Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Rejseinformation 11 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
23. september 2023
Pris fra
kr 30.200
Helpension inkluderet

Din rejse begynder i byen, der er bøjet i neon, Miami. Herfra tager vi sydpå for at opleve et udsnit af arven fra mayakulturen, inden vi afbryder forbindelsen til resten af verden, når du oplever øens kultur, det maritime dyreliv og de fascinerende koralrev.

Majestætisk mayakultur

Belize er hjemsted for flere historiske steder i det antikke Maya-rige, men uden tvivl er ingen så populære som Altun Ha, der ligger lige uden for Belize City. Det er en af de bedst genskabte mayaruiner, der gør det muligt for dig at få en fornemmelse af den gamle civilisation.

Et hav af flora og fauna.

Hvide sandstrande, skovklædte øer og et rigt dyreliv i havet venter på dig. Vi kaster anker ved den ubeboede Half-Moon Caye-ø i Lighthouse Reef, der er hjemsted for Blue Hole-naturmonumentet. UNESCO’s Seaflower biosfærereservat i farvandet omkring Isla Providencia har givet inspiration til stedets tilnavn som “De syv farvers hav”. I Bocas del Toro får du måske mulighed for et par valgfri udflugter, hvor du kan få øje på det eksotiske dyreliv i National Marine Park, der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Ø-samfund.

En af fordelene ved vores ekspeditioner er muligheden for at lære om de ø-samfund, vi besøger. Gennem foredragene fra vores ekspeditionsteam vil du lære om øernes historie og samfund. Den varme velkomst, du modtager på Big Corn Island, vil blive i dig for evigt, og det er endda før, at du prøver den lokale mad fra nogle af de venligste mennesker, du nogensinde vil møde.

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien
 • Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinamerikanske rytmer

  23. september 2023

  Solbeskinnede Miami er det perfekte startpunkt for din længe ventede ekspedition, og du vil tilbringe en nat på et centralt beliggende hotel i Miami Beach. “Neonbyen” har fået et velfortjent ry som en af verdens mest populære feriedestinationer, og det er let at se hvorfor. Solskin året rundt, hvide sandstrande og klart turkis vand er blot nogle få grunde til, at der kommer masser af besøgende.

  Ja, der er al den glitter, du har set i filmene, men der er meget mere i Miami end cocktails og røde løbere. Dyk lidt dybere ned, og så finder du en blomstrende og livlig storby med en god del både latinamerikansk, caribisk, asiatisk og europæisk indflydelse. Er du på jagt efter en trendy klub eller bar? Så tag ned til South Beach – dag eller nat. Vil du smage lidt af den eksotiske, cubanske kultur? Så besøg Little Havana.

  Vi vil bestemt anbefale at starte din rejse tidligt med et valgfrit program før sejladsen. Det vil give dig mere tid og mulighed for at udforske alt det spændende, som Miami og byens omgivelser har at tilbyde.  

  Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinamerikanske rytmer

 • Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspeditionen starter

  24. september 2023
  Forventet afgangstid er 18:00

  Efter en overnatning får du om morgenen mulighed for at udforske farverige Miami Beach eller Downtown Miami på egen hånd. Tag tilbage til dit hotel til frokost og en inkluderet udflugt – en guidet vandretur gennem Art Deco-kvarteret i South Beach.

  Kvarteret er fyldt med over 800 historiske bygninger i forskellige stilarter, herunder såkaldt Mediterranean Revival og MiMo (Miami Modern). Det er den største koncentration af Art Deco-arkitektur i landet, så nyd synet af de pastelfarvede mure, eksotiske blomstermotiver, forkromede og geometriske dekorationer. Turen slutter om eftermiddagen ved molen, hvor du går ombord på MS Roald Amundsen.

  Efter check-in på skibet skal du deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse inden afgang. Senere kan du nyde det første af mange lækre måltider efterfulgt af kaptajnens velkomstskål. Kaptajnen vil herefter introducere dig for skibets officerer og ekspeditionsteamet, som vil være dine foredragsholdere og guider på rejsen, både på og uden for skibet.

  Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspeditionen starter

 • Dag 3-4
  Til søs

  Roen ude på havet

  25. september 2023 - 26. september 2023

  Vi bruger disse to dage til søs på at forberede dig på oplevelserne på de tropiske øer, der venter forude. Start dog med det første, og det er at gøre dig bekendt med dit komfortable udforskningsfartøj.

  Slap af og nyd livet i vores wellness-center. Deltag i en kunst-workshop. Få gang i kroppen med en yoga-time. Spis med stil i en af vores tre restauranter, eller brug din tid på dækket med at kigge efter havfugle eller andet maritimt dyreliv.

  Du vil også bruge disse dage til søs med at lære dit ekspeditionsteam at kende. De vil afholde dybdegående forelæsninger om en lang række emner, der er relevante for dit krydstogt. Forelæsningernes emner kan omfatte oceanografi, mayakultur, koralrev, caribiske havdyr, øernes biologi og geografi, arkæologi og stjernekigning.

  Du kan også få gode råd fra vores egen fotograf ombord for at få de perfekte snapshots til postkortet.

  Dag 3-4
  Til søs

  Roen ude på havet

 • Dag 5
  Belize City, Belize

  Arven efter mayaerne

  27. september 2023

  Velkommen til Belize City – den største by i Belize og et karakteristisk knudepunkt for kolonial arkitektur med livlige shoppingområder og parker lige ved havet. Spredt rundt i byen finder du farverig arkitektur fra kolonitiden, der tjener som en påmindelse om byens fortid som landets gamle hovedstad. Hvis du vil have en introduktion til Belize samlet på ét sted, skal du tage til Old Belize. En togtur rundt i Old Belize er en tur gennem et museum, der fører dig gennem fem forskellige udstillinger om Belizes historie og naturlige skønhed. Du kan også bare bruge lidt tid på at ose i kunstbutikkerne eller i Museum of Belize, hvor du kan se noget af mayaernes historie.

  Vores primære mål for dagen ligger 50 km nord for byen ved de velbevarede Altun Ha-ruiner. Stedet blev først udgravet i 1968, og der er to større plaza’er og tretten ruiner efter bygninger. Hvis vejret tillader det, kan du klatre op på de gamle templer og forestille dig, hvordan området var for over 2000 år siden, da Altun Ha var en rig handelsby. Udover at have de gamle plaza’er ligger Altun Ha også i et område, der er rigt på dyreliv. Her er blevet observeret over 200 fuglearter samt flagermus, vaskebjørn, tapir, bæltedyr og hvidhalede hjorte.

  • Inkluderet Arkæologisk besøg til Altun Ha
  Dag 5
  Belize City, Belize

  Arven efter mayaerne

 • Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Smukke fugle ved Half Moon Caye

  28. september 2023

  Belizes berømte klipperev er landets naturlige forsvarsværk og betragtes som et af de områder i hele Caribien med mest dyreliv. Et imponerende varieret plante- og dyreliv, frodige koralrev og muligheder for at deltage i vandaktiviteter venter på dig.

  Vi kaster anker for dagen på den ubeboede ø Half Moon Caye ved Lighthouse Reef, der er den fjerneste af atollerne. Øen er bedst kendt som fristed for den sjældne rødfodede sule, og dette er det eneste sted i regionen, hvor fuglen bygger rede.

  Følg de lokale guider langs de sandede stier hen til fugletårnet. Her har du uforstyrret udsigt til sulerne i deres reder og de storslåede fregatfugle. De store leguaner kan nogle gange lide at solbade på stierne, så du får måske øje på nogle af dem, mens du går rundt.

  Half Moon Caye er også landets første beskyttede havområde og er på UNESCO's verdensarvsliste. Det krystalklare vand er hjemsted for den truede uægte karetteskildpadde, den ægte karetteskildpadde samt de grønne skildpadder. Der er valgfri snorkeludflugter ved Blue Hole-naturmonumentet, som er et stort jordfaldshul ude i revet med en kalejdoskopisk rigdom af fisk.

