec
23. april 2022
3. maj 2022

Aktuelle tilbud:

Bestil TRYGT

16 dage tilbage!

Gratis omboking for rejser i 2021

Fuld fleksibilitet med hensyn til at ombooke dit 2021-krydstogt til 2021 eller 2022. Nul gebyr for ombooking, nul stress.

Nem refundering for krydstogter i 2021 eller 2022

Annuller dit krydstogt for 2021 eller 2022 af en hvilken som helst grund, og vi betaler dine penge tilbage, inklusive dit depositum. Minus et administrationsgebyr.

Læs vores vilkår og betingelser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionsrejse

 • Ekspeditionsrejse med kahytskategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets vin, øl, sodavand og mineralvand) i Restaurant Aune
 • Te og kaffe
 • Internetadgang. Vi sejler i fjerne egne med begrænset internetforbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Vandflaske til genopfyldning ved skibets vandstationer
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og i land
 • En række aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en stor variation af emner
 • Brug af skibets Videnskabscenter, der har en enestående bogsamling og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske studier Forskningsprogram med mulighed for, at rejsende kan deltage i videnskabelig forskning
 • Professionel fotograf, der vejleder de rejsende i, hvordan man tager de bedste landskabs- og dyrelivsbilleder
 • Boblebade, panoramasauna og indendørs træningsområde
 • Uformelle sammenkomster dagligt med besætningen for at tale om dagens oplevelser og forberedelse af næste dags begivenheder

Aktiviteter på land

 • Ledsagede landgange med RIB-både
 • Lån af støvler, vandrestave og andet udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograf, der hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter med Hurtigrutens samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

 • Alle planlagde aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav
 • Drikkepenge forventes ikke
Et stort skib i vandet
A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Et værelse fyldt med møbler og et stort vindue
Foto: © Tor Farstad
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 335
Senge 243
Brutto last 7 025 T
Længde 100,54 m
Ræling 18 m
Fart 16 knob
Et stort skib i vandet

En sejlads med Hurtigrutens nye skib M/S Spitsbergen er en rejse ud over det sædvanlige.

Læs mere om M/S Spitsbergen

En stor seng i et værelse
Find priser og ledige pladser