Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition

Rejseinformation 23 dage MS Fram
Helpension inkluderet

Tag med på dette ekspeditionskrydstogt, hvor du virkelig får tid til at fordybe dig i udforskningen af Falklandsøerne, South Georgia og det altid imponerende Antarktis.

En verden fuld af is og vidundere

Du vil bruge fem dage på at udforske Antarktis’ unikke verden. Dets islandskaber og dyreliv ændrer sig igennem sommersæsonen. I løbet af de sene forårsmåneder i oktober og november er der mere sne, og pingvinerne begynder at parre sig og bygge rede. Der ses sjældent hvaler før december og januar. Det er også her, de første pingvinunger kommer ud af æggene. Februar og marts er højsæson for hvalsafari, og hvor de kære pingvinunger vil vralte omkring. I løbet af hele sæsonen kan du sammen med Ekspeditionsteamet deltage i forelæsninger, landgange, iskrydstogter og valgfrie aktiviteter.

Falklandsøerne og South Georgia

Der er meget skjult skønhed og charme på Falklandsøerne, lige fra de forblæste grønne bakker og de hvide sandstrande til den venlige hovedstad Stanley. Men selvom der her er masser af dyreliv, kommer det ikke engang i nærheden af South Georgia, hvor strandene er proppet med sæler, pingviner og andre havfugle. Vores rejseplaner er ikke ligefrem skåret ud i sten, når vi tager til Antarktis. Det giver os friheden til at tage dig derhen, hvor du får den bedste oplevelse på trods af de lokale vind- og havisforhold. Med mere end 20 mulige landgangssteder er der altid meget at vælge imellem.

Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition Antarktis, Falklandsøerne og South Georgia - den ultimative ekspedition
 • Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamisk og mangfoldig

  Din ekspedition starter med en overnatning i Santiago, det energiske og kulturelle centrum i Chile. Byen er fyldt med museer, smuk arkitektur og førsteklasses restauranter og har alle de spændende højdepunkter, du forventer af en hovedstad. Der er et væld af steder og attraktioner at se, og det eneste, der vil begrænse dig, er tiden, ikke udvalget.

  Tag en tur med den historiske svævebane op til Cerro San Cristbal for en imponerende udsigt over byen og Andesbjergenes gletsjere bagved. Det er den største park i byen og stedet, hvor du finder den nationale zoologiske have og de botaniske haver. Rundt om parken ligger det trendy Bella Vista-kvarter, som er fantastisk, hvis du har lyst til at besøge afslappede caféer om dagen og latininspirerede barer og klubber om aftenen. På en gåtur til præsidentpaladset fra det 18. århundrede og det historiske hjerte, Plaza de Armas vil du helt sikkert få nok billeder af de vigtigste landemærker. Hvis der er tid, kan du tage en tur på Mercado Central-fiskemarkedet for at prøve den klassiske, chilenske skaldyrsgryderet caldillo de congrio.

  Dag 1
  Santiago de Chile

  Dynamisk og mangfoldig

 • Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Gå ombord på din ekspedition

  Du forlader Santiago tidligt om morgenen, så husk at sæt alarmen til. Fra lufthavnen flyver du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste område, der befinder sig på Brunswick-halvøen, lige nord for Magellan-strædet. Hvad der begyndte som en straffekoloni, boomede under guldfeberen og fåreavlsperioden fra 1880’erne og de tidlige 1900’erne og er nu den ene ud af kun to havne med lav beskatning i Chile.

  MS Fram venter på dig her, klar til at lade dig starte på dit ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Ombord på skibet vil du møde og hilse på ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil afholde et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster, før vi sætter sejl. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Punta Arenas, når vi begynder vores kurs sydpå. Nyd derefter en drink, og vend dit blik mod Antarktis, mens du nyder udsigten fra Explorer Lounge & Bar.

  Dag 2
  Santiago de Chile/Punta Arenas

  Gå ombord på din ekspedition

 • Dag 3-5
  Beagle-kanalen og Drake-passagen

  Land i sigte

  Vi har fem uforglemmelige dage i Antarktis foran os, når vi sejler ind i den naturskønne Beagle-kanal, hvor vi er omgivet af bjerge, der fortsætter direkte ned i det iskolde vand. Hold udkig efter den sjældne sydlige hvidskævning (Peale’s delfin), der kun lever i dette område, og andre vilde dyr, mens vi sejler i dette vilde og fjerntliggende område, der virker næsten uforstyrret af mennesker.

