Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien

Rejseinformation 11 dage MS Roald Amundsen
Helpension inkluderet

Deltag i et uforglemmeligt tropisk krydstogt, der gennemføres i vores unikke ekspeditionsstil, fra Miami til de fantastiske øer i Caribien og Mellemamerika.

Spændende Miami og majestætisk mayakultur

Rejsen begynder med to dage i byen, der er bøjet i neon, Miami, med en hotelovernatning lige ved Miami Beach. Tilbring tid med at udforske Downtown Miami og Little Havana. Vi kommer også på en guidet byvandring gennem Art Deco-kvarteret i South Beach.

Vi sejler videre til Belize, der er hjemsted for flere historiske steder i det antikke Maya-rige. Lige udenfor Belize ligger Altun Ha, der er en af de bedst genskabte af mayaernes ruiner, hvor man får en fornemmelse af den gamle civilisation.

Et hav af flora og fauna

Hvide sandstrande, skovklædte øer og et rigt dyreliv i havet venter på dig. Vi kaster anker ved den ubeboede Half-Moon Caye-ø i Lighthouse Reef, der er hjemsted for Blue Hole-naturmonumentet. UNESCOs Seaflower biosfærereservat i farvandet omkring Isla Providencia har givet inspiration til stedets tilnavn som “De syv farvers hav”. Mens man er på de frodigt skovklædte øer Bocas del Toro, kan man spejde efter eksotisk dyreliv, herunder røde frøer og tretåede dovendyr.

Småt er smukt

Ekspeditionssejlads betyder, at vi kan tage dig til spændende, mindre øer, som større skibe ikke er i stand til at besøge. Det bliver ikke meget mindre end den colombianske ø Isla San Andrés, en smuk, men lillebitte juvel beliggende i Det Caribiske Hav. Vi ser dens farverige træhuse, slapper af på de hvide sandstrande og mærker den afslappede stemning, mens vi udforsker enten sammen eller på egen hånd.

Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien Tropiske have og fjerntliggende øsamfund i Caribien
 • Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinamerikanske rytmer

  Solbeskinnede Miami er det perfekte startpunkt for din længe ventede ekspedition, og du vil tilbringe en nat på et centralt beliggende hotel i Miami Beach. “Neonbyen” har fået et velfortjent ry som en af verdens mest populære feriedestinationer, og det er let at se hvorfor. Solskin året rundt, hvide sandstrande og klart turkis vand er blot nogle få grunde til, at der kommer masser af besøgende.

  Ja, der er al den glitter, du har set i filmene, men der er meget mere i Miami end cocktails og røde løbere. Dyk lidt dybere ned, og så finder du en blomstrende og livlig storby med en god del både latinamerikansk, caribisk, asiatisk og europæisk indflydelse. Er du på jagt efter en trendy klub eller bar? Så tag ned til South Beach – dag eller nat. Vil du smage lidt af den eksotiske, cubanske kultur? Så besøg Little Havana.

  Vi vil bestemt anbefale at starte din rejse tidligt med et valgfrit program før sejladsen. Det vil give dig mere tid og mulighed for at udforske alt det spændende, som Miami og byens omgivelser har at tilbyde.  

  Dag 1
  Miami, Florida, USA

  Latinamerikanske rytmer

 • Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspeditionen starter

  Efter en overnatning får du om morgenen mulighed for at udforske farverige Miami Beach eller Downtown Miami på egen hånd. Tag tilbage til dit hotel til frokost og en inkluderet udflugt – en guidet vandretur gennem Art Deco-kvarteret i South Beach.

  Kvarteret er fyldt med over 800 historiske bygninger i forskellige stilarter, herunder såkaldt Mediterranean Revival og MiMo (Miami Modern). Det er den største koncentration af Art Deco-arkitektur i landet, så nyd synet af de pastelfarvede mure, eksotiske blomstermotiver, forkromede og geometriske dekorationer. Turen slutter om eftermiddagen ved molen, hvor du går ombord på M/SM/S Roald Amundsen.

  Efter check-in på skibet skal du deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse inden afgang. Senere kan du nyde det første af mange lækre måltider efterfulgt af kaptajnens velkomstskål. Kaptajnen vil herefter introducere dig for skibets officerer og ekspeditionsteamet, som vil være dine foredragsholdere og guider på rejsen, både på og uden for skibet.

