De Britiske Øer – Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje

De Britiske Øer – Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje

De Britiske Øer – Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje

De Britiske Øer – Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje

Rejseinformation 13 dage M/S Maud
Afrejser
15. august 2021
10. september 2021
Pris fra
kr 35.320
Helpension inkluderet
 • Besøg på Rathlin Island – Nordirlands største havfuglekoloni
 • Naturlandgang ved St. Kilda, der to gange er blevet optaget på UNESCO’s verdensarvsliste
 • Udforsk de ægte Britiske Øer
 • Vores kyndige ekspeditionsteam inklusive erfarne ornitologer

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.

De Britiske Øer – Fjerntliggende øer, naturvidundere og en alsidig kystlinje
 • Dag 1
  Dover, England

  Din rejse starter

  Dette ekspeditionskrydstogt begynder, når vi sætter sejl fra Dover og sejler langs Englands sydkyst.

  Inden du går ombord på skibet, kan du eventuelt tage dig tid til at udforske kystbyen Dover med det storslåede middelalderslot.

  Når vi sejler ud på havet, passerer vi Dovers berømte hvide klitter, og du kan strække dine ben, mens vi er til havs, og lære MS Maud at kende. Find de faciliteter, du bedst kan lide – Videnskabscentret, boblebadene, Explorer-loungen eller måske dit yndlingssted på dækket.

  Dag 1
  Dover, England

  Din rejse starter

 • Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

  Nyd en idyllisk dag til søs med masser at lave.

  Mød vores ekspeditionsteam, som forbereder dig på de spændende eventyr, der venter forude. Lyt til foredrag fra disse erfarne opdagelsesrejsende, som deler deres omfattende viden, eller måske ønsker du bare at tage den med ro og slappe af.

  Nyd udsigten, prøv noget fra skibets køkken, der har fanget dit øje på menuen eller slap af med en god bog, mens du nyder dagen til søs. 

  Dag 2
  Til søs

  Slap af og få viden

 • Dag 3
  Fishguard, Wales

  Udforsk Fishguard

  Denne lille, typiske fiskerby ser ud til at have stået stille. Med sin charmerende hovedgade og frodige grønne omgivelser ligger Fishguard mellem Preseli Hills og Pembrokeshires kyst. Opdelt i to af en stejl, snoet bakke ligger den “nye” by på en klippetop med en imponerende udsigt.

  Fishguards fortid, som er gennemsyret af en historie, der går helt tilbage til det 10. århundrede, inkluderer vikingetogter og nordiske bosættelser, og har den tvivlsomme anerkendelse at være stedet Frankrigs “sidste invasion af Storbritannien” i 1797. Det lokale bibliotek huser 'The Last Invasion Tapestry', et ca. 30 meter langt mesterværk, som det tog 4 år at gennemføre, og viser scenerne for invasionen. Byen giver indsigt i denne fascinerende historie og er charmerende med sine lokale butikker, caféer og restauranter.

  Udforsk de omkringliggende områder med gåture gennem de gamle skovområder og den nærliggende Gwaun Valley, der løber gennem Fishguard og Preseli Mountains. Med sin unikke atmosfære er der masser af dyreliv og forhistoriske steder at udforske, dalen er opført som en af de vigtigste smeltevandskanaler i Storbritannien og dateres tilbage til den sidste istid. I et mere roligt tempo kan du vandre i Dyffryn Fernants eller Penlan Uchafs haver med en skøn udsigt over dalen.

  Dag 3
  Fishguard, Wales

  Udforsk Fishguard

 • Dag 4
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

  Rathlin Island ligger lige ud for nordkysten med sine forrevne klipper, utallige søer og store, naturlige græsarealer og kan prale af Nordirlands største havfuglekoloni.

  Med en længde på 9 kilometer lang og en bredde på 1,6 kilometer er den ideel at udforske på cykel eller til fods på en af de mange vandreture i området. Vandreture på toppen af klipperne venter, eller vælg mellem de mange vandrestier på tværs af øen.

  Besøg havfuglecentret og fyrtårnet – et unikt og fuldt ud operationelt, omvendt fyrtårn. Her kan man opleve havfuglekolonierne helt tæt på og få en spektakulær panoramaudsigt over kysten. Eller gå en tur til Mill Bay, hvor du kan se de kåde sæler, enten når de leger eller bare slapper af i solskinnet.

  Tusinder af havfugle samles på øen for at yngle fra slutningen af april til juli, herunder søpapegøjer, lomvier, rissaer, alke og stormfugle. Rathlin Island er også hjemsted for Nordirlands eneste par af ynglende alpekrager, og, for nylig, er der blevet hørt lyde her fra den hemmelighedsfulde engsnarre for første gang i 30 år.

