Antarktis, Falklandsøerne, South Georgia - Den ultimate ekspedition (2021)

Tag med på Hurtigrutens mest ekstreme ekspeditionsrejse til Falklandsøen, South Georgia og Antarktis. Vi forsøger at krydse den legendariske sydlige Polarcirkel, og vi manøvrerer langt ind i fjerntliggende farvande for at udforske på sejlture i RIB-både og aktiviteter på land for at nyde områder med mangfoldigt dyreliv - pingviner, sæler, fugle, hvaler og mange andre dyrearter.

 • Nyd sejlture mellem isbjerge og aktiviteter på land på Falklandsøerne, South Georgia og Antarktis
 • Se utroligt dyreliv i South Georgia, "Polarområdets Galápagos"
 • Udforsk så langt syd på som muligt - langt ud over grænsen for almindelige krydstogtsskibe
 • Tag på vandreture, slå telt op og ro i kajak i uforglemmelige landskaber
LANCERINGSTILUD

Spar op til 6.950,–  per person

Nu har vi lanceret ekspeditionsrejserne for 2020-2021 og nu får du 6.950,– i rabat per person om du om du bestiller senest 1. marts 2019. Priserne på hjemmesiden er fratrukket rabatten.

Se udvalgte rejser og læs mere om kampagnen her 
Les mer om kampanjebetingelser her.


Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 12. januar 2021, 3. februar 2021, 23. februar 2021

Afrejsehavn Dag 1: Buenos Aires
Oversigt

Bagved horisonten

Naturen hersker i denne storslåede vildmark, så det er bedst at rejse med åbent sind og forvente det uventede på denne i sandhed spændende ekspeditionsrejse til Antarktis.

I Buenos Aires kan man opleve "Sydamerikas Paris" inden sejladsen med M/S Fram begynder i Ushuaia, verdens sydligste by. Derfra sætter vi kurs gennem den smukke Beagle-kanal.

De magiske Falklandsøer

Vi krydser åbent hav mod den endeløse horisont på vej til hvide sandstrande og dyreliv - pingviner og albatrosser på Falklandsøerne.

Fængslende South Georgia

Ombord holdes foredrag som forberdelse til besøget i South Georgias bjergomkransede fjorde og enorme strande, der er perfekte miljøer for et mangfoldigt dyreliv.

Vidunderne på Den antarktiske Halvø og den sydlige Polarcirkel

M/S Fram kan nå ind til flere landgangsteder end noget andet krydstogtsskib på grund af sin størrelse og forholdsvis lave antal passagerer. Det gør de rejsendes oplevelse endnu større.

Afhængigt af forholdene besøger vi South Shetland Islands og Antarktis-halvøen, inden vi sejler længere mod syd, end andre skibe kan, for at komme syd for Polarcirklen.

En uforglemmelig oplevelse!

Dag 1: Buenos Aires

Tangoens fødested

Hotel

Ekspeditionsrejsen starter med en overnatning i Buenos Aires, Argentinas sprudlende hovedstad. Tag med på en af Hurtigrutens udflugter om eftermiddagen. Oplev "Sydamerikas Paris" på egen hånd om aftenen.

Dag 2: Buenos Aires / Ushuaia

Tierra del Fuego - Ildlandet

Flyvning fra Buenos Aires til Ushuaia om morgenen. Det giver nogle timer til at opleve Ushuaia eller til at tage med på en udflugt til Parque Naciaonal Tierra del Fuego (Ildlandets Nationalpark), inden du går ombord på M/S Fram. Om aftenen begynder vi at sejle gennem den smukke Beagle-kanal.

Dag 3: Til søs

Over åbent hav

Vi krydser åbent hav på vej til Falklandsøerne. Nyd Ekspeditionsteamets indholdsrige foredrag og hold udkig efter dyrelivet fra dækket.

