Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående)

Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående)

Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående)

Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående)

Rejseinformation 19 dage M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
14. marts 2023
17. marts 2024
Pris fra
kr 73.930
Helpension inkluderet

Tag med os på en ekspedition i sensommeren for at opleve unikke landskaber, dyreliv og fantastiske solnedgange på det hvide kontinent, Falklandsøerne og Puerto Madryn.

Ødemark og vilde dyr

Vi er i Antarktis i fem dage i dets sene sommermåneder. Smukke solnedgange og solopgange vil udsmykke is og sne med nuancer af guld, orange og lyserødt, fremhævet af snealger i blomst. Det er det bedste tidspunkt for hvalsafari, og du vil få pingviner at se, når de er i deres sidste stadie af fjerskiftet. Ekspeditionsteamet vil stå for foredrag, tage dig med på landgange og på aktiviteter på havet for, at du virkelig kan opdage det frosne kontinent. Vi har ikke nogen fast ruteplan her, da Antarktis er kendt for sit omskiftelige vejr, og forhold når det gælder havis. I stedet for tilpasser vi vores planer efter elementerne for at tage dig med til de bedste steder, der er tilgængelige.

Falklandsøerne og Patagonien

Efter at have oplevet Antarktis og vendt tilbage igennem Drake-passagen kan opleve kontrasten til den isfyldte ødemark med tre dage på de grønne og græsklædte Falklandsøer. Besøg den charmerende hovedstad Stanley med dens engelske røde busser, restauranter og charmerende pubber, og opdag det varierede dyreliv, der lever på nogle af de mere fjerntliggende dele af øerne. Herefter tager vi videre til varme og indbydende Puerto Madryn med dets strande og nærliggende naturreservat, før vi vender tilbage til Buenos Aires, hvor dit ekspeditionskrydstogt slutter.

Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående) Ekspedition til Antarktis og Falklandsøerne (Nordgående)
 • Dag 1
  Buenos Aires

  Hvis du troede romantikken for længst var forsvundet, så har du stadig til gode at opleve Buenos Aires. Den sofistikerede, men alligevel jordnære argentinske hovedstad stortrives på sine stærke traditioner: stolte fodboldfans, en sofistikeret teaterscene og forførende tango. I løbet af dagen kan du slentre forbi franske og italienske bygninger i Recoleta, finde skygge fra sommersolen i de strålende plazas og parker i Palermo, hvor masser af papegøjer og sangfugle dominerer. Om aftenen kan du nyde en bøf i San Telmo, inden du tager videre på en lokal bar, klub eller confitería på Avenida Corrientes for en milonga sent på aftenen forsynet med traditionel tangodans.

  Hvis du forlænger din ferie med et par dage, kan du også tilmelde dig et program før sejladsen for at udforske det vilde Patagonien.

  Dag 1
  Buenos Aires

 • Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi møder skibet

  Forventet afgangstid er 19:00

  For at få dig til dit skib så hurtigt som muligt skal du med et fly fra Buenos Aires tidligt om morgenen, som tager dig til den sydlige havneby Ushuaia, der ligger på bredden af Beagle-kanalen. Fra flyet kan du måske få øje på Lago Fagnano og det sneklædte bjerg Monte Darwin i Alberto de Agostini-nationalpark på din venstre side.

  Det hybriddrevne ekspeditionsskib MS Fridtjof Nansen vil være her og vente på, at I kan starte jeres eventyr sammen. Du vil komme til at kende skibet godt i løbet af de næste par uger og med glæde se det som dit behagelige hjem væk hjemmefra. Når vi er kommet ombord, vil der være et møde med Ekspeditionsteamet, som vil gennemgå nogle vigtige sundheds- og sikkerhedsprincipper. Nyd en velkomstmiddag, dit første ud af mange lækre måltider ombord, inden du afslutter dagen med en gåtur på dækket for at kigge på stjernerne over dig på nattehimmelen.

  Dag 2
  Buenos Aires/Ushuaia

  Vi møder skibet

 • Dag 3-4
  Drake-passagen

  Kryds fra et kontinent til et andet

  Det kan virke som en tålmodighedstest at skulle tilbringe to dage med at sejle gennem Drake-passagen, men tro os, tiden vil flyve afsted. Udover, at du kan få øje på albatrosser, stormfugle, pukkelhvaler og finhvaler, vil vores Ekspeditionsteams eksperter også gøre det, de gør bedst: forberede dig på eventyrene, der venter forude.