  MS Fram fører os frem til Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sine potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”. Men bare rolig, selv hvis vi oplever barske havstrømme, vil du være i fuldkommen sikkerhed på vores specialbyggede ekspeditionsskib.

  Når vi nærmer os Antarktis, vil ekspeditionsteamet tale om de meget strenge miljømæssige retningslinjer og bæredygtighedsregler, der er udstedt af IAATO, som vi følger. Det er et kontinent dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet, der kan forstyrre den naturlige balance, der eksisterer her, er tilladt. Vi ønsker kun at efterlade fodspor og tager ikke andet end billeder. Vi fjerner endda sommetider vores fodspor for at forhindre, at pingvinerne sidder fast i dem!

  Som altid, er skibets faciliteter der, for at du kan nyde dem. Hvis du endnu ikke har fået sved på panden i motionscentret eller saunaen, er muligheden der nu. Glem ikke at gå ud på dækket en gang imellem på vejen til Antarktis. Det er altid et ægte højdepunkt at spotte det første kæmpe isbjerg.

  Dag 3-5
  Beagle-kanalen og Drake-passagen

  Land i sigte

 • Dag 6-10
  Antarktis

  En verden fuld af is og vidundere

  Glem alt, hvad du hidtil har oplevet. Antarktis er i en liga for sig. Uanset hvor høje dine forventninger er, så skuffer Antarktis ikke. Med 90 % af verdens is lige her er det enormt i ordets rette forstand. Det eneste land i verden med mere overfladeareal er Rusland. Man kan faktisk finde jord under al isen, men visse steder skal du grave dig gennem fire kilometer sne og is for at nå den.

  Du vil højst sandsynligt se dine første sæler og pingviner fra skibet, og det er i sig selv en fantastisk oplevelse. Men vent, til du står på den samme bred som en koloni bestående af tusindvis af pingviner. Eller hvis en sæl dukker op ved siden af dig, mens du nyder en frivillig aktivitet som kajakroning blandt isbjergene. Fanget i spændingens øjeblik glemmer du måske endda at række ud efter dit kamera for at tage et billede!

  Ligesom islandskabet i Antarktis ændrer sig i løbet af årstiderne, ændrer dyrelivet sig også. I det tidlige forår vil der være meget mere sne, hvilket får landskabet til at virke endnu mere uberørt. Det er på dette tidspunkt, hvor pingvinerne mødes. Vi ser sjældent hvaler på dette tidspunkt af året, i oktober og november. I december derimod bliver hvalerne et mere hyppigt syn. Det er også her, at de første pingvinunger kommer ud af æggene, hvilket altid er et charmerende syn. Februar og marts er højsæson for hvalsafarimuligheder, da store mængder af krill i havene tiltrækker de fleste hvalarter, som kommer for et veritabelt ædegilde.

  Der vil være mindre sne nu, og du vil være i stand til at se de kluntede pingvinunger løbe rundt. Hvis du er interesseret i fugle, er der faktisk 46 fuglearter her, inklusive forskellige stormfugle, albatrosser og terner.

  Vores Ekspeditionsteam vil tage sig rigtig godt af dig, mens du nyder alt det, som Antarktis har at byde på i løbet af de næste fem dage. Du kan tage med dem på iskrydstogt og landgange for virkelig at opleve islandskaberne på dette frosne kontinent. Hvis du er her tidligt på sæsonen, når sneforholdene er gode, får du måske endda en chance for at tage på sneskovandring. Som tidligere nævnt, har vi ikke nogen fastlagt liste over steder, vi helt sikkert vil besøge. Vi indordner os under forholdene, og lader vind og havis guide os i udvælgelsen af de bedste landgangszoner.