  • Inkluderet Landgang ved Half Moon Caye
  Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Smukke fugle ved Half Moon Caye

 • Dag 7
  Til søs

  Nyd foredragene og de tropiske temperaturer

  29. september 2023

  Efter to dages udflugter vil du være taknemmelig for muligheden for at lade dine batterier op på vores komfortable moderne skib. Start dagen med lidt yoga, eller slut dig til ekspeditionsteamet, der afholder foredrag om emner om alt fra dyreliv til geologi og de oprindelige folk, vi vil støde på.

  Det er også det perfekte tidspunkt til at blive opdateret om det, der sker i videnskabscentret. Vores adgang til nogle af de fjerneste dele af verden gør det muligt for os at bidrage med dyrebare data til det videnskabelige samfund – og vi inviterer dig med til at deltage i disse videnskabsprojekter for civile.

  Mens vi sejler, vil chefforskeren i ekspeditionstemaet f.eks. tage Secchi-skiveprøver af vandet. Disse prøver indeholder plankton, som er grundlaget for havenes fødekæder. Deres fordeling, overflod og sæsonbestemthed er følsomme over for klimaforandringer, og studiet af plankton hjælper det videnskabelige samfund med at holde sig ajour med planetens overordnede mønstre. Det er en af de mange ting, der adskiller vores ekspeditionskrydstogter fra et traditionelt krydstogt.

  Du er velkommen til at tilbringe din tid ude på dækket og nyde den friske havluft, mens du holder udkig efter dyrelivet. Efter en overdådig middag kan du slappe af i den elegante Explorer Lounge eller udnytte den uforstyrrede mørke himmel til at kigge på stjerner.

  Dag 7
  Til søs

  Nyd foredragene og de tropiske temperaturer

 • Dag 8
  Isla de Providencia

  “De syv farvers hav”

  30. september 2023

  Denne fjerntliggende, colombianske ø i den spansktalende del af Caribien blev engang brugt som base af piraten Henry Morgan fra det 17. århundrede til at plyndre forbipasserende spanske galeoner fyldt med gulddubléer. Ifølge legenden er meget af hans skat stadig på øen. Nogle vil dog hævde, at den virkelige skat er de smukke sandstrande, de charmerende steder og de uberørte farvande.

  Desværre blev øen hærget af orkanen Iona i 2020. Genopbygningsarbejdet er i gang, og vores besøg er meget vigtige i forhold til at støtte de lokale virksomheder og samfundet som helhed til at komme sig.

  Der er ingen offentlige busser, så de mere ydmyge golfvogne er i realiteten mange

  menneskers eneste middel til at udforske øens strande og landsbyer. Der er et begrænset antal tilgængelige vogne, og det er lige så behageligt at gå rundt til fods.

  Det er ikke for svage sjæle at vandre op til øens højeste punkt, men du vil blive belønnet med en betagende udsigt over øen og havet derfra. Fregatfugle, leguaner og elektriske blå firben er noget af det lokale dyreliv, du kan støde på undervejs.

  Farvandene omkring øen er lave og med masser af smukke koraller. De forskelligartede koralrev er centrum for UNESCO’s Seaflower biosfærereservat, som er et oceanisk øhav med sjældne økosystemer i Det Caribiske Hav. Her har du mulighed for at se den nu berømte klovnefisk, skildpadder og djævlerokker, mens du snorkler.

  • Inkluderet Traditionel, folkloristisk forestilling ombord
  Dag 8
  Isla de Providencia

  “De syv farvers hav”

 • Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Caribiens bedst bevarede hemmelighed

  1. oktober 2023

  Vi mener, at en af de ting, vi gør så godt, er at tage dig til mindre destinationer, der er svære at komme til og som større krydstogtskibe ofte sejler forbi. Vi planlægger landgang på Big Corn Island, som ligger ca. 50 sømil ud for Nicaraguas kyst.

  Der er ofte god bølgegang i havet her, så her kommer kun få besøgende året rundt. Hvis vinden og bølgerne tillader os at være blandt de heldige få, vil du kunne opdage en af Caribiens bedst bevarede hemmeligheder.