  Du vil overvære foredrag afholdt af Ekspeditionsteamet for at lære om historien, miljøerne og udfordringer for de steder, vi planlægger at besøge. Du vil lære, hvad der skal til for at blive ambassadør for Antarktis, og hvordan de frosne habitater udforskes sikkert og bæredygtigt, mens vi stadig overholder IAATO-reglerne. Vores specielle gummibåde til landgange er blot en af de forholdsregler, vi tager. Ekspeditionsteamet vil også introducere videnskabsprogrammerne for civile, som vil hjælpe dig med at forstå mere om komplicerede økosystemer, mens du bidrager til aktuel, videnskabelig forskning. I mellemtiden vil vores fotograf ombord måske dele nogle nyttige tip til, hvordan du tager de bedste billeder.

  Hvis din hjerne føles som om, at den er ved at sprænges af viden, kan det være en fantastisk ide at deltage i nogle af de inkluderede aktiviteter som kunstlektioner, så du kan slappe lidt af. Eller måske ønsker du at få lukket lidt damp ud i saunaen. Hold dig i form i det indendørs motionscenter, og tag dine løbesko på for at afprøve vores 150 meter lange udendørs løbebane. Sig farvel til enhver form for dvælende stress med behandlinger i wellness-området, eller nyd eventuelt en sund snack i en af vores tre restauranter ombord.

  Dag 3-4
  Drake-passagen

  Kryds fra et kontinent til et andet

 • Dag 5-9
  Antarktis

  En verden af is og vilde dyr

  Velkommen til Antarktis. Dette vidtstrakte kontinent består næsten udelukkende af is og sne. Ishylder så store som lande og isbjerge så store som bygninger tårner sig op over vores skib. Gletsjere strømmer ned ad bjergene og falder sammen mod kystlinjen, hvor de smuldrer is ned i vandet. Når vi ankommer her, er sommeren ved at være slut, og du kan se frem til at se disse landskaber smukt oplyst af betagende solnedgange. Det er også det bedste tidspunkt på året til at se pingviner i deres sidste fjerskiftstadie og til at se forskellige arter af hvaler, mens de propper sig med krill.

  I løbet af dine fem dage her planlægger vi at besøge flere mulige steder på Sydshetlandsøerne og den antarktiske halvø afhængigt af, hvornår og hvor forholdene er bedst. Men vi sejler ikke bare passivt forbi. Ekspeditionsteamet har store planer for dig, da de vil tage dig med på iskrydstogter og landgange, så du kommer til historiske og smukke steder og til pingvinkolonier på ærbødig afstand. Du får måske endda chancen for at ro i kajak med dem blandt isbjergene på en valgfri aktivitet. De vil også fortsætte deres foredragsprogram, og du får højst sandsynligt også travlt med at katalogisere de forskellige vilde dyr, du ser som en del af videnskabsprogrammet for civile.

  Det, der er med ekspeditionssejlads, er, at ruteplanen ikke står skrevet i sten. Vi får derfor mulighed for at være fleksible og tilpasningsdygtige, så vi kan gøre det, der er bedst på hvert specifikt punkt af rejsen. Efter at have sejlet i disse farvande i så mange år kender vi alle mulige landgangssteder, og hvornår vi skal tage derhen, for at maksimere oplevelsen for alle.

  Dag 5-9
  Antarktis

  En verden af is og vilde dyr

 • Dag 10-11
  Drake-passagen

  Nordgående

  Lyt til Ekspeditionsteamet, når de fortsætter deres foredragsprogram, der afdækker emner som de store opdagelsesrejsendes historie, marinebiologi, dyreliv, oceanografi og klimaændring. Du får måske også mulighed for at tilbringe tid med at undersøge havvandsprøver fra Antarktis, så du kan studere en anden slags dyreliv på celleniveau. Kik efter vilde dyr fra dækket, slap af i Explorer Lounge & Bar eller se blot på naturscenerne, der glider forbi fra de udendørs boblebade eller den opvarmede infinity-pool. Som vi nærmer os Falklandsøerne, følger der normalt forskellige fuglearter efter skibet, som f.eks. måger, mallemukker, stormfugle og endda albatrosser.

  Dag 10-11
  Drake-passagen

  Nordgående

 • Dag 12-14
  Falkland Islands

  Pubber og pingviner

  Falklandsøerne er en hel verden væk fra Antarktis’ golde, hvide ødemark med sit grønne græs, hvide sand og gårde. Men på samme måde som i Antarktis vil vi også tilbringe vores tre dage med at udforske øerne uden nogen specifik ruteplan, så kaptajnen og Ekspeditionsteamet får mulighed for at udvælge de bedste steder for hver dag afhængigt af forholdene på det givne tidspunkt.

