Chiles fjorde, Antarktis, Falklandsøerne – De store opdagelsesrejsende og dyrelivet

Længde: 18 dage

Afrejser: 2019:  11. nov / 27. nov / 26. dec
2020:  11. jan / 27. jan / 12. feb / 28. feb
 • Oplev gletsjere, vildmark og dyreliv i Chiles fjorde
 • Rejs til verdens ende. Oplev det unikke dyreliv og naturen i Antarktis
 • Aktivitetscentre og foredrag om populære emner om bord
 • Landgange og udflugter med ekspeditionshold i høj klasse
Foto: Karsten Bidstrup
Chiles fjorde, Antarktis, Falklandsøerne
Tæt på isfjelde. Tag med på vandretur eller ro i kajak, sejl mellem hvaler, der bryder overfladen, og oplev pingvinerne.
Foto: Marsel van Oosten
Tæt på isfjelde. Tag med på vandretur eller ro i kajak, sejl mellem hvaler, der bryder overfladen, og oplev pingvinerne.
Foto: Andreas Kalvig Anderson

Rejseplan

Rejs i harmoni med elementerne til det hvide kontinent. Undervejs oplever du Chiles fjordes natur-vidundere. I Antarktis ser vi mægtige gletsjere, der kælver i havet, flokke af pingviner og hvaler i det iskolde hav. Det giver uforglemmelige minder. Om bord er der meget at lave - aktivitetscenter, spændende foredrag med mere - alt tilrettelagt for at forbedre din rejseoplevelse.
Dag 1
Santiago de Chile
Spændende og mangfoldig
En udsigt over en by om natten
Santiago de Chile om natten.

Hovedstaden i Chile er spændende og varieret. Der er meget at opleve her - Andesbjergenes gletsjere ved bygrænserne, høje bjerge og skyskrabere, stille parker, kolonial arkitektur, boheme-kvartaler og den hurtigt strømmende Mapacho-flod. Eventyrrejsen starter med en hotelovernatning her.

En udsigt over en by om natten
Santiago de Chile om natten.
Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Oplev mere af den spændende byen Punta Arenas.
Dag 2
Santiago de Chile/Punta Arenas
Ekspeditionsrejsen starter
Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Oplev mere af den spændende byen Punta Arenas.

Du flyver til Punta Arenas, hvor M/S Roald Amundsen ligger klar til ekspeditionen til Antarktis.

Dag 3
Chiles fjorde
Chiles forbløffende fjorde
En vandkrop med et bjerg i baggrunden
Oplev Chiles unikke fjordlandskab.

Nyd at sejle gennem Beagle-kanalen med fjorde og bjerge, der kaster sig lige ud i det iskolde vand. Det vilde og fjerntliggende område synes næsten uforstyrret af mennesker. Isen har søgt sig vej mellem bjergene, skabt isolerede øer og skjulte bugter og Chiles unikke fjordlandskab.

En vandkrop med et bjerg i baggrunden
Oplev Chiles unikke fjordlandskab.
En båd sidder på toppen af Austfonna
Når vi krydser Drake-passagen, sejler vi over farvandet mellem West Scotia Ridge og den næsten 6.000 meter dybe South Shetland-grav.
Solnedgang i Drake Passage
Solnedgang i den berømte Drake-Passagen.
Foto: Andrea Klaussner
Dag 4-5
Drake-passagen
Kap Horn og den berømte Drake-passage
En båd sidder på toppen af Austfonna
Når vi krydser Drake-passagen, sejler vi over farvandet mellem West Scotia Ridge og den næsten 6.000 meter dybe South Shetland-grav.

På listen over Jordens mest ikoniske steder står Kap Horn højt - på næsten 56 grader Syd, der er Sydamerikas sydligste punkt. Inden Panamakanalen blev gravet, skulle søfolk passere den berygtede klippeø for at komme fra den ene side af Amerika til den anden. Vi gør vores bedste for at komme i land på Kap Horn - men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og hvis vi klarer at komme i land, er det en stor præstation. M/S Roald Amundsen bruger mellem halvanden og to dage på at krydse Drake-passagen - afhængigt af vejrforholdene. Den enorme mængde oppiskede vand presses af vestenvinden fra Stillehavet gennem Drake-passagen mod øst ind i Scotia-havet. Drake-passagen er en del af den antarktiske konvergens, verdens mest vandrige strøm. 95-150 millioner kubikmeter vand i sekundet transporteres fra vest til øst. Når du krydser Drake, sejler du over farvandet mellem West Scotia Ridge og den næsten 6.000 meter dybe South Shetland-grav. Vejret kan være forfærdeligt på Drake (Drake Shake), men det kan også være behageligt, kaldet "Drake Lake". Det er som regel sted i mellem.