  Dag 2
  Miami, Florida, USA

  Ekspeditionen starter

 • Dag 3-4
  Til søs

  Roen ude på havet

  Vi bruger disse to dage til søs på at forberede dig på oplevelserne på de tropiske øer, der venter forude. Start dog med det første, og det er at gøre dig bekendt med dit komfortable udforskningsfartøj.

  Slap af og nyd livet i vores wellness-center. Deltag i en kunst-workshop. Få gang i kroppen med en yoga-time. Spis med stil i en af vores tre restauranter, eller brug din tid på dækket med at kigge efter havfugle eller andet maritimt dyreliv.

  Du vil også bruge disse dage til søs med at lære dit ekspeditionsteam at kende. De vil afholde dybdegående forelæsninger om en lang række emner, der er relevante for dit krydstogt. Forelæsningernes emner kan omfatte oceanografi, mayakultur, koralrev, caribiske havdyr, øernes biologi og geografi, arkæologi og stjernekigning.

  Du kan også få gode råd fra vores egen fotograf ombord for at få de perfekte snapshots til postkortet.

  Dag 3-4
  Til søs

  Roen ude på havet

 • Dag 5
  Belize City, Belize

  Arven efter mayaerne

  Velkommen til Belize City – den største by i Belize og et karakteristisk knudepunkt for kolonial arkitektur med livlige shoppingområder og parker lige ved havet. Spredt rundt i byen finder du farverig arkitektur fra kolonitiden, der tjener som en påmindelse om byens fortid som landets gamle hovedstad. Hvis du vil have en introduktion til Belize samlet på ét sted, skal du tage til Old Belize. En togtur rundt i Old Belize er en tur gennem et museum, der fører dig gennem fem forskellige udstillinger om Belizes historie og naturlige skønhed. Du kan også bare bruge lidt tid på at ose i kunstbutikkerne eller i Museum of Belize, hvor du kan se noget af mayaernes historie.

  Vores primære mål for dagen ligger 50 km nord for byen ved de velbevarede Altun Ha-ruiner. Stedet blev først udgravet i 1968, og der er to større plaza’er og tretten ruiner efter bygninger. Hvis vejret tillader det, kan du klatre op på de gamle templer og forestille dig, hvordan området var for over 2000 år siden, da Altun Ha var en rig handelsby. Udover at have de gamle plaza’er ligger Altun Ha også i et område, der er rigt på dyreliv. Her er blevet observeret over 200 fuglearter samt flagermus, vaskebjørn, tapir, bæltedyr og hvidhalede hjorte.

  • Inkluderet Arkæologisk besøg til Altun Ha
  Dag 5
  Belize City, Belize

  Arven efter mayaerne

 • Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Smukke fugle ved Half Moon Caye

  Belizes berømte klipperev er landets naturlige forsvarsværk og betragtes som et af de områder i hele Caribien med mest dyreliv. Et imponerende varieret plante- og dyreliv, frodige koralrev og muligheder for at deltage i vandaktiviteter venter på dig.

  Vi kaster anker for dagen på den ubeboede ø Half Moon Caye ved Lighthouse Reef, der er den fjerneste af atollerne. Øen er bedst kendt som fristed for den sjældne rødfodede sule, og dette er det eneste sted i regionen, hvor fuglen bygger rede.

  Følg de lokale guider langs de sandede stier hen til fugletårnet. Her har du uforstyrret udsigt til sulerne i deres reder og de storslåede fregatfugle. De store leguaner kan nogle gange lide at solbade på stierne, så du får måske øje på nogle af dem, mens du går rundt.

  Half Moon Caye er også landets første beskyttede havområde og er på UNESCO's verdensarvsliste. Det krystalklare vand er hjemsted for den truede uægte karetteskildpadde, den ægte karetteskildpadde samt de grønne skildpadder. Der er valgfri snorkeludflugter ved Blue Hole-naturmonumentet, som er et stort jordfaldshul ude i revet med en kalejdoskopisk rigdom af fisk.

