Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Rejseinformation 18 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejse
27. oktober 2023
Pris fra
kr 79.390
Helpension inkluderet

Udforsk  Patagonien og de chilenske fjorde, før vi fortsætter ned til Antarktis sidst på foråret, hvor pingvinerne har travlt med at parre sig og isbjergene er allerflottest.

Patagonien og de chilenske fjorde

Dette ekspeditionskrydstogt starter i den farverige by Valparaíso, og vi sejler sydpå langs den chilenske kyst gennem Patagoniens vidunderlige vandveje. Vi stopper ved den rustikke by Castro, den isolerede Puerto Edén og Puerto Natales, centrum for vandrere, der vil udforske Torres del Paine Nationalpark. Hvis hav- og vejrforholdene er med os, kan vi muligvis gå i land ved Kap Horn, før vi krydser Drake-passagen mod Antarktis.

Fjerntliggende og smukke Antarktis

Vi tilbringer fire fascinerende dage med at udforske de enorme, uberørte islandskaber i Antarktis’ forår. Da vind, vejr, dyreliv og havis muligvis kan påvirke vores daglige program, er der ingen fast ruteplan, mens vi er her. Det er blot ren og skær eventyr i henhold til vejrforholdene og de muligheder, der opstår. Uanset hvor og hvornår det end er muligt vil Ekspeditionsteamet tage dig med på iskrydstogter blandt overvældende isbjerge og måske til gletsjervægge. Du kommer også med på landgange for at besøge pingvinkolonier, hvor pingvinerne har travlt med at charmere hinanden og sandsynligvis også dig! Tag del i videnskabelige projekter for civile alt efter dit eget ønske, eller vær med til spændende, frivillige aktiviteter, såsom kajakroning, sneskovandring og måske endda camping.

Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående) Ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  “Et vidunderligt rod”

  27. oktober 2023
  Forventet afgangstid er 23:00

  Lonely Planet beskriver denne romantiske verdensarvsby som et vidunderligt rod, og de har helt ret. Velkommen til en labyrint af barrios og gyder spredt ud over flere bjerge med udsigt over Stillehavet. Som en kontrast til det, du vil opleve i Antarktis, vil du finde Valparaíso varm, sprængfyldt med farver og med spændende dufte, lyde og mennesker. For virkelig at få atmosfæren ind under huden kan du slentre rundt i de snoede gader med de farverige huse, besøge nogle af byens mercados med lokale råvarer eller tage en kabelbane op til cerros Alegre og Concepción for en fantastisk udsigt. Plaza Aduana er byens historiske centrum, mens havneområdet har gamle kolonibygninger og oprindelige barer.

  Hvis du planlægger på forhånd og kommer et par dage tidligere, kan du også tage med på et spændende ekstra program før sejladsen til den smukke Atacama-ørken.

  Når du er gået ombord på MS Fridtjof Nansen, kan dutjekke ind og slappe af i din kahyt . Der er også en vigtig orientering om sundhed og sikkerhed, hvor du også vil møde Ekspeditionsteamet. Bagefter håber vi, at duer sulten, da det er tid til en velkomstmiddag.

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  “Et vidunderligt rod”

 • Dag 2-3
  Til søs

  Styrk din viden

  28. oktober 2023 - 29. oktober 2023

  To dage på havet, betyder to dage med afslapning og spændende læring. Kontekst er alt og afgørende for din udforskning og eventyr. Jo mere du forstår om det, du ser og oplever på vejen, jo mere vildu være i stand til at værdsætte nuancerne i kulturen og naturens forviklinger.. Ekspeditionsteamet er eksperter inden for forskellige felter, der varierer fra biologi, vulkanisme, oceanografi, geologi, ornitologi, glaciologi, historie, fotografi m.m. . Du vil lytte med henført opmærksomhed, mens de leverer en række foredrag, der måske vil berøre et eller flere af disse emner. Der vil også være praktiske foredrag i Videnskabscentret , der involverer mikroskoper, stenprøver, anatomiske kopier og observationer ude på dækket, når det er muligt.

