Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika

Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika

Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika

Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika

Rejseinformation 17 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
29. september 2023
Pris fra
kr 40.848
Helpension inkluderet

Oplev kystens perler i Mexico og Centralamerika, inden vi udforsker en regnskov, en naturpark og vildtreservat i det storslåede og fredede vulkanske område Arenal.

Strandliv og nationalparker

Ekspeditionskrydstogtet starter i San Diego, det perfekte sted at opleve den californiske livsstil. Vi sejler sydpå langs halvøen Baja California til Cabo San Lucas og Puerto Vallarta, der begge er fremragende porte til Mexicos kyster. Oplev smukke bugter, uberørte strande og rigt havliv i Huatulco Nationalpark, inden vi sætter kurs mod Puerto Chiapas.

Ristet kaffe og arkitektur fra kolonitiden

Prøv typisk salvadoriansk mad og ristet kaffe i Acajutla, inden vi udforsker kolonitidens udsøgte arkitektur i Nicaraguas tidligere hovedstad, L’on, via Puerto Corinto. Nyd de mørke strande og victorianske, klinkebeklædte huse i San Juan del Sur, inden krydstogtet slutter i Puntarenas.

La Paz og Arenal-vulkanen

Begynd det eventyrlige ophold i Costa Rica i La Fortuna, området med den imponerende Arenal-vulkan. Vi tilbringer to dage her, hvor vi blandt andet kan bade i naturlige, varme kilder og udforske området. Ro på floden Peñas Blancas, der løber gennem en frodig regnskov. Vi får også en spændende udsigt, mens vi går rundt på et par hængebroer mellem trætoppene.

Nyd den naturlige skønhed i haverne ved La Paz-vandfaldet. I naturparken og dyrereservatet er der smuk natur, orkidé- og sommerfuglehaver og en række eksotiske dyr. Afslut opholdet i Costa Rica med en overnatning i travle San José.

Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika Stillehavets seværdigheder i Mexico og Centralamerika
 • Dag 1
  San Diego, USA

  Amerikas fineste by

  29. september 2023

  Velkommen til San Diego, Amerikas fineste by. Med sin stærke blanding af mangfoldig, sofistikeret storbyliv, tilbagelænet surfer-vibe og sol året rundt har San Diego det hele.

  Vi tager os tid til at have det sjovt og nyder solen på en af de mange strande. Eller tag en sporvognstur og udforsk bymidten - fra det historiske kvarter Gaslamp Quarter til strandpromenaden ved San Diego Bay.

  Kulturinteresserede bør tage direkte til Balboa Park, der kaldes for "Smithsonian of the West" med 17 museer, kunstgallerier og forskellige steder med scenekunst. Her er en spændende madkultur med en smeltedigel af køkkener, lokale vine og mere håndbrygget øl end noget andet sted i USA.

  Der følger en overnatning på et centralt hotel med i krydstogtets pris Man er velkommen til at slappe af og bruge hotellets faciliteter, inden man besøger byens berømte restauranter, barer og natteliv. San Diego er blevet kaldet “Californiens fødeby”, og da den er en hyldest til nye tider, er den et perfekt sted til ekspeditionens første dag og nat.

  Dag 1
  San Diego, USA

  Amerikas fineste by

 • Dag 2
  San Diego, USA

  Den californiske drøm

  30. september 2023

  Efter morgenmad på hotellet nyder vi nogle af San Diegos fremragende seværdigheder på en guidet bytur. Vi oplever det gamle kvarter med gaslamper, San Diegos bankende hjerte i centrum, hvor victorianske bygninger og moderne skyskrabere står side om side. Besøg den gamle bydel, San Diegos første bosættelse og stedet for mad, folklore og sjov. Gå en tur gennem de frodige haver eller udforsk nogle af de mange talrige shoppingmuligheder.

  Man lægger hurtigt mærke den karakteristiske, prisvindende San Diego-Coronado Bridge. Der er en fremragende udsigt over San Diegos skyline, mens vi kører over dette ikoniske vartegn – hav kameraet klar. Vores hybriddrevne skib, MS Fridtjof Nansen, venter på os ved havneterminalen efter turen.

  Efter ombordstigning og check-in kan man hente en ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, og der er tid til at pakke ud i kahytten. Der er en obligatorisk sikkerhedsorientering, og bagefter kan man udforske skibet og finde sig til rette. Efter vi er sejlet fra land byder kaptajnen velkommen, og man kan nyde det første af mange overdådige måltider, mens man lærer det venlige ekspeditionsteam at kende.

