De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

De skotske øer – Øhop på Hebriderne

Rejseinformation 11 dage M/S Spitsbergen
Afrejser
14. april 2023
24. april 2023
4. maj 2023
Pris fra
kr 29.253
Helpension inkluderet

Tag med os på et eventyr til Hebriderne, når vi besøger nogle af de mest fjerntliggende, romantiske og forrevne skotske øer ombord på vores ekspeditionsskib MS Spitsbergen.

Eventyr, i dit eget tempo

Vi vil gøre fuld brug af skibets flåde af små ekspeditionsbåde, så du kan nyde en ægte belønnende og mindeværdig rejse. Det vrimler med muligheder for at udforske fjerntliggende øer og gå ture på de øde strande i dit eget tempo, helt omgivet af den vilde natur på De Indre og Ydre Hebrider.

Vores første ø, efter vi har forladt Glasgow, er Arran, kendt som et mikrokosmos af Skotland, inden vi tager til Islay, med dens ni whiskydestillerier. Mystiske Iona venter, inden vi skal opleve dyrelivet på de ubeboede Treshnish-øer. Øen St. Kilda er på UNESCO's verdensarvsliste og ligger helt isoleret. Alle mennesker er flyttet derfra, den fascinerer med sin vilde, øde natur.

Ø-odyssé

Når vi vender tilbage østover, lægger vi til ved Stornoway for at se den unikke Harris Tweed blive vævet, inden vi kaster anker ved de fantastiske, naturrige Shiant Isles. Derefter går vi langs bredderne af den dramatiske Loch Coruisk, på bjergrige Skye, inden vi sejler til den forrevne ø Eigg og videre til farverige Tobermory på øen Mull.

Den sidste del af rejsen nyder vi på uspolerede, smukke Colonsay, inden vi vender tilbage til vores udgangspunkt, den stilfulde by Glasgow. Under rejsen vil dit kyndige ekspeditionsteam hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse fra ø til ø.

De skotske øer – Øhop på Hebriderne De skotske øer – Øhop på Hebriderne
 • Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

  Forventet afgangstid er 22:00

  Vores ekspedition til de skotske øer starter i Glasgow. Beliggende med en baggrund bestående af strålende victoriansk arkitektur har Glasgow genopfundet sig selv som en stilfuld og spændende by, fuld af museer, gallerier og livlige steder at spise, drikke og shoppe. Det er helt sikkert en by, du gerne vil se mere af, hvis du har tid til overs før den dag, du går ombord.

  Dit komfortable ekspeditionsskib MS Spitsbergen vil være klar og vente på dig. Når du er kommet ombord, og efter check-in, får du din gratis vind- og vandtætte ekspeditionsjakke, som helt sikkert vil være praktisk i det uforudsigelige vejr, vi kan forvente at møde undervejs. Der vil være tid til at komme på plads i din kahyt og udforske lidt af skibet, inden du skal deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse inden afrejsen.

  Du vil blive budt velkommen af vores venlige ekspeditionsteam. De vil forberede dig på de spændende dage forude, men deres første prioritet vil være at gennemgå vigtige sundheds- og sikkerhedsprincipper med dig for at sikre, at du og dine medopdagelsesrejsende altid er sikre og har det godt på hele krydstogtet.

  Og med det er vi på vej! MS Spitsbergen vil sætte sejl fra Glasgow og sejle nordpå og ud i Atlanterhavet på vores rundrejse for at udforske de fjerntliggende skotske øer.

  Stræk dine ben ude på dækket, og lær de forskellige områder af skibet at kende, som vil være dit nye hjem på rejsen i de næste 11 dage. Nyd din første middag ombord på en af skibets fremragende restauranter, og se frem til mange flere lækre måltider. Hæv dit glas, og skål med kaptajnen og besætningen for en fornøjelig ekspedition sammen.

  Bemærk, da dette er et ekspeditionskrydstogt, kan rækkefølgen af ​​stop ændre sig på grund af lokale omstændigheder.

  Dag 1
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

 • Dag 2
  Isle of Arran, Skotland

  Et mikrokosmos af Skotland

  Denne beskyttede ø med sine høje bjergtoppe opvarmes af den nordatlantiske strøm og er et paradis for vilde dyr. Dramatiske bjerge, et særegent destilleri og gode vandrestier føjer alle til et mikrokosmos af Skotland. Byen Brodick har sit slot i røde sandsten fra det 16. århundrede, mens slotsruinen i Lochranza engang var en kongelig jagthytte.

