Antarktis, Chiles fjorde og Falklandsøerne - Store opdagelsesrejsende og dyreliv (18 dage)

Sejl i kølvandet efter de store opdagelsesrejsende og oplev Chiles fjorde, Falklandsøerne og majestætiske Antarktis på en ekstraordinær ekspeditionsrejse. Nyd chancerne for at se dyreliv som pingviner, hvaler og sæler mellem isbjerge og i fantastisk smuk natur. Undervejs arrangerer skibets Ekspeditionsteam spændende sejlture i RIB-både mellem isbjerge og aktiviteter på land for at sikre en uforglemmelig rejse.

 • Oplev den enestående smukke natur i Patagonien, i Antarktis og på Falklandsøerne
 • Chance for landgang ved legendariske Kap Horn
 • Store muligheder for at se dyreliv - pingviner, sæler, hvaler og andre dyrearter
 • Spændende sejlture mellem isbjerge og aktiviteter på land ledet af skibets Ekspeditionsteam
Oversigt

Rejseplanen

På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr-, vind- og isforhold afgør tidsplanen. Sikkerhed har højeste prioritet, og kaptajnen lægger den endelige rute undervejs. Derfor er rejseplanen blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

Udrejse 4. nov 2020, 20. nov 2020, 6. des 2020, 22. des 2020, 7. jan 2021

Afrejsehavn Santiago de Chile
Oversigt

Fra storslåede fjorde til vildt dyreliv

ekspeditionsrejsen til Antarktis opleves fjerne Patagoniens smukke natur, inden vi krydser Drake-passagen for at se det vidunderlige dyreliv på Jordens sydligste kyster.

Endeløs skøned og fascinerende historie

I Antarktis forsøger vi at komme i land mange steder på De sydlige Shetlandsøer og på Den antarktiske Halvø for at opleve den uberørte vildmarks mangfoldige dyreliv og landskaber.

Ægte vildmark

I den ægte vildmark hersker elementerne og afgør vores endelige rejseplan. Ved enhver mulig lejlighed arrangerer Ekspeditionsteamet sejlture i RIB-både mellem isbjergene og ture til land for at komme tæt på områdernes ekstraordinære natur.

Der kan også være muligheder for at ro i kajak i det iskolde vand, vandre i storslåede landskaber eller endda overnatte i  telt på verdens mest isolerede kontinent.

Kontrasternes verden

På ekspeditionsrejsens sidste del sætter vi kurs mod de magiske Falklandsøer for at opleve en verden af kontraster - fra Stanleys pubber til store, hvide sandstrande og mangfoldigt dyreliv.

Dag 1: Santiago de Chile
Santiago de Chile_1200x600.jpg

Spændende og mangfoldig

Hotel

Ekspeditionsrejsen begynder med en overnatning i Santiago, Chiles spændende og mangfoldige hovedstad. Her er meget at opleve - fra Andesbjergenes gletsjere ved bygrænserne til skyskrabere i bymidten, farverig arkitektur fra kolonitiden og bredderne langs den hurtigt strømmende Mapacho-flod. Forlæng ekspeditionen med Hurtigrutens udflugt til den fantastiske Atacama-ørken.

Dag 2: Santiago de Chile / Punta Arenas
Punta-Arenas_Karsten-Bidstrup2.jpg
Foto: Karsten Bidstrup Foto

Ekspeditionsrejsen starter

Flyrejse tidligt om morgenen til Punta Arenas, hvor hybriddrevne M/S Roald Amundsen ligger klar til ekspeditionsrejsen til Aantarktis.

Dag 3: Patagonien
Beagle-Channel-Chile-©Genna Roland HGR_1200x600.jpg
Foto: Genna Roland Foto

Den smukke Beagle-kanal

Nyd at sejle gennem den smukke Beagle-kanal, der er omgivet af bjerge, der kaster sig lige ud i det iskolde vand. Det vilde og fjerntliggende område synes næsten uforstyrret af mennesker. Gletsjeris har banet sig vej mellem bjergene, skabt isolerede øer, skjulte bugter og Chiles unikke fjorde - et af verdens smukkeste landskaber.

Dag 4-5: Drake-passagen

Kap Horn og Drake-passagen

Til søs

Kap Horn er Sydamerikas sydligste punkt. Skibets navigatører gør deres bedste, for at vi kan komme i land på Kap Horn. M/S Roald Amundsen krydser derefter Drake-passagen til Antarktis. Undervejs kan man nyde fascinerende foredrag af skibets Ekspeditionshold i Videnskabscentret og nyde ophold i wellnessområdet og skibets øvrige faciliteter.