  Selvom dit sind helt sikkert vil blive stopfodret med viden, betyder det ikke, at vi glemmer at fodre din krop. De tre restauranter ombord serverer overdådige buffeter og internationale retter for at tilfredsstille dig og dine smagsløg. For at få dit blod til at pumpe rundt tilbyder skibet indendørs træningsfaciliteter, en infinity-pool, udendørs løbebane og et udendørs motionscenter. Og bagefter, hvis al denne mentale og fysiske aktivitet har udmattet dig, kan du genoplade med en wellness-behandling i spaet, få åbnet op for dine porer i saunaen eller koble af i et af de udendørs boblebade.

  Dag 2-3
  Til søs

  Styrk din viden

 • Dag 4
  Castro

  Hovedstaden Chilote

  30. oktober 2023

  Nu er det tid til at strække benene og gå i land i Chiles tredje ældste by. Det er den største på øen Chiloé, og man mener, at den blev bosat første gang for mere end 7.000 år siden. Hovedattraktionen i denne rustikke by er de farverige palafitos, træhuse, der er bygget på pæle langs vandkanten. Ambitiøse fotografer kan få gode vinkler af disse lokalmiljøer fra den modsatte bred eller fra toppen af de nærliggende bakkeskråninger. De to steder, Iglesia San Francisco og Iglesia de Señora de Gracia de Nercón, der er på UNESCO's verdensarvsliste, er også værd at se. Hvis du er interesseret i arkæologi og etnografi, er det regionale museum i Castro en god ide, og Chiloé Museum of Modern art huser en vigtig samling af samtidskunst.

  • Inkluderet Castro og dens kirker
  Dag 4
  Castro

  Hovedstaden Chilote

 • Dag 5
  Til søs

  Patagoniens sagnomspundne farvande

  31. oktober 2023

  Vi sejler syd gennem Patagoniens sagnomspundne farvande og til et af verdens mest fjerntliggende og smukke steder: provinsen Ultima Esperanza, der betyder “Det sidste håb”.

  Det blev opkaldt efter sømanden Juan Ladrillero, som søgte efter Magellanstrædet i 1557. Dette var hans “sidste håb” om at finde strædet efter at have udforsket labyrinten af kanaler mellem Stillehavet og fastlandet. Mens vi sejler gennem de ikoniske, andinske havmiljøer, kan vi anbefale en lidt meditativ stund; sæt dig godt tilrette i en behagelig stol med udsigt, og lad dine øjne hvile på de store vidder af uforstyrret natur. Foredragene ombord vil være fyldt med fascinerende historie og interessante fakta om dyrelivet.

  Dag 5
  Til søs

  Patagoniens sagnomspundne farvande

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Et isoleret paradis

  1. november 2023

  Som vi tager sydpå, vil de områder, vi besøger - med et par få undtagelser - være mindre og mindre befolkede. Landsbyen Puerto Edén er et godt eksempel på dette. Denne lille og charmerende landsby er kendt for sin geografiske isolation for enden af en dyb fjord, omgivet af bjerge og kun tilgængelig ad søvejen. En gang om måneden kan indbyggerne tage en færge til den nærmeste kystby, Tortel, der ligger næsten 100 km væk. På grund af regionens store tidevandsgletsjere regner det også her. Meget. På grund af at den ligger så isoleret og de våde forhold er der ingen veje i landsbyen, kun gangbroer for gående, der forbinder husene og butikkerne. Befolkningen på 250 omfatter de 15 tilbageværende medlemmer af det oprindelige Kawéskar-folk.

  • Inkluderet Puerto Eden - Besøg i lokalsamfund
  Dag 6
  Puerto Edén

  Et isoleret paradis

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Centrum for friluftsrejsende

  2. november 2023 - 3. november 2023

  Byen blev oprindeligt grundlagt i 1911 af skotske og tyske immigranter, der kom for at eksportere lam og uld tilbage til Europa. I dag har byen omkring 20.000 indbyggere og tiltrækker mange eventyrrejsende fra hele verden, der er på vej til den verdensberømte Torres del Paine Nationalpark. Tilmeld dig vores udflugt til parken, eller brug tiden i selve Puerto Natales.

