Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående)

Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående)

Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående)

Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående)

Rejseinformation 14 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
29. september 2023
Pris fra
kr 32.723
Helpension inkluderet

Oplev naturen, kulturen, strandene og byerne langs Nord- og Centralamerikas Stillehavskyst på en sejlads fra San Diego, USA, til Puntarenas, Costa Rica.

Strandliv

Ekspeditionskrydstogtet starter i San Diego, det perfekte sted at opleve den californiske livsstil. Derfra sejler vi sydpå langs Baja California-halvøen til Cabo San Lucas og Puerto Vallarta, begge fremragende porte til de mexicanske kyster.

Nationalpark og chokoladeby

Oplev Parque Nacional Huatulco med ni smukke bugter, 36 uberørte strande og et rigt havliv. Farvandene er hjemsted for farvestrålende koralfisk, havskildpadder og delfiner. I Puerto Chiapas kan man vælge forskellige tilkøbsudflugter. Besøg ruiner fra Maya-kulturen ved Izapa, kom på et fristende besøg i chokoladebyen eller oplev nærliggende mangrovestrømme og laguner på en bådtur.

Ristet kaffe og arkitektur fra kolonitiden

Prøvesmag typisk salvadoriansk mad og ristet kaffe i Acajutla, inden vi udforsker kolonitidens udsøgte arkitektur i Nicaraguas tidligere hovedstad, Léon, via Puerto Corinto. Se de farverige, victorianske, klinkebeklædte huses skønhed i San Juan del Sur, en charmerende nicaraguansk by, der er berømt for sine mørke sandstrande og førsteklasses surfing. Når vores eventyrrejse slutter i Puntarenas, Costa Rica, tager vi masser af gode minder med hjem.

Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående) Udforsk den amerikanske Stillehavskysts natur og kultur (sydgående)
 • Dag 1
  San Diego, USA

  Amerikas fineste by

  29. september 2023

  Velkommen til San Diego, “Amerikas fineste by”. Med sin stærke blanding af mangfoldig, sofistikeret storbyliv, tilbagelænet surfer-vibe og sol året rundt har San Diego det hele.

  Vi tager os tid til at have det sjovt og nyder solen ved en af de mange strande. Eller tag en sporvognstur og udforsk bymidten fra det historiske Gaslamp Quarter til strandpromenaden ved San Diego Bay.

  Kulturinteresserede bør tage direkte til Balboa Park, der kaldes for "Smithsonian of the West" med 17 museer, kunstgallerier og forskellige steder med scenekunst. Her er en spændende madkultur med en smeltedigel af køkkener, lokale vine og mere håndbrygget øl end noget andet sted i USA.

  En overnatning på et centralt hotel er inkluderet i krydstogtets pris. Man kan slappe af og bruge hotellets faciliteter, inden man besøger byens berømte restauranter, barer og natteliv. San Diego kaldes “Californiens fødeby”, og da byen er en hyldest til en ny tid, er den et perfekt sted til den første dag og nat for vores ekspeditionsrejse.

  Dag 1
  San Diego, USA

  Amerikas fineste by

 • Dag 2
  San Diego, USA

  Eventyrrejsen begynder

  30. september 2023

  Efter morgenmad på hotellet nyder vi nogle af San Diegos fremragende seværdigheder på en guidet bytur. Vi oplever det gamle kvarter Gaslamp Quarter, San Diegos bankende hjerte, hvor victorianske bygninger og moderne skyskrabere står side om side. Besøg den gamle bydel, San Diegos første bosættelse og stedet for mad, folklore og sjov. Gå en tur gennem de frodige haver eller udforsk nogle af de talrige shoppingmuligheder.

  Man lægger hurtigt mærke den karakteristiske, prisvindende San Diego-Coronado Bridge. Der er en fremragende udsigt over San Diegos skyline, mens vi kører over det ikoniske vartegn – hav kamera klar. Vores hybriddrevne skib MS Fridtjof Nansen venter på os ved havneterminalen efter turen.