  Verdensarvstedet Giant's Causeway ligger på fastlandet, kun en kort færge- og køretur væk.

  Dag 4
  Rathlin Island, Nordirland

  Havfugle, alpekrager og engsnarrer

 • Dag 5
  Isle of Iona, Skotland og Staffa, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

  Verdenskendt for sine religiøse forbindelser blev Iona bosat i 563 e.Kr. af den irske missionær, Columba.

  Det meget restaurerede kloster er et af Skotlands mest historiske og hellige steder og er stadig et sted for pilgrimsfærd og fred. Tilbring tid med at udforske klosteret, og lær om dets fascinerende historie, besøg den gamle kirkegård, hvor 48 af Skotlands konger er begravet, eller tag på en kort gåtur til det højeste punkt på Iona, der har en spektakulær udsigt horisonten rundt.

  Udsigten fra Ionas strande strækker sig mod vest mod de Ydre Hebrider, hvilket resulterer i steder med stemningsfulde navne som “Bugten på bagsiden af havet”.

  Tidlig eftermiddag, hvis forholdene tillader det, bruger vi tid på en naturskøn sejltur forbi den hullede ø Staffa. Den ubeboede ø er hjemsted for den katedral-lignende Fingals hule, udødeliggjort af Mendelssohns strålende “Hebriderne”. Basaltsøjlerne her er en nordlig forlængelse af Giant's Causeway. Staffa er navngivet af vikingerne fra oldnordisk for søjle eller kolonne, og har været besøgt af dronning Victoria, Sir Walter Scott og Samuel Johnson og er en af Skotlands mest berømte øer. Fingals hule ses bedst fra havet, hvor farven på vandet i hulen og dens stigende søjler er mest imponerende.

  Dag 5
  Isle of Iona, Skotland og Staffa, Skotland

  Pilgrimme og søpapegøjer

 • Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

  Ethvert besøg i dette fjerntliggende og vilde øhav med sine betagende havklipper er helt afhængigt af vejret. Som et dobbelt UNESCO-verdensarvssted og “juvelen i kronen” af National Trust for Scotland er det en uforglemmelig oplevelse. De fjerntliggende øer, som er resterne af et vulkansk krater, giver klippeafsatser for tusindvis af ynglende havfugle. Vågehvaler ses ofte omkring øhavets hvirvlende vand.

  Engang hjemsted for Storbritanniens fjerneste øsamfund blev det evakueret i 1930 på deres egen anmodning efter 5.000 års kontinuerlig beboelse. Det lille museum, der er tilbage, er et bevis på, hvor hårdt livet var på denne udsatte ø.

  Brug tid på land på at udforske denne fjerntliggende, ubeboede ø, og nyd det storslåede, robuste landskab.

  Dag 6
  St. Kilda, Hirta Island, Skotland

  Genvundet af naturen

 • Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skotland

  Isle of Lewis i de Ydre Hebrider

  Stornoway, der oprindeligt var en vikingeby, er hovedbyen på de vestlige øer og hovedstaden på Isle of Lewis, som er den største og nordligste af de Ydre Hebrider. En travl havn og havnefront med museer og kunstgallerier overses af det smukke Lews Castle, som vi inviterer dig til at udforske sammen med os.

  Længere væk findes møller og hytter, hvor den slidstærke Harris Tweed er vævet. Der er små folkemuseer, de verdensberømte Callanish Standing Stones, beskrevet som Skotlands Stonehenge fra omkring 3.000 f.Kr. og den mystiske Carloway Broch – det bedst bevarede fort i Skotland, der går mere end 2.000 år tilbage.

  Dag 7
  Stornoway, Lewis, Skotland

  Isle of Lewis i de Ydre Hebrider

 • Dag 8
  Islay, Skotland

  Whiskyens land

  Udtalt “EYE-læi” og engang sæde for familieklanen MacDonald, som var “Lords of the Isles”. Dette er “whiskyøen”, som er en af de største øerne i Hebriderne og verdensberømt for sine tørvede single-malt whiskyer og de mange lokale destillerier.

  Islay byder på et alsidigt landskab sammen med gamle keltiske ruiner og er et stop for trækfugle, hvilket gør det ideelt at se på havfugle, når man går langs de fantastiske vandrestier på toppen af klipperne.

  I den charmerende lille by Bowmore er der en håndfuld små butikker, en rund kirke uden hjørner, og nogle siger, at de lokale er de mest venlige i Storbritannien.

