Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)

Rejseinformation 23 dage MS Fram
Afrejser
11. marts 2023
7. marts 2024
Pris fra
kr 89.613
Helpension inkluderet

Fordyb dig i det 7. kontinents frosne verden og de  chilenske fjordes naturlige skønhed på dette antarktiske ekspeditionskrydstogt i sensommeren.

Antarktis’ vidundere

Gør dig klar til otte dage med smukke solnedgange, der indhyller islandskaberne i vidunderlige farver. Dette er også den bedste sæson til hvalsafari, når forskellige arter kommer i store antal for at æde krill. Du får også lov til at se unge pingvinunger blive færdige med at udvikle deres voksne fjerdragt. Ekspeditionsteamet vil være dine guider ved landgange, iskrydstogter og frivillige aktiviteter, der bringer dig tættere på Antarktis’ landskaber og vilde dyr. Eftersom dette er ægte ødemark, vil de lokale is- og vejrforhold konstant ændre sig. Det er derfor, at vi tilpasser vores ruteplan regelmæssigt for at kunne tage dig derhen, hvor du får den bedste oplevelse på det givne tidspunkt.

Chilenske fjorde og Patagonien

Efter at have krydset Drake-passagen ankommer vi til Kap Horn, og vi gør et forsøg på at gå i land, hvis forholdene tillader det. De smukke vandveje og kanaler i de chilenske fjorde følger herefter samt et stop ved Puerto Natales, der er porten til Torres del Paine Nationalpark. Herfra fortsætter vi nordpå til den afsondrede by Puerto Edén. Efter at have sejlet i Patagoniens sagnomspundne farvand vil dit sidste stop på dit krydstogt være kolonibyen Castro, før vi vender tilbage til Valparaíso.

Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående) Dybdegående ekspedition til Antarktis og Patagonien (nordgående)
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Så meget at se, og så lidt tid

  Velkommen til Santiago, Chiles livlige hovedstad. Selvom vi kun har én overnatning her, vil du erfare, at denne by har masser at byde på udover lækker merlot-vin. Plazas kan prale af storartet arkitektur fra kolonitiden, og de særprægede nabohuse rummer kunstgallerier og prisvindende restauranter. Et bredt udvalg af kulturelle steder og museer underholder og begejstrer, mens gletsjerne drager ude ved bygrænsen. Du har masser at vælge imellem.

  En 360-graders panoramaudsigt over Santiago er en af de mest oplagte ting, vi kan anbefale. Sky Costanera er næsten 304 meter høj og giver mulighed for en fantastisk udsigt ud over byen samt de omkringliggende Andesbjerge og det chilenske kystområde. Udsigten er især spektakulær ved solnedgang. Du kan også besøge La Chascona, et af de tre huse, som den berømte chilenske digter, Pablo Neruda, havde i byen. Du kan også slentre en tur rundt blandt de 200 boder på det livlige La Vega-marked og prøve noget lokal chirimoya-frugt.

  Hvis du virkelig ønsker at lære dette sted at kende, er du nødt til at komme et par dage tidligere. Det vil også give dig mulighed for at tilføje et frivilligt program før sejladsen til den fantastiske Atacama-ørken eller den chilenske del af Patagonien.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Så meget at se, og så lidt tid

 • Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Vi tager afsted

  Forventet afgangstid er 18:00

  Se Santiago oppe fra himlen om morgenen, når dit fly flyver afsted til Punta Arenas, der er Chiles sydligste havn. Dit polarfartøj MS Fram og dets besætning venter på dig her, og de er klar til at føre dig længere sydpå, end de fleste nogensinde kommer.

  Efter ombordstigning på skibet og efter check-in vil der være et obligatorisk sundheds- og sikkerhedsmøde for alle. Senere vil du møde nogle medlemmer fra besætningen og selvfølgelig Ekspeditionsteamet. De vil være dine guider, værter og rejsekammerater gennem de næste tre uger. Der vil være yderligere mulighed for at lære hinanden bedre at kende under velkomstmiddagen.

  Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Vi tager afsted

 • Dag 3-4
  Til søs

  En vild eller rolig sejltur

  Drake-passagen er mere end bare overgangen mellem Kap Horn og Antarktis. Det er et helt hav af følelser og forventninger. Passagen blev navngivet efter den engelske kaptajn og kaper Sir Francis Drake, som ved en tilfældighed opdagede den i 1578, da hans skib blev ført sydpå af de kraftige vinde, hvilket beviste, at der var åbent hav neden for Chiles sydlige spids.

