Seværdigheder i Antarktis

Seværdigheder i Antarktis

Seværdigheder i Antarktis

Seværdigheder i Antarktis

Rejseinformation 12 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
13 afgange mellem feb 2023 og mar 2024
Pris fra
kr 55.730
Helpension inkluderet

Fokus for denne ekspedition er at udforske den iskolde vildmark i Antarktis i løbet af sommersæsonen, se de fantastiske landskaber og møde noget af det hjertevarmende dyreliv.

Buenos Aires, Ushuaia og Drake-passagen

Efter en overnatning i sanselige Buenos Aires, flyver du til Ushuaia for at gå ombord på den hybriddrevne MS Fridtjof Nansen. Vi sejler herefter sydpå og krydser Drake-passagen til Antarktis. I denne del af verden er havis, vind, bølger og vejrforhold svære at forudse. Det er derfor, at vi tilpasser os efter elementerne og ændrer vores planer, mens vi er på farten, for at give dig den bedst mulige oplevelse på det pågældende tidspunkt.

En anderledes verden

Islandskaberne og dyrelivet i Antarktis ændrer sig med sæsonerne. Sen forår i oktober og november betyder mere sne og uberørte landskaber, mens hvaler er relativt sjældne. Pingviner parrer sig og bygger rede i disse måneder, med æg, der klækker til søde bundter af fjer efter december og januar. Februar og marts er højtiden for hvalsafari, når de store mængder krill lokker dem til området. Uanset i hvilken periode du kommer på besøg her, vil Ekspeditionsteamet være dit levende leksikon, der deler ud af deres omfattende viden om områdets historie, dyreliv og videnskab. Du kan tage med dem på inkluderede og frivillige aktiviteter for virkelig at opdage hemmelighederne og magien ved det frosne kontinent.

Seværdigheder i Antarktis Seværdigheder i Antarktis
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Lad os komme godt afsted

  Dit eventyr starter med en overnatning i Buenos Aires, som er den dejlige hovedstad i Argentina. Her skal du opleve den velbevarede italienske og franske arkitektur, bestille lækkert oksekød i et af de mange store bøfhuse og måske øve dine dansebevægelser i tangoens berømte hjemby. Sørg for at tage varmen fra denne sanselige by til dig, for din rejse vil blive meget koldere.

  Hvis du vil have mere tid til at udforske byen, anbefaler vi, at du kommer et par dage tidligere. Eller hvad med at udvide dit ophold med et valgfrit program før sejladsen og udforske det vilde Patagonien?

  Dag 1
  Buenos Aires

  Lad os komme godt afsted

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Den sydligste by i verden?

  Forventet afgangstid er 19:00

  Sørg for at komme tidligt i seng, for vi flyver afsted tidligt om morgenen til Ushuaia, hvor det hybriddrevne ekspeditionsskib MS Fridtjof Nansen venter på os. Denne havneby konkurrerer med chilenske Puerto Williams om den øjensynligt eftertragtede titel som verdens sydligste by. Martial-gletsjeren ligger nord for byen, bjergene med gletsjeren tårner sig op bag byen og dominerer landskabet her ved "verdens ende".

  Efter det obligatoriske sundheds- og sikkerhedsmøde ombord på skibet starter din rejse med en velkomstmiddag, der afholdes af Ekspeditionsteamet. Du kan derefter bruge lidt tid på at lære det skib at kende, der vil være dit hjem de næste par dage.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Den sydligste by i verden?

 • Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi har fokus på videnskab

  For at komme til Antarktis er vi nødt til at krydse den berygtede Drake-passage. Den blev navngivet efter den engelske kaptajn og kaper Sir Francis Drake, som ved en tilfældighed opdagede passagen i 1578, da hans skib blev ført sydpå af de kraftige vinde. Da der på denne breddegrad ikke er nogen landmasser, kan vind og vand bevæge sig frit, hvilket gør det svært for skibe at sejle her. Men bare rolig, selv den såkaldte "Drake Shake" har ingen betydning for vores moderne ekspeditionsskib.

  Det tager to dage at krydse den omkring 1000 km bredde Drake-passage. Så du får noget tid på egen hånd, hvilket helt klart er en god ting, da der er masser at lave for at blive klar til dit antarktiske eventyr. Ekspeditionsteamet vil starte deres foredragsprogram i videnskabscentret, hvor de trækker på årtiers erfaring for at lære dig, hvordan dit besøg bliver så sikkert og bæredygtigt som muligt. I henhold til IAATO-retningslinjerne vil vi alle bruge steriliserede gummistøvler, når vi er i land, og sikre at vi støvsuger vores tøj på forhånd for at fjerne eventuel fremmed forurening. Du vil også lære om de forskellige praktiske videnskabsprojekter for civile, du kan involvere dig i, og som alle indsamler viden til reel forskning og aktuelle studier.

