Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)

Rejseinformation 22 dage MS Fram
Afrejser
16. oktober 2022
13. oktober 2023
Pris fra
kr 86.900
Helpension inkluderet

Kom med os, når vi udforsker smukke fjorde langs den chilenske kyst og fortsætter ned til de uberørte islandskaber i  Antarktis i det sene forår for et ægte, uforglemmeligt eventyr. 

Patagoniens fantastiske landskaber

Dit ekspeditionskrydstogt starter i Valparaíso og tager dig sydpå langs Chiles smukke Stillehavskyst. Vi vil sejle gennem det sagnomspundne farvand ved Patagoniens, rundt til charmerende og isolerede landsbyer og byer, såsom Castro og Puerto Edén, inden vi fortsætter gennem de chilenske fjordes naturlige labyrinter til den sydligste spids af Sydamerika. Herfra kan hav- og vejrforholdene være uforudsigelige. Det er derfor, vi ikke har nogen fast ruteplan. Hvis vind, vejr eller is gør en planlagt landgang besværlig, tilpasser vi vores ekspedition for at give dig den bedste oplevelse på det givne tidspunkt. Vi kan forsøge at gå i land ved Kap Horn, hvis vind og bølger er med os. Hvis ikke, vil vi begynde at krydse Drake-passagen.

Det hvide kontinent

Du kommer til at tilbringe syv dage med at fejre det sene forår i Antarktis. Se elskovssyge pingviner plaske og gøre kur for at tiltrække deres mager. Se på den uendelige horisont af is og sne og se isbjergene i deres uberørte tilstand. Du vil forelske dig i denne frosne, men alligevel unikke og smukke verden ved at deltage i Ekspeditionstemaets forelæsninger, landgange og iskrydstogter samt valgfrie aktiviteter som kajakroning eller måske endda camping.

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående) Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (sydgående)
 • Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Livlige “Valpo”

  Forventet afgangstid er 22:00

  Dit eventyr starter i Valparaíso, der også kort kaldes for “Valpo” blandt de lokale. Det var engang en stor havneby for skibe, der krydsede Atlanterhavet og Stillehavet, men med åbningen af Panamakanalen i 1914 stoppede denne gyldne handelsperiode. Men hvis du går en tur langs med havnen, før du går ombord på MS Fram, vil du virkelig kunne føle fordums storhed.

  Heldigvis har byen dog også meget andet at byde på. Et alsidigt kunstmiljø, blomstrende madkultur, gamle kabelbaner og kvartererne på bakkerne, der er dækket af farverige huse, gør, at byen siges at minde om San Francisco. Alegre-kvarteret synes at indfange hvert af disse elementer. Snus rundt på de forskellige caféer og restauranter her, og nyd udsigten ud over byen og havet. Sørg for, at du også besøger det historiske kvarter, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, hvor du kanbeundre både de smukke bygninger og gadekunsten.

  Hvis du vil have mere tid til at udforske denne chilenske havneby, anbefaler vi, at du kommer et par dage tidligere. Hvad med at tilføje et valgfrit 4-dages program før sejladsen til Atacama-ørkenen, som er den tørreste ørken i verden?

  Dag 1
  Valparaíso, Chile

  Livlige “Valpo”

 • Dag 2-3
  Til søs

  Vi sejler sydover

  Dit ekspeditionskrydstogt er endelig begyndt, og du kan nyde to dages sejlads langs Chiles smukke Stillehavskyst. Det er altid en god ide at bruge dagene på dækket, mens vi glider forbi exceptionelt smukke naturscenerier. Du får måske endda øje på vilde dyr som migrerende hvaler og endda albatrosser. Det er også nu, at Ekspeditionsteamet starter deres foredragsprogram for at forberede dig på de oplevelser, der venter på dig. Lær om videnskaben, dyrelivet og områdets historie, og deltag i videnskabsprojekter for civile i videnskabscentret. Du kan også deltage i kunstklasser, hvor du blandt andet kan tegne eller skulpturere din yndlingspingvin. Der er altid masser at lave. Og hvis du slet ikke har lyst til at lave noget, er Explorer Lounge & Bar det perfekte sted til at gøre – eller rettere ikke gøre – netop det.

