Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Rejseinformation 19 dage MS Roald Amundsen
Afrejse
2. august 2023
Pris fra
kr 68.142
Helpension inkluderet

På denne rejse sejler vi langs Alaskas forrevne kystlinje og rundt om den fjerntliggende øgruppe Aleuterne til Nome. Vi besøger historiske havne og ser bjørne i Katmai Nationalpark.

Den Indre Passage fra Canada

Vi sejler nord for Vancouver Island, forbi fjorde og ind i Johnston Strait og derefter Hecate Strait. Vores første sted i Alaska har det passende navn Misty Fjords, der er velsignet med stejle bjerge og vandfald. Vi ser tlingit-totempæle og petroglyffer på stranden i Wrangell ved foden af ​​Mount Dewey.

Vi besøger også Sitka, der var statens hovedstad, da Alaska hørte til Rusland, og hjem for den russisk-ortodokse Saint Michael’s Cathedral. Herefter gælder det Icy Bay, hvor der ofte er flydende isbjerge. Vores mål her er at udforske Guyot-gletsjeren, og vi håber at se spættede sæler slappe af på isbjergene.

Rundt om Aleuterne

Emerald Isle i Kodiak har Alutiiq Museum og Baranov Museum, der fortæller om byens blandede arv. Vi besøger derefter et af tre mulige steder i Katmai Nationalpark, der er kendt for sine bjørnebestande. Skibet sejler os herefter til den lille fiskerby Chignik på Alaska-halvøen og derefter til den forladte by på øen Unga.

Dutch Harbour er en af de vigtigste fiskerihavne i USA og berømt fra tv-serien The Deadliest Catch (på dansk: Livsfarlig fangst). Staint Paul Island er den største af Pribilof-øerne, et vigtigt fugleområde, der også har hele 500.000 pelssæler. Derefter besøger vi den øde Saint Matthew Island, Alaskas mest isolerede sted, inden vi går fra borde i Nome, der er berømt fra guldfeberæraen, for at flyve tilbage til Vancouver.

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående) Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias livlige havneby

  2. august 2023

  Ekspeditionsrejsen starter i Vancouver. Vancouver, der ligger mellem smukke bjerglandskaber og farvandet ved English Bay, er både en travl havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis man ankommer et par dage inden krydstogtet, finder man hurtigt ud af, hvorfor folk er så begejstrede for British Colombias største by.

  Byens kvarterer summer af jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, og Little Italy ligger i Commercial Drive.

  Oplev Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af de mest populære restauranter, og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man en perfekt panoramaudsigt over byen.

  Betragt neonlysene og nattelivet på Granville Street eller slap af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til udforskning af de vidtåbne omgivelser og tårnhøje, røde cedertræer i Stanley Park.

  Nyd første overnatning i Vancouver på et dejligt og centralt beliggende hotel.

  Hotellet indbyder til afslapning og til at benytte hotellets faciliteter efter den lange rejse hjemmefra. Dagen er til fri disposition, og middag er ikke inkluderet.

  Man kan også forlænge sit ophold i den dejlige natur med vores unikke tilkøbsprogram inden sejladsen og tage en tur med det luksuriøse Rocky Mountaineer-tog gennem de canadiske Rockies. Landskabet er virkelig spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  British Columbias livlige havneby

 • Dag 2
  Vancouver, Canada

  Ekspeditionsrejsens begyndelse

  3. august 2023
  Forventet afgangstid er 18:00

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på byrundtur til fabelagtige Vancouvers vigtigste seværdigheder.

  Udflugten slutter ved MS Roald Amundsen, der er parat til en uforglemmelig rejse.

  Dag 2
  Vancouver, Canada

  Ekspeditionsrejsens begyndelse

 • Dag 3
  Til søs

  Vi sejler i den canadiske indre passage

  4. august 2023

  Vi sejler nordpå og ud på åbent hav, vi drager mod de snævre kanaler i Canadas indre passage. Du vil føle spændingen, når vi tager ud på et fantastisk eventyr, mens vi navigerer gennem tusindvis af øer i det nordvestlige Stillehav.

