Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Rejseinformation 18 dage MS Roald Amundsen , M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
17. juli 2023
6. september 2023
Pris fra
kr 57.066
Helpension inkluderet

Oplev Alaskas vilde og rige kultur, mens vi sejler gennem Den Indre Passage og udforsker Aleuterne og de historiske grænsebyer.

Isolerede øer i Beringshavet

Vi starter i Nome med historie tilbage fra guldfeberæraen og sejler sydpå gennem Beringshavet. På vores første to ophold på øerne Saint Matthew og Saint. Paul overvældes vi af de isolerede steders fredelige atmosfære. Brug lidt tid på at kigge på ynglende havfugle på klipperne, som toplunden, beringsrylen og endda den sjældne beringssnespurv, der udelukkende yngler på Saint Matthew.

Historiske byer i Den Indre Passage

Herefter tager vi til Dutch Harbour, hvor vi kan besøge 2. Verdenskrigsmuseet for at lære noget om havnens historie i krigstiden. Når vi har lagt den travle havn bag os, udforsker vi den forladte by Unga, inden vi sejler til Chignik, der er kendt for sine laksestrømme. Hvor der er laks, er der også ofte hvidhovedede havørne på udkig efter et måltid, så se, hvor mange du kan få øje på.

Inden vi når Kodiak, den største fiskerihavn i Alaska, stopper vi ved Katmai Nationalpark. Dette kæmpe reservat er berømt for sine bjørne, som vi vil holde udkig efter, mens vi besøger stedet. Se gletsjerne i Icy Bay, når vi sejler til Sitka og Wrangell, to byer med en kultur af både indfødt og russisk indflydelse. Ekspeditionsrejsen slutter i Vancouver.

Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående) Alaska og British Columbia – Den Indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)
 • Dag 1
  Vancouver, Canada

  Starten af ekspeditionen

  Ekspeditionskrydstogtet begynder i Vancouver. Vancouver ligger mellem smukke bjerglandskaber og farvandet ved English Bay og er både en travl havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du planlægger at tilbringe et par dage i Vancouver inden krydstogtet, finder du hurtigt ud af, hvorfor folk er så begejstrede for British Colombias største by.

  Byens kvarterer summer af jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, og Little Italy ligger i Commercial Drive.

  Oplev Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af de mest populære restauranter, og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man en perfekt panoramaudsigt over byen.

  Betragt neonlysene og nattelivet langs Granville Street eller slap af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til udforskning af de vidtåbne omgivelser og tårnhøje, røde cedertræer i Stanley Park.

  Nyd første overnatning i Vancouver på et dejligt og centralt beliggende hotel.

  Hotellet indbyder til afslapning og til at bruge hotellets faciliteter efter den lange rejse hjemmefra. Dagen er til fri disposition, og middag er ikke inkluderet.

  Forlæng gerne opholdet i den dejlige natur med vores unikke tilkøbsprogram inden sejladsen og tag en tur med det luksuriøse Rocky Mountaineer-tog gennem de canadiske Rockies. Landskabet er virkelig spektakulært.

  Dag 1
  Vancouver, Canada

  Starten af ekspeditionen

 • Dag 2
  Nome, Alaska

  Hjemme er godt, men Nome er bedst

  Efter overnatning på hotellet er der transport til lufthavnen i Vancouver. Der er flyrejse til Nome, hvor ekspeditionskrydstogtet starter.

  Nome på Seward-halvøen gik over i Alaskas historie den dag, “tre heldige svenskere” fandt guld i Anvil Creek i 1898. Flokke af guldgravere ankom snart fra Yukon og San Francisco med dampskibe. Selv den berømte sherif Wyatt Earp fulgte råbet om guld og åbnede en saloon her.

  Der er beviser på guldfeberæraen overalt - f.eks. forladte udgravninger, dampmaskiner fra århundredeskiftet og nedlagte jernbanespor. Råbene om guld! Guld!’ kan fortsat høres af dem, der søger ved Snake Rivers bredder og andre steder i området.

  Byen var også slutpunktet for tre af Roald Amundsens fremragende ekspeditioner; Nordvestpassagen i 1906, Nordøstpassagen i 1921 og et forsøg med fly til Nordpolen i 1926.

  Dag 2
  Nome, Alaska

  Hjemme er godt, men Nome er bedst

 • Dag 3
  Til søs – Beringshavet

  Vi krydser den internationale datolinje

  Når vi sejler sydpå ind i det åbne hav, vil du føle spændingen ved at tage ud på et stort eventyr, når vi navigerer gennem Beringshavet.

  På din første dag til søs skal du holde udkig efter pukkelhvaler i vandet. Når skibet sejler gennem Beringstrædet skal du kigge op på himlen for at se forskellige havfugle. Du vil have Rusland mod øst og USA mod vest. Det er også den internationale datolinje, så du vil have “i morgen” på din venstre side og “i dag” på din højre side.