  Dag 2-3
  Til søs

  Vi sejler sydover

 • Dag 4
  Castro

  Rustik chilensk charme

  Castro er hovedstaden på øen Chiloé, beliggende blandt vindblæste bjerge og grøn vegetation. De fleste besøgende stiler direkte mod havnepladsen i Gamboa-kvarteret for at se træhusene malet i klare farver, kaldet “palafitos”, der står på pæle langs Fiordo de Castro. Men denne lille by har mere at byde på. Hvis du tager ned mod den centrale plads i byen, kan du besøge Iglesia San Francisco, der er på UNESCO's verdensarvsliste,en gammel trækirke i neogotisk stil, der er fra 1567, da byen blev grundlagt. Hvis du er til noget mere moderne, er Museum of Modern Art of Chiloé også et besøg værd. Og skulle du blive sulten på din vej gennem byen, findes der mange gode restauranter her, der gør Castro til en overraskende kulinarisk destination.

  • Inkluderet Castro og dens kirker
  Dag 4
  Castro

  Rustik chilensk charme

 • Dag 5
  Til søs

  Gennem Patagoniens farvande

  Vi fortsætter sydpå, gennem Patagoniens sagnomspundne farvande. Da Magellan sejlede her i 1520, brugte han udtrykket “patagon” til at beskrive områdets oprindelige stammer, som han og hans ekspedition troede var kæmper på op til 5 meter høje. Vi kan ikke love, at vi får kæmper at se, men de ikoniske, andiske havmiljøer med deres uforstyrrede natur og spektakulære bjergtoppe er til gengæld både kæmpestore og storslåede.

  Vi nærmer os et af verdens mest fjerntliggende og smukke steder; provinsen Última Esperanza, som betyder “Det sidste håb”. Den spanske søfarer Juan Ladrillero navngav det sådan i 1557 efter flere fejlslagne forsøg på at Magellanstrædet. Og det er med glæde, vi kan fortælle, at han fandt det og også krydsede strædet.

  Dag 5
  Til søs

  Gennem Patagoniens farvande

 • Dag 6
  Puerto Edén

  Isoleret, uforstyrret og smukt

  Den lille landsby Puerto Edén ligger i en bugt, på kanten af en halvø, i midten af en fjord i Bernardo O´Higgins-nationalparken. Sammenligningen med Paradisets have gælder mere for parken end for selve landsbyen, men, vi behøver vist ikke at nævne, at det er svært af komme frem til dette sted. Omgivelserne er et paradis langt væk fra de normal turistruter, og faktisk går der slet ikke nogle veje hertil; Puerto Edén kan kun nås ad søvejen.

  Isoleringen passer dog de dusinvis af oprindelige Kawéskar-folk fint, de opgav deres nomadeliv, hvor de sejlede rundt i kanoer, for at bosætte sig her for en generation siden. Og på grund af det usædvanligt fugtige klima og megen nedbør, er der heller ingen veje i landsbyen. For at bevæge sig rundt og besøge de små butikker med kunst og kunsthåndværk, er du nødt til at bruge gangbroerne for gående, der forbinder husene og bygningerne for de 250 mennesker, der bor her.

  • Inkluderet Puerto Eden - Besøg i lokalsamfund
  Dag 6
  Puerto Edén

  Isoleret, uforstyrret og smukt

 • Dag 7-8
  Puerto Natales

  Eventyrernes by

  Fordi by en ligger så tæt på Torres del Paine-nationalpark har Puerto Natales byttet fårene fra deres tidligere landbrug ud med fleeceklædte vandrere, som strømmer hertil for at komme på eventyr i Patagonien. Du vil se mange butikker lavet af bølgeblik, hvor indehaverne lever af disse nye kunder og sælger alle former for friluftstøj og et i stigende grad varieret udvalg af mad.

  I løbet af de to dage, som vi er her, får du mulighed for at deltage i en udflugt til selve parken eller at nyde atmosfæren og attraktionerne i Puerto Natales. Tag ud og få en drink på en af de mange rolige barer, og tal med de lokale og andre internationale eventyrere. Last Hope er både bar og gin-destilleri, det sydligste på kloden siges det. Når dugår en tur langs havnefronten ved Última Esperanza-fjorden, er det oplagt at tage billeder af den gamle mole og et par andre monumenter, man kommer forbi.