  Det storslåede, nordamerikanske fjordområde, kaldt North American Pacific Fjordland, er en beskyttet havstrækning med en længde på næsten 1.500 km og kendt for at være et roligt farvand uden store bølger fra det åbne hav.

  Efterhånden som vores rejse har været i gang lidt tid, vil du måske få lyst til at tage med vores ekspeditionsteam i videnskabscentret og deltage i et fascinerende foredrag, bruge tid på at lære dine medrejsende at kende eller gå ud på dækket for at se efter delfiner, marsvin, spækhuggere og pukkelhvaler.

  Vores ekspeditionsskib er lille nok til at passere igennem og komme tæt på de mange spændende og smukke kanaler i den indre passage. Husk din kikkert!

  Dag 3
  Til søs

  Vi sejler i den canadiske indre passage

 • Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uspoleret vildmark

  5. august 2023

  Det første område, du vil udforske på din ekspedition, er intet mindre end det spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er en uberørt, kystnær vildmark med stedsegrønne træer, dybe fjorde og majestætiske, snedækkede bjergtoppe, og en del af de to millioner hektar Tongass National Forest.

  Området får mere end 380 cm regn om året, der ender i floder og søer, der løber til vandfaldene, som buldrer ud fra de mørke granitklipper. Bjergene, der rejser sig næsten lodret fra fjordene til højder på 1.000 m eller mere, er dækket af cedertræ, gran, skarntyde og mos.

  Den indflydelsesrige skotsk-amerikanske bjergbestiger John Muir, også kendt som nationalparkens fader, erklærede på berømt vis Misty Fjords som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set. Vi håber, du på lignende vis vil blive inspireret, mens vi udforsker området. Hvis vejret tillader det, tager vi rundt i området ombord på vores små udforskerbåde, eller via kajak på en valgfri udflugt.

  Hold udkig, måske ser du en bjergged, en brun bjørn, en sort bjørn og elge, hvad enten det er langs bredden, højderyggene eller skråningerne. I farvandet svømmer alle fem arter af stillehavslaks sammen med flododdere, havoddere, søløver, den spættede sæl, spækhuggere og hvidsidemarsvin. Hav din kikkert klar til kolibrier, trompetersvaner, hejrer og det store ikon i Amerika: den hvidhovede havørn.

  • Inkluderet Misty Fjord, rib bådssejlads
  Dag 4
  Misty Fjords National Monument

  Uspoleret vildmark

 • Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyffer på stranden

  6. august 2023

  Du vil virkelig føle, at du er trådt tilbage i tiden ved Wrangell, en af Alaskas ældste og mest historiske øbyer. Gamle petroglyffer, eller stenudskæringer, findes spredt på stranden her, og der er kun 15 minutters gang til det sted, hvor du kan begynde at se dem. Der er ca. 50 i alt, så se, hvor mange du kan finde.

  Hvorfor ikke besøge Wrangell Museum bagefter, hvor der er fyldt med interessante kunstgenstande og oplysninger om byens historie. Selvom Wrangell er en del af Amerika nu, var det tidligere styret af Storbritannien, Rusland og tlingit-folket for 8.000 år siden.

  Der er også de mosdækkede totempæle ved Chief Shakes Tribal House, som fortæller det lokale tlingit-folks historie. Du finder Tribal House, som er smukt bygget af cedertræ, efter en kort gåtur fra bycentrum over træbroen til Shakes Island.

  Når man er omgivet af sådanne forførende landskaber ved Stikine-flodens udmunding ved foden af Mount Dewey er det let at komme tilbage til naturen på en af de lokale stier til kanten af regnskoven.

  • Inkluderet Wrangell - Rib bådssejlads
  Dag 5
  Wrangell, Alaska

  Petroglyffer på stranden

 • Dag 5
  Sitka, Alaska

  En historie om kulturer

  6. august 2023

  Sitka, der er beliggende på Baranof Island i den ydre del af den indre passage, kan kun nås fra skib eller fly. Byen er også omgivet af Tongass National Forest, den største tempererede regnskov i verden. Når du sejler her, kan du nyde udsigten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan, der minder om Japans bjerg Fuji.