  Byen har fået flere og flere trendy spisesteder, bohemeagtige barer og butikker, der sælger alle former for fritidsudstyr. Gin-elskere kan tage en tur til Last Hope Distillery, som muligvis er det sydligste destilleri i verden, eller til Etherh Aike, en kunsthåndværkerlandsby, der sælger forskelligt kunsthåndværk og gaver. Særligt havnefronten har mange oplagte fotosteder , såsom den gamle mole med dens træposter, der snor sig i fjorden og sneklædte bjergtoppe i baggrunden. Fingrene på håndmonumentet og de dansende figurer fra vindmonumentet giver også nogle muligheder for at få nogle spændende feriebilleder.

  • Inkluderet Landskaber ved Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Centrum for friluftsrejsende

 • Dag 9
  De chilenske fjorde

  Udforskning af et fjordfyldt paradis

  4. november 2023

  Vi lader civilisationen bag os nu, mens vi udforsker Chiles dybe fjorde. En ting, du vil nyde er at se er de høje bjerge fra dækket, der går lige ned i det iskolde vand. Afhængigt af vejret og tiden sætter vi måske vores små udforskerbåde i vandet for at tage dig med på en smuk sejltur rundt i de smukke fjorde. . Du tager måske endda med Ekspeditionsteamet en vandretur i land og ser på førstehånd, hvordan gletsjerisen har skåret sig vej mellem bjergene og skabt de fantastiske, isolerede øer og skjulte bugter. Vi tager måske prøver af is, der er fundet i regionen, studerer dem under mikroskoperne i vores Videnskabscenter ombord .

  Dag 9
  De chilenske fjorde

  Udforskning af et fjordfyldt paradis

 • Dag 10-11
  Til søs

  Kap Horn og Drake-passagen

  5. november 2023 - 6. november 2023

  Efter vi har sejlet gennem den smukke Beagle-kanal, begynder vi for alvor at sejle direkte mod syd til Antarktis. Undervejs passerer vi forbi Sydamerikas sydligste spids, Kap Horn. Det er lige så kendt for at være et vigtigt sømærke for jordomsejlinger , som det er berygtet for de kraftige vinde og vilde bølger, der pisker rundt om klipperne. Disse forhold gør mildt sagt enhver landgang ret besværlig, så det er ikke noget for sarte sjæle. Kaptajnen og Ekspeditionsteamet vil nøje overveje forholdene på dagen og tage stilling til, om det er sikkert nok at gøre et forsøg på at komme i land. Men hvis vejret er på vores side, vil du muligvis være blot én ud af en meget lille skare, der har sat foden på denne dramatiske ø.

  Fra Kap Horn, går turen ned og ind i den legendariske Drake-passage, som fører direkte til grænsen til det 7. kontinent. I løbet af de dage, hvor vi krydser over, kan du nydeforedrag med Ekspeditionsteamet og lære om at udforske Antarktis i overensstemmelse med IAATO’s bæredygtighedsretningslinjer. Lær fascinerende fakta om de forskellige arter af dyreliv, hvordan man observerer dem uden at forstyrre, hvad man gør, hvis en pingvin nærmer sig , og hvad man ikke gør. Vi ønsker at gøre landgangene sikre for dig, for dyrelivet og for dette uberørte miljø – uden at efterlade noget, og uden at tage andet end øjeblikke med hjem.

  • Inkluderet Kulturel præsentation af yaghan-folket ombord
  Dag 10-11
  Til søs

  Kap Horn og Drake-passagen

 • Dag 12-15
  Antarktis

  Det mest isolerede og smukke sted på jorden

  7. november 2023 - 10. november 2023

  Har du nogensinde følt dig fuldstændigt målløs over naturen? Det kommer du måske til, når vi nærmer os Antarktis. Nogle bliver så bjergtaget af den overvældende størrelse og skønhed, at de helt kommer til at græde af glæde og ærefrygt. For at gøre hele oplevelsen endnu mere storslået kommer du i det sene forår, hvor mange af de skulpturelle isbjerge flyder rundt ude i stræderne. Dyrelivet vil også vise sig fra den romantiske side, når æselpingvinerne og rempingvinerne starter deres kurmageri og parringsritualer. De klumpede, men dog så charmerende væsener vil smelte dit hjerte, når de vralter rundt og flirter med deres partnere og bygger rede. Oppe i luften skal du holde øje efter de mange forskellige havfugle, som f.eks. måger, terner og hejrer, og der kan være så mange som 45 forskellige arter.