Gentoo pingviner i Neko havn, Antarktis
Dag 6-12
Antarktis
Antarktis - svært at beskrive
Dag 6-12
Antarktis
Antarktis - svært at beskrive
Gentoo pingviner i Neko havn, Antarktis
Gentoo pingviner i Neko Harbour, Antarktis. Pingviner, sæler, hvaler og store flokke af havfugle giver liv til dette surrealistiske og smukke landskab.
Foto: Andrea Klaussner

Antarktis er isoleret fra resten af verden af havstrømme. 90 procent af verdens is findes her - cirka fire kilometer tyk. Om vinteren er verdensdelen yderligere afskåret af havis ud for kysten - næsten en fordobling af kontinentets størrelse. Om sommeren er det levested for millioner af pingviner, hvaler og sæler, der resten af ??året tilbringer deres tid på havet. Det meste dyreliv lever af en bestemt art, krill, der i Sydhavet er Jordens største biomasse af én art - herunder mennesker. Som nævnt i traktaten om Antarktis, er kontinentet dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet har ret til at ændre den perfekte naturlige balance. Vi besøger et sted, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor følger vi meget strenge miljømæssige retningslinjer og regler. Vi ønsker ikke at efterlade andet end fodspor og at tage andet end billeder! Det overvældende ved Antarktis er, at enhver rejse til kontinentet er en ekspedition på grund af beliggenheden. Selv den mest avancerede teknologi kan ikke forhindre de klimatiske udfordringer, der er en del af dette miljø. Derfor er vi nødt til at være pragmatiske, så rute, landgange og andre planer kan ændres hen ad vejen. Det betyder også, at vi udnytter de ofte ideelle betingelser - bruger timer i land, på vandet i kajakker, på vandreture eller blot på at sejle blandt den enorme mængde af hvaler. Vejr-, vind- og isforhold har en stor indflydelse på vores program og tidsplan. Vi forsøger at komme i land på Deception Island, Half Moon Island, Brown Bluff, Cuverville Island og Neko Harbour. Alle disse steder er fredfyldte og har uberørt natur, muligheder for at se pingvinkolonier, sæler, gletsjere, isbjerge i hver form og farve og gamle hvalfangerstationer. Det er svært at beskrive alle de indtryk, du får i Antarktis. En tidligere rejsende udtrykte det således: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sikkert aldrig været der."

Vandreture på de majestætiske klipper af Deception Island
Sammen med ekspeditionsteamet udforsker vi det mest fjerntliggende sted på jorden, for eksempel at vandre de majestætiske klipper på Deception Island.
Foto: Karsten Bidstrup
Kajakroning uden for Cuverville Island, Antarktis
Kajaktur udenfor Cuverville Island, Antarktis.
Foto: Karsten Bidstrup
En gruppe af mennesker, der sidder i et værelse
Foredragsrækken fortsætter med fokus på den dramatiske historie og øernes mangfoldige dyreliv.
Dag 13
Til søs
Foredrag og udkig efter dyr fra dækket
En gruppe af mennesker, der sidder i et værelse
Foredragsrækken fortsætter med fokus på den dramatiske historie og øernes mangfoldige dyreliv.

Efter at have udforsket det superlativ-krævende kontinent sætter vi kursen tilbage til Falklandsøerne, der består af to store øer og omkring 700 mindre. Kaptajn John Strong på H.M.S. Welfare havde den første registrerede landgang her i 1690. Foredragsrækken fortsætter med fokus på den dramatiske historie og øernes mangfoldige dyreliv, mens vi holder udkig efter trækkende albatrosser.