  Byen, der oprindeligt var beboet af tlingit-folket for over 10.000 år siden, blev erobret af Rusland i 1804 og omdøbt “New Archangel”. I 1808 var byen den største i regionen og blev udpeget til hovedstaden i Alaska. I dag er Sitka et sted med en blandet kultur. Tlingit-traditionerne er forblevet stærke og eksisterer side om side med russisk og amerikansk indflydelse.

  Da Rusland forsøgte at komme sig ovenpå Krimkrigen, solgte de Alaska til USA for at området ude af briternes hænder. Stedet, hvor overdragelsen fandt sted i 1867, var intet mindre end New Archangel, som straks blev omdøbt til “Sitka”. Prisen var kun 7,2 millioner dollars for hele regionen, og dermed kun to cent pr. hektar!

  Der er rigeligt med historiske steder i Sitka, som f.eks. Russian Bishops House, som er den ældste, intakte bygning her og er fra 1842. Eller du kan besøge den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som stadig har sin oprindelige lysekrone, religiøse kunst og en række kunstgenstande.

  Et højdepunkt for de fleste besøgende i Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Der er et fascinerende museum her med en række udstillinger. Du kan herefter følge et spor, der fører dig til havet gennem en fredelig skov. På vejen kan du også opdage smukke eksempler på udsmykkede haida- og tlingit-totempæle.

  Dag 5
  Sitka, Alaska

  En historie om kulturer

 • Dag 7
  Icy Bay

  En trio af tidevandsgletsjere

  8. august 2023

  Oplev Icy Bay i nærheden af Prince William Sound – et sted, der virkelig lever op til sit navn. Tre prominente gletsjere, Guyot, Yahtse og Tyndall, føder enorme blokke af flydende is i bugtens vand.

  Området her var engang en kæmpe tidevandsgletsjer, der løb direkte ud i Alaskagolfen. Bugten er først blevet tilgængelig for skibe i de seneste 100 år.

  Dette var også stedet for en kæmpe tsunami i 2015, hvor 180 millioner ton klipper og skov styrtede i fjorden. Bølgen, som blev skabt heraf, menes at have været en af ​​de højeste i det sidste århundrede. Heldigvis medførte tsunamien ingen særlige skader.

  Vores mål vil være at besøge den 55 km lange og 13 km brede Guyot-gletsjer afhængigt af ismængden undervejs og de lokale vejrforhold. Du vil forhåbentligt kunne gå i land så tæt på gletsjeren, som det er sikkert, eller udforske farvandet i kajak som en del af en valgfri udflugt.

  Som altid vil vi se efter alt det fantastiske dyreliv, der bugner i Alaskagolfen, herunder pukkelhvaler, spækhuggere, Stellers søløver, havoddere, spættede sæler med flere.

  Dette barske og forrevne område har en virkelig storslået og smuk natur, og der vil være rigelige fotomuligheder hele dagen. Særligt de spættede sæler elsker at slappe af på den flydende is.

  Dag 7
  Icy Bay

  En trio af tidevandsgletsjere

 • Dag 8
  Til søs

  Roen på havet

  9. august 2023

  En dag på havet giver dig al den tid, du har brug for til at hvile, slappe af, gøre status over det, du har oplevet indtil nu og opbygge spændingen til dit eventyr fremad. Du vil helt sikkert have lyst til at nyde faciliteterne ombord, såsom vores infinity-pool, boblebade, sauna, det indendørs motionscenter samt den udendørs løbebane og spa.

  Informative foredrag fra ekspeditionsteamet fortsætter i videnskabscentret. Hvert eneste emne, der varierer fra vilde dyr, tektonisk aktivitet, glaciologi eller lokal historie og kultur, er beregnet på, at du kan få mest muligt ud af og nyde de områder, som vi sejler igennem, og desuden få information om de kommende landgange.

  Du kan også bruge tid på at lære besætningen, ekspeditionsteamet og dine medrejsende at kende. Udover en passion for eventyr kan det være, I har andre fælles interesser og oplevelser. Hvorfor ikke tage et par drinks sammen med dem i baren og lære dine nye skibsvenner bedre at kende?