  Efter ombordstigning og check-in kan man hente sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, og der er tid til at pakke den ud i kahytten. Alle skal deltage i en obligatorisk sikkerhedsorientering, men ellers kan man udforske skibet og finde sig til rette. Efter vi er sejlet fra land, byder kaptajnen velkommen, og man kan nyde det første af mange overdådige måltider og lære det venlige ekspeditionsteam at kende.

  Dag 2
  San Diego, USA

  Eventyrrejsen begynder

 • Dag 3
  Til søs

  Slap af ombord

  1. oktober 2023

  Vi vinker farvel til USA, mens vi sejler sydpå langs Baja Californias kyst til Cabo San Lucas. Nu er der tid til at lære andre opdagelsesrejsende bedre at kende. Man kan mødes i Explorer Bar over en drink eller i Fredheim-bistroen over snacks. Besætningen og ekspeditionsteamet er også klar til en sludder og lidt hyggelig snak.

  En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket. Tag dig tid til at skabe forbindelsen til naturen og omgivelserne. Så sæt dig til rette et sted i den panoramiske Explorer Lounge eller ude på dækket og nyd udsigten og lydene, der omgiver os. Bølgerne brydes måske af spor efter hvaler, der er kendt for at svømme i området. Eller nyd fornemmelsen af havbrisen, der kun afbrydes af skrig fra de mange havfuglearter.

  Foredragsprogrammet ombord tilbyder et bredt udvalg af spændende emner, som man kan lære noget om. Vi støtter en række borgervidenskabsprogrammer, som alle rejsende kan deltage i. Hvis vejret tillader det, kan man deltage i vores yoga- og meditationsprogram eller slappe af i wellnesscentret på egen hånd.

  Dag 3
  Til søs

  Slap af ombord

 • Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

  2. oktober 2023 - 3. oktober 2023

  Los Cabos-halvøen på Baja Californias sydspids, hvor Cortezhavet møder Stillehavet, er en blanding af ørken og kystlandskaber. Med dets betagende strande og azurblå vand har Cabo San Lucas længe været det foretrukne resort for Hollywood-stjerner og rige feriegæster. Det har ry for at være en festlig by, hvor man kan muntre sig i havet hele dagen og nyde det livlige barmiljø..

  Land’s End, hvor Cortezhavet møder Stillehavet, er Cabos mest genkendelige vartegn – spektakulære, forrevne granitsten i form af buer, stabler og høje spidser, der danner den fotogene El Arco. Havene her vrimler med havliv. Ud over fisk får man måske øje på søløver, rokker og endda hvaler.

  Tag med på en tilkøbsudflugt til El Arco og besøg også Bajas mest berømte strand, den smukke Playa del Amor, der ligger i en beskyttet bugt med uberørt vand og perfekt, hvidt sand. Eller tag til stranden med det kyniske navn Playa del Divorcio - skilsmissestranden - på den anden side af Land’s End.

  Man kan også tage til centrum af Cabo San Lucas til Museo de Historia Natural for at lære om områdets geologi, botanik og antropologi samt de lokale bevaringsindsatser for delfiner, hvaler og havskildpadder.

  Sørg også for at prøve Baja California-specialiteter som almejas chocolatas (chokolademuslinger) og friskfangede fisk og skaldyr dybstegt og indkapslet i lækre, frisklavede tortillas.

  • Inkluderet Mariachi-show ombord
  Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

 • Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Mexicansk ferieby

  4. oktober 2023

  Puerto Vallarta ved Bahía de Banderas, er en af Mexicos førende kystdestinationer. Byen er livlig og stemningsfuld. På strandene er der mange muligheder for vandsport, og havet myldrer med dyr og planter.

  Centrum i El Malecón med dens strandpromenade summer af aktivitet. Stop op for at beundre gadegøglerne og kig i de mange boder med souvenirs og kolde forfriskninger som jalisco tejuino (en lokal drink lavet af gæret majs) og agua frescas.