  Dag 2
  San Diego, USA

  Den californiske drøm

 • Dag 3-4
  Til søs

  Slap af ombord

  1. oktober 2023 - 2. oktober 2023

  Vi vinker farvel til USA, mens vi sejler sydpå langs Baja Californias kyst til Cabo San Lucas. Nu er det tid til at lære de andre opdagelsesrejsende bedre at kende. Man kan mødes i Explorer Bar over en drink eller i Fredheim-bistroen over snacks. Besætningen og ekspeditionsteamet er klar og parat til en sludder og lidt hyggelig snak.

  En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket og genskaber forbindelsen til naturen og den omgivende verden. Så sæt dig til rette et sted i den panoramiske Explorer Lounge eller ude på dækket og nyd udsigten og lydene, der omgiver os. Bølgerne brydes måske af spor efter hvaler, der ofte svømmer i området. Eller nyd fornemmelsen af havbrisen, der kun afbrydes af skrig fra de mange havfuglearter.

  Ekspeditionsteamets foredragsprogram ombord tilbyder et bredt udvalg af spændende emner, som man kan lære om. Vi støtter en række borgervidenskabsprogrammer, som alle rejsende kan deltage i. Hvis vejret tillader det, kan man deltage i vores yoga- og meditationsprogram eller slappe af i wellnesscentret på egen hånd.

  Dag 3-4
  Til søs

  Slap af ombord

 • Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

  2. oktober 2023 - 3. oktober 2023

  Los Cabos-halvøen, der er beliggende på Baja Californias sydlige spids, hvor havet ved Cortés møder Stillehavet, er en blanding af ørken og kystlandskaber. Med dets betagende strande og azurblå vand har Cabo San Lucas længe været det foretrukne resort blandt Hollywood-stjerner og rige feriegæster. Det har ry for at være en festlig by, hvor du kan muntre dig i havet hele dagen og nyde den livlige barscene.

  Land’s End, hvor havet ved Cortez møder Stillehavet, er Cabos mest genkendelige vartegn – spektakulære, forrevne granitsten i form af buer, stabler og høje spidser, der danner den fotogene El Arco. Havene her vrimler med dyr. Ud over fisk kan du måske få øje på søløver, rokker og endda hvaler.

  Tag med på en frivillig udflugt til El Arco, og besøg også Bajas mest berømte strand, den smukke Playa del Amor, beliggende i en beskyttet bugt med uberørt vand og perfekt, hvidt sand. Eller tag til stranden med det kyniske navn Playa del Divorcio på den anden side af Land’s End.

  Du kan også tage til centrum af Cabo San Lucas til Museo de Historia Natural for at lære om områdets geologi, botanik og antropologi samt de lokale bevaringsindsatser for delfiner, hvaler og havskildpadder.

  Sørg også for at prøve de lokale Baja California-specialiteter, som f.eks. almejas chocolatas (chokolademuslinger) og friskfangede fisk og skaldyr dybstegt og indkapslet i lækre, frisklavede tortillas.

  Dag 4-5
  Cabo San Lucas, Mexico

  Land’s End i Baja California

 • Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Mexicansk ferieby

  4. oktober 2023

  Puerto Vallarta ved Bahía de Banderas er en af Mexicos førende kystdestinationer. Byen er livlig og stemningsfuld, og på strandene kan man dyrke mange former for vandsport, og livet i havet myldrer med dyr og planter.

  Centrum i El Malecón med dens strandpromenade summer af aktivitet. Stop op for at beundre gadegøglerne og kig i de mange boder med souvenirs og kolde forfriskninger - f.eks. jalisco tejuino (en lokal drink lavet af gæret majs) og agua frescas.

  Se mod skyerne og oplev den dødsforagtende dans, der udføres af de såkaldte Papantla Flyers, mens de svinger sig op og ned som en menneskelig majstang. Nyd de lokales musik og dans på pladserne. Man kan selv deltage, hvis man har lyst.

  Puerto Vallarta er et fantastisk sted at finde mexicansk kunsthåndværk, f.eks. farverige tasker, sølvsmykker, trælegetøj og lædervarer, men forvent at sælgeren på venlig vis vil prutte om prisen.