  Når vi sejler gennem Alaskagolfen, er der chancer for at se de nordlige stillehavsalbatrosser. Der er tre arter at kigge efter, laysan- og sortfodede albatrosser er almindelige i Alaskagolfen, mens den korthalede albatros er et meget sjældnere syn.

  Dag 8
  Til søs

  Roen på havet

 • Dag 9
  Kodiak, Alaska

  Emerald Isle

  10. august 2023

  Den travle fiskerihavn i Kodiak, den største i Alaska, ligger på den østlige side af Kodiak Island. Den omkringliggende granskov og græsarealerne her har inspireret til kælenavnet “Emerald Isle”. Med et areal på 9590 kvadratkilometer på og over 160 km i længden er det den største ø i Alaska, og den anden største i USA efter Hawaii.

  Alutiiq-folket boede her i over 7.000 år, før den russiske kejser kom og etablerede rigets første hovedstad i Alaska. Der er tusindvis af kunstgenstande og fotografier at beundre i Alutiiq Museum. Du kan også besøge 1808 Baranov Museum, den ældste, bevarede bygning i staten og tidligere russisk lagerbygning til pelse.

  Under 2. Verdenskrig blev Kodiak forvandlet til en vigtig affyringsbase for amerikanske flådeoperationer i det nordlige Stillehav. Du kan besøge Fort Abercrombie State Historical Park for at se fortet fra 1939 og en række kystbunkere. Selve fortet tjener nu som base for det største team af kystvagter i landet.

  Den mest kendte park her er dog Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen. En række habitater fra bjerge til enge er hjemsted for øens mest berømte beboere: ca. 3.500 brune kodiakbjørne.

  • Inkluderet Bustur til Fort Abercrombie
  Dag 9
  Kodiak, Alaska

  Emerald Isle

 • Dag 10
  Geographic Harbor/Kukak Bay/Kinak Bay

  Søgning efter brune bjørne

  11. august 2023

  Velkommen til Katmai Nationalpark. Parken er på 19.122 km2 (næsten halvdelen af Danmarks areal) og har over et dusin aktive vulkaner og den dramatiske dal Ten Thousand Smokes. Det mest ødelæggende vulkanudbrud, der nogensinde er registreret.i verden, fandt sted her

  Vi tilbringer dagen med at tage rundt og spejde efter bjørne fra dækket eller fra skibets små ekspeditionsbåde på et af tre mulige steder i parken, der hver især er kendt for deres grupper af brune bjørne. Katmai Nationalpark næsten synonym med fantastisk muligheder for at se bjørne. Den har den største bestand af fredede grizzlybjørne - flere end 2.000.

  Af de tre områder vi sejler til, kan det være, at vi besøger Geographic Harbor, der ligger øverst i Amalik Bay, en lagune omkranset af mosdækkede klipper og bølgende bakker og berømt for sin bestand af brune bjørne. Eller måske besøger vi den afsides Kinak Bay for at opleve dens godt gemte, men charmerende strande. Det kan også være, at vi besøger Kukak Bay, hvor en bred flodudmunding giver en konstant strøm af laks til de sultne bjørne.

  Hvilket sted, vi vælger, afhænger af vejrforholdene i området på det givne tidspunkt. Kaptajnen tager beslutningen i samarbejde med ekspeditionsteamet. Hvis tiden tillader det, prøver vi måske endda at se mere end et sted. Uanset, hvilket sted vi besøger i dag, vil det virkelig være det bedste valg i forhold til en lang række faktorer.

  Ledsaget af en erfaren bjørnevagt vil du forhåbentlig være i stand til at observere brune bjørne fra en sikker afstand, og også komme tæt på, men aldrig for tæt. Under alle omstændigheder har bjørnene sandsynligvis for travlt med at søge bær langs kysten, dykke efter muslinger og fiske i bjergfloderne til overhovedet at være opmærksomme på os.