  MS Fridtjof Nansen ligger for dine fødder og klar til at blive udforsket, helt bogstaveligt. Træn i det indendørs eller udendørs motionscenter, eller bestil en spabehandling i vores wellness-område. Der er også tre fantastiske restauranter ombord, hvor du kan nyde lækre måltider, der er en fryd for øjet og smagsløgene. Men med alle disse moderne faciliteter må du ikke glemme at gå ud på dækket nu og da for at se efter dit første isbjerg, og se vilde dyr som hvaler, talrige arter af stormfugle og albatrosser.

  Dag 3-4
  Drake-passagen

  Vi har fokus på videnskab

 • Dag 5-9
  Antarktis

  En anden verden

  Velkommen til Antarktis. At være her, omgivet af iskolde farvande, gletsjere og isbjerge, der er så store som katedraler, får dig sandsynligvis til at føle som om, du er landet i en helt ny verden. Antarktis er fantastisk, fascinerende og kæmpestor. Man blive nødt til at stoppe helt op et øjeblik for at kunne tage det hele ind. Den ærefrygtindgydende stilhed bliver dog uundgåeligt brudt, når du ser de første tegn på dyrelivet som f.eks. pingviner, hvaler eller sæler, og der spontant bryder entusiastisk jubel ud på hele skibet.

  Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I slutningen af foråret fra oktober til november vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det danner baggrunden for pingvinernes kurmageri og redebyggeri. I løbet af denne tid er der stadig blot få hvaler, og der er langt mellem dem. De fleste af dem er stadig på vej og begynder at ankomme i større antal i december og januar. Ankomsten af flere hvaler markerer sommerens højdepunkt, og det er også nu, at de første pingvinunger kommer ud af æggene. Det er altid et charmerende syn at se de klodsede fjerklumper vralte rundt. Februar og marts er højtiden for hvalsafari, når de store mængder krill lokker dem til området.


  Når vi ankommer, vil Ekspeditionsteamet benytte enhver chance for at tage dig med ud på iskrydstogt og landgange for at komme tættere på det imponerende landskab og dyrelivet. At kigge på pingviner fra skibet er allerede lidt af en oplevelse, og det bliver endnu mere fantastisk, når du går i land for at se dem. Det er lidt det samme, når en sæl eller hval pludselig viser sig ved siden af dig, når du sejler i vores mindre explorer-både eller i en kajak som del af en aktivitet med frivillig deltagelse. Vi behøver vist ikke sige, at du altid skal have kameraet klart. For at forbedre din følelse af at være på opdagelsesrejse vil Ekspeditionsteamet afholde ekspertforedrag om fascinerende emner som det frosne kontinents historie, det lokale dyrelivs biologi og glaciologi.

  Dag 5-9
  Antarktis

  En anden verden

 • Dag 10-11
  Drake-passagen

  Så vender vi tilbage til civilisationen

  Efter at have udforsket det fjerntliggende og vilde Antarktis i fem dage, skal vi nu sejle tilbage hjemad. Nu vil både dit hoved og dit hjerte være fyldt med livslange minder. Du har forhåbentlig også indfanget mange af disse særlige øjeblikke med dit kamera. Når vi krydser tilbage via Drake-passagen, vil du sandsynligvis bruge de næste par dage på at gennemgå disse billeder bare for at prøve at blive i Antarktis en lille smule længere. Ekspeditionsteamet vil også gøre det samme, når de opsummerer rejsens mange oplevelser i videnskabscentret. At træne er også en god måde til at bearbejde alt det, du har set, eller måske kan du i vores Explorer Lounge og Bar lade dit sind vandre tilbage til Antarktis?

  Dag 10-11
  Drake-passagen

  Så vender vi tilbage til civilisationen

 • Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Opdagelsesrejsende i alle lande, foren jer!

  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Dit ekspeditionskrydstogt slutter, når vi vender tilbage til Ushuaia. Herfra bliver du transporteret til lufthavnen, hvor du flyver tilbage til Buenos Aires, så du får en anden chance for at opleve den argentinske hovedstad. Nu da du allerede er her, hvorfor så ikke forlænge dit ophold og holde dit eventyr i gang lidt længere ved at deltage i vores valgfri program efter sejladsen og tage til det storslåede Iguazu-vandfald?

  Du vil nu have rejst til verdens ende og tilbage igen. Du har nu rejst til det fantastiske syvende kontinent og har fortryllende historier og fotografier af pingviner til at bevise det. Antarktis vil sandsynligvis blive ved med at have en særlig plads i dit hjerte, som kun få andre steder kan matche. Sammen med alle de andre opdagelsesrejsende, der har været der, må vi gøre alt, hvad vi kan for at bevare stedets unikke skønhed.

  Dag 12
  Ushuaia/Buenos Aires

  Opdagelsesrejsende i alle lande, foren jer!

Afrejser

2023

Februar:
22.
Marts:
4.
November:
12.
22.
December:
2.
12.
22.

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Januar:
1.
11.
Februar:
6.
16.
26.
Marts:
7.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Returflyvning på økonomiklasse mellem Buenos Aires og Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Ushuaia lufthavn og skibet, inklusive en kort tur rundt i byen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramisk sauna, udendørs og indendørs motionscenter samt udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse

Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Lignende rejser

Du synes sikkert også om