  Her er ingen af de sædvanlige turistfælder, bare en langsom ø-stemning med smukke strande og en oprigtigt venlig lokalbefolkning. Faktisk skal du ikke blive overrasket, hvis du bliver mødt med lokal dans og musik. Du får følelsen af, at det her er et sted, hvor alle kender alle, og at du vil være velkommen overalt. Hummerne er saftige, og der er masser af hængekøjer.

  Det er let at komme rundt på øen – der er bogstaveligt talt én asfalteret vej, der går rundt om hele øen. Selvom stranden er det åbenlyse trækplaster, vil du blive belønnet med charmerende gadekunst og søvnige restauranter, hvis du gør en lille indsats for at udforske stedet. Tag en vandretur op ad Mount Pleasant Hill for at få udsigt over kysten og de fantastiske hesteskoformede bugter.

  På linje med ekspeditionens tema er koralrevene omkring både Big og Little Corn både uberørte og smukke. Hvis du ikke allerede har gjort det, er dette din chance for at komme tættere på vandet: Se verden glide langsomt forbi siddende i en kajak eller stående oven på et paddleboard.

  • Inkluderet Velkomstdans/forestilling på Big Corn Island
  Dag 9
  Corn Islands, Nicaragua

  Caribiens bedst bevarede hemmelighed

 • Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  National Marinepark

  2. oktober 2023

  Bocas del Toro er en fantastisk øgruppe, der består af ni større øer og hundredvis af mindre. Klart, blåt vand? Tjek. Øer med frodige skove? Tjek. Ubeboede småøer? Tjek.

  Det er sådan et sted her, folk forestiller sig, når de drømmer om paradis. Denne Nationale Marinepark er nu på UNESCO's verdensarvsliste og er et af verdens mest biologisk alsidige steder med en eksotisk blanding af vilde dyr spredt ud over de mange øer.

  Du kan tage en lokal vandtaxi til en af de omkringliggende øer og tage på en guidet tur. Et sted, vi måske skal besøge, er Red Frog Beach, hvor du kan prøve at få øje på de frøer, der har givet navn til stedet.

  Eller måske skal du tage hen til Solarte Island, hvor der er flere forskellige vandrestier. Den tropiske regnskov her er hjemsted for flittige bladspisende myrer og summer med kaldet fra de mangfoldige fugle. Hvis vi er heldige, får vi øje på de røde frøer og det tretåede dovendyr.

  Der er også valgfri udflugter, så du kan besøge en bæredygtig kakaofarm eller snorkle i Zapatilla Cay, hvor det populære tv-show Survivor er blevet filmet.

  • Inkluderet Bocas del Toro-oplevelse
  Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  National Marinepark

 • Dag 11
  Colón

  Indsejling til Panamakanalen

  3. oktober 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Din vidunderlige tropiske rejse afsluttes ved den caribiske indsejling til Panamakanalen. Denne travle havneby er et populært stop for krydstogtskibe, der sejler til Caribien, og har en meget alsidig befolkning den lille størrelse taget i betragtning.

  Hvis du ikke er helt klar til at afslutte dit eventyr, skal du tilføje tre ekstra nætter med vores program efter sejladsen og bo i en eksotisk junglehytte beliggende i regnskoven ved siden af Chagres-floden. Under dit ophold vil du besøge et regnskovscenter og en farm, der arbejder med genskovning, udforske junglen på en natbådssafari og nyde udsigten over området med svævebane.

  Der er også en anden programmulighed efter sejladsen til Casco Viejo, der uden tvivl er det mest stemningsfulde kvarter i Panama City. Her kan du slentre gennem de rustikke brostensbelagte gader og pladser, beundre arkitekturen i de koloniale kirker, palæer og Metropolitan Cathedral, og du bør prøve nogle af de lokale specialiteter som kaffe og kakao.

  Du kan endda booke endnu et ekspeditionskrydstogt herfra, der fører dig gennem de geniale menneskeskabte sluser i Panamakanalen til Stillehavet på den anden side. Derefter kan du udforske de mange seværdigheder og kystbyer i Sydamerika.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen på dit næste eventyr!

  Dag 11
  Colón

  Indsejling til Panamakanalen

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
23.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning i Miami før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Transport fra hotel til skib i Miami, herunder en udflugt inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Yoga- og meditationstimer med en instruktør
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om