  • Inkluderet Landgang ved Half Moon Caye
  Dag 6
  Lighthouse Reef, Belize

  Smukke fugle ved Half Moon Caye

 • Dag 7
  Til søs

  Nyd foredragene og de tropiske temperaturer

  Efter to dages udflugter vil du være taknemmelig for muligheden for at lade dine batterier op på vores komfortable moderne skib. Start dagen med lidt yoga, eller slut dig til ekspeditionsteamet, der afholder foredrag om emner om alt fra dyreliv til geologi og de oprindelige folk, vi vil støde på.

  Det er også det perfekte tidspunkt til at blive opdateret om det, der sker i videnskabscentret. Vores adgang til nogle af de fjerneste dele af verden gør det muligt for os at bidrage med dyrebare data til det videnskabelige samfund – og vi inviterer dig med til at deltage i disse videnskabsprojekter for civile.

  Mens vi sejler, vil chefforskeren i ekspeditionstemaet f.eks. tage Secchi-skiveprøver af vandet. Disse prøver indeholder plankton, som er grundlaget for havenes fødekæder. Deres fordeling, overflod og sæsonbestemthed er følsomme over for klimaforandringer, og studiet af plankton hjælper det videnskabelige samfund med at holde sig ajour med planetens overordnede mønstre. Det er en af de mange ting, der adskiller vores ekspeditionskrydstogter fra et traditionelt krydstogt.

  Du er velkommen til at tilbringe din tid ude på dækket og nyde den friske havluft, mens du holder udkig efter dyrelivet. Efter en overdådig middag kan du slappe af i den elegante Explorer Lounge eller udnytte den uforstyrrede mørke himmel til at kigge på stjerner.

  Dag 7
  Til søs

  Nyd foredragene og de tropiske temperaturer

 • Dag 8
  Isla de Providencia

  “De syv farvers hav”

  Denne fjerntliggende, colombianske ø i den spansktalende del af Caribien blev engang brugt som base af piraten Henry Morgan fra det 17. århundrede til at plyndre forbipasserende spanske galeoner fyldt med gulddubléer. Ifølge legenden er meget af hans skat stadig på øen. Nogle vil dog hævde, at den virkelige skat er de smukke sandstrande, de charmerende steder og de uberørte farvande.

  Desværre blev øen hærget af orkanen Iona i 2020. Genopbygningsarbejdet er i gang, og vores besøg er meget vigtige i forhold til at støtte de lokale virksomheder og samfundet som helhed til at komme sig.

  Der er ingen offentlige busser, så de mere ydmyge golfvogne er det eneste middel til at udforske øens strande og landsbyer. Der er et begrænset antal tilgængelige vogne, og det er lige så behageligt at gå rundt til fods.

  Det er ikke for svage sjæle at vandre op til øens højeste punkt, men du vil blive belønnet med en betagende udsigt over øen og havet derfra. Fregatfugle, leguaner og elektriske blå firben er noget af det lokale dyreliv, du kan støde på undervejs.

  Farvandene omkring øen er lave og med masser af smukke koraller. De forskelligartede koralrev er centrum for UNESCO’s Seaflower biosfærereservat, som er et oceanisk øhav med sjældne økosystemer i Det Caribiske Hav. Her har du mulighed for at se den nu berømte klovnefisk, skildpadder og djævlerokker, mens du snorkler.

  • Inkluderet Traditionel, folkloristisk forestilling ombord
  Dag 8
  Isla de Providencia

  “De syv farvers hav”

 • Dag 9
  Isla San Andrés, Colombia

  Colombias ø-paradis

  Denne region kaldes “de syv farvers hav” og vi mener, at der er brug for en dag ekstra for at kunne absorbere dette UNESCO-biosfærereservats skønhed fuldt ud. Vores valg for dagen er San Andrés, hovedøen i den colombianske øgruppe San Andrés, Providencia og Santa Catalina.

