Ekspeditionsrejse fra Patagonien til Antarktis - Sydgående

Valparaiso - Antarktis - Ushuaia

På denne ekspeditionsrejse kommer du de mest spændende steder langs Sydamerikas kyst og til Antarktis. Besøg en af verdens smukkeste nationalparker, se Patagoniens rige dyreliv, Chiles fjorde, Kap Horn og Antarktis. Nyd at tilbringe tid i land, kajakroning, vandreture og nærkontakt med pingviner, fugle og sæler.

 • Oplev Patagonien og Antarktis på én ekspedition
 • Besøg Torres del Paine nationalpark
 • Sejl ind i Chiles fjorde og se Kap Horn
 • Nyd at ro kajak, at vandre og at se de vilde dyr på tæt hold i Antarktis

Oversigt

Oplev Patagoniens naturlige skønhed

Vi starter i den farverige by Valparaiso og sejler langs Chiles Stillehavskyst, der er fyldt med vulkaner med sne på toppen, der spejler sig i smukke søer, frådende floder og frodig vegetation. Den enorme størrelse og det barske og bjergrige landskabs uberørte skønhed gør helt sikkert et stort indtryk! 

Betagende fjorde og Kap Horn

Vi fortsætter ind en af verdens smukkeste nationalparker og ind i Chiles fjorde. Det vilde og fjerntliggende område synes næsten uberørt af mennesker med bjerge, der nærmest kaster sig i de isfyldte farvande. De stejle dale med sneklædte bjerge er en slående kontrast til et ellers grønt område, der er rigt på dyreliv. Kap Horn er et mystisk sted, hvor to have mødes. Vi kan endda gå i land her, når vejret tillader det. 

Oplev det dybe Syd

Derefter krydser vi den forræderiske Drake-passage til Antarktis og sydens enorme, frosne landskaber. I Antarktis forsøger at komme i land flere steder. Pingviner, sæler, hvaler og store flokke havfugle giver det surrealistiske og smukke landskab liv. Når du sætter fødderne på kysten, oplever du noget af det mest unikke dyreliv på det antarktiske kontinent. Du kan også ro kajak i Antarktis iskolde vand. Om bord på det komfortable skib kan du høre foredrag fra eksperter om Antarktis rige historie, så du kan få endnu mere ud af, hvad du oplever. Derefter krydser vi Drake-passagen igen, inden ekspeditionsrejsen slutter i Ushuaia.

Inkluderet i rejsens pris:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Ushuaia
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt, engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord 

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse og transport
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Lignende rejser

Rejsen dag for dag

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige sejlplan undervejs. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad du kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

19.November 2018

Afrejsehavn Valparaíso, Chile
Dag 1
1200c600_Valparaiso.jpg

Stillehavets juvel


Lokalitet: Valparaíso, Chile

Ekspeditionsrejsen starter i den farverige og poetiske by Valparaíso. En af de bedste måder at se den smukke by på er ved at køre med dens kabel-jernbaner, der findes flere steder på byens skråninger med flot udsigt over bugten. Højt oppe fra skaber byens multi-minimalistiske huse en regnbue af farver og lys. Tag en slentretur i Valparaisos smalle gader, gå på byens endeløse trapper og opdag noget nyt på hver tur - en smuk bygning, et bemærkelsesværdigt kunstgalleri eller nogle gastronomiske "fund". Glem ikke at udforske havne- og fiskeri-kajerne, hvor du får en reel fornemmelse af Chiles usædvanlige sømandsliv. Køb eller prøv friskfangede fisk og skaldyr på markedet og nyd fiskernes drilleri. Besøg også det UNESCO-historiske kvarter, før du går om bord på M/S Fram.

Dag 2-3
00008-2.jpg

Kurs mod syd


Lokalitet: Til søs

Når vi sejler langs Chiles Stillehavskyst, starter ekspeditionsholdet foredragsrække, der kan forberede dig til de kommende oplevelser. Nyd at forøge din viden om områdets historie og dyreliv. Der vil også være workshops og præsentationer. Sørg for at bruge lidt tid på dækket for at nyde den friske havluft og holde udkig efter dyrelivet. Lær ekspeditionsskibet kende og drag fordel af alle faciliteterne om bord.