  Når du træder ud på den smukke ø Arran, føler du dens unikke atmosfære. Arran, der er mere beskyttet end de ydre skotske øer, er rigt dækket af lilla lyng med grønne og brune lave bakker og vandes af mange vandløb og små floder. Mens du er her, er en vandretur et must, især Gedefell er en populær rute.

  Besøg Brodick-slot og haver med udsigt over Firth of Clyde i øens hovedby, og få en fornemmelse af det tidligere aristokratiske liv. Det er det fuldendte ø-slot, og på grunden er der en skov og en formel have, du kan udforske og slappe af i.

  Lidt længere væk står stencirklen Machrie Moor. Heden er fyldt med neolitiske skatte, herunder gravvarder, stenkister og stående sten, men det er stencirklen, som de fleste besøgende kommer for. Se de enorme, opretstående sten, mens du forundres over den dygtighed og teknik, de måtte have brugt dengang.

  Kig herefter ind hos Isle of Arran Distillery for en rundvisning i produktionsprocessen efterfulgt af et glas af deres karakteristiske maltwhisky. Al malt er unik, og Arrans whisky begynder livet som rent vand, der falder ned gennem seks vandfald, før det kommer til destilleriet. Prøv den selv!

  Mens du rejser rundt på øen, kan du prøve at holde udkig efter Skotlands fem store arter vilde dyr (“Big Five”), kongeørn, kronhjort, egern, odder og sæl – som alle findes på Arran.

  • Inkluderet Brodick Castle med bus
  Dag 2
  Isle of Arran, Skotland

  Et mikrokosmos af Skotland

 • Dag 3
  Islay, Skotland

  Landet med skotsk whisky

  Forkæl din indre opdagelsesrejsende og gå i land på en ø, der er berømt for sin whisky, dyreliv og uldne klædningsstykker.

  Det er ikke for ingenting, at Islay kaldes for “whisky-øen”. Der er 9 fungerende destillerier her, og deres tørvede single malt sælges over hele verden. En af de større øer, og med en kystlinje på 209 km, talrige rolige sandstrande.

  Der er masser af historie på Islay, med gamle monolitter og stencirkler, der viser, at øen var beboet helt tilbage i den yngre stenalder. Islay blev senere kendt som Lordship of the Isles, og du kan udforske den mystiske bosættelse ved Finlaggan, som stadig er det vigtigste arkæologiske sted på øen. Rundt om på øen står også flere keltiske kors.

  Islay er et paradis for vilde dyr med over 200 fuglearter, herunder strandskader, suler, terner, topskarver og skarver, samt musvåger, blå kærhøge og endda havørne. Fra strandene kan du af og til se delfiner og brugdehajer, og du kan endda se oddere, hvis du er tålmodig.

  Gå på opdagelse i den charmerende, lille by Bowmore, hvor der er butikker, en interessant rundkirke samt flere hyggelige pubber og restauranter. Det er sandsynligvis det eneste sted i verden, hvor du kan få en Hebride-pizza – eller “peat-za” – med krabbe- og hummerkød.

  Det vrimler med kunst og kunsthåndværk i Bowmore, og du kan besøge keramikere, quiltere og kunstnere i deres workshops. Besøg Islay Woollen Mill, i nærheden af Bridgend, der lavede skotskternet tøj til Mel Gibson i Braveheart, samt Liam Neesons kilt i Rob Roy.

  Ingen tur til Islay ville naturligvis være komplet uden et besøg til i det mindste et af dets berømte destillerier. Bruichladdich, Laphroaig, Bunnahabhain, Ardbeg og Bowmore er blandt de mest kendte.

  • Inkluderet Gåtur ved Islay Coast
  Dag 3
  Islay, Skotland

  Landet med skotsk whisky

 • Dag 4
  Øen Gigha, Skotland

  “The Good Isle”

  Tiny Gigha (udtalt Gee’a) er en lille sandet bid af paradis. Denne lillebitte ø med kaldenavnet “Good Isle” ejes af de 163 beboere, som alle prøver at skabe et “godt liv” for dem selv. Det er et sted med fredelige strande, stille gåture og rolig udsigt.