  I løbet af de næste 4 dage, hvor du vil være her, vil du sammen med Ekspeditionsteamet tage på flere forskellige landgange og og issejladser, der fører dig helt hen til de naturskønne steder og pingvinkolonierne på og omkring Antarktis’ halvø og de omkringliggende øer. Du får måske også mulighed for at tage på sneskovandring som et valgfrit tilbud, hvis sneforholdene tillader det. Eller hvad med en kajaktur blandt de gigantiske isbjerge, hvilket også er et valgfrit tilbud? Du ved aldrig, hvilken pingvin eller sæl , der måske dukker op i vandet foran dig.

  For at engagere dig endnu mere i Antarktis’ unikke miljø kan du også deltage i forskellige civile videnskabsprojekter, som f.eks. at fotografere hvaler, havfugle og leopardsæler, tage prøver afphytoplankton eller foretage observationer af himlen og havisen. Hvis du deltager i disse forskningsprojekter, hjælper du ikke bare videnskabsfolk over hele verden, men du får også selv en bedre forståelse af hele det skrøbelige økosystem her på Antarktis. Foredragene ombord vil gøre din oplevelse endnu større, og ved at analyse dagens prøvetagninger kommer du til at se “dyrelivet” på et helt andet cellulært niveau.

  Dag 12-15
  Antarktis

  Det mest isolerede og smukke sted på jorden

 • Dag 16-17
  Til søs

  Vi vender tilbage nordover

  11. november 2023 - 12. november 2023

  Efter at have brugt fire dage i Antarktis, erdet tid til at tage tilbage. Du vil være fyldt med uforglemmelige syns og lydoplevelser og dit kameras hukommelseskort vil være spækket med imponerende billeder . En opsummering af dagene i Antarktis sammen med Ekspeditionsteamet og de andre gæster ovre i Videnskabscentret kan være med til at forlænge oplevelsen lidt længere. Du kan også koble af fra al spændingen med noget forkælelse i wellnesscentret.

  Dag 16-17
  Til søs

  Vi vender tilbage nordover

 • Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Når ét eventyr slutter, begynder et nyt

  13. november 2023
  Forventet ankomsttidspunkt er 07:00

  Ekspeditionskrydstogtet slutter, når vi når Ushuaia i Tierra del Fuego, Argentinas sydligste provins. Selvom dette er slutningen på dit eventyr til Antarktis, markerer det snarere begyndelsen på dit næste. Du bliver transporteret til lufthavnen og flyver til Buenos Aires, hvor du kan tilbringe nogle ekstra dage eller tage direkte hjem. Med museer, teatre og masser af tango-forestillinger er det muligheden værd at udforske hovedstaden.

  Hvis du stadig er sulten efter eventyr og smukke naturscener, kan vi klart anbefale at tage med på et ekstra program efter sejladsen til det fantastiske Iguazu-vandfald.

  Vi håber, at den tid, du har brugt på at udforske Antarktis, vil fremstå som noget særligt i din hukommelse i de kommende årtier. Måske oplevelserne fra denne ekspedition vil inspirere dig til at tage på mange flere eventyr som denne, hvor bæredygtighed og natur går hånd i hånd.

  Dag 18
  Ushuaia/Buenos Aires

  Når ét eventyr slutter, begynder et nyt

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
27.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Transport

 • Transport fra skibet til Ushuaia lufthavn efter ekspeditionskrydstogtet

Flyafgange

 • Flyafgang på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Gratis genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogrammet for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter på land med vores lokale partnere – deltagelse frivillig
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - deltagelse frivillig
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - deltagelse frivillig

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Lignende rejser

Du synes sikkert også om