  Bortset fra at se bjørne har du også store chancer for at se den fantastiske havodder i dag. Shelikof Strait er også kendt for pukkelhvaler. Nyd det fantastiske landskab med snedækkede bjerge og grøn skov og hold udkig efter de mange havfuglearter.

  • Inkluderet Geographic Harbour, rib bådssejlads og naturlig landgang
  Dag 10
  Geographic Harbor/Kukak Bay/Kinak Bay

  Søgning efter brune bjørne

 • Dag 11
  Chignik

  Der, hvor Den Aleutiske Bjergkæde møder Alaskagolfen

  12. august 2023

  Den lille landsby Chignik Bay er et godt eksempel på de typiske fiskeristeder i Alaska. Fiskeri efter rødlaks har været kernen i samfundets økonomi i over et århundrede. Stop ved fiskefabrikken, mød de imødekommende lokale eller udforsk laksestrømmene i de naturskønne omgivelser. Scan bredderne for at få øje på de omkring 20 arter af vandfugle eller himlen efter hvidhovedede havørne.

  • Inkluderet Naturskønne Chignik
  Dag 11
  Chignik

  Der, hvor Den Aleutiske Bjergkæde møder Alaskagolfen

 • Dag 12
  Unga Village, Alaska

  En spøgelsesby i Alaska

  13. august 2023

  Unga Village er en malerisk, men forladt by i den sydlige ende af den ubeboede ø Unga Island på den afsides øgruppe Aleuterne. De lokale folk, som også kaldes aleuterne, bosatte sig her i 1833, men da fiskeriet ikke var tilstrækkeligt til at ernære samfundet, var de næsten allerede forsvundet igen inden 1969. I dag er en samling træbygninger alt, hvad der er tilbage, omgivet af et tæppe med lyserød troldurt og gederams.

  • Inkluderet Unga Village, naturlig landgang
  Dag 12
  Unga Village, Alaska

  En spøgelsesby i Alaska

 • Dag 13
  Dutch Harbor/Unalaska

  Største fiskerihavn i USA

  14. august 2023

  Dutch Harbor ligger på sydsiden af Amaknak Island, den aleutiske øgruppe Fox Islands. Når vi nærmer os stedet, har du muligvis udsigt over Mount Makushin, en rygende vulkan, der er næsten 1.800 meter høj. Byen kaldes officielt Unalaska her, men de fleste indbyggere i området kalder den blot “Dutch” efter havnen.

  Byen ernærer sig ved erhvervsfiskeri og i forhold til mængden af fisk og skaldyr fanget alene i USA, har Dutch Harbor rangeret helt øverst i 20 år i træk. Du kan måske endda genkende den fra det populære tv-program “The Deadliest Catch”, der følger op- og nedture hos lokale fiskere, der kæmper mod elementerne for at høste Alaskas kongekrabber.

  Stop ved Aleutians Museum for at udforske det indfødte unungan-folks rige kultur og historie. De har levet i harmoni med naturen omkring Dutch Harbor i omtrent 10.000 år.

  Rusland koloniserede også Unalaska i 1700-tallet og gjorde den til en forpost for pelshandlere. Den russisk-ortodokse katedral, Holy Ascension of Christ, er fra 1896. Sammen med sine unikke kupler er det den ældste ortodokse kirke i korsform i Nordamerika.

  Nord for Amaknak Island ligger Aleutian World War II National Historic Area. Det er fyldt med kaserner, cementbunkere og ruiner af batterier. I 1942 stod slaget ved Dutch Harbor, da den blev ramt af japanske bombefly. Dette gør det til et af kun få steder i USA, der blev angrebet direkte under 2. Verdenskrig sammen med Pearl Harbor på Hawaii.

  Hold udkig efter de mere end 600 hvidhovede havørne rundt om i byen sammen med nogle 40-50 millioner havfugle, som f.eks. lunder, skarver og rissaer.

  Kysterne har ræve, egern, lemminger og endda en flok vilde heste ved Summer Bay. Havlivet består generelt af en blanding af pukkelhvaler, spækhuggere, kaskelothvaler, gråhvaler, havoddere, søløver og marsvin.