  Der er kun en landsby på Gigha, og det er Ardminish på østkysten. Besøg Achamore House, omkring en 1,6 km mod syd, som er beliggende i 20 hektar skovhaver og engang hjem for Sir James Horlick. Sir James skabte et farverigt og imponerende anlæg af rhododendronblomster (også kaldet azaleaer) – såvel som den smagfulde maltdrik med hvede, vi alle kender ham for.

  Gå en tur langs kysten, og besøg nogle af de hvide, sandede bugter for at oparbejde din appetit, inden vi besøger den hyggelige Boathouse Restaurant for at spise frokost. Dette prisvindende spisested ligger lige ud mod vandet, og kokken serverer et udvalg af smagfulde og friske skotske fisk- og skaldyrsretter. Og de har også et fantastisk vinkort.

  Gigha er en lille ø – kun 9,7 km lang – og du kan let komme omkring den til fods. Hvis cykeludlejningen er åben i landsbyens butik, er det en rigtig sjov måde at komme rundt på. Måske har du lyst til at tage op til tvillingestrandene Bagh Rubha Ruaidh og Bagh na Doirlinne, med turkisfarvet hav og en fantastisk udsigt.

  Inden vi tager tilbage til skibet, så husk at fylde op med lokalt fremstillede snacks og lækkerier, som du finder til salg ved vejboder over hele øen, samt i landsbyens butik. De imødekommende lokale producerer en ejendommelig frugtost med voks omkring – prøv den!

  • Inkluderet Achamore-haverne
  Dag 4
  Øen Gigha, Skotland

  “The Good Isle”

 • Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish-øerne, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

  Iona, der er berømt for sine mystiske kristne foreninger, er en fredelig lille ø ud for Mulls kyst i de Indre Hebrider. Det restaurerede kloster er stadig et sted for pilgrimsfærd og fred, men der er meget mere at se her, inklusive maleriske strande, vidunderligt dyreliv og den smukke St Columba’s Bay.

  Iona har været centrum for kristen tilbedelse siden det sjette århundrede, men klosteret blev plyndret flere gange af vikingerne mellem 795 og 825. I dag kan du udforske dette hellige sted, herunder den restaurerede kirke. Der skulle være 48 tidligere skotske konger begravet på kirkegården samt irske og norske konger – se om du kan finde dem!

  Der er en populær vandretur op ad bakken til Dun I (udtalt Dun Eee) fra klostret. Du vil være på toppen af Ionas højeste punkt og vil kunne se St. Columbas-bugten og Treshnish-øerne. Se efter “Natural Well” (naturkilde), også kaldet “Well of Eternal Youth” (den evige ungdomskilde) og sprøjt dit ansigt med dets angiveligt mirakuløse vand. Den ligger i en kløft mellem to klipper, når du går ned ad bakken mod nord.

  Vi vil opleve skønheden ved de isolerede Treshnish-øer, en gruppe karakteristiske skær, der er hjemsted for et væld af vilde dyr, herunder de atlantiske søpapegøjer, kolonier af sortbenede rider, alke og almindelige lomvier samt atlantiske gråsæler. Vidste du, at søpapegøjer kan leve i 30 år eller mere?

  Fingal’s Cave, der er blevet udødeliggjort i musik af Mendelssohns ouverture Hebriderne, er beliggende på øen Staffa, der er gennemboret af mange huler og kendt for sin fantastiske naturlige akustik. Basaltsøjlerne indenfor er en nordlig forlængelse af Giant’s Causeway i Nordirland. På en rolig, klar dag kan det endda lade sig gøre at tage på landgang og se farven på vandet inde i hulen, men dens stigende søjler kan også ses fra havet.

  • Inkluderet Frit besøg på Iona Abbey
  Dag 5
  Isle of Iona og Treshnish-øerne, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

  Der er kun én måde, man kan beskrive den lille, klippefyldte St Kilda på: vild. Derfor er vores besøg på denne stormomsuste øgruppe med sine betagende havklipper og frådende hav helt afhængigt af vejret.

  Som et dobbelt UNESCO-verdensarvssted og “juvelen i kronen” af National Trust for Scotland er et besøg til St Kilda en uforglemmelig oplevelse. De fjerntliggende øer, som er resterne af et vulkansk krater, giver klippeafsatser for tusindvis af ynglende havfugle. Ydermere kan man undertiden se vågehvaler i det hvirvlende vand, der omgiver de stenede fremspring.