  Passagen er berømt for sin kraftige vind, store bølger og stærke strømme, hvilket gør det svært for de gamle sejlskibe at sejle her. Men selvom vandet i Drake-passagen normalt er ganske voldsomt, kan det også være helt utroligt roligt. Denne uforudsigelige dobbelte personlighed har resulteret i, at passagen har fået tilnavnet "The Drake Shake" eller "The Drake Lake". Uanset hvad, så er vores moderne MS Fram bygget til disse forhold og også meget værre, så du behøver ikke bekymre dig overhovedet.

  I takt med at vi drager sydpå, starter vores Ekspeditionsteam deres række af foredrag for at give dig information om Antarktis’ dyreliv, geologi og historie. Du vil lære, hvorfor det er vigtigt at have vores specialstøvler på i land, og hvorfor vi altid støvsuger vores tøj og rygsække før enhver aktivitet uden for skibet. Dette gør dit besøg så sikkert og bæredygtigt som muligt i henhold til IAATO-retningslinjerne. Du får også mulighed for at deltage i videnskabsprogrammer for civile, hvor du kan hjælpe med at indsamle data til faktisk, videnskabelig forskning. At udforske Antarktis udstyret med denne nye viden vil gøre dit eventyr meget mere interessant.

  MS Fram er en opdagelsesrejsendes drøm fyldt med banebrydende teknologi, så skibet kan klare ethvert scenarie, som polarhavet kan finde på at byde os på. Når det er sagt, vil du dog også finde det meget komfortabelt og hyggeligt. Du kan gå ud på det brede observationsdæk for at få frisk luft, måske ledsaget af de fugle, der følger skibet. Hvis du hellere vil nyde udsigten til horisonten indefra, er restauranterne og Explorer Lounge & Bar de perfekte steder at gøre netop det.

  Dag 3-4
  Til søs

  En vild eller rolig sejltur

 • Dag 5-12
  Antarktis

  Det hvide vidunder

  Omkring 90 % af al is i verden findes her, på et område der er dobbelt så stort som Australien og som er hjemsted for omkring 12 millioner pingviner på tværs af syv arter. Men selv disse imponerende statistikker yder ikke Antarktis retfærdighed. Tal kan ikke indfange dette landskabs størrelse og pragt, og ord kan ikke fuldt ud beskrive fornemmelserne og følelserne ved at se en koloni på flere tusinde pingviner personligt. Det er et helt specielt sted, der bare skal opleves.

  Det vil være sidst på sommeren i Antarktis, når vi kommer her, hvilket betyder fantastiske solnedgange og pingvinunger, der begynder at fælde til voksen fjerdragt. Det er også det bedste tidspunkt til hvalsafari. Forestil dig at stå på skibet, når hvalerne kommer op tæt på og sprøjter saltvand højt op i luften. Forestil dig så at sidde i en kajak i en valgfri aktivitet, når nøjagtigt det samme sker. Så kan man tale om nærkontakt af tredje grad! Antarktis har evnen til at få dig til at føle dig både lille og stor på samme tid. Snealgerne vil også blomstre og forvandler de normalt helt hvide landskaber med deres lyserøde og grønne nuancer. Du kan se mange forskellige havfugle, som f.eks. gæs, kjover, skråper og muligvis endda albatrosser, på himlen ovenover og på bredderne nedenfor.

  Vores Ekspeditionsteam, der består af eksperter, vil tage dig med ud på iskrydstogter og på landgange, så du kommer tættere på denne utrolige verden af is og dens vilde dyr. Vi vil bruge otte dage på at udforske Antarktis uden nogen fast rejseplan, og vi vil prøve at gå i land flere mulige steder. Da vi har sejlet i disse farvande i så mange år, ved vi nøjagtigt, hvad vi skal gøre, og hvor vi skal hen. Du kan roligt stole på, at vi fører dig hen til de bedste steder på de tidspunkter, hvor det er bedst at være der. At arbejde med eller uden om vejret og havisen for at få mest muligt ud af hver eneste dag er en del af det at være på ekspedition. Det er det, der gør det her til et rigtigt eventyr.

  Dag 5-12
  Antarktis

  Det hvide vidunder

 • Dag 13-14
  Til søs

  Vi forsøger landgang på Kap Horn

  Efter otte uforglemmelige dage i Antarktis fører MS Fram dig sikkert tilbage over Drake-passagen. Ekspeditionsteamet vil nu opsummere oplevelserne fra det frosne kontinent, og du kan slutte dig til dem i videnskabscentret for at studere vandprøver af dyrelivet på et mikroskopisk niveau.