  Dag 6-10
  Antarktis

  En verden fuld af is og vidundere

 • Dag 11
  Til søs

  Vi sejler mod Sydatlanten

  Med længere ophold på både Falklandsøerne og South Georgia vil du have tid til rigtigt at fordybe dig i destinationerne og deres vilde dyr. Vores ekspeditionsteam fokuserer nu din opmærksomhed på disse kommende destinationer. Du vil opleve omfattende foredrag og præsentationer, der fortæller om polarekspeditioners historie, miljø og, selvfølgelig, områdets vilde dyr. En af de fascinerende historier er den om Sir Ernest Shackleton, besætningen fra det skæbnesvangre skib Endurance, og deres fantastiske og tapre bedrifter. Du vil lære, hvordan dit besøg bliver så sikkert og bæredygtigt som muligt, og du kan deltage i videnskabsprogrammer for civile og hjælpe med at indsamle data til faktisk, videnskabelig forskning.

  Under hele rejsen vil ekspeditionsteamet også tage havprøver, som du kan undersøge under mikroskop i videnskabscentret, så du kan se naturen på celleniveau.

  Dag 11
  Til søs

  Vi sejler mod Sydatlanten

 • Dag 12-16
  South Georgia

  Det Sydlige Ishavs Serengeti

  Hvis du elsker vilde dyr, vil du elske South Georgia. Tilnavne som “Det Sydlige Ishavs Serengeti” og “Polernes Galápagos ” lover en masse, men øerne lever mere end op til deres ry. Når du kommer her, vil du forstå, hvorfor South Georgia er et af de vigtigste steder for naturfotografer fra hele verden.

  Unikt placeret i det antarktiske økosystem og alligevel uden for rækkevidde af havis er South Georgia et ideelt hjem for tusindvis af ynglende pingviner og sæler. Der er bemærkelsesværdige bestande af kongepingviner, der foretrækker det varmere vejr her til forskel fra deres kejserslægtninge i Antarktis. Både South Georgia og South Sandwich Islands er også blevet identificeret som vigtige fugleområder, der understøtter mange havfugle, inklusive albatrosser, pingviner, stormfugle, topskarve, kjover og terner.

  Vi tilbringer fem dage i South Georgia og planlægger at gå i land flere mulige steder for at tage dig tættere på ødemarken og de vilde dyr. Et af disse steder er bosættelsen Grytviken, hjemsted for en norsk sømandskirke bygget i 1913 og det sidste hvilested for den antarktiske opdagelsesrejsende Sir Ernest Shackleton.

  Men, som Falklandsøerne, står vores ruteplan ikke skrevet i sten. Vi kender alle de spændende steder og pingvinkolonier, vi kan vise dig, men vi tilpasser altid vores planer efter vejrforholdene. Det er det, der gør vores ekspeditionskrydstogter så mindeværdige.

  Dag 12-16
  South Georgia

  Det Sydlige Ishavs Serengeti

 • Dag 17-18
  Til søs

  Vi sejler mod Sydatlanten

  Med vores kurs sat mod Falklandsøerne vil du nu være i hænderne på ekspeditionsteamets eksperter. Du vil opdage, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men ægte eventyrere med deres andel af historier at berette. Uanset om det er om havbiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du blive smittet af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan tage med dem ind i foredragssalen og i Videnskabscentret for at lære om Falklandsøernes spændende historie og fascinerende vilde dyr. Hvis du er interesseret i kunst, kan du deltage i kunsttimer og endda lære, hvordan du binder knob til brug under landgang.

  Der er også gode stunder i vente i vores restauranter, som befinder sig i skibets agterstavn. Du vil bemærke, at uanset hvor dit bord står, vil du kunne se udsigten udenfor.

  Dag 17-18
  Til søs

  Vi sejler mod Sydatlanten

 • Dag 19-21
  Falklandsøerne

  Ø-livets mange charmer

  Falklandsøerne er muligvis bedst kendt for deres brogede fortid. Opdaget af briterne, bosat af franskmændene og spanierne, og derefter kæmpet om af Argentina og Storbritannien i Falklandskrigen. Du vil forstå, hvorfor disse øer er så attraktive, når du ser den naturlige skønhed skjult på disse øer i løbet af de tre dage, vi udforsker her.

  I de vindblæste grønne bakker ligger der store gårde, der har været i familiens eje i generationer. Og strandene! Det hvide sand og klare vand kunne sagtens forveksles med Caribien. Du vil se pingvinkolonier ved siden af græssende får, mens caracaraer patruljerer ovenfor og gæs søger føde i vandkanten.