  Øen Hirta i øgruppen St Kilda var Storbritanniens fjerneste øsamfund, hvor der har kontiuerligt har boet folk i 4000 år, indtil befolkningen blev evakueret i 1930 på deres egen anmodning. Det lille museum, der er tilbage, er et bevis på, hvor hårdt livet var på denne isolerede ø.

  Men ved at sætte foden på St Kilda vil du snart se, at øen langt fra er øde – den er hjemsted for et væld af havfugle, herunder over 60.000 par suler – den næststørste koloni af suler i verden!! Der er en god chance for, at du også får øje på mange andre havfugle, inklusive atlantiske søpapegøjer, mallemukker, almindelige lomvier og sortbenede rider – du vil forstå, hvorfor St. Kilda betragtes som en af de vigtigste havfuglekolonier i Europa.

  Udover fugleliv kan du muligvis også få øje på andre øboere, hvis du ser efter. En gammel race af får – soay-får – lever vildt her, ligesom en række andre sjældne racer, herunder St Kilda-mus og St Kilda-smutte. Se, om du kan finde nogen af dem!

  Udforsk den forladte landsby, og se de karakteristiske “cleits” – cirkulære stenbygninger, der blev brugt til opbevaring af tørv, æg og røgede søpapegøjer, inden du går tilbage til MS Spitsbergen og får noget godt at spise.

  • Inkluderet Landgang ved St Kilda
  Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

 • Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skotland

  De Ydre Hebriders hovedstad

  Isle of Lewis & Harris er berømt for sine uberørte strande, neolitiske steder og tweed-væverier. Stornoway, der oprindeligt var en vikingeby, er den største by på Lewis & Harris – en enkelt ø med to navne, der betegner den nordlige og sydlige del. Det er den største og nordligst beliggende ø i De Ydre Hebrider.

  Udforsk Lews Castle i imponerende nygotisk stil, hvorfra der er udsigt over havnen i Stornoway. Du kan slentre rundt på grunden og få en betagende udsigt over det blækblå hav, eller hvorfor ikke kigge ind og få en “wee dram” på slottets helt egen whisky-bar?

  Harris er berømt for sit uldtweedstof, og du kan finde jakker, bukser og hatte til salg i butikkerne på hele øen – perfekt som gave eller et minde. Efter besøg til butikker, museer og gamle slotte kan du få rystet spindelvævet af dig på en gåtur.

  Et besøg til Lewis & Harris vil naturligvis ikke være fuldendt uden at se de opretstående Callanish-sten (Calanais på gælisk), en magisk ring af monolitter, hvis oprindelse er indhyllet i mystik.

  Senere om eftermiddagen udforsker vi Shiant Isles, en lillebitte øgruppe beliggende i Minken. Der er kun en beboelig bygning her, et simpelt lille hus, hvor man kan sove og finde ly. Disse vilde og smukke øer, der har været i privat eje siden 1937, er en af de vigtigste ynglekolonier for havfugle i Europa.

  Hundrede af tusinder af havfugle kommer her hvert forår og sommer for at yngle, herunder 10 % af de britiske atlanterhavssøpapegøjer og 7 % af de britiske alke samt europæiske topskarver, edderfugle, nordlige fulmars og lomvier. På denne tid af året kan du se en vrimmel af fugle i de omgivende farvande eller i gang med at bygge rede på de vulkanske afsatser. Hold udkig efter “tyrannen” inden for havfugleverdenen, storkjoven!

  • Inkluderet Gåtur til Lews Castle
  Dag 7
  Stornoway og Shiant Isles, Skotland

  De Ydre Hebriders hovedstad

 • Dag 8
  Loch Scavaig og øen Eigg, Skotland

  Skønne Loch Coruisk

  Under Cuillin-bjergenes dramatiske bjergtoppe fører Loch Scavaig på øen Skye til en af ​​de smukkeste og mest dramatiske ferskvandsområder i Skotland – Loch Coruisk. Malet af Turner og et populært rejsemål for victorianerne er dette et stærkt og romantisk landskab, der vil få dit hjerte til at galopere.

  Du vil få brug for dine vandrestøvler til det undertiden bløde terræn, men der er flere gode gåture langs søen. Navnet Coruisk betyder “Heksekedel”, og det vil måske føles som at være med i en episk fantasy-film, når du sætter foden på dens bredder. Søen, der er omgivet af forrevne bjergtoppe på tre af siderne, giver en følelse af en svunden tid, og digteren Tennyson beskrev den som “det vildeste sted i højlandet.”