  Vi vil bruge cirka to dage på at krydse Drake-passagen, hvilket giver dig masser af tid til at slappe af og gennemgå både de mentale og digitale billeder, du har taget. Hvis du føler dig opfrisket efter den foregående uges aktiviteter og landgange, kan du komme af med din overskydende energi i gymnastiksalen. Det vil også hjælpe dig til at samle forhåbentligt endnu mere appetit end normalt til alle de lækre retter i restauranten. Selvfølgelig er det også helt i orden, hvis du bare ønsker at sidde i saunaen.

  Når vi har lagt Drake-passagen bag os, ankommer vi til Kap Horn. Det tumultariske farvand her er lige så berygtet som Drake-passagen, måske endda mere. Hvis vinden og bølgerne falder til ro længe nok, vil vi forsøge at gå i land. Det vil være en præstation og lidt gammeldags held, hvis det lykkes for os, og så vil det være noget, vi med rette kan prale af i mange år fremover.

  Dag 13-14
  Til søs

  Vi forsøger landgang på Kap Horn

 • Dag 15
  De chilenske fjorde

  Vi sejler gennem paradis

  Dette vilde og afsidesliggende vidunderland var engang domænet for de kanosejlende, oprindelige folkeslag, der gennem århundreder boede, sejlede og jagede i disse fjorde. Nyd roen i denne labyrint af vandveje, omgivet af øer, gletsjere og stejle bjerge.

  Hvis vi har tid på dagen, og vejret er med os, kan vi muligvis sætte de små udforskerbåde i søen for at tage dig med på et naturskønt fjordkrydstogt eller hen til et muligt landgangssted. Fjordene kan også nydes ude på dækket, mens du spejder efter dyreliv som magellanpingviner og måske endda elefantsæler langs med kysten. Du kan undertiden også se delfiner i vandet – og flere forskellige hvalarter, hvis du er heldig.

  • Inkluderet Kulturel præsentation af yaghan-folket ombord
  Dag 15
  De chilenske fjorde

  Vi sejler gennem paradis

 • Dag 16-17
  Puerto Natales

  Portalen til “De blå tårne”

  Byen Puerto Natales ligger ved indløbet til Última Esperanza-sundet og blev grundlagt i 1911 som en havn for fåreindustrien. I dag ses det af de fleste som et indgangspunkt til Torres del Paine-nationalpark, der er berømt for dens imponerende og trekantede bjergtop, der kan fremstå som med en blå nuance, når lyset er rigtigt. “Paine” (der udtales paj-næj) betyder “blå” på de indfødtes Tehuelche-sprog, mens “torres” er det spanske ord for “tårn”.

  Vi tilbyder en populær, frivillig udflugt til dette UNESCO-biosfærereservat, som normalt bliver booket op hurtigt. Du kan også bruge tid på at nyde den afslappede stemning i selve Puerto Natales. Ved havnefronten giver udsigten ud over fjorden med bjergene i baggrunden mulighed for gode fotos, især med de forskellige monumenter og skulpturer i forgrunden. Den gamle mole, der nu står uden træbrædder og kun som en række stolper i vandet, er særligt populær og findes på mange postkort med billeder af Puerto Natales. Et voksende udvalg af barer, caféer og restauranter henvender sig til internationale vandrefolk, og giver dig masser af muligheder for at drikke og spise, mens du er i land.

  • Inkluderet Landskaber ved Puerto Natales
  Dag 16-17
  Puerto Natales

  Portalen til “De blå tårne”

 • Dag 18
  Puerto Edén - Ankret - Halvdag

  En svært tilgængelig landsby

  For enden af en dyb fjord omgivet af bjerge ankommer vi til landsbyen Puerto Edén i Bernardo O’Higgins-nationalpark. Uden veje, der er værd at tale om, og kun tilgængelig ad søvejen bliver en landsby ikke meget mere isoleret end det her. For at komme rundt skal du gå på gangbroer for gående, der forbinder husene og butikkerne hos de 250 mennesker, der bor her. Din paraply eller regnfrakke vil sandsynligvis også blive brugt godt, da Puerto Edén er et af de mest regnfulde steder i verden.

  De 15 tilbageværende, fuldblodsmedlemmer af det indfødte Kawéskar-folkeslag bosatte sig i Puerto Edén sidst i det 20. århundrede. De lever af at fiske og væve kurve, som de sælger til de forbipasserende skibe. Den engang nomadiske søfarende stamme plejede at rejse i kanoer, der var op til 8 og 9 meter lange og som kunne transportere en hel familie og deres hund!