  • Inkluderet Dutch Harbor – Rundtursbus, hvor man kan stå af og på
  Dag 13
  Dutch Harbor/Unalaska

  Største fiskerihavn i USA

 • Dag 14
  Til søs

  Nyd øjeblikket

  15. august 2023

  En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket; du skal tage dig tid til at genskabe forbindelsen til naturen og verden omkring dig.

  Så sæt dig til rette i den panoramiske Explorer Lounge, eller læg dig selv i blød i et boblebad ude på dækket, læn dig tilbage og nyd den fredfyldte natur, mens urørte øer og grønne bjerge stille glider forbi.

  Du vil også kunne være sammen med ekspeditionsteamet i videnskabscentret, så du lære en masse og blive imponeret over deres store viden om lokal geografi, klima og fugleliv.

  Der er også chancer for at se havfugle som den endemiske og sjældne rødbenede ride, søpapegøjer, aukleter og marmordværgalken, særligt når vi er tættere på kysten.

  Dag 14
  Til søs

  Nyd øjeblikket

 • Dag 15
  Saint Paul, Alaska

  Paradis til fuglesafari

  16. august 2023

  Den vindblæste Saint Paul Island er den største af Pribilof-øerne. De 480 indbyggere bor tæt sammen i landsbyen Saint Paul Tæt på 90 % er oprindelige aleutere, der repræsenterer det største aleutiske samfund i USA.

  Som en del af den stærke, aleutiske arv er her historiske steder, hvor man kan se resterne af barabaraer, der er traditionelle halvt-underjordiske aleutiske huse lavet af jord. Det unikke design gjorde boligen mindre udsat for de stærke vinde fra Beringshavet og bevirkede, at jorden kunne fungere som naturlig isolering for at holde på varmen.

  Saint Paul Island er et vigtigt fugleområde og et ideelt hvilested for cirka 300 trækfuglearter. Se, om du kan få øje på en hornet lunde, en toplunde eller en beringsryle i løbet af opholdet. Det store tilløbsstykke for fugleinteresserede og ornitologer her er dog den endemiske, rødbenede ride, der yngler på øen.

  Øen er også hjem for den nordlige pelssæl. Cirka halvdelen af verdens bestand lever rundt om Pribilof-øerne. Man kan iagttage de aktive dyr, der vralter omkring på kysten og plasker i vandet, og i de tidlige sommermåneder kan man endda se sælunger, der leger på stranden.

  • Inkluderet Saint Paul, landgang
  Dag 15
  Saint Paul, Alaska

  Paradis til fuglesafari

 • Dag 16
  St. Matthew Island, Alaska

  Øde ø i Beringshavet

  17. august 2023

  St. Matthew Island midt ude i Beringshavet, mellem Rusland og USA. Når vi går i land på de sorte sandstrande vil vi være de eneste mennesker på øen.

  Her er mere end 300 km til den nærmeste by, det er sandsynligvis det mest isolerede sted i Alaska. Og det siger en del, når man tænker på, hvor småt befolket staten i forvejen er.

  Mange pionerer har forsøgt at slå sig ned på denne ø gennem århundreder, men der er aldrig nogen, der er blevet længe på grund af den hyppige tåge, de mange storme og de hårde vintre. Selv indførte bestande af hårdføre rensdyr, som voksede i tusinder, faldt hurtigt og forsvandt.

  Der er dog bevaret spor efter mennesker på øen i form af forladte huse, der ligger halvt begravet i de vilde blomster, som vokser spredt på tundraen. På stranden ligger der også knogler og gamle fiskenet, skyllet op af havstormene og med tiden dækket af lav.

  Øen er en del af Alaska Maritime National Wildlife Refuge og kun hjem for ynglende havfugle, som f.eks. lomvier, søpapegøjer og skarver, samt ræve, som rapser æg fra rederne.

  Lyt efter de indfødte, syngende voler, som er blevet opkaldt efter deres særprægede advarselsskrig, og hav dit kamera klar, hvis den sjældne beringssnespurv, som næsten udelukkende yngler på St. Matthew Island, dukker op.

  • Inkluderet Saint Matthew Island, naturlig landgang
  Dag 16
  St. Matthew Island, Alaska

  Øde ø i Beringshavet

 • Dag 17
  Til søs – Beringshavet

  Vi krydser den internationale datolinje

  18. august 2023

  På din sidste dag til søs skal du holde udkig efter pukkelhvaler i vandet. Når skibet sejler gennem Beringstrædet skal du kigge op på himlen for at se forskellige havfugle. Du vil have Rusland mod øst og USA mod vest. Det er også den internationale datolinje, så du vil have “i morgen” på din højre side og “i dag” på din venstre side.

  Det er det perfekte tidspunkt at slappe af efter al spændingen i Alaska. Nu kan du forkæle dig selv i vores wellness-spa med nogle afslappende behandlinger. Og i baren kan du sammen med dine nye venner tænke tilbage på de specielle minder fra turene.

  Ekspeditionsteamet vil være i et lignende humør, når de opsummerer ekspeditionen i videnskabscentret. Her kan du stolt sammenligne dine bedste fotos og udveksle historier fra de forskellige udflugter.

  Dag 17
  Til søs – Beringshavet

  Vi krydser den internationale datolinje

 • Dag 18
  Nome, Alaska

  Det er intet sted som Nome

  19. august 2023

  Nome, som er beliggende på Seward-halvøen, gik over i Alaskas historie den dag “tre heldige svenskere” fandt guld i Anvil Creek i 1898. Guldgravere flokkedes snart fra Yukon og fra San Francisco i dampskibe. Selv den berømte sherif Wyatt Earp fulgte kaldet om guld og åbnede en saloon her.

  Du kan se beviser på guldfeberæraen overalt, inklusive forladte udgravninger, dampmaskiner fra århundredeskiftet og gamle jernbanespor. Råbene om guld! Guld!’ kan stadig høres i dag af dem, der søger ved Snake Rivers bredder og andre steder i området.

  Byen markerede også slutpunktet for tre af Roald Amundsens fremragende ekspeditioner; Nordvestpassagen i 1906, Nordøstpassagen i 1921 og et forsøg med fly til Nordpolen i 1926.

  Det virker derfor kun passende, at du vil ende dit eget moderne eventyr langs Alaskas kyst her, efter at have sejlet ombord på et ekspeditionsskib, der bærer den norske opdagelsesrejsendes navn. Når du har sagt farvel til kaptajnen, besætningen og ekspeditionen, bliver du kørt til lufthavnen og flyver til Vancouver for at overnatte.

  Dag 18
  Nome, Alaska

  Det er intet sted som Nome

 • Dag 19
  Vancouver, Canada

  Slutningen af ekspeditionen

  20. august 2023

  Din ekspedition ender tilbage i Vancouver. Hvis du har planlagt at tilbringe mere tid her ved slutningen af din rejse, foregår der altid noget kulturelt i denne maleriske metropol mellem havet og bjergene.

  Se nogle af de mange kunstgallerier, eller lær om nogen af de første, der boede her og deres kultur på museerne. Tag på en café-rundtur på trendy Granville Island, eller besøg de multikulturelle madboder på markedet i Richmond, der har åbent om aftenen. Du kan også få mest muligt ud af sommervejret på Kitsilano Beach.

  Vi tilbyder også et fristende program efter sejladsen til feriebyen Whistler i bjergene tæt ved via Shannon Falls og en tur med Sea to Sky Gondola, en kabelbane der går 880 m op over havets overflade.

  Dag 19
  Vancouver, Canada

  Slutningen af ekspeditionen

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
August:
2.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver ved slutningen af ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden krydstogtet.
 • En overnatning og morgenmad på et hotel i Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet.

Transport

 • Transport fra hotel til skibet i Vancouver inklusive udflugt med rundtur i byen.
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Nome
 • Transport fra lufthavnen til hotellet efter ekspeditionskrydstogtet i Vancouver

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Tjek venligst visumkrav til USA og Canada
 • Der forventes ikke drikkepenge
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon
Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om