  Se Isla Cuale, et stort marked i det fri tæt på vartegnet La Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe (Vor Frue Kirke) i bymidten, eller besøg Mercado Municipal Rio Cuale med 160 boder og store madhaller, der serverer tamales, tacos, mole og andre traditionelle, mexicanske retter.

  Dag 6
  Puerto Vallarta, Mexico

  Mexicansk ferieby

 • Dag 7-8
  Til søs

  Ro på havet

  5. oktober 2023 - 6. oktober 2023

  Det er nu tid til et par restituerende dage på havet uden fast program. Man kan slappe af og beundre landskaberne fra observationsdækket eller inde fra loungen, tage en forfriskende svømmetur eller pleje musklerne i spaen.

  Hvis man føler sig kreativ, kan man tilmelde sig en kunst-workshop, hvor man kan skabe sine egne kunstværker inspireret af rejsen indtil nu. Eller lær det grundlæggende inden for ekspeditionsfotografi fra vores fotografer ombord, der sikrer, at vores digitale minder er lige så levende som dem, vi har i hovedet.

  Ekspeditionsteamets foredragsprogram fortsætter i skibets Videnskabscenter. Deltag og få mere at vide om geologi og biologi.

  Man kan holde sig aktiv ved at benytte vores yoga- og wellnessprogram. Gå kilometerlange ture tidligt om morgenen på dækket og indånd den friske havluft og deltag i spændingsløsende strækøvelser for at styrke leddene.

  Deltag i wellness-workshops om, hvordan man opnår fysisk og mental balance ved at fjerne barrierer for den indre energi, eller lad vores massageterapeuter udøve deres magi for at blødgøre enhver smerte og belastning.

  Dag 7-8
  Til søs

  Ro på havet

 • Dag 9
  Huatulco, Mexico (sideløbende, hele dagen)

  Bays Nationalpark

  7. oktober 2023

  Vi tilbringer dagen i Huatulco, hjem for ni smukke bugter, 36 uberørte strande, beskyttede vige og en række øko-hytter og strandresorter.

  Nationalparken dækker tre af de ni bugter og adskillige økosystemer, inklusive løvfældende skov, mangrover, savanne, vådområder og koralrev. Parken er hjem for over 700 plantearter, 130 pattedyr, 300 fuglearter og mere end 80 typer krybdyr og padder, hvilket gør det til en drøm for både naturelskere, fugleentusiaster og fotografer.

  Frivillige udflugter for at udforske og opleve Huatulco kan muligvis inkludere besøg til Chahué, Tangolunda, Organo og Maguey-bugterne med en flot katamaran. Eller måske en bustur til Conejos-bugten, Copalita-floden og kunst- og håndværksmuseet i byen La Cruceita.

  En anden mulig, frivillig udflugt dykker ned i mexicansk kultur i forbindelse med et besøg til tre små samfund. Træd ind i et folkekøkken i Piedra de Moros for at se, hvordan autentiske tortillas og tamales bliver fremstillet. Gå rundt i en pigget figenkaktusplantage i Pueblo Viejo, og undersøg traditionelle spiselige og medicinske planter i Las Pozas.

  Dag 9
  Huatulco, Mexico (sideløbende, hele dagen)

  Bays Nationalpark

 • Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grundlagt på kaffe og kakao

  8. oktober 2023

  Vi ankommer til Puerto Chiapas i Mexico. Det er den vigtigste havn, der er forbundet til det travle handelscentrum i Tapachula cirka 30 minutters kørsel ind i landet. Den frugtbare jord i Soconusco-provinsen er berømt for produktionen af kaffe, bananer, kakao og sukkerrør.

  Takket være regionens ry for førsteklasses kaffe- og kakaoplantager strømmede immigranter fra Tyskland, Kina og Frankrig hertil, og deres indflydelse er tydelig - særligt i byen. Det kinesiske køkken er blevet fusioneret med de regionale maya- og mestizokulturer og den spanske kultur, og måske kan man finde et par fusionsretter, der har fundet vej til Puerto Chiapas' restauranter fra Tapachulas lille Chinatown.

  Der vil muligvis være nogle tilkøbsudflugter fra Puerto Chiapas, der inkluderer en tur til den kulturelt mangfoldige Tapachula. Izapas gamle ruiner menes at være helt tilbage fra år 1.500 før vor tidsregning, og det kan endda være der, den hellige Mayakalender stammer fra. På en guidet tur kan man gå i dybden med en række stenudskæringer, der afbilleder det sagnomspundne livets træ.