  Senere tager vi til den fjerntliggende og forrevne ø Eigg, en af de mindst besøgte på de vestlige øer. Øen, der kun er 8 km lang og 4,8 km bred, har en fascinerende 8000 år gammel historie og er hjemsted for et fantastisk dyreliv.

  Eigg har været beboet i over 8000 år og ejes nu af lokalsamfundet. Øen har forter fra jernalderen, en kirke fra det 6. århundrede og en spændende, men turbulent klanhistorie, du kan lære om.

  Fugleentusiaster vil blive velbelønnet, da der er registreret 130 fuglearter her. Du får måske øje på kongeørne, havørne, den rødstrubede lom og den sortstrubede bynkefugl. Nær kystlinjen kan du ofte få øje på sæler, delfiner og marsvin.

  Du kan nyde gåture langs hvide sandstrande som Laig Bay eller tage på en længere gåtur til en kvartsstrand, hvor sandet synger! På en klar dag, kan du vandre op til toppen af An Sgurr, en stenformation, der dominerer øen. Du vil blive belønnet med en fantastisk udsigt over Minch til de Ydre Hebrider.

  • Inkluderet Eigg - Naturlig landgang
  • Inkluderet Landgang fra Loch Scavaig og vandretur
  Dag 8
  Loch Scavaig og øen Eigg, Skotland

  Skønne Loch Coruisk

 • Dag 9
  Sound of Mull, Skotland

  Klanernes opgør

  I dag lægger vi til i Sound of Mull, hvilket giver os mulighed for at udforske den maleriske by Tobermory på øen Mull, og Loch Sunart.

  Øen Mull er en stor ø med fantastiske hedelandskaber og bittesmå landsbyer og slotte. Tobermory, en charmerende havn for dybthavsfiskeri, er øens hovedby. Den er nem at kende med sine farvestrålende georgianske huse, der ligger langs havnefronten.

  Beliggende under stejlt, stigende bakker byder denne indbydende by på et godt udvalg af caféer, restauranter, boghandlere og butikker med kunsthåndværk. Du kan besøge byens whiskydestilleri og kigge inden for på det lillebitte Mull-museum for at få et hurtigt indblik i lokalhistorien. Gå en tur rundt om søen i Aros Park, og se Baliscate Standing Stones.

  Øen Mull er en magnet for fugleentusiaster, særligt dem, der er vilde med ørne. Ikke alene har den den største koncentration af ynglende kongeørne i Europa, den har også 20 par ynglende havørne, der ofte kan ses svæve over øens takkede kystlinje.

  Loch Sunart strækker sig ind i landet fra Tobermory og ligger beskyttet af Ardnamurchans forrevne pynt. De dybe, beskyttede farvande i denne lange, smalle sø gør den ideel til havkajakroning og fiskeri, mens dens bredder tilbyder rolige gåture langs skovstier. Blandingen af det ​​salte havvand fra Atlanterhavet og afstrømningen af ferskvand skaber et økosystem, der tiltrækker masser af dyreliv, især oddere.

  Bevogtende indgangen til søen står Mingary-slottet. Med sin sekskantede form med ni meter tykke stenmure huser slottet fra det 13. århundrede nu et luksushotel. I løbet af århundrederne er slottet blevet bekæmpet af en række klaner på grund af sin strategiske placering og adgang til Sound of Mull.

  Dag 9
  Sound of Mull, Skotland

  Klanernes opgør

 • Dag 10
  Isle of Colonsay, Skotland

  Fuglene og bierne

  Vi tilbringer i dag med at nyde den uspolerede skønhed på øen Colonsay. Gør dig klar til nogle fantastiske kystvandreture langs uendelige strækninger af hvidt sand! Kiloran Bay og Plaide Mhòrare er særlige højdepunkter, med betagende udsigt over naboøerne på en klar dag. Din ensomhed vil kun blive afbrudt af havfugle, sæler, og lejlighedsvist en odder og måske en ko.

  Du kan også nyde nogle vidunderlige ture i kajak i det omgivende farvand, og du får måske endda øje på en hval, marsvin og delfiner, mens du padler.

