Antarktis, Falklandsøerne, South Georgia - Den ultimative ekspedition

Tag med på en fantastisk ekspeditionsrejse til Falklandsøerne og uberørte South Georgia inden den ultimative udforskning af Antarktis. Hurtigrutens Ekspeditionsteam leder vandreture på land og sejlture i RIB-både mellem isbjergene, hvor vi kommer tæt på dyrelivet på verdens mest isolerede kontinent.

 • Tag med på land og oplev tusindvis af dyr tæt på - sæler, pingviner, fugle og hvaler
 • Tag på vandre- og kajakture og ture på isen i Antarktis, på Falklandsøerne og South Georgia
 • Chancer for at komme i land på isolerede strande og overnatte i telt
 • Oplev en grundig udforskning af Sydpolens Galápagos, South Georgia, og det enorme antal kongepingviner.
LANCERINGSTILUD

Spar op til 6.950,–  per person

Nu har vi lanceret ekspeditionsrejserne for 2020-2021 og nu får du 6.950,– i rabat per person om du om du bestiller senest 1. marts 2019. Priserne på hjemmesiden er fratrukket rabatten.

Se udvalgte rejser og læs mere om kampagnen her 
Les mer om kampanjebetingelser her.


Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 10. november 2020, 1. desember 2020, 22. desember 2020

Afrejsehavn Buenos Aires, Argentina
Oversigt

Uberørt, fjernt og virkelig fantastisk

Rejs med Hurtigruten ud bag horisonten for at udforske verdens største vildmark. Her har naturen magten, så forvent det uventede, når vi sejler til den umådelige skønhed i Antarktis.

Oplev Buenos Aires, "Sydamerikas Paris", inden du går om bord på M/S Fram i Ushuaia, hvorfra vi sætter kurs gennem den smukke Beagle-kanal.

De magiske Falklandsøer

Ekspeditionsrejsen begynder, når vi sejler over det åbne hav til Falklandsøerne med endeløse horisonter, hvide sandstrande og et myldrende dyreliv med pingviner og albatrosser.

Fængslende South Georgia

Om bord holdes foredrag som forberdelse til besøget i South Georgias bjergomkransede fjorde og nogle af South Georgias historiske, forladte hvalfangststationer - og oplev de lange strande med en stor mangfoldighed af dyreliv.

Vidunderne i Antarktis

Takket være sin lille størrelse kan M/S Fram komme ind til land flere steder end andre skibe på ekspeditionsrejser.

Afhængigt af forholdene besøger en række landgangssteder på Syd Shetlandsøerne og Antarktis-halvøen for at opleve regionens mangfoldighed af dyreliv og landskaber.

Ved enhver mulig lejlighed tilbyder Ekspeditionsteamet at tage de rejsende med på vandretur eller sejlture i skibets RIB-både og tilbyder også muligheder for at ro i kajak mellem isbjerge eller at campere i de store opdagelsesrejsende fodspor.

Dag 1: Buenos Aires

Tangoens fødested

Hotel

Ekspeditionsrejsen starter med en overnatning i Buenos Aires, Argentinas sprudlende hovedstad. Tag med på en af Hurtigrutens udflugter om eftermiddagen. Oplev "Sydamerikas Paris" på egen hånd om aftenen.

Dag 2: Buenos Aires / Ushuaia

Tierra del Fuego - Ildlandet

Flyvning fra Buenos Aires til Ushuaia om morgenen. Det giver nogle timer til at opleve Ushuaia eller til at tage med på en udflugt til Parque Naciaonal Tierra del Fuego (Ildlandets Nationalpark), inden M/S Fram begynder ekspeditionsrejsen. Om aftenen begynder vi at sejle gennem den smukke Beagle-kanal.

Dag 3: Til søs

Over åbent hav

Vi krydser åbent hav på vej til Falklandsøerne. Nyd ekspeditionsholdets indholdsrige foredrag og hold udkig efter dyrelivet fra dækket.

Dag 4-6: Falklandsøerne
Højdepunkt

Naturen har magten

På Falklandsøerne vrimler det med vidunderligt dyreliv i naturen. Her er fantastisk, klar, blå himmel, endeløse horisonter, store, åbne vidder og fantastiske, hvide strande. Her græsser fårene sammen med enorme kolonier af albatrosser og spring-, konge- og guldlokkede pingviner, mens aggressive tværstribede caracaraer patruljerer overover, og bjerggæs fouragerer i vandkanten. På Falklandsøerne vralter pingviner tæt på for at tage et kig på os og går derefter videre. Det giver  fantastiske fotomotiver!