Skibbrud på New Island, Falklandsøerne
Dag 14-16
Falklandsøerne
På kanten af Antarktis
Dag 14-16
Falklandsøerne
På kanten af Antarktis
Skibbrud på New Island, Falklandsøerne
Skibbrud på New Island, Falklandsøerne.
Foto: Karsten Bidstrup

Efter at have været i Antarktis kan det virke lidt unaturligt at komme til en by, der ligner et miniature-England med røde telefonbokse, røde busser og engelske pubber. Stanley er Falklandsøernes hovedstad. Strejf rundt i byens gader. Den kan nemt opleves på én dag til fods. Du kan også deltage i en udflugt for at udforske omegnens vildmark og dyreliv. Falklandsøerne vrimler med vidunderligt dyreliv og natur - rent miljø med fantastisk klar blå himmel, endeløse horisonter, store åbne vidder og fantastiske hvide sandstrande. På Falklandsøernes vestligste forposter findes afsidesliggende gårde, der har været familieejet i seks eller syv generationer. Fårene græsser sammen med enorme kolonier af albatrosser og springpingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer oven over, og bjerggæs fouragerer i vandkanten. Fugleelskere fryder sig, hvis vi kan komme i land på Carcass Island, der er et fugleparadis med ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter. Den er også en af de få øer hernede med træer. Vi bruger skibets små både til at gå i land for at udforske, til vandreture eller at tage et nærmere kig på alle fuglene.

Udflugter
 • Stanley - Fugletur på Falklandsøerne
  Grib en eksklusiv mulighed for at se og fotografere de fineste landskaber, dyr og planter
 • Stanley - Tur til Bluff Cove Lagoon
  Oplev en privat ejet dyrekoloni på denne eksklusive tur for at se konge-, æsel- og magellanpingviner samt masser af havfugle, inden vi drikker te i en café på stranden.
 • Stanley - Smuk flyvetur til Bleaker Islands dyreliv
  Eventyrlig flyvetur for at møde pingviner
 • Stanley - Vandretur i naturen på Falklandsøerne
  For naturentusiasten er denne vandretur en eksklusiv mulighed for at se Falklandsøernes dyreliv og flora.
 • Stanley - Se Falklandsøerne fra luften
  Oplev Falklandsøerne fra fly
 • Stanley - Fokus på Stanley
  Oplev Stanley til fods
 • Stanley - Port Stanleys seværdigheder
  Hvis du vil se Stanleys seværdigheder på kort tid, så er turen ideel for dig! Tag med på en guidet bustur til interessante steder, mens du lærer noget om Falklandsøernes historie.
 • Stanley - Historisk tur gennem Stanley
  Udvid din historiske viden med denne to timers guidede tur gennem Falklandsøernes hovedstad.
Vandreture på New Island, Falklandsøerne
Gå på vandreture på New Island, Falklandsøerne.
Foto: Genna Roland
Falkands-en verden af kontraster, fra de røde busser og engelske pubber i Stanley til store åbne rum, fantastiske hvide sandstrande og rige dyreliv.
Falklandsøerne - en verden af kontraster, fra de røde busser og engelske pubber i Stanley til de fantastiske hvide sandstrande og rige dyreliv.
En mand, der står foran en krop af vand
Hold øjnene åbne efter dyrelivet fra dækket.
Dag 17
Til søs
Magellan-strædet
En mand, der står foran en krop af vand
Hold øjnene åbne efter dyrelivet fra dækket.

Når vi slutter sejladsen i Magellan-strædet, ser vi tilbage på alt det, vi har oplevet på ekspeditionen. Brug nogen tid på dækket for at se dyrelivet.

Dag 18
Punta Arenas/Santiago de Chile
Ekspeditionen slutter
Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Oplev mere af den spændende byen Punta Arenas.

Vi ankommer i Punta Arenas om morgenen. Efter flyrejse tilbage til Santiago de Chile kan du forlænge ferine med tilvalgsudflugter for at opleve mere af den spændende region.