  En anden mulig tilkøbsudflugt går til byen med det passende navn Chocolate City, som giver et indblik i, hvordan kakaobønner omdannes til den godbid, alle kender, elsker og ønsker sig!

  For at få mulighed for at få øje på pelikaner, hejrer, kolibrier, storke og skildpadder skal man tage med på en tilkøbs- bådudflugt til de nærliggende mangrovestrømme og laguner med en professionel kaptajn og guide.

  Dag 10
  Puerto Chiapas, Mexico

  En by grundlagt på kaffe og kakao

 • Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

  9. oktober 2023

  Vi lægger til i Acajutla, El Salvadors vigtigste havn for eksport af kaffe, sukker og balsam fra Peru. Da den oprindeligt var en mayalandsby, kan man få en fornemmelse af historien ved nogle ruiner i nærheden af havnen. Desuden kan man nyde den behagelige atmosfære her, snuse rundt i butikkerne og gå en tur på de mørke sandstrande.

  Havnerestauranterne serverer med glæde fantastisk fisk og skaldyr og introducerer typiske retter fra El Salvador. Bestil en pupusa, El Salvadors nationalret; det er en majstortilla fyldt med ost, svinekød eller bønner og toppet med surkålssalat og tomatsauce. Husk også at smage den lokale kaffe. Regionen er berømt for den.

  Der er muligvis også en række tilkøbsudflugter at vælge imellem. Se f.eks. byerne Sonsonate eller Nahuizalco og Ataco, der ligger inde i landet i forhold til Acajulta. En anden mulig udflugt går til Cerro Verde Nationalpark, der er 500 hektar smuk natur med de høje vulkaner Izalco og Ilamatepec. Udflugten kan også inkludere et besøg i det UNESCO-beskyttede Joya de Cerén, en førcolumbiansk mayalandsby fra år 600, der er blevet bevaret af den vulkanske aske og som arkæologisk kendes som “Amerikas Pompeji”.

  Dag 11
  Acajutla, El Salvador

  En dag i El Salvador

 • Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikeret by

  10. oktober 2023

  En times buskørsel fra Puerto Corinto ligger Nicaraguas tidligere hovedstad, León. Med sin store befolkning af studerende er León en kosmopolitisk og livlig by og betragtes som landets intellektuelle og frisindede centrum. Gå gennem gaderne, og oplev livet, der udfolder sig i og omkring kaffehuse og barer.

  I León kan man se nogle af Nicaraguas mest elegante eksempler på arkitektur fra kolonitiden, særligt de mange kirker og pladser. Basílica de la Asunción er Centralamerikas største katedral, mens kunstmuseet huser en af Latinamerikas bedste samlinger af kunst.

  Léons gader fortæller deres egen historie om byens revolutionære historie gennem politisk gadekunst, der er malet på bygningers vægge og sider. Farverige Sandinista-vægmalerier afbilleder protestscener, borgerkrig og portrætter af revolutionære helte som Carlos Fonseca.

  På Museo Histórico de la Revolución kan man få en grundig introduktion til nationens historie. Tidligere revolutionære optræder som turguider, der giver autentiske førstehåndsberetninger om, hvordan det var at leve i de forskellige tider. Museo de Leyendes y Traditiones og Galería de Héroes y Mártres er også spændende at se.

  Dag 12
  Puerto Corinto, Nicaragua

  León: Kunstnerisk og sofistikeret by

 • Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strande ved det sydlige Stillehav

  11. oktober 2023

  I dag besøger vi byen San Juan del Sur i det sydlige Stillehav. Dens havn ligger i en smuk hesteskoformet bugt, der er vokset i popularitet som Nicaraguas hoveddestination for surfere. Denne engang søvnige fiskerlandsby er kendt for sine mørke sandstrande, kuperede grønne bakker, farverige victorianske klinkebeklædte huse, restauranter med friske fisk og en livlig livsstil præget af surfere.

  Læg dig tilbage og slap af på stranden, mens du suger solen til dig og ser på menneskene her. Fra byen er der en kort gåtur til en spektakulær 1.500 år gammel petroglyf med en udskåret gengivelse af en jagtscene - på en stor sten. Tag en vandretur på en time op til Cristo de la Misericordia, en 25 meter høj statue af Jesus, hvor man belønnes med en storslået udsigt over byen og stranden.