  Efterhånden som vores rejse har været i gang lidt tid, vil du måske få lyst til at tage med vores ekspeditionsteam i videnskabscentret ombord og deltage i et fascinerende foredrag og bruge tid på at lære dine medrejsende at kende.

  Dag 3
  Til søs – Beringshavet

  Vi krydser den internationale datolinje

 • Dag 4
  St. Matthew Island, Alaska

  Øde ø i Beringshavet

  St. Matthew Island midt ude i Beringshavet, mellem Rusland og USA. Når vi går i land på de sorte sandstrande vil vi være de eneste mennesker på øen.

  Her er mere end 300 km til den nærmeste by, det er sandsynligvis det mest isolerede sted i Alaska. Og det siger en del, når man tænker på, hvor småt befolket staten i forvejen er.

  Mange pionerer har forsøgt at slå sig ned på denne ø gennem århundreder, men der er aldrig nogen, der er blevet længe på grund af den hyppige tåge, de mange storme og de hårde vintre. Selv indførte bestande af hårdføre rensdyr, som voksede i tusinder, faldt hurtigt og forsvandt.

  Der er dog bevaret spor efter mennesker på øen i form af forladte huse, der ligger halvt begravet i de vilde blomster, som vokser spredt på tundraen. På stranden ligger der også knogler og gamle fiskenet, skyllet op af havstormene og med tiden dækket af lav.

  Øen er en del af Alaska Maritime National Wildlife Refuge og kun hjem for ynglende havfugle, som f.eks. lomvier, søpapegøjer og skarver, samt ræve, som rapser æg fra rederne.

  Lyt efter de indfødte, syngende voler, som er blevet opkaldt efter deres særprægede advarselsskrig, og hav dit kamera klar, hvis den sjældne beringssnespurv, som næsten udelukkende yngler på St. Matthew Island, dukker op.

  • Inkluderet Saint Matthew Island, naturlig landgang
  Dag 4
  St. Matthew Island, Alaska

  Øde ø i Beringshavet

 • Dag 5
  Saint Paul, Alaska

  Paradis til fuglesafari

  Den vindblæste Saint Paul Island er den største af Pribilof-øerne. De 480 indbyggere bor tæt sammen i landsbyen Saint Paul Tæt på 90 % er oprindelige aleutere, der repræsenterer det største aleutiske samfund i USA.

  Som en del af den stærke, aleutiske arv er her historiske steder, hvor man kan se resterne af barabaraer, der er traditionelle halvt-underjordiske aleutiske huse lavet af jord. Det unikke design gjorde boligen mindre udsat for de stærke vinde fra Beringshavet og bevirkede, at jorden kunne fungere som naturlig isolering for at holde på varmen.

  Saint Paul Island er et vigtigt fugleområde og et ideelt hvilested for cirka 300 trækfuglearter. Se, om du kan få øje på en hornet lunde, en toplunde eller en beringsryle i løbet af opholdet. Det store tilløbsstykke for fugleinteresserede og ornitologer her er dog den endemiske, rødbenede ride, der yngler på øen.

  Øen er også hjem for den nordlige pelssæl. Cirka halvdelen af verdens bestand lever rundt om Pribilof-øerne. Man kan iagttage de aktive dyr, der vralter omkring på kysten og plasker i vandet, og i de tidlige sommermåneder kan man endda se sælunger, der leger på stranden.

  • Inkluderet Saint Paul, landgang
  Dag 5
  Saint Paul, Alaska

  Paradis til fuglesafari

 • Dag 6
  Til søs

  Foredrag og afslapning

  En del af at være på ekspedition er at vide, hvordan man nyder øjeblikket; du skal tage dig tid til at genskabe forbindelsen til naturen og verden omkring dig.

  Så sæt dig til rette i den panoramiske Explorer Lounge, eller læg dig selv i blød i et boblebad ude på dækket, læn dig tilbage og nyd den fredfyldte natur, mens urørte øer og grønne bjerge stille glider forbi.

  Du vil også kunne være sammen med ekspeditionsteamet i videnskabscentret, så du lære en masse og blive imponeret over deres store viden om lokal geografi, klima og fugleliv.

  Der er også chancer for at se havfugle som den endemiske og sjældne rødbenede ride, søpapegøjer, aukleter og marmordværgalken, særligt når vi er tættere på kysten.

  Dag 6
  Til søs

  Foredrag og afslapning

 • Dag 7
  Dutch Harbor/Unalaska

  Største fiskerihavn i USA

  Dutch Harbor ligger på sydsiden af Amaknak Island, den aleutiske øgruppe Fox Islands. Når vi nærmer os stedet, har du muligvis udsigt over Mount Makushin, en rygende vulkan, der er næsten 1.800 meter høj. Byen kaldes officielt Unalaska her, men de fleste indbyggere i området kalder den blot “Dutch” efter havnen.