  Dag 8
  Islay, Skotland

  Whiskyens land

 • Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

  Med et landligt landskab og rå kystlinje blev Isle of Man et udpeget biosfærereservat i anerkendelse af dets hav- og kystnære økosystemer. Med mere end 160 kilometer med fantastisk kystlinje og forrevne klipper har øen et spektakulært landskab med bølgende bakker, hede og lyng, vandfald, stenstrande og kyststier – en ideel destination at udforske.

  Vores placering i Douglas giver os mulighed for at udforske øen, der har en stærk keltisk og vikingearv. Du kan besøge vikingemuseer, eller gå ombord på et historisk damptog, eller se øens slotte eller blot tage en spadseretur gennem byen og de lokale omgivelser på egen hånd.

  Nærliggende Douglas Head er en stenformation med udsigt over Douglas’ havn, som har en af de bedste udsigter på Isle of Man. Gå gennem den udsmykkede port, besøg det unikke Grand Union Camera Obscura og fortsæt til Douglas Head Lighthouse, bygget i 1857.

  Besøg det skønne havnesamfund Peel med det imponerende Peel Castle, oprindeligt bygget af Vikingekongen af Mann, og dateres tilbage til det 11. århundrede som det oprindelige sted for tilbedelse og højborg.

  Ved tidligere besøg på Isle of Man har vi tilsluttet os lokalsamfundet og deltaget i en strandoprydning samt deltaget i en træplantningsceremoni sammen med Department of Forestry, der har identificeret et sted, hvor de agter at plante 84.000 træer som en national skov.

  Dag 9
  Douglas, Isle of Man

  Vikingehistorie på en keltisk ø

 • Dag 10
  Waterford, Irland

  En varm, irsk velkomst

  Waterford, der er den ældste by i Irland, grundlagt af vikingerne i begyndelsen af det 10. århundrede, og de omkringliggende områder er en kort køretur væk og gør dette til den ideelle destination at besøge.

  Med sine stærke nordiske rødder kan du udforske vikingetrekanten, der er opkaldt efter de 1.000 år gamle vikingemure, der engang omgav området og er en integreret del af byen Waterford kultur og arv.

  Området, der er gennemsyret af historie og ligger i et smukt irsk landskab, er kendt for sine fremragende arkæologiske skatte. Dele af den gamle murede kerne er stadig tilbage samt normanniske forter og majestætiske middelalderlige klosterruiner og gamle klostre.

  Besøg det nærliggende Kilkenny Castle fra det 12. århundrede, et af de tidligste normanniske stenslotte, gå en tur gennem hyggelige og charmerende landsbyer i nærheden eller nyd det smukke landskab på en cykeltur langs Waterford Greenway. Et besøg til Copper Coast UNESCO Geopark tilbyder spektakulære landskaber og seværdigheder på kobberkysten, opkaldt efter de store miner

  For ikke at glemme hjemstedet for den berømte, fineste krystal siden 1783 ville et besøg i House of Waterford Crystal Visitor Center ikke være nogen dårlig ide.

  Dag 10
  Waterford, Irland

  En varm, irsk velkomst

 • Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Skønhed, historie og fyldt med dyreliv

  Dette fortryllende øhav ud for Cornwalls kyst er hjemsted for enestående smukke, tyndt befolkede og uspolerede øer og omkring 140 holme. Disse øer, der er dækket af hede og med storslåede sandstrande, er omgivet af klipper og rev og tilbyder maleriske vandreture langs kysten.

  Den lille by Tresco, der er ideel at udforske til fods, er hjemsted for den verdensberømte Tresco Abbey Garden med sine 20.000 planter fra 80 forskellige lande. Du kan også udforske slotsruinerne, Valhalla-museet eller slentre langs de hvide strande, som kan minde om troperne. Hvis forholdene tillader det, tilstræber vi at rydde op på stranden på denne charmerende ø.

  Vi deler vores tid op i området, og du kan også vælge at besøge St. Mary's – den største af øerne – med sine stenede bugter, arkæologiske steder og den charmerende Hugh Town. Udforsk byen, og prøv nogle af de nyfangede fisk og skaldyr, mens du nyder den dejlige udsigt over øen.

  Alternativt kan du deltage i en af vores ekstra udflugter for en tur rundt om øerne, besøge steder med skibbrud, få øje på sæler, der basker rundt på klipperne og gå rundt i fuglereservatet Annet for at observere søpapegøjer og mange andre ynglende havfugle.