  • Inkluderet Puerto Eden - Besøg i lokalsamfund
  Dag 18
  Puerto Edén - Ankret - Halvdag

  En svært tilgængelig landsby

 • Dag 19
  Til søs

  Patagoniens have

  Dit ekspeditionskrydstogt fortsætter nordpå gennem Patagoniens sagnomspundne farvande. Det menes, at da Magellan sejlede her i 1520 på sin jordomsejling, forestillede han og hans besætning sig på en eller anden måde, at de indfødte var giganter på op til 5 meter i højden. Han kaldte dem derfor for “patagoniere” efter en person i en spansk roman, der var populær på det tidspunkt. Selv om de indfødte var lidt højere end de fleste europæere dengang, var de dog langt fra giganter. Navnet hang dog ved, og således blev regionen introduceret til verden som Patagonien. I dag er området mere berømt for den smukke udsigt til Andes-farvandene snarere end de påståede giganter, selvom du dog måske rent faktisk kan være heldig at se en anden art af kæmper svømme rundt og komme op og bryde vandets overflade. Der er stadig interessante foredrag at deltage i, og der er engagerende videnskabsprojekter for civile i videnskabscentret.

  Dag 19
  Til søs

  Patagoniens have

 • Dag 20
  Castro, Chile

  Chilotes charme

  Castro er hovedstaden på Chiloé Island og synes at have noget for enhver. En af de første ting, du vil bemærke, er de karakteristiske og farvestrålende palafitos (træhuse), der står på pæle langs vandkanten. Der er også en række butikker med kunst og kunsthåndværk her, hvilket gør det til et godt sted at købe souvenirs. Feria Campesina Yumbel er et travlt marked, der sælger alle slags husholdningsartikler og dagligvarer, og her kan du finde mange gode tilbud og få et glimt af det daglige liv.

  Et andet højdepunkt er Iglesia San Francisco, en kirke, der blev bygget i 1567, da byen blev grundlagt, og som er på UNESCO's verdensarvsliste. Hvis du er kunstinteresseret, er Museum of Modern Art of Chiloé et besøg værd. Du kan også smage på de mange gode lokale snacks. Det er derfor en god idé med blot en let morgenmad på skibet, så der stadig er plads til churros og empanadas med sødt og velsmagende fyld.

  • Inkluderet Castro og dens kirker
  Dag 20
  Castro, Chile

  Chilotes charme

 • Dag 21-22
  Til søs

  Den sidste strækning

  Dit ekspeditionskrydstogt er ved at nå sin ende, men det er ikke helt slut endnu. Vi anbefaler at få mest muligt ud af den resterende tid på MS Fram, uanset om du foretrækker at spejde efter flere fugle og dyreliv ude på dækket, tale med dine nye venner eller nyde din yndlingsdrink i Explorer Lounge & Bar. Ekspeditionsteamet vil opsummere højdepunkterne fra dit krydstogt og holde dig aktiv ved hjælp af forelæsninger og videnskabsprojekter.

  Dag 21-22
  Til søs

  Den sidste strækning

 • Dag 23
  Valparaíso, Chile

  Hjemad

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Når vi lægger til kaj i Valparaiso, slutter dit ekspeditionskrydstogt. Hvis du har tid, anbefaler vi at bruge et par ekstra dage på at udforske denne excentriske by. Byens mange kabelbaner er blevet erklæret som en af verdens 100 mest truede historiske skatte, og de kan bringe dig op til farverige kvarterer på bakketoppene, hvor der er panoramaudsigt over Stillehavet. Hvis du vil have mere eventyr, inden du tager hjem, anbefaler vi et program efter sejladsen til Påskeøen, der er berømt for sine mystiske statuer af kæmpehoveder og som er et stykke UNESCO-kulturarv.

  Uanset om du bliver eller tager hjem, vil det sandsynligvis blive trist at sige farvel til skibet, kaptajnen, besætningen, ekspeditionsteamet og de andre opdagelsesrejsende. De tre uger, vi dermed har brugt sammen på at udforske det sagnomspundne kontinent Antarktis, og derefter op gennem Patagonien og de fantastiske fjorde, glemmes ikke så let.

  Vi håber, du for altid vil huske din rejse med os som en af dine største ekspeditioner. Må den give dig mange gode minder og inspirere dig til fortsat at se på naturens verden med forundring og respekt og gøre alt, hvad vi kan, for at beskytte den.

  Dag 23
  Valparaíso, Chile

  Hjemad

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
11.

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Marts:
7.

Dette er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Flyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om