  Der er tæt på 800 øer her, og listen over mulige steder at besøge er ret så lang. I stedet for at være tvunget ind på en fastsat ruteplan foretrækker vi at holde din udforskning løs og spontan. Det er trods alt et eventyr! Ekspeditionsteamet og kaptajnen vil se på havet og vejrforholdene på det givne tidspunkt og derefter vælge de sikreste steder for den pågældende dag. Så, uanset om det er Saunders Island, West Point, Carcass Island eller et andet sted, som vi besøger, kan du være sikker på, at det vil være den bedste mulighed for din ekspedition.

  Et sted, som vi højst sandsynligt får mulighed for at besøge, er Stanley, hovedstaden i Østfalklands øhav. Det er en fantastisk lille by at udforske til fods og et fremragende startsted for valgfrie udflugter, du kan vælge imellem. Mens vi er i byens centrum, vil du sikkert gerne besøge dens udvalg af lokale butikker og måske endda gøre holdt på en engelsk pub for at dele et stort glas øl med de venlige lokale.

  Dag 19-21
  Falklandsøerne

  Ø-livets mange charmer

 • Dag 22
  Til søs

  Rejsen nordpå

  På vej tilbage mod Punta Arenas passerer vi gennem Magellanstrædet. Det blev opkaldt efter den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando de Magallanes, som opdagede det, da han var kaptajn på en spansk ekspedition, der sejlede rundt om jorden i 1520. Mens du nyder den fortryllende udsigt hele vejen omkring dig, så tænk et øjeblik på Fernando og hans besætning, der kortlagde disse have i et gammelt og udtjent skib for 500 år siden.

  I løbet af vores rejse vil Ekspeditionsteamet opsummere vores oplevelser fra Antarktis, så du får mulighed for at bevare Antarktis i hovedet lidt endnu. Da dit krydstogt er ved at være slut, er det også det perfekte tidspunkt at gå gennem de billeder, du har taget på dit krydstogt. Og hvad angår alle de ting, du har elsket at gøre på skibet indtil videre, er der stadig tid til at gøre dem et par gange mere.

  Som altid, er skibets faciliteter der, for at du kan nyde dem. Hvis du endnu ikke har fået sved på panden i motionscentret eller saunaen, er muligheden der nu. Glem ikke at gå ud på dækket en gang imellem.

  Dag 22
  Til søs

  Rejsen nordpå

 • Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Må eventyret aldrig få en ende

  Vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, tilbage til civilisationen igen. Du bliver transporteret til lufthavnen og flyver tilbage til Santiago, hvor du får mulighed for at udforske Chiles hovedstad igen. Men inden da siger vi først et glædeligt farvel til hinanden, besætningen og ekspeditionsteamet.

  Hvordan afslutter du en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber kendt af menneskeheden? Svaret er: Det gør du ikke. Oplevelsen vil leve videre i de minder og den viden, du nu bærer med dig. Den lever i de billeder og historier, du bringer med tilbage til venner og familie. Vi håber, at din oplevelse af vores bæredygtige ekspeditionskrydstogt har været inspirerende, fornyet din ærefrygt for naturen og genantændt en passion for at beskytte den.

  Dag 23
  Punta Arenas/Santiago de Chile

  Må eventyret aldrig få en ende

Afrejser

Hvad er inkluderet

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Returflyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke 

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À A la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og omfattende biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogram for civile giver dig mulighed for at hjælpe med faktisk videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper dig med dine kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Tilvalgsaktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sørg for, at du overholder alle krav ift. tilmelding og boarding
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo
Fru Fram i Antarktis
Foto: Sandra Walser
Dit skib

MS Fram

Byggeår 2007
Renoveret 2022
Skibsværft Fincantieri, Italy
Passagerkapacitet 250 (200 i Antarktis)
Senge 276
Bilkapacitet 0
Brutto last 11.647 tons
Længde 114 meter
Ræling 20,2 meter
Fart 13 knob
MS Fram in Greenland
Foto: Stian Klo

Den originale Fram var sin tids mest berømte polarforskningsskib, og resultaterne af hendes ekspeditioner er uden sidestykke. MS Fram, der bringer arven videre fra den originale Fram, benytter den mest avancerede teknologi, hvilket gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionsrejser i polarområder.

Læs mere om MS Fram

Isbjerge-en af mange yndlings foto motiver, når på en ekspedition med MS Fram
Foto: Tomas Mauch

Lignende rejser

Du synes sikkert også om