Dag 6- 12: Antarktis
Højdepunkt

Antarktis - svært at beskrive med ord

Antarktis er vildmark i højeste grad. 90 procent af verdens is findes her - op til fire kilometer tyk. Om vinteren vokser verdensdelen på grund af havis til næsten dobbelt størrelse. Antarktis er ynglessted for millioner af pingviner, hvaler og sæler. Som nævnt i traktaten om Antarktis er kontinentet dedikeret til fred, videnskab og turisme. Ingen menneskelig aktivitet har ret til at ændre den perfekte naturlige balance, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor følger vi meget strenge miljømæssige retningslinjer og regler. Vi efterlader ikke andet end fodspor i Antarktis og tager ikke andet end billeder med derfra! Skibets navigatører og Ekspeditionsteam udnytter de ofte ideelle betingelser for at arrangere sejlture i RIB-både mellem isbjergene og til at komme på land til spændende aktiviteter. Der kan blive muligheder for at ro i kajak i det iskolde vand i selskab med hvaler, at tage på vandreture og endda slå telt op på verdens mest isolerede kontinent.

Det er svært at beskrive alle de indtryk, man får i Antarktis. En tidligere rejsende udtrykte det således: "Hvis du kan beskrive Antarktis med ord, har du sikkert aldrig været der."

Dag 13: Til søs
Passenger on deck_Falklands_-Marsel Van Oosten_1200x600.jpg
Foto: Marsel Van Oosten Foto

Foredrag og udkig efter dyr

Efter at have udforsket det uforglemmelige kontinent sætter vi kursen tilbage til Falklandsøerne. Ekspeditionsteamet holder foredrag om øernes historie og biologi - og fra dækket holder vi udkig efter havdyr og albatrosser, der ofte viser os vej.

Dag 14-16: Falklandsøerne
Højdepunkt

På kanten af Antarktis

Efter at have oplevet Antarktis kan det virke lidt unaturligt at komme til en by, der ligner et miniature-England med røde telefonbokse, røde busser og engelske pubber. Stanley kan nemt opleves på én dag til fods. Man kan også deltage i en udflugt for at udforske omegnens vildmark og dyreliv. Skibet ligger i Stanley hele dagen. Falklandsøerne vrimler med vidunderligt dyreliv i flot natur - med fantastisk klar, blå himmel, endeløse horisonter og fantastiske, hvide sandstrande.

På Falklandsøernes vestligste forposter findes afsidesliggende gårde, der har været familieejet i seks eller syv generationer. Måske kan vi komme i land på Carcass Island, der er et fugleparadis med ænder, gæs, pingviner, albatrosser, caracaraer og gærdesmutter. Vi forsøger at komme i land for at udforske, vandre eller at tage et nærmere kig på alle fuglene.

Dag 17: Til søs

Magellan-strædet

Når vi slutter sejladsen i Magellan-strædet, ser vi i Videnskabscentret tilbage på alt det, vi har oplevet på ekspeditionen. Brug tid på dækket for at holde udkig efter dyrelivet.

Dag 18: Punta Arenas / Santiago de Chile
Santiago_©Hurtigruten_1200x600.jpg

Ekspeditionen slutter

Vi ankommer i Punta Arenas om morgenen. Efter flyrejse tilbage til Santiago de Chile kan man forlænge ferien med Hurtigrutens udflugter for at opleve mere af den spændende region.

Ankomst 21. nov, 7. dec og 23. dec 2020, 8. jan og 24. jan 2021

Lokalitet Punta Arenas / Santiago de Chile
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Overnatning og morgenmad i Santiago de Chile inden sejladsen
 • Transport fra hotel til lufthavn i Santiago de Chile
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Punta Arenas inklusive guidet byrundtur og frokostpakke

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort program med aktiviteter til fordybelse på de destinationer, vi besøger, herunder sejlture i RIB og udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - et internationalt, håndplukket hold af højtuddannede eksperter på forskellige akademiske områder med indgående viden om områderne, vi sejler i
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi og geologi samt kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Afslutningsarrangement
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og nødvendigt udstyr til aktiviteter

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture, camping, gletsjerture, lange vandreture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Tilbudte foto-kurser for små grupper med skibets ekspeditionsfotograf
 • Rejseforsikring 
 • Hjælp med bagage

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Helbredsattest er obligatorisk. Læs indrejsekrav.
Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere