Seværdighederne i Antarktis

Seværdighederne i Antarktis

Seværdighederne i Antarktis

Seværdighederne i Antarktis

Rejseinformation 12 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
2. januar 2023
1. marts 2023
28. december 2023
9. marts 2024
Pris fra
kr 55.730
Helpension inkluderet

Leder du efter et koncentreret ekspeditionskrydstogt, der kun handler om det frosne kontinent? Så har du fundet det. Sammen med os vil du udforske den antarktiske halvø på et eventyr som intet andet. 

Tango og Drake-passagen

Tilbring en nat i Argentinas hovedstad, stedet hvor tango blev opfundet og stadig kan opleves i barer rundt om i byen. Næste dag flyver du til Ushuaia og går ombord på dit hybriddrevne skib, MS Roald Amundsen, som vil sejle sydpå ind i Drake-passagen mod Antarktis. Det er her, ekspeditionen for alvor begynder, hvor havisen og det lokale vejr bestemmer dagsordenen for de enkelte dage. Men med årtiers erfaring med at sejle her og med mere end 20 mulige landgangssteder på den antarktiske halvø tager vi dig altid med til de bedste steder på det givne tidspunkt.

Antarktis’ vidundere

Det er sommer, når vi kommer til Antarktis. Temperaturen er mildere og de fem dage, du vil tilbringe her blandt isbjerge og gletsjere, vil synes som længere tid. Når vi ankommer i januar kan du nyde synet af kolonier med tusindvis af pingviner med deres bedårende unger, mens krydstogtet i marts er det bedste tidspunkt til at se hvaler på. Vores Ekspeditionsteam vil tage dig med på iskrydstogt og på landgange for at bringe dig endnu tættere på de imponerende landskaber, og du får måske endda mulighed for at tage på kajaktur blandt isbjergene på en frivillig aktivitet. 

Seværdighederne i Antarktis Seværdighederne i Antarktis
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er kun begyndelsen

  En overnatning i Buenos Aires er de ideelle omgivelser til at kickstarte dit eventyr. Buenos Aires, kendt som “Sydamerikas Paris”, er en sanselig fusion af falmet, europæisk storhed og latinamerikansk pragt. Du kan bruge aftenen på egen hånd, få serveret en autentisk bøf til aftensmad på en af byens mange parrillas eller se nogle af byens mest kendte landemærker på Plaza de Mayo.

  Men for at få mest muligt ud af din oplevelse opfordrer vi dig til at ankomme et par dage i forvejen for virkeligt at give dig selv lov til at fordybe dig i denne forførende og sofistikerede by, der er fuld af historisk fransk og italiensk arkitektur.

  Det er den letteste ting i verden at fylde din rejseplan op. Buenos Aires er hjemsted for talrige gode og moderne kunstmuseer, anlagte parker og et af verdens største operahuse – Teatro Colón. Og så har vi end ikke nævnt det verdensberømte natteliv endnu. Men lad os se det i øjnene – du befinder dig i den by, der gav verden tango – og du kan ikke tage videre, før du har deltaget i en uformel lektion sammen med de lokale, eller i det mindste har set et danseshow.

  Hvis du har masser af tid og planlægger i forvejen, kan du endda forlænge dit ophold med et valgfrit program før sejladsen for at udforske det vilde Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

  Tango er kun begyndelsen

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi begynder ved “Verdens ende”

  Forventet afgangstid er 19:00

  Som det første flyver vi om morgenen til et sted, der går under navnet “Verdens ende”; den travle havneby Ushuaia. Det er der, din rejse rigtigt begynder. Din basecamp til søs er verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib – MS Roald Amundsen. Når vi er kommet ombord, møder vi Ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne, som vil føre dig gennem et obligatorisk møde relateret til sundhed og sikkerhed – både din og andres. Senere på aftenen markerer vi starten på vores rejse med en velkomstmiddag. Bagefter kan du gøre dig bekendt med dette banebrydende fartøj, der er specielt designet til bæredygtige rejser i polarhavene. På vores vej gennem den smukke Beagle-kanal kan du se den sjældne, endemiske sydlige hvidskæving og andre vilde dyr.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi begynder ved “Verdens ende”

 • Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi krydser videre til et andet kontinent

  Drake-passagen er portalen til Antarktis og har med rette fortjent sit berygtede ry som enhver rejsendes overgangsritual. Det kan være hårdt. Det kan være ustadigt. Det kan være spændende! I 2019 blev en besætning bestående af seks udmattede mænd de første til at ro over farvandet mellem drivisen og de store bølger. Det tog dem 13 dage. Heldigvis vil det kun tage dig to dage – i komfortable omgivelser ombord på MS Roald Amundsen og uden brug af årer!

  I løbet af rejsen sydpå kan du ved at deltage i forelæsninger i det dedikerede videnskabscenter ombord forberede dig på, hvad der venter forude. Ekspeditionsteamet sørger for, at du er fortrolig med IAATO-retningslinjerne, der er blevet udarbejdet for at beskytte både dig og Antarktis’ dyrebare dyreliv, om hvorfor du f.eks. skal bruge vores specielle gummistøvler, når du går i land. Eksperterne i Ekspeditionsteamet vil lidenskabeligt tale om Antarktis’ historie og kaste lys over videnskaben under dens overflade og måske de vidtrækkende virkninger af klimaændringer og plastikforurening. Du vil også lære om, hvordan du kan blive involveret i videnskabsprogrammerne for civile. Disse aktuelle projekter hjælper forskningscentrene rundt omkring i verden med at dokumentere Antarktis’ miljø og dyreliv. Du bør også tale med vores egen fotograf ombord, der vil give nyttige tips, som f.eks. om hvordan du kan justere hvidbalancen i dit kamera, så du kan tage nogle fantastiske billeder. Med så meget fascinerende omkring dig vil dine to dage til søs flyve afsted.