Forhåbentlig kan vi komme i land for at udforske, vandre eller tage et nærmere kig på alle fuglene. Stanley, øernes hovedstad, er et vidunderligt udgangspunkt for de udflugter, Hurtigruten tilbyder. Vi ligger i hovedstaden hele dagen, og der er god tid til at gå på opdagelse, for de fleste butikker og attraktioner ligger rundt om havnen.

Dag 7-8: Til søs

Sydatlanten

Vi bruger to dage på at sejle sydpå til smukke South Georgia. Undervejs kan man overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie. Skibets ekspeditionshold er velbevandret i alle facetter af South Georgia fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, der fortælles her, er om Ernest Shackleton og mændene ombord på den ulyksalige tremastede barkentine Endurance, og om hvordan de blev reddet ved hjælp af tapre bedrifter og dygtigt sømandskab.

Dag 9-13: South Georgia
Højdepunkt

Sydhavets Serengeti

På denne særlige ekspedition udforsker vi South Georgias enestående økologi og historie. Området er kendt som Sydhavets Serengeti, og det er et yndet sted for naturfotografer. South Georgias enestående position i Antarktis’ økosystem - uden for havisens grænse - gør øerne til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle. Under vores ophold her ser vi søelefanter hvile på sandet, pelssælunger løbe ud i og op fra vandet, mens albatrosser svæver over os, og der er kongepingviner i tusindvis. Nyd synet af hængende gletsjere og klipper og laguner. Vi besøger også et hvalfangstmuseum, den norske sømandskirke og den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackletons grav. På South Georgia er der også gode muligheder for vandreture, og en af favoritterne er den sidste del af den rute, som Shackleton tog på sin modige færd over øens forrevne bjerge for at skaffe hjælp til de 22 mænd, der var tilbage på den isolerede Elephant Island.

Dag 14: Til søs

På vej til Antarktis

Mens vi fortsætter mod Antarktis, kan man lære noget mere om vidunderne i det dybe Syd med fokus på Antarktis’ historie, miljø og dyreliv.

Vi sejler gennem Washington-strædet og forbi Coronation Island, inden vi sætter kurs mod Elephant Island og Antarktis.

Dag 15-20: Antarktis
Højdepunkt

De smukkeste, uberørte steder på planeten

Antarktis er anderledes end alt andet på Jorden! De første tegn kan være pingviner i vandet - eller drivende blå-hvide isbjerge. Det er ægte vildmark, og skibets navigatører tager hensyn til vand, is og vind, når det bedst mulige program for ekspeditionsrejsen skal lægges.

Ingen mennesker bor permanent på Antarktis, men kontinentet er millioner af pingviners hjem og tusinder af hvalers spisekammer. Pingvinerne er frygtløse, når de møder mennesker, og de kan være lige så nysgerrige om os, som vi er om dem. Vi forsøger at komme i land adskillige steder på Syd Shetlandsøerne og på Den antarktiske Halvø for at se regionens mangfoldige dyreliv og landskaber. Når det er muligt, tilbyder Ekspediionsteamet kajakture, at slå telt op på land og at komme på uforglemmelige vandreture for at udforske planetens smukkeste, uberørte steder. Hver dag er anderledes end de øvrige, og hver dag tilrettelægger Ekspeditionsteamet et program, der giver minder for livet.

Dag 21-22: Drake-passagen

Rejsen mod nord

Til søs

På vej tilbage til civilisationen fortsætter foredragsrækken, og vi genopfrisker oplevelserne fra Antarktis. Turen fra Den antarktiske Halvø til Ushuaia ved Argentinas sydspids er næsten 1000 kilometer eller 40 timers sejlads i godt vejr.

Dag 23: Ushuaia / Buenos Aires

Verdens sydligste by

Fortøjet

Vi går i land ved Tierra del Fuego - Ildlandet. Ekspeditionsrejsen slutter i verdens sydligste by, Ushuaia, og rejsen fortsætter med fly til livlige Buenos Aires. Nyd lidt sol og varme efter dagene i Antarktis ved at deltage i Hurtigrutens udflugter i Buenos Aires.

Ankomst 2. desember 2020, 23. desember 2020, 13. januar 2021

Lokalitet Buenos Aires, Argentina
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori og helpension
 • En overnatning i Buenos Aires inklusive morgenmad inden sejladsen
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Buenos Aires
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Buenos Aires til Ushuaia og retur
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Ushuaia inklusive guidet sightseeing

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Kaffe og te ombord
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Mellemmåltider / snacks inden de tre hovedmåltider
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FORELESNINGER

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB-både og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr til aktiviteter

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Helbredsattest er obligatorisk. Læs indrejsekrav her.
Praktiske Oplysninger