Kommunale kirkegård i Punta Arenas
Oplev mere af den spændende byen Punta Arenas.
Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet. Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Rejsens pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og helpension om bord
 • En hotelovernatning i Santiago de Chile før sørejsen - inklusive morgenmad
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport i Punta Arenas inklusive guidet sightseeing
 • Transport fra skib i Punta Arenas til lufthavn
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Punta Arenas til Santiago de Chile
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet

Ikke inkluderet: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge
Red ship in a body of water
Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
A small boat in a large body of water

Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 530 (500 in Antarctica)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
Red ship in a body of water

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills

Udflugter

På nogle krydstogter tilbyder vi inkluderede udflugter, der kan reserveres uden ekstra omkostninger. Disse inkluderede udflugter kan ofte kombineres med andre udflugter i den samme havn.

Bemærk venligst, at udflugter kan ændres og er endnu ikke tilgængelige til reservation for rejser efter marts 2021.

Se den sorte brynet Albatross Se den sorte brynet Albatross

Stanley - Fugletur på Falklandsøerne

Antarktis

Varighed

Ca 3 timer

Price per person

Fra kr 691

Booking code

A-FAI11

Se udflugter
Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved bluff Cove Lagoon Beach Bluff Cove Museum og Sea kål Cafe ved bluff Cove Lagoon Beach

Stanley - Tur til Bluff Cove Lagoon

Antarktis

Varighed

3 timer

Price per person

Fra kr 1.039

Booking code

A-FAI10

Se udflugter
Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsøerne. Gentoo pingviner, Bleaker Island, Falklandsøerne.

Stanley - Smuk flyvetur til Bleaker Islands dyreliv

Antarktis

Varighed

Tre timer

Price per person

Fra kr 3.474

Booking code

A-FAI3

Se udflugter
En tur gennem naturskønne Falklandsøerne En tur gennem naturskønne Falklandsøerne

Stanley - Vandretur i naturen på Falklandsøerne

Antarktis

Varighed

3 timer

Price per person

Fra kr 735

Booking code

A-FAI1

Se udflugter
Luftfoto af Port Stanley, Falklandsøerne. Luftfoto af Port Stanley, Falklandsøerne.

Stanley - Se Falklandsøerne fra luften

Antarktis

Varighed

Ca 1,5 time

Price per person

Fra kr 3.039

Booking code

A-FAI9

Se udflugter
Fuglekiggeri i Falklandsøerne. Fuglekiggeri i Falklandsøerne.

Stanley - Fokus på Stanley

Antarktis

Varighed

Halvanden time

Price per person

Fra kr 387

Booking code

A-FAI2

Se udflugter
Den fantastiske udsigt over THW Shipwreck damen Elizabeth Den fantastiske udsigt over THW Shipwreck damen Elizabeth

Stanley - Tur til Port Stanleys seværdigheder

Antarktis

Varighed

2 timer

Price per person

Fra kr 604

Booking code

A-FAI7

Se udflugter
Luftfoto af Port Stanley Luftfoto af Port Stanley

Stanley - Historisk tur gennem Stanley

Antarktis

Varighed

To timer

Price per person

Fra kr 517

Booking code

A-FAI14

Se udflugter

Forlæng rejsen

Få mere ud av reisen med vores før- og efterprogram.

Torres del Paine National Park Torres del Paine National Park

Santiago de Chile - Chiles Patagonien - overnatningstur

Sydamerika

Varighed

4 Dage

Fra

kr 13.403

Booking code

CENPUQPRE

Se program

Santiago – Atacamaørkenen (overnatningstur)

Sydamerika

Varighed

6 Dage

Fra

kr 13.988

Booking code

CENCJCPOST

Se program
En stor sten statue foran en bygning En stor sten statue foran en bygning

Santiago – Det bedste af Santiago de Chile

Sydamerika

Varighed

4 Timer

Fra

kr 334

Se program
En togkage sidder på toppen af et farverigt legetøj på et bord En togkage sidder på toppen af et farverigt legetøj på et bord

Santiago de Chile – Chilensk folkloreshow og middag (21/22)

Sydamerika

Varighed

4 Timer

Fra

kr 757

Booking code

SCL02

Se program
Kom med os til en smagning af vin på en af de lokale vinmarker Kom med os til en smagning af vin på en af de lokale vinmarker

Santiago de Chile - Vinsmagning på vingård

Sydamerika

Varighed

4 Timer

Fra

kr 830

Booking code

CENSCL03

Se program
;