  • Inkluderet Landskaber ved Puerto Natales
  Dag 7-8
  Puerto Natales

  Eventyrernes by

 • Dag 9
  De chilenske fjorde

  Et paradis for naturelskere

  Gletsjeris skar sig engang vej gennem landskaberne og skabte de dybe og smukke chilenske fjorde og kanaler og de høje bjerge, der omgiver dem. Selvom området virker næsten uberørt af mennesker, har disse kanaler været anvendt til fiskeri og jagt fra kanoer af de indfødte i århundreder.

  Nu kan du nyde stilheden i denne labyrint af vandveje mellem øer, bjerge og gletsjere. Hvis tiden og vejret tillader det, kommer du måske med på en smuk sejltur på fjordene ombord på vores små udforskerbåde eller deltager i en landgang. Kig op mod himlen for at se de fugle, der følger med skibet. I havet får du måske øje på delfiner og endda hvaler.

  Dag 9
  De chilenske fjorde

  Et paradis for naturelskere

 • Dag 10-11
  Til søs

  Sejltur ved Kap Horn og Drake-passagen

  Om morgenen sejler vi gennem den smukke Beagle-kanal, hvor du kan holde øje med den sjældne, endemiske sydlige hvidskævning (en delfin) og andre vilde dyr. Efter vi er kommet ud af kanalen, sejler vi ned til Kap Horn. Dette næs på øen Hornos blev opdaget i 1616 af hollandske Willem Schouten, som gav den navnet Kaap Hoorn efter byen Hoorn i Holland. Havene rundt om næsset er typisk omskiftelige med stærk vind og store bølger og derfor sjældent gunstige i forhold til landgang. Hvis vejret alligevel tillader os at gå i land på øen og gå op til næsset, vil det helt klart være noget, du vil huske.

  Når vi sejler ind i Drake-passagen vil vores Ekspeditionsteam fortsætte deres foredrag, så du får stof til eftertanke til din videre forberedelse af dit eventyr forude. Du vil lære, hvordan du gør dit beg i Antarktis så sikkert og bæredygtige som muligt ved at få de vigtige IAATO-retningslinjer. Teamet vil måske forklare steriliseringsproceduren for vores særlige kyststøvler, eller hvorfor vi altid støvsuger vores tøj og rygsæk, før vi tager på landgange i Antarktis. For at få bedre billeder vil vores fotografer ombord fortælle dig, hvordan du justerer hvidbalancen og hvorfor det er bedst at reducere eksponeringen. Hold dig aktiv i motionscentret eller slap af i saunaen, men glem ikke at scanne horisonten ude på dækket eller i Explorer Lounge for tegn efter det første isbjerg.

  Dag 10-11
  Til søs

  Sejltur ved Kap Horn og Drake-passagen

 • Dag 12-18
  Antarktis

  Det hvide kontinent

  Dette er den sidste frosne grænse; en uspoleret, stor, hvid ørken, der vrimler med liv ved verdens ende. Majestætiske bjerge rejser sig fra ishavet, dækket af tyk sne. Gletsjere sniger sig op på tværs af landskabet, brækker og kælver isbjerge langs kysten. Landskabet er næsten stille, bortset fra den gennemtrængende lyd af elskovssyge pingviner, skvulp fra kurtiserende sæler og lyden af smuldrende is. De 46 arter af fugle, der lever her, som terner, stormfugle og kjover kan også tage en del af din opmærksom.

  I løbet af de syv dage vi tilbringer omkring Sydshetlandsøerne og den antarktiske halvø, vi vi sandsynligvis i land flere steder, så du kan opleve områdets vilde dyr og landskaber på førstehånd. Ekspeditionsteamet vil føre an på landgange, hvor de vil lave en omkreds, så du kan bevæge dig frit i dit eget tempo. De vil også stå for iskrydstogter i vores små udforskerbåde for at besøge isbjerge og gletsjere fra en sikker afstand. Derudover er der nogle gange frivillige aktiviteter som kajakroning, camping og sneskovandring, som du kan være heldig nok at få lov til at deltage i. Du kan også deltage i et varieret udvalg af videnskabsprojekter for civile som fotografering af hvaler og indsamling af havprøver. Du kan uploade dine billeder til en global database, der hjælper forskere rundt om i verden med at studere migrationsmønstre og mikrobiologi. Du vil få en endnu bedre forståelse af Antarktis’ skrøbelige økosystem, når vi studerer prøverne i Videnskabscentret.