  Se mod skyerne og oplev den dødsforagtende dans udført af Papantla Flyers, mens de svinger sig op og ned som en menneskelig majstang. Nyd de lokales musik og dans på pladserne. Hvis man har lyst, kan man selv deltage.

  Puerto Vallarta er et fantastisk sted at finde mexicansk kunsthåndværk som farverige tasker, sølvsmykker, trælegetøj og lædervarer, og forvent at sælgeren på venlig vis vil prutte om prisen.

  Se Isla Cuale, et stort marked i det fri tæt på La Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe (Vor Frue Kirke) i bymidten eller besøg Mercado Municipal Rio Cuale med 160 boder og store madhaller, der serverer tamales, tacos, mole og andre traditionelle, mexicanske retter.

  Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Mexicansk ferieby

 • Dag 7-8
  Til søs

  Ro på havet

  5. oktober 2023 - 6. oktober 2023

  Nyd et par restituerende dage på havet uden fast program. Man kan slappe af og beundre landskaberne fra observationsdækket eller inde fra loungen, tage en forfriskende svømmetur eller pleje musklerne i spaen.

  Hvis man føler sig kreativ, kan man tilmelde sig en kunst-workshop, hvor man kan skabe sine egne kunstværker inspireret af rejsen indtil nu. Eller måske får man lyst til at bruge tid på at lære det grundlæggende inden for ekspeditionsfotografi af skibets fotografer, der sikrer, at vores digitale minder er lige så levende som dem, man har i sit hoved.

  Ekspeditionsteamets foredragsprogram fortsætter i Videnskabscentret. Overvær foredragene og lær noget om geologi og biologi.

  Vær aktiv ved at deltage i vores yoga- og wellnessprogram. Gå kilometerlange ture tidligt om morgenen på dækket, indånd den friske havluft og deltag i spændingsløsende strækøvelser for at styrke leddene.

  Deltag i wellness-workshops om, hvordan man opnår fysisk og mental balance ved at fjerne barrierer for den indre energi, eller lad skibets massageterapeuter udøve deres magi for at blødgøre enhver smerte og belastning.

  Dag 7-8
  Til søs

  Ro på havet

 • Dag 9
  Huatulco, Mexico (sideløbende, hele dagen)

  Bays Nationalpark

  7. oktober 2023

  Vi tilbringer dagen i Huatulco, hjem for ni smukke bugter, 36 uberørte strande, beskyttede vige og en række øko-hytter og strandresorter.

  Nationalparken dækker tre af de ni bugter og adskillige økosystemer, inklusive løvfældende skov, mangrover, savanne, vådområder og koralrev. Parken er hjem for over 700 plantearter, 130 pattedyr, 300 fuglearter og mere end 80 typer krybdyr og padder, hvilket gør det til en drøm for både naturelskere, fugleentusiaster og fotografer.

  Frivillige udflugter for at udforske og opleve Huatulco kan muligvis inkludere besøg til Chahué, Tangolunda, Organo og Maguey-bugterne med en flot katamaran. Eller måske en bustur til Conejos-bugten, Copalita-floden og kunst- og håndværksmuseet i byen La Cruceita.

  En anden mulig, frivillig udflugt dykker ned i mexicansk kultur i forbindelse med et besøg til tre små samfund. Træd ind i et folkekøkken i Piedra de Moros for at se, hvordan autentiske tortillas og tamales bliver fremstillet. Gå rundt i en pigget figenkaktusplantage i Pueblo Viejo, og undersøg traditionelle spiselige og medicinske planter i Las Pozas.

  • Inkluderet Huatulco til lands og til vands
  Dag 9
  Huatulco, Mexico (sideløbende, hele dagen)

  Bays Nationalpark

 • Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grundlagt på kaffe og kakao

  8. oktober 2023

  Vi ankommer til Puerto Chiapas i Mexico. Det er den vigtigste havn, der er forbundet til det travle handelscentrum i Tapachula cirka 30 minutters kørsel ind i landet. Den frugtbare jord i Soconusco-provinsen er berømt for produktionen af kaffe, bananer, kakao og sukkerrør.

  Takket være regionens ry for førsteklasses kaffe- og kakaoplantager strømmede immigranter fra Tyskland, Kina og Frankrig hertil, og deres indflydelse er tydelig, særligt i byen. Det kinesiske køkken er fusioneret med de regionale maya- og mestizokulturer og den spanske kultur, og der findes et par fusionsretter, der har fundet vej til Puerto Chiapas' restauranter fra Tapachulas lille Chinatown.

  Der er muligvis nogle tilkøbsudflugter fra Puerto Chiapas, der inkluderer en tur til den kulturelt mangfoldige Tapachula. Izapas gamle ruiner menes at være helt tilbage fra år 1.500 før vor tidsregning, og det kan endda være der, den hellige Mayakalender stammer fra. På en guidet tur kan man gå i dybden med en række stenudskæringer, der afbilleder det sagnomspundne livets træ.

  En anden mulig tilkøbsudflugt går til byen med det passende navn Chocolate City, der giver et indblik i, hvordan lokalt dyrkede kakaobønner omdannes til den godbid, alle kender, elsker og ønsker sig!

  For at få mulighed for at se pelikaner, hejrer, kolibrier, storke og skildpadder skal man tage med på tilkøbsbådturen til de nærliggende mangrovestrømme og laguner sammen med en professionel kaptajn og guide.

  Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grundlagt på kaffe og kakao

 • Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

  9. oktober 2023

  Vi lægger til i Acajutla, El Salvadors vigtigste havn for eksport af kaffe, sukker og balsam fra Peru. Acajutla er oprindeligt en mayalandsby, og man kan få en fornemmelse af historien ved nogle ruiner i nærheden af havnen. Desuden kan man nyde den behagelige atmosfære her, snuse rundt i butikkerne og gå en tur på de mørke sandstrande.

  Havnerestauranterne serverer med glæde fantastisk fisk og skaldyr og introducerer typiske retter fra Salvador. Bestil El Salvadors nationalret pupusa, der er majstortilla fyldt med enten ost, svinekød eller bønner og toppet med surkålssalat og tomatsauce. Smag også den lokale kaffe. Regionen er berømt for den.

  Der er muligvis en række tilkøbsudflugter at vælge imellem. Se byerne Sonsonate, Nahuizalco og Ataco, der ligger inde i landet i forhold til Acajulta. En anden mulig udflugt går til Parque Nacional Cerro Verde, der er 500 hektar smuk natur med de høje vulkaner Izalco og Ilamatepec. Udflugten kan også inkludere et besøg til det UNESCO-beskyttede Joya de Cerén, der er en førcolumbiansk mayalandsby fra år 600, der er bevaret af vulkansk aske, og som arkæologisk kendes som “Amerikas Pompeji”.

  • Inkluderet Acajutla - blomsterkunst og ungdomsorkester
  Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

 • Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikeret by

  10. oktober 2023

  En times buskørsel fra Puerto Corinto ligger Nicaraguas tidligere hovedstad, León. Med sin store befolkning af studerende er León en kosmopolitisk og livlig by og betragtes som landets intellektuelle og frisindede centrum. Gå rundt i gaderne og oplev livet i og omkring kaffehusene og barerne.

  I León kan man se nogle af kolonitidens mest elegante eksempler på arkitektur i Nicaragua, særligt de mange kirker og pladser. Basílica de la Asunción er Centralamerikas største katedral, og kunstmuseet huser en af Latinamerikas bedste samlinger af kunst.

  Léons gader fortæller deres egen historie om byens revolutionære historie gennem politisk gadekunst, der er malet på vægge og sider af bygningerne. Farverige Sandinista-vægmalerier afbilleder protestscener, borgerkrig og portrætter af revolutionære helte som Carlos Fonseca.

  På Museo Histórico de la Revolución kan man få en grundig introduktion til Nicaraguas historie. Tidligere revolutionære optræder som turguider, der giver autentiske førstehåndsberetninger om, hvordan det var at leve i de forskellige tider. Museo de Leyendes y Traditiones og Galería de Héroes y Mártres er også spændende at se.