  Colonsays varierede naturhabitater tiltrækker et enormt udvalg af havliv, planter og også fugle. Du får måske øje på kravefugle, den røde islomme og ørne. Lyt efter den raspende lyd af ​​den sjældne og sky engsnarre, den mest berømte af øens fuglebeboere! Fulmars, lomvier, alke, rider og topskarver er nogle af de fugle, der yngler på vestkystens dramatiske klipper.

  Scalasaig, der har omkring 135 indbyggere, er øens omdrejningspunkt, hvor de basale fornødenheder kan købes, og her er et mikrobryggeri, og endda en 18-hullers golfbane!

  Den centrale del af øen og Colonsays beskyttede bugter har fordelene ved et næsten subtropisk klima, der gør det muligt for over 400 arter af flora at blomstre, herunder havsamphire og den sjældne orkidé, den irske damelokker (Spiranthes Romanzoffiana). Colonsay House, et smukt landsted i georgiansk stil, ligger midt på øen omgivet af en skovhave.

  Hvis du ikke har noget imod at få våde fødder, er det ved lavvande muligt at tage turen over mudderbankerne til Oronsay syd for øen. Efter en 4 km lang gåtur vil du nå Oronsay Priorys velbevarede stenruiner, et augustinerkloster præget af et stort keltisk kors fra det 14. århundrede. Her vil du finde buegange og udskårne gravsten. Hold udkig efter krager og engsnarrer, mens du er her.

  • Inkluderet Colonsay Gardens
  Dag 10
  Isle of Colonsay, Skotland

  Fuglene og bierne

 • Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Vores ekspedition rundt til de skotske øer ender, hvor vi startede, i Glasgow. Vi ved, at du vil have haft nogle fantastiske oplevelser i de sidste 11 dage, men hvorfor ikke blive hængende i Glasgow en stund og se nogle af de ting, du måske gik glip af, inden du tog af sted på dit ekspeditionskrydstogt?

  Den kompakte bymidte har masser af butikker og spisesteder, og det er let at orientere sig. Du kan gå op til East End og besøge Glasgow-katedralen, et fantastisk eksempel på gotisk arkitektur. Bag den ligger der en hel nekropolis af victorianske gravstene fra det 19. århundrede.

  Tag mod vest fra centrum for at se eklektisk kunst og naturhistoriske samlinger på Kelvingrove Art Gallery & Museum. Beliggende i en stor sandstensbygning i den frodige Kelvingrove Park, er den et besøg værd. I Glasgows havn, nede ved Clyde-floden, kan man se det iøjnefaldende Riverside Museum, der er designet af Zaha Hadid. Ved siden af dette imponerende transportmuseum lægger det høje skib Glenlee til.

  Er man interesseret i arkitektur og design, kan man kigge efter de steder rundt om i byen, hvor Charles Rennie Macintosh satte sit præg. Den unikke Glasgow-stil, som han hjalp med til at gøre berømt sammen med sin kone Margaret MacDonald, er stærkt påvirket af jugendstilen og er karakteriseret ved sin enkelthed og de stiliserede former. Besøg House for an Art Lover og Macintosh House, hvor du kan lære mere om denne kreative arkitekt og designer.

  Hvilken bedre måde kunne der være, end at afrunde din opdagelsesrejse rundt til Skotlands vidunderlige øer!

  Dag 11
  Greenock (Glasgow), Skotland

  “Dear Green Place”

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
April:
14.
24.
Maj:
4.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med meget begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge

* På sejladsen den 24. april 2023 anløber skibet havnene Stornoway og St. Kilda i omvendt rækkefølge

Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland
Et stort skib i vandet
En stor seng i et værelse
Dit skib

M/S Spitsbergen

Byggeår 2009
Renoveret 2016
Skibsværft Estaleiro Navais de Viana do Castelo (POR)
Passagerkapacitet 180
Senge 243
Bilkapacitet 0
Brutto last 7.344 tons
Længde 100,54 meter
Ræling 18 meter
Fart 14,5 knob
Longyearbyen, Svalbard - MS Spitsbergen
Foto: Genna Roland

M/S Spitsbergen tager dig med på en rejse langt ud over det ordinære. Hun sejler langs den norske kyst fra september til maj, og bliver en del af vores globale ekspeditionssejladser resten af året.

Læs mere om M/S Spitsbergen

A group of people posing for the camera
Foto: Stefan Dall / Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om