  Dette er et paradis for fugle som ænder, gæs, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter, for ikke at nævne de fire forskellige pingvinarter, der findes her – konge-, spring-, magellan- og æselpingvinerne. Den sidstnævnte findes normalt i store kolonier rundt om på øerne, som du måske kan se fra skibet eller endda på en af vores landgange.

  Stanley, øhavets hovedstad, ligger på de østlige Falklandsøer og nås nemt med skibet. Lille nok til at blive udforsket til fods og komplet med velkendte, røde engelske busser, indbydende restauranter og pubber fyldt med venligsindede lokale.

  Dag 12-14
  Falkland Islands

  Pubber og pingviner

 • Dag 15
  Til søs

  Tag et øjeblik

  Når vi tager ud på endnu en dag på havet, er der nye foredrag og præsentationer fra Ekspeditionsteamet, du kan lytte til. Måske har du lyst til at gå igennem dine billeder fra Antarktis og Falklandsøerne, eller udveksle oplevelser med dine medrejsende. Og hvis du ikke allerede har gjort det, så er at se på naturscenerne og vilde dyr fra den smukke sauna ikke nogen dårlig måde at bruge dagen på. Slet ikke dårligt…

  Dag 15
  Til søs

  Tag et øjeblik

 • Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Fortøjet - Halvdag

  Dyrekoloni på verdensarvsliste

  Puerto Madryn blev grundlagt af walisiske immigranter i 1865, og sensommertemperaturerne kan måske give dig lyst til at besøge de indbydende strande i området. Puerto Madryn er også porten til den dramatiske Valdes-halvø, og vi håber, at vi kan invitere dig på en valgfri udflugt her for at udforske et betagende naturreservat, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Her får du chancen for at se havpattedyr som pelssæler, søelefanter, søløver og hvaler som den sydlige rethval, bardehvalen og spækhuggere. Der holder også mindst 180 fuglearter til på halvøen, så find kikkerten frem og begynd at se efter dine nye yndlingsfugle. Hvis fugle ikke lige er din kop te, er der også et rart sted at gå rundt, spise og købe lokal kunsthåndværk.

  • Inkluderet Gåtur med udforskning i Puerto Madryn
  Dag 16
  Puerto Madryn, Argentina - Fortøjet - Halvdag

  Dyrekoloni på verdensarvsliste

 • Dag 17-18
  Til søs

  De sidste dage til søs

  Dit eventyrlige ekspeditionskrydstogt er ved at være slut, og du kan krydse Antarktis, Falklandsøerne og Puerto Madryn af på din rejseønskeliste. Du vil føle, at temperaturen stiger, mens vi drager nordpå, så tag ud på de udvendige dæk og nyd solen ved infinity-poolen eller i det udendørs motionscenter.

  Benyt dig også af muligheden for at bruge tid sammen med dine nye venner fra Ekspeditionsteamet. De løber aldrig tør for fascinerende fakta og spændende historier, som de kan underholde dig med. Nyd en afskedsmiddag den sidste aften, og se stjernerne genspejlet i vandet under skibet en sidste gang, inden du går i seng.

  Dag 17-18
  Til søs

  De sidste dage til søs

 • Dag 19
  Buenos Aires

  Tilbage, hvor vi startede

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Desværre har alle gode ting en ende, og det samme gælder for vores ekspeditionskrydstogt. Der er gået 19 dage, siden du sidst var i Buenos Aires, men eftersom du har oplevet så meget i løbet af denne tid, vil det sikkert føles som meget længere. Det er din anden chance for at få en fornemmelse for den eksotiske, latinamerikanske by, som synes at pulsere til rytmen af tango. Hvis du ikke har lyst til at danse, kan du også nyde et frivilligt program efter sejladsen til det berømte Iguazu-vandfald, et af de største og mest imponerende vandfald i verden.

  Uanset om du forsætter dit eventyr eller tager hjem, siger vi farvel og ønsker dig mange flere eventyr i årene fremover. Hvem ved, måske ser vi dig igen på en af vores ekspeditioner til andre destinationer, som vi udforsker, eller måske frister vi dig med en rejse til Antarktis igen …

  Dag 19
  Buenos Aires

  Tilbage, hvor vi startede

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
14.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
17.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Buenos Aires før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Flyafgange på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia

Transport

 • Transport fra hotellet i Buenos Aires til Buenos Aires lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra Ushuaia-lufthavnen til skibet, inklusive en kort tur rundt i byen

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam - frivillig deltagelse
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - frivilligt

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
Pool area on MS Fridtjof Nansen
Foto: Oscar Farrera
Dit skib

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

A large boat in a body of water with a mountain in the background
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om