  Dagens inkluderede aktivitet er en bustur til byen Granada. Granada ligger på bredderne af Nicaragua-søen med udsigt over vulkanen Mombacho og med noget af landets fineste arkitektur fra kolonitiden og det 16. århundrede. Vi besøger hovedpladsen ved Parque Central de Granada og beundrer Catedral de Nuestra Señora de la Asunción (Vor Frues Himmelfarts-katedral) og San Francisco-klostret Turens højdepunktet er et besøg på en skole, hvor vi planlægger at aflevere donerede skolematerialer.

  Alternativt kan man tage på en tilkøbsudflugt til Masaya-vulkanen. Turbussen kører tæt til den aktive vulkans krater, hvor man sandsynligvis kan se damp stige op af fumarolerne, der er huller i jorden. Der er et ophold i Catarina med en panoramisk udsigt over Apoyo-lagunen og Nicaragua-søen samt et marked med kunsthåndværk.

  Dag 13
  San Juan del Sur, Nicaragua

  Strande ved det sydlige Stillehav

 • Dag 14
  Puntarenas og La Fortuna, Costa Rica

  Eventyrlig dag i Costa Rica

  12. oktober 2023

  Krydstogtet slutter i Puntarenas, der er en by på en tynd landtange på Costa Ricas Stillehavskyst. Engang var Puntarenas Costa Ricas største og mest blomstrende fragtskibshavn. Nu er byen mere et knudepunkt for folk, der rejser til Nicoya-halvøens hvide sandstrande eller til Isla Tortuga med de mange vandfald. San Josés indbyggere søger i weekenderne ud til Puntarenas kyst.

  Efter landgang ved kajen i Puntarenas møder vi en lokal guide og tager til La Fortuna, hvor den storslåede Arenal-vulkan ligger Check-in på hotel i et frodigt tropereservat. Reservatet er mere end 1,3 kvadratkilometer stort, og her findes Costa Ricas største netværk af naturligt strømmende varme kilder.

  Efter frokost er tiden til fri disposition indtil aftensmaden. Brug hotellets faciliteter på egen hånd eller slap af i de naturlige varme kilder. Liggende med mineralrigt termisk vand til halsen er man omgivet af storslået, tropisk skønhed.

  Dag 14
  Puntarenas og La Fortuna, Costa Rica

  Eventyrlig dag i Costa Rica

 • Dag 15
  Arenal-området, Costa Rica

  Synet og lydene af regnskoven

  13. oktober 2023

  I dag venter der os en uforglemmelig oplevelse. Efter morgenmaden på hotellet tager vi til området ved Arenal-vulkanen og udforsker en del af en stor regnskov, der domineres af den 1633 meter høje Arenal-vulkan. Arenals grønne og grå skråninger har været i dvale siden 2010, men var engang en af de mest aktive vulkaner i Costa Rica.

  Vi tager til Peñas Blancas-floden, hvor vi går ombord på nogle flåder og får en guidet tur i regnskoven. Vi nyder følelsen af eventyr, mens vi forsigtigt padler og lytter til nysgerrigt pirrende lyde af dyreliv på begge sider af floden. Hav kamera klar, for man ved aldrig, hvornår aber, dovendyr, leguaner, krokodiller og de talrige tropiske fugle, der lever på bredderne, viser sig.

  Vi stopper og får frokost på en restaurant i landsbyen La Fortuna. Her er en smuk park med sprudlende haver og udsigt til Arenal-vulkanen rundt om hvert hjørne. Efter frokost tager vi ud i skoven igen. Denne gang kan vi udforske området fra trætoppene.

  Arenals hængende broer er en række af 15 broer, hvoraf seks er hængebroer i trætoppene, der danner en tre kilometer lang sti gennem reservatet. Stien består af 15 broer mellem 4,8 og 100 meter lange. En af dem befinder sig i 45 meters højde, hvorfra vi har en 360 graders udsigt over den tropiske regnskov. Hvis man har taget klart vejr med sig, er der den mest fantastiske udsigt over Arenal-vulkanen.

  Som aftenen nærmer sig, er det ideelt at afslutte den mindeværdige dag med at lade sig sænke ned i de naturlige, vulkanske varme kilder, som kan nydes på vej tilbage til vores resort og spa.