Dag 4-5: Falklandsøerne

Naturen har magten

På Falklandsøerne vrimler det med vidunderligt dyreliv og natur. Her er fantastisk, klar, blå himmel, endeløse horisonter og fantastiske, hvide strande. Her græsser fårene sammen med enorme kolonier af albatrosser og pingviner, mens caracaraer patruljerer overover, og bjerggæs fouragerer i vandkanten. Frygtløse pingviner vralter tæt på for at tage et kig på os og går derefter videre. Det giver gode fotomuligheder! Stanley - øernes hovedstad - er et perfekt startsted for Hurtigrutens udflugter. Skibet ligger i havnen hele dagen, så der er masser af tid til at opleve byen til fods.

Dag 6-7: Til søs

Sydatlanten

Vi bruger to dage på at sejle sydpå til smukke South Georgia. Undervejs kan man overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Skibets ekspeditionsteam er velbevandret i alle facetter af South Georgia fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, der fortælles her, er om Ernest Shackleton og mændene ombord på den ulyksalige tremastede barkentine Endurance, og om hvordan de blev reddet ved hjælp af tapre bedrifter og dygtigt sømandskab.

Dag 8: South Georgia
Højdepunkt

Sydpolens Galápagos

Vi udforsker South Georgias enestående økosystem og historie. Områdets historie, smukke landskaber og mangfoldige dyreliv gør det til et yndet sted for naturfotografer.

South Georgias enestående position i Antarktis økosystem - uden for havisens grænse - gør øerne til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle. Vore aktiviteter er tilrettelagt, så vi kan komme tær på dyrelivet - uden af forstyrre.

Vi besøger også et hvalfangstmuseum, den norske sømandskirke og den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackletons grav. 

Dag 11: Til søs

På vej til Antarktis

Mens vi fortsætter mod Antarktis, kan man lære noget mere om vidunderne i Det dybe Syd med fokus på Antarktis historie, miljø og dyreliv. Vi sejler gennem Washington-strædet og forbi Coronation Island, inden vi sætter kurs mod Elephant Island og Antarktis.

Dag 12-20: Antarktis
Højdepunkt

Pingviner, isbjerge og Polarcirklen

Antarktis er anderledes end alt andet på Jorden! De første tegn kan være pingviner i vandet - eller drivende blå-hvide isbjerge. Det er ægte vildmark, og skibets navigatører tager hensyn til vand, is og vind, når det bedst mulige program for ekspeditionsrejsen skal lægges.

Vi forsøger at komme i land adskillige steder på Syd Shetlandsøerne og på Den antarktiske Halvø for at se regionens mangfoldige og utrolige landskaber med masser af dyr i den fjerne, uberørte vildmark. På denne særlige rejse håber vi at krydse Polarcirklen, 66° 33’ Syd, langt sydlige end de fleste andre krydstogter til Antarktis. Vi sejler langt ind i området i RIB-både mellem isbjergene, og der er aktiviteter i land for at komme helt tæt på de utroligt smukke landskaber. Desuden arrangeres kajakroning mellem isbjergene, og måske kan der slås telte op på land, og vi kan tage på uforglemmelige vandreture for at udforske planetens smukkeste, uberørte steder. Hver dag er anderledes end de øvrige, og hver dag tilrettelægger Ekspeditionsteamet et program, der giver minder for livet.

Dag 21-22: Drake-passagen

Rejsen mod nord

Til søs

På vej tilbage til civilisationen fortsætter foredragsrækken, og vi genopfrisker oplevelserne fra Antarktis. Turen fra Den antarktiske Halvø til Ushuaia ved Argentinas sydspids er næsten 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr.

Dag 23: Ushuaia /Buenos Aires

Verdens sydligste by

Vi går i land ved Tierra del Fuego - Ildlandet. Ekspeditionsrejsen slutter i verdens sydligste by, Ushuaia, og rejsen fortsætter med fly til sprudlende Buenos Aires. Nyd lidt sol og varme efter dagene i Antarktis ved at deltage i Hurtigrutens udflugter i Buenos Aires.

Ankomst 3. februar 2021, 24. februar 2021, 17. mars 2021

Lokalitet Buenos Aires, Argentina
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Buenos Aires
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia og retur
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Ushuaia inklusive guidet sightseeing

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Kaffe og te om bord
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Mellemmåltider / snacks inden de tre hovedmåltider
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB-både og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

Praktiske oplysninger