  Som anført i Antarktis-traktaten er Antarktis dedikeret til fred, videnskab og turisme. Det er derfor, at vi overholder de meget strenge miljømæssige retningslinjer i dette område. Vi er det fremmede element her, så det er vigtigt at lave så lille en påvirkning som muligt. De vilde dyr er vandt til isen og det kolde vejr, men ikke at blive forstyrret af mennesker. Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder! I mange af de områder, vi besøger, fjerner vi faktisk vores fodspor for at forhindre, at pingvinerne falder ned i dem og sidder fast. Som ambassadør for Antarktis ønsker vi, at fremtidige eventyrere får samme oplevelse som dig, når det er deres tur til at blive overrasket over dette uberørte kontinent.

  Dag 12-18
  Antarktis

  Det hvide kontinent

 • Dag 19-21
  Drake-passagen og Beagle-kanalen

  Slap af og kom ned i gear

  Inspireret. Det er sådan, mange af vores gæster føler sig efter syv fascinerende og uforglemmelige dages udforskning af Antarktis. Du, og uden tvivl også dit hukommelseskort i dit kamera, vil blive fyldt med mindeværdige øjeblikke, der vil blive hos dig for altid.

  MS Fram vil vende rundt, pege mod nord og begynde at tage dig sikkert tilbage gennem Drake-passagen og videre gennem Beagle-kanalen. Ekspeditionsteamet vil fortsætte deres foredrag i videnskabscentret og også opsummere oplevelserne fra dit krydstogt. Hvis du begynder at føle dig trist over, at dit krydstogt er ved at være slut, er det helt normalt. Men der er stadig masser af tid til at nyde det. Tag på et madgilde i restauranterne ombord, hvor du nyder alle dine yndlingsretter en sidste gang. Tæl stjernerne fra boblebadene på observationsdækket, og tilføj dine nye venner det sociale medie, du bruger mest.

  • Inkluderet Kulturel præsentation af yaghan-folket ombord
  Dag 19-21
  Drake-passagen og Beagle-kanalen

  Slap af og kom ned i gear

 • Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Slutningen og en ny begyndelse

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Når vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, er dit krydstogt slut. Vi transporterer dig til lufthavnen, hvorfra du vil flyve til hovedstaden, Santiago de Chile. Hvis du ikke har travlt med at komme hjem, kan vi varmt anbefale, at du udvider din rejse for at nyde de mange fornøjelser i den chilenske hovedstad. Vi anbefaler også, at du udvider din ferie med et program efter sejladsen til Påskeøen, som er på UNESCO's verdensarvsliste, hvor du blandt andet kan prøve at løse gåden om de mystiske statuer med de kæmpe hoveder.

  Selvom du er nødt til at sige farvel til skibet, kaptajnen, besætningen og Ekspeditionsteamet, behøver du ikke sige farvel til eventyret. Når kapitlet er slut, begynder et nyt og der er flere ekspeditionskrydstogter og destinationer at udforske.

  Vi håber, at du vil holde mest af, mere end de billeder, du tager med dig hjem, de magiske øjeblikke, du oplevede på denne ekspedition; øjeblikke, som ikke er bag kameralinsen, men lige så levende i dit sind og hjerte. Gid Antarktis må fortsætte med at inspirere dig lang tid efter dit eventyr her.

  Dag 22
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Slutningen og en ny begyndelse

Afrejser

2022

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
16.

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Oktober:
13.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Transport

 • Transport fra skibet til Punta Arenas-lufthavn efter ekspeditionskrydstogtet

Flyafgange

 • Flyafgange på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Gratis genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogrammet for civille giver gæster mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter på land med vores lokale partnere – deltagelse frivillig
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam – deltagelse frivillig

Bemærk

MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om