Dag 4
Castro_Patagonia_shutterstock_282065636.jpg

Kosmopolitiske Castro


Lokalitet: Castro

Byen Castro ligger på Isla Grande de Chiloé mellem forblæste bakker og grøn vegetation. Byen er kendt for sine farverige "palafitos", træhuse på pæle langs vandkanten. Tag med i land og nyd Chiloé-stemningen og den nysgerrige energi, blandet med et strejf af moderne udvikling. Kirken Iglesia San Francisco er på UNESCOs verdensarvliste - og en visuel fornøjelse: lys gul og orange med lavendelfarvede kanter. Dens lakerede træ-interiør er fantastisk, oplyst af rækker af mosaikvinduer. Andre seværdigheder omfatter Plazuela del Tren, et lille torv lige ved havnefronten med en flot samling af gamle tog. En spadseretur i Cementerio Parroquial er fascinerende, for nogle af gravene er flot og kunstfærdigt udsmykkede. Feria Campesina Yumbel er et travlt frugt- og grøntmarked. Der er også husholdningsartikler og fiskeboder her. I butikken Feria Artesanal Lillo lige syd for havnen kan du købe fremragende håndvævede uldvarer og kunsthåndværk. De fleste af Castros restauranter og cafeer ligger langs Calle Blanco, der løber fra den sydlige ende af pladsen ned til havnefronten. Her kan du smage den berømte gryderet med kød, kartofler og skaldyr. Tæt på byen ligger Parque Nacional Chiloé, et stort set uudforsket vildnis med sjælden flora og fauna. Parken har brede, øde strande og lange strækninger forrevne kyst, der er hjemsted for dusinvis af havfuglearter, pingviner og søløver.

Dag 5
Fotograf_R7D8370.jpg

Patagoniens farvande


Lokalitet: Til søs

Ekspeditionen fortsætter sydpå gennem Patagoniens sagnomspundne vande og videre til et af verdens mest afsidesliggende, uforstyrrede og smukke steder - den sydlige provins Ultima Esperanza, der betyder "sidste håb". Når vi sejler gennem ikoniske Andes-landskaber, er der masser af tid til at se på den storslåede natur.

Dag 6
Humming_Bird_shutterstock_349293932.jpg

En lille og isoleret landsby langt inde i fjorden


Lokalitet: Puerto Edén

Efter en uforglemmelig sejlads gennem patagonske farvande fortryller den unikke landsby Puerto Edén dig. Den lille bosættelse i Bernardo O'Higgins-nationalparken ligger i en dyb fjord og er omgivet af bjerge. Dens befolkning på 250 omfatter de 15 resterende medlemmer af kawéskar-folket. Puerto Edén er et godt sted at opleve Patagoniens traditionelle indfødtes kultur. Landsbyboerne sælger fisk, muslinger og skaldyrsprodukter, som bringes til markedet med båd en gang om ugen. Som souvenirs kan man købe traditionelt kawéskar-håndværk såsom flettede kurve og både lavet af søløveskind og bark. Nyd en spadseretur på de snævre stier, og måske får du øje på en af de mange magellan-kolibrier, der findes her, når du tilmelder dig ekspeditionsholdets vandre- eller kajakture.

Dag 7-8
Torres_del_Paine_DSC00390.jpg

Nationalpark Torres del Paine


Lokalitet: Puerto Natales

Puerto Natales er porten til den verdensberømte nationalpark Torres del Paine, der er et af verdens mest attraktive naturreservater med blandt andet de imponerende klippeformationer Torres del Paine (Paine-tårnene, der består af Torre Central (2.800 meter), Torre Sur (2.850 meter) og Torre Norte (2.248 meter). Parken har azurblå søer, stier, der bugter sig gennem smaragdfarvede skove, brusende floder (som man krydser på vakkelvorne broer) og en stor, strålende blå gletsjer. Torres del Paine har betagende natur - fra store, åbne stepper til barske bjergterræner med truende toppe. Denne mangfoldighed af miljøer medfører en bred vifte af flora og fauna. Vi kan se lamaer, pumaer, chilla-ræve og stinkdyr foruden flere end 100 fuglearter som andeskondor og andesvåger. Nyd at vandre i området med de fantastiske omgivelser.

Dag 9
_R7D3189_HDR.jpg

Et paradis for naturelskere


Lokalitet: Chiles fjorde

Chiles fjorde med dybe kanaler, vandløb og bjerge, der kaster ud i det iskolde vand, gør altid stort indtryk på besøgende. Det vilde og fjerntliggende område synes næsten uberørt af mennesker. Isen har søgt vej mellem bjergene og skabt isolerede øer og skjulte bugter, der danner Chiles fjordlandskab. Snedækkede bjerge og stejle dale er en slående kontrast til frodig kyst med et rigt dyreliv.