  Som en ægte opdagelsesrejsende i polarområdet vil du også blive sulten. Stil sulten i en af vores tre moderne restauranter, eller afslut dagen i Explorer Lounge og nyd en drik efter dit eget valg. Når du går rundt på skibet med de store vinduer fra gulv til loft, vil du bemærke, hvordan alt er gjort for at sikre, at du får øje på den virkelige årsag til, at du er her – den fantastiske udsigt udenfor. Uanset om det er fra komforten i boblebadet, infinity-poolen eller den spektakulære panoramiske sauna, vil du ikke gå glip af noget af den betagende udsigt omkring dig.

  Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi krydser videre til et andet kontinent

 • Dag 5-9
  Antarktis

  Hvor naturen hersker suverænt

  Du har måske læst om Antarktis og set alle dokumentarerne, du kunne finde om det. Du har måske endda siddet med henført opmærksomhed til et foredrag, måske så sent som dagen forinden. Men der er intet, der helt kan forberede dig på øjeblik, hvor du selv ser det. Træd ind i en endeløs ødemark af is, isbjerge og gletsjere. Et sted, hvor naturen er kongen, og vi andre kun er tilskuere.

  Den mest overraskende ved Antarktis er måske stilheden. Det er en stilhed, der kun nu og da afbrydes af de lokale her.

  Et udvalg af havfugle, der inkluderer rørdrummer, svaner og stormfugle svæver i himlen og samles på kysterne. Udover tusindvis af pingviner kan du muligvis se sæler, der leger i vandet, en pukkelhval, der bryder igennem isen, eller måske får du øje på en spækhugger, hvis du er heldig. Du vil bemærke, at pingvinerne ikke er bange for mennesker – det er trods alt deres område. Vores Ekspeditionsteam vil tage dig med på iskrydstogt og på landgange, så du kan komme endnu tættere på dette imponerende landskab. Du får måske endda chancen for at ro i kajak blandt isbjergene på en valgfri aktivitet. Og når tiden tillader det, vil Ekspeditionsteamet fortsat holde foredrag, så du får voksende indsigt i den fascinerende verden, vi udforsker.

  Omgivet af en sådan uberørt natur vil du meget hurtigt forstå det ofte anvendte råd om Antarktis – tag kun billeder, og efterlad kun dine fodspor. Og det er nøjagtigt sådan, vi vil udforske her. Ved hvert eneste skridt på vejen, om det er på iskrydstogter eller på landgange, vil Ekspeditionsteamet sørge for, at vi nøje holder os til de strenge sikkerheds- og bæredygtighedsprocedurer.

  Dag 5-9
  Antarktis

  Hvor naturen hersker suverænt

 • Dag 10-11
  Drake-passagen

  Tilbage til de åbne have

  Efter fem dage, hvor du tager så mange billeder af Antarktis med dit kamera, som du kan, vil du få brug for lidt tid til at absorbere denne livsbekræftende oplevelse. De to dage tilbage til Drake-passagen vil uden tvivl give dig det – og en hel masse mere. Du vil nu få mulighed for at blive endnu mere involveret i videnskabsprogrammet for civile og analysere prøver på mikroskopisk niveau. Du kan også få mere viden ved at deltage i vores forelæsninger om temaer som f.eks. det skiftende klima eller plastikforurening, og vi vil reflektere ud fra vores oplevelser på det frosne kontinent.

  Når du er klar til at slappe af og nyde alle faciliteterne på dit avancerede og hybriddrevne skib, kan du gøre netop det. Du er velkommen til at træne i vores store motionscenter, løbe en tur på vores dedikerede udendørs løbebane, forkæle dig selv i wellnesscentret eller bare slappe af ude på dækket, mens du kigger på de mange havfugle, der følger vores skib.

  Dag 10-11
  Drake-passagen

  Tilbage til de åbne have

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Alle gode ting har en ende …

  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Dit ekspeditionskrydstogt slutter, hvor det startede: i Ushuaia. Snart er du tilbage i Buenos Aires. Derfra kan du simpelthen tage hjem, eller også kan du give dig selv en ny chance for at lære den lidenskabsfulde by Porteños at kende. En anden mulighed er at tage med på et program efter sejladsen til de storslåede Iguazu-vandfald.

  Selv når du siger farvel til besætningen, Kaptajnen, Ekspeditionsteamet og de andre opdagelsesrejsende, føles det måske som slutningen på det hele, men det er blot begyndelsen. Dine minder fra turen er nemlig dine for evigt. Nu har du fået en ny tilknytning til det frosne kontinent – og det er ubrydeligt. Nu er du en af os: en eventyrer, en fortaler for bæredygtige ekspeditionskrydstogter og en livslang ambassadør for Antarktis.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Alle gode ting har en ende …

Afrejser

2023

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
2.
Marts:
1.
December:
28.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
9.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Returflyrejse på økonomiklasse mellem Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Ushuaia lufthavn og skibet, inklusive en kort tur rundt i byen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter samt udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om