  • Inkluderet Kolonitidens Leon
  Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikeret by

 • Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strande ved det sydlige Stillehav

  11. oktober 2023

  I dag besøger vi byen San Juan del Sur i det sydlige Stillehav. Dens havn ligger i en smuk hesteskoformet bugt, der er vokset i popularitet som Nicaraguas hoveddestination for surfere. Den engang søvnige fiskerlandsby er kendt for sine mørke sandstrande, kuperede grønne bakker, farverige victorianske klinkebeklædte huse, restauranter med friske fisk og en livlig livsstil præget af surfere.

  Slap af på stranden, nyd solen og se på menneskene her. I kort gåafstand fra byen ligger en spektakulær 1.500 år gammel petroglyf med en udskåret gengivelse af en jagtscene på en stor sten. Tag en times vandretur op til Cristo de la Misericordia, en 25 meter høj statue af Jesus, hvor man belønnes med en storslået udsigt over byen og stranden.

  Dagens inkluderede aktivitet er en bustur til byen Granada. Granada, der ligger ved Nicaragua-søen og har udsigt til vulkanen Mombacho, er hjemsted for noget af kolonitidens og det 16. århundredes fineste arkitektur i landet. Besøg Plaza Central ved Parque Central og nyd synet af Catedral de Nuestra Señora de la Asunción (Vor Frues himmelfartskirke) og San Francisco-klostret. Turens højdepunkt er et besøg på en lokal skole, hvor vi planlægger at aflevere donerede skolematerialer.

  Alternativt kan man deltage i en tilkøbssudflugt til Masaya-vulkanen. Turbussen kører tæt på den aktive vulkans krater, hvor man sandsynligvis kan se damp stige op af fumarolerne, der er huller i jorden. Der er ophold i Catarina for at se en panoramisk udsigt over Apoyo-lagunen og Nicaragua-søen samt et marked med kunsthåndværk.

  • Inkluderet Oplev farverige Granada
  Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strande ved det sydlige Stillehav

 • Dag 14
  Puntarenas, Costa Rica

  Ekspeditionskrydstogtet slutter

  12. oktober 2023

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Puntarenas, der er en by på en tynd landtange på Costa Ricas Stillehavskysten. Engang var Puntarenas den største og rigeste fragthavn i Costa Rica. Nu er byen mere et knudepunkt for folk, der rejser til steder som de hvide sandstrande på Nicoya-halvøen eller Isla Tortuga med de mange vandfald.

  For ticos (tilnavnet for San Josés indbyggere) er Puntarenas et tilflugtssted ved kysten i weekenden. Hvis man har tid, kan man tage en behagelig spadseretur på den palmefyldte strandpromenade. Der er sælgere til ethvert køb af souvenirs i sidste øjeblik, og restauranter og madboder, der serverer nogle af de mest friske og lækre fisk og skaldyr i Costa Rica.

  Prøv hummer eller ceviche (rå fisk og skaldyr i marinade). Prøv også en Churchill –– Puntarenas’ officielle snack – en is-dessert med frugt, sirup og is. Navnet skyldes, at den lokale opfinder af den søde dessert blev anset for at ligne den berømte britiske premierminister Winston Churchill ganske meget.

  Få mere ud af opholdet inden hjemrejsen ved at tilføje et program efter sejladsen til det storslåede Arenal-vulkanområde, hvor man kan deltage i aktiviteter og se mere af Costa Ricas smukke flora og fauna. Eller tag med på en junglebådtur med frokost efterfulgt af en aften i hovedstaden San José. Uanset valget, ser vi frem til at se dig igen snart.

  Dag 14
  Puntarenas, Costa Rica

  Ekspeditionskrydstogtet slutter

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
29.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i San Diego inden ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra hotel til skib i San Diego, herunder en halvdagsudflugt og frokost inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Yoga- og meditationstimer med en instruktør
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Du synes sikkert også om