Dag 10-11
Cape_Horn_R7S0647.jpg


Lokalitet: Til søs

Om morgenen sejler vi gennem Beagle-kanalen, der er opkaldt efter skibet, der førte Charles Darwin på opdagelsesrejse - H.M.S. Beagle. Vi fortsætter i åbne farvande, og hvis forholdene tillader det, går vi i land på Kap Horn - Sydamerikas sydspids. At komme i land kan være meget vanskeligt på grund af de til tider ekstreme vejrforhold i området. Kap Horn er Chiles sydligste punkt - på næsten 56 grader Syd. Det markerer grænsen mellem Atlanterhavet og Stillehavet og den nordlige del af Drake-passagen. Regionen har stor betydning på grund af dens beliggenhed, historie, opdagelsesrejser og handelsruter. Hvis det er muligt at kaste anker ud for Kap Horn, kan du komme i land for at udforske det øde og alligevel romantiske stykke jord ved verdens ende. Derefter fortsætter vi over Drake-passagen, hvor to have mødes, på vej til Antarktis. På vej gennem strædet kan du lære en hel del om Antarktis fantastiske dyr og historie. Drake-passagen var berygtet blandt de tidlige polarforskere og er en unik rejse, som kun få har mulighed for at opleve. Drake-passagen forbinder det sydlige Atlanterhav og Stillehavet. Her møder det varme vand fra nord det kolde, mindre salte vand fra syd. Det gør oceanet særligt rigt på næringsstoffer, der er basis for det unikke marine liv her.

Dag 12-16
1200x600_R7S1597_Topaz.jpg

Det hvide vidunder, Antarktis


Lokalitet: Antarktis

Det uendelige, hvide vildmarkskontinent er fuld af overvældende indtryk. Vejr-, vind- og isforhold har naturligvis stor indflydelse på vores program og tidsplan, og det erfarne ekspeditionshold vil vælge landgangssteder, der giver de bedste oplevelser. Med mange timers dagslys, som Antarktis har på denne årstid, er det nemt at få meget ud af dagene. Mens vi er i Antarktis, forsøger vi at komme i land både på Sydshetlandsøerne og på den antarktiske halvø. Fleksibilitet tillader os at drage fordel af det uventede, og oplevelser af dyreliv har første prioritet. Vi går i land for at opleve dyr på tæt hold. Vi kan vælge at se æselpingvinunger på Cuverville Island og Neko Harbour. Forhåbentlig kan vi sejle gennem den uforlignelige Lemaire Channel og tage den udfordrende vandretur på Petermann Island for at blive belønnet med panoramaudsigt. En anden sjov destination, hvis vejret tillader det, er Port Lockroy, en gammel britisk base med et museum. At sejle gennem Det Antarktiske Sund giver spektakulær udsigt over kantede isbjerge og islandskaber, og Brown Bluff har en særlig klippeformation. Skibets robuste polarcirkelbåde gør det muligt at komme i land næsten hvor som helst, så vi kan udforske bugter og kanaler. Ekspeditionsholdet forklarer, hvad vi ser og sikrer, at vi forstyrrer dyrelivet så lidt som muligt. Nyd Antarktis med alle sanser. Ro i kajak i uberørte farvande med flydende isbjerge, guidede vandreture ad sneklædte veje til spektakulære udsigtspunkter, lyt til lyden af ??kælvende gletsjere og pingviner, der skændes, overnat på dækket eller i et telt på det fjerntliggende og uberørte kontinent. De mest dristige kan tage en polarsvømmetur. Hver dag er anderledes end de øvrige - omhyggeligt tilrettelagt af ekspeditionsholdet for, at du kan lære noget og få varige minder.

Dag 17-18
Albatross_South_Georgia_R7S4410.jpg

Vi krydser Drake-passagen


Lokalitet: Til søs

Efter fire uforglemmelige dage i Antarktis, sejler M/S Fram os tilbage over den berømte Drake-passage. Turen fra den antarktiske halvø til Sydamerikas sydspids er cirka 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr. På vej mod nord fortsætter ekspeditionsholdets foredragsrække, og vi genopfrisker oplevelserne fra Antarktis.

Dag 19
1200x600_Ushuaia_shutterstock_83521723©artincamera.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter


Lokalitet: Ushuaia/Buenos Aires

Desværre har alle ekspeditioner en slutning. Når vi ankommer til verdens sydligste by, Ushuaia, er det tid til afsked. Din hjemrejse starter med flyvning til Buenos Aires, hvor du kan forlænge dit ophold og nyde nogle af Hurtigrutens tilvalgsudflugter.

7. Desember 2018

Lokalitet Ushuaia/Buenos Aires
Om bord Oplevelser

Artikler

Lær mere om oplevelse af at sejle til det sidste uudforskede sted på Jorden, Antarktis

Forlæng ferien

Rejsen dertil

På alle Hurtigrutens rejser kan du forlænge opholdet før eller etter sejladsen. Alle hoteller er valgt specielt for at kunne tilbyde den bedste og mest centrale beliggenhed. Vi hjælper gerne med at bestille flyrejse, transport og hotel. Mandag - Fredag: Kl. 08.00-18.00 Lørdag: Kl. 10.00-14.00. Telefon: 89881205