  Dag 15
  Arenal-området, Costa Rica

  Synet og lydene af regnskoven

 • Dag 16
  La Fortuna/San José

  Oplev haverne ved La Paz-vandfaldet

  14. oktober 2023

  Efter morgenmad på hotellet møder vi vores lokale guide, der følger med på turen til San José. På vejen er der ophoild ved haverne ved La Paz-vandfaldet, der ligger i en privat park. Medbring en jakke, da parken ligger i 1.280-1.580 meters højde, og det kan blive koldt, hvis der kommer skyer.

  Haverne ved La Paz-vandfaldet er både en naturpark og et vildtreservat med frodige, tropiske jungler, skummende hvide floder, spektakulære vandfald og masser af smukke, sikre vandrestier. Man kan besøge den sprudlende orkidéhave, sommerfuglehaven eller tage til kolibrihaven med 26 dokumenterede arter. Vi kan også komme i tide til at se den planlagte håndfodring af kolibrierne – en virkelig vidunderlig oplevelse.

  Parken inkluderer også et lille serpentarium (en slangegård) med lokale slanger og vilde dyrearter som jaguarer, pumaer, ozelotter, jaguarundier og margayer. Efter at have udforsket de magiske haver spiser vi frokost i en nærliggende restaurant, inden vi kører til hotellet i Costa Ricas hovedstad, kærligt kendt som “Chepe”.

  I de senere år har San Josés centrum gennemgået lidt af en renæssance. Bygninger fra det 19. århundrede centreret omkring Barrio Escalante er blevet et attraktivt kvarter, der er et hotspot for kreative opstartsvirksomheder, designbutikker, en levende kunstscene, mikrobryggerier og en kulinarisk revolution. Udforsk Edificio Steinvorth, Mercado Escalante og Calle 33, hvor man kan finde et kalejdoskop af butikker, restauranter, gallerier og madboder til at tilfredsstille ens smag.

  Så snart solen går ned i San José, kommer levende musik- og underholdning til syne. Nyd en bid af Costa Ricas natteliv, inden vi tager tilbage til hotellet.

  Dag 16
  La Fortuna/San José

  Oplev haverne ved La Paz-vandfaldet

 • Dag 17
  San José, Costa Rica

  Den charmerende hovedstad “Chepe”  

  15. oktober 2023

  I dag slutter vores episke eventyrrejse. Nyd morgenmaden og hotellets faciliteter på egen hånd. Man kan også bade i et af de varme, mineralrige flodbassiner, inden vi nyder endnu en typisk Costa Rica-frokost.

  Hvis man har tid inden hjemrejsen, kan man besøge nogle af Costa Ricas bedste museer i San José. Lær mere om landets førcolumbianske og moderne kultur på Museo de Jade, Museo de Arte Contemporaneo y Diseño (MADC), Museo de Oro og kunsthuset TEOR/ética.

  Barrio Amón er et berømt kvarter nordvest for Plaza España, fuld af historie og arkitektur. Oplev de gamle, victorianske palæer, der har tilhørt Costa Ricas kaffebaroner. Nogle af palæerne er blevet forvandlet til hoteller, caféer, barer og kontorer.

  For lidt gaveindkøb inden hjemrejsen kan man gå på Mercado Central, et indendørs marked fuld af butikker, souvenirs og boder, der sælger billig, traditionel mad. Mange af varerne er importeret, men stemningen er autentisk som fra en svunden tid.

  Hvis man ønsker mere tid til at opleve San José og dens omgivelser, kan man blive et par dage mere. Hvad end der venter derefter, ønsker vi alt det bedste og ser frem til at byde dig velkommen på næste eventyrrejse.

  Dag 17
  San José, Costa Rica

  Den charmerende hovedstad “Chepe”  

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
September:
29.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i San Diego inden ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra hotel til skib i San Diego, herunder en halvdagsudflugt og frokost inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspedition til Arenal-vulkanen/Costa Rica efter krydstogtet

 • To overnatninger og morgenmad på hotel i området med Arenal-vulkanen og en overnatning og morgenmad i San José
 • Tre-retters frokost eller buffet dagene 1-3 og middagsbuffet dagene 1 og 2
 • Al transport og aktiviteter som beskrevet inklusive engelsktalende guide
 • Adgangsbetaling som anført i programmet.

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt i kategori efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Yoga- og meditationstimer med en instruktør
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background

Du synes sikkert også om