  Dag 11
  Isles of Scilly, England

  Skønhed, historie og fyldt med dyreliv

 • Dag 12
  Dartmouth, England

  Langs floden Dart

  En smuk sejlads markerer vores ankomst til den skønne havneby Dartmouth. Denne fortryllende by ligger ved bredden af floden Dart og er gennemsyret af maritim historie og en rig kulturhistorie.

  Den storslåede bygning Britannia Royal Naval College har en spektakulær beliggenhed over byen og stammer fra 1863. Her uddannes de fineste officerer i verden og stedet ligger i 126 hektar anlagte haver med udsigt over floden, byen og ud til havet.

  Buckfast Abbey, historiske slotte, damptogsture og storslåede vandrestier er blot nogle få af de mange betagende attraktioner, der venter på at blive udforsket under vores besøg.

  Vi vil være forankret i centrum af byen med en kort tur i land, hvilket giver dig let adgang til at besøge byen alene for at slentre gennem gaderne og nyde de hyggelige butikker. Eller tag med på en af vores imponerende udflugter for at lære mere om denne fascinerende by og de naturskønne omgivelser i Devonshire.

  Dag 12
  Dartmouth, England

  Langs floden Dart

 • Dag 13
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

  Vi passerer Dovers hvide klipper i de tidlige morgentimer og lægger til i byens havn. Efter morgenmaden er det tid til at forlade det, der har været dit hjem de sidste 13 dage.

  Dag 13
  Dover, England

  Vi vender tilbage til England

Afrejser

 • 2021
 • jan
 • feb
 • mar
 • apr
 • maj
 • jun
15. august 2021
10. september 2021

Aktuelle tilbud:

Bestil TRYGT

12 dage tilbage!

Gratis omboking for rejser i 2021

Fuld fleksibilitet med hensyn til at ombooke dit 2021-krydstogt til 2021 eller 2022. Nul gebyr for ombooking, nul stress.

Nem refundering for krydstogter i 2021 eller 2022

Annuller dit krydstogt for 2021 eller 2022 af en hvilken som helst grund, og vi betaler dine penge tilbage, inklusive dit depositum. Minus et administrationsgebyr.

Læs vores vilkår og betingelser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Ekspeditionsrejse

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand i Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for suite-rejsende
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vi sejler i fjerne områder med begrænset forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Genbrugs-vandflaske til brug ved skibets påfyldningshaner.
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, der arrangerer og deltager i aktiviteter ombord og på land.
 • En række udflugter.

Aktiviteter ombord

 • Eksperter i Ekspeditionsteamet holder dybdegående foredrag om forskellige emner
 • Brug af skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske undersøgelser
 • Forskningsprogram, hvor rejsende kan assistere i videnskabelige undersøgelser
 • Professionel fotograf giver gode råd om fotografering af landskaber og dyr
 • Brug af skibets boblebade, panoramasauna, udendørs og indendørs træningsområder og løbebane på dækket
 • Uformelle sammenkomster med besætningen til daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter i land

 • Ledsagede landgange med små ekspeditionsbåde.
 • Udlån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditions-fotografer hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser 
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte ekstra-aktiviteter med Hurtigrutens Ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærk

MS Maud
A living room filled with furniture and vase of flowers on a table
Foto: Hurtigruten
Science Center
Foto: Hurtigruten
Dit skib

M/S Maud

Byggeår 2003
Renoveret 2021
Skibsværft Fosen Mek. Verk. (N)
Senge 532
Brutto last 16.151
Længde 135.75 m
Ræling 21.5 m
Fart 15 knob
MS Maud

M/S Maud er designet med maksimal komfort og udstyret til bæredygtige og mindeværdige ekspeditioner.

Læs mere om M/S Maud

A room filled with furniture and a large window
Foto: Hurtigruten
Find priser og ledige pladser

Du synesd sikkert også om

Alaska

Den vilde, nordlige grænse

Antarktis

Udforsk dette vilde og vidunderlige frosne kontinent, og se pingviner, hvaler og sæler i deres naturlige habitat

De Britiske Øer

Vild skønhed og historiske steder

Caribien og Centralamerika

Tropisk paradis væk fra den almindelige rute

Europa

Gamle civilisationer, storslåede byer og skjulte perler

Grønland

Kolossale isbjerge, fjelde og fjorde

Island

Det mystiske land med vulkaner og gletsjere

Nordamerika

Historiske byer og nationalskatte

Nordvestpassagen

I fodsporene på legendariske opdagelsesrejsende

Norge

Smukkeste fjorde og hyggelige havne

Sydamerika

På jagt efter kulturelle skattekister

Svalbard

Øde, mystisk og ekstremt

Transoceanisk

Udforsk vores transoceaniske tema-krydstogter