  Denne lille ø, der ligger næsten 700 kilometer fra Colombias fastland, er ikke større end 26 kvadratkilometer og faktisk den største i den colombianske del af Caribien. Utroligt nok har denne flis af land adskillige forskellige landskabstyper, herunder lave øer, koralrev, mangrover og endda en lille “bjergkæde” ved Cerro La Loma, der er 84 meter lang

  San Andrés er berømt for sine lyst malede træhuse, dens tropiske skønhed og havlandskaber, fine hvide sandstrande og krystalklart vand; samt indbyggernes hjertelige gæstfrihed og unikke ø-kultur. Befolkningen, der er forbløffende forskelligartet i forhold til dens størrelse, kom til øerne fra alle verdens kontinenter, og medbragte dermed gamle traditioner fra det 17. og 18. århundrede, der har overlevet til i dag.

  Udforsk øen med os og få mest muligt ud af dagen med besøg til de vigtigste seværdigheder, der kan omfatte smukke strande, som øen er berømt for, eller se den fantastiske undervandsbiodiversitet med maske og snorkel. Eller oplev øen i dit eget tempo, og tag en taxa rundt på egen hånd.

  Dag 9
  Isla San Andrés, Colombia

  Colombias ø-paradis

 • Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  National Marinepark

  Bocas del Toro er en fantastisk øgruppe, der består af ni større øer og hundredvis af mindre. Klart, blåt vand? Tjek. Øer med frodige skove? Tjek. Ubeboede småøer? Tjek.

  Det er sådan et sted her, folk forestiller sig, når de drømmer om paradis. Denne Nationale Marinepark er nu på UNESCO's verdensarvsliste og er et af verdens mest biologisk alsidige steder med en eksotisk blanding af vilde dyr spredt ud over de mange øer.

  Du kan tage en lokal vandtaxi til en af de omkringliggende øer og tage på en guidet tur. Et sted, vi måske skal besøge, er Red Frog Beach, hvor du kan prøve at få øje på de frøer, der har givet navn til stedet.

  Eller måske skal du tage hen til Solarte Island, hvor der er flere forskellige vandrestier. Den tropiske regnskov her er hjemsted for flittige bladspisende myrer og summer med kaldet fra de mangfoldige fugle. Hvis vi er heldige, får vi øje på de røde frøer og det tretåede dovendyr.

  Der er også valgfri udflugter, så du kan besøge en bæredygtig kakaofarm eller snorkle i Zapatilla Cay, hvor det populære tv-show Survivor er blevet filmet.

  • Inkluderet Bocas del Toro-oplevelse
  Dag 10
  Bocas del Toro, Panama

  National Marinepark

 • Dag 11
  Colón

  Indsejling til Panamakanalen

  Din vidunderlige tropiske rejse afsluttes ved den caribiske indsejling til Panamakanalen. Denne travle havneby er et populært stop for krydstogtskibe, der sejler til Caribien, og har en meget alsidig befolkning den lille størrelse taget i betragtning.

  Hvis du ikke er helt klar til at afslutte dit eventyr, skal du tilføje tre ekstra nætter med vores program efter sejladsen og bo i en eksotisk junglehytte beliggende i regnskoven ved siden af Chagres-floden. Under dit ophold vil du besøge et regnskovscenter og en farm, der arbejder med genskovning, udforske junglen på en natbådssafari og nyde udsigten over området med svævebane.

  Der er også en anden programmulighed efter sejladsen til Casco Viejo, der uden tvivl er det mest stemningsfulde kvarter i Panama City. Her kan du slentre gennem de rustikke brostensbelagte gader og pladser, beundre arkitekturen i de koloniale kirker, palæer og Metropolitan Cathedral, og du bør prøve nogle af de lokale specialiteter som kaffe og kakao.

  Du kan endda booke endnu et ekspeditionskrydstogt herfra, der fører dig gennem de geniale menneskeskabte sluser i Panamakanalen til Stillehavet på den anden side. Derefter kan du udforske de mange seværdigheder og kystbyer i Sydamerika.

  Uanset, hvad der er det næste for dig, ønsker vi dig en sikker rejse videre og ser frem til at se dig igen på dit næste eventyr!

  Dag 11
  Colón

  Indsejling til Panamakanalen

Afrejser

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Miami før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost

Transport

 • Transport fra hotel til skib i Miami, herunder en udflugt inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og indendørs motionscenter
 • Yoga- og meditationstimer med en instruktør
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke er inkluderet i rejsens pris
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Drikkepenge forventes ikke.

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilkøbsaktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om