  Byen ernærer sig ved erhvervsfiskeri og i forhold til mængden af fisk og skaldyr fanget alene i USA, har Dutch Harbor rangeret helt øverst i 20 år i træk. Du kan måske endda genkende den fra det populære tv-program “The Deadliest Catch”, der følger op- og nedture hos lokale fiskere, der kæmper mod elementerne for at høste Alaskas kongekrabber.

  Stop ved Aleutians Museum for at udforske det indfødte unungan-folks rige kultur og historie. De har levet i harmoni med naturen omkring Dutch Harbor i omtrent 10.000 år.

  Rusland koloniserede også Unalaska i 1700-tallet og gjorde den til en forpost for pelshandlere. Den russisk-ortodokse katedral, Holy Ascension of Christ, er fra 1896. Sammen med sine unikke kupler er det den ældste ortodokse kirke i korsform i Nordamerika.

  Nord for Amaknak Island ligger Aleutian World War II National Historic Area. Det er fyldt med kaserner, cementbunkere og ruiner af batterier. I 1942 stod slaget ved Dutch Harbor, da den blev ramt af japanske bombefly. Dette gør det til et af kun få steder i USA, der blev angrebet direkte under 2. Verdenskrig sammen med Pearl Harbor på Hawaii.

  Hold udkig efter de mere end 600 hvidhovede havørne rundt om i byen sammen med nogle 40-50 millioner havfugle, som f.eks. lunder, skarver og rissaer.

  Kysterne har ræve, egern, lemminger og endda en flok vilde heste ved Summer Bay. Havlivet består generelt af en blanding af pukkelhvaler, spækhuggere, kaskelothvaler, gråhvaler, havoddere, søløver og marsvin.

  • Inkluderet Dutch Harbor – Rundtursbus, hvor man kan stå af og på
  Dag 7
  Dutch Harbor/Unalaska

  Største fiskerihavn i USA

 • Dag 8
  Unga Village, Alaska

  En spøgelsesby i Alaska

  Unga Village er en malerisk, men forladt by i den sydlige ende af den ubeboede ø Unga Island på den afsides øgruppe Aleuterne. De lokale folk, som også kaldes aleuterne, bosatte sig her i 1833, men da fiskeriet ikke var tilstrækkeligt til at ernære samfundet, var de næsten allerede forsvundet igen inden 1969. I dag er en samling træbygninger alt, hvad der er tilbage, omgivet af et tæppe med lyserød troldurt og gederams.

  • Inkluderet Unga Village, naturlig landgang
  Dag 8
  Unga Village, Alaska

  En spøgelsesby i Alaska

 • Dag 9
  Chignik

  Der, hvor Den Aleutiske Bjergkæde møder Alaskagolfen

  Den lille landsby Chignik Bay er et godt eksempel på de typiske fiskeristeder i Alaska. Fiskeri efter rødlaks har været kernen i samfundets økonomi i over et århundrede. Stop ved fiskefabrikken, mød de imødekommende lokale eller udforsk laksestrømmene i de naturskønne omgivelser. Scan bredderne for at få øje på de omkring 20 arter af vandfugle eller himlen efter hvidhovedede havørne.

  • Inkluderet Naturskønne Chignik
  Dag 9
  Chignik

  Der, hvor Den Aleutiske Bjergkæde møder Alaskagolfen

 • Dag 10
  Geographic Harbor/Kukak Bay/Kinak Bay

  Opsøgning af brune bjørne

  Velkommen til Katmai Nationalpark. Parken er på 19.122 km2 (næsten halvdelen af Danmarks areal) og har over et dusin aktive vulkaner og den dramatiske dal Ten Thousand Smokes. Det mest ødelæggende vulkanudbrud, der nogensinde er registreret.i verden, fandt sted her

  Vi tilbringer dagen med at tage rundt og spejde efter bjørne fra dækket eller fra skibets små ekspeditionsbåde på et af tre mulige steder i parken, der hver især er kendt for deres grupper af brune bjørne. Katmai Nationalpark næsten synonym med fantastisk muligheder for at se bjørne. Den har den største bestand af fredede grizzlybjørne - flere end 2.000.

  Af de tre områder vi sejler til, kan det være, at vi besøger Geographic Harbor, der ligger øverst i Amalik Bay, en lagune omkranset af mosdækkede klipper og bølgende bakker og berømt for sin bestand af brune bjørne. Eller måske besøger vi den afsides Kinak Bay for at opleve dens godt gemte, men charmerende strande. Det kan også være, at vi besøger Kukak Bay, hvor en bred flodudmunding giver en konstant strøm af laks til de sultne bjørne.

  Hvilket sted, vi vælger, afhænger af vejrforholdene i området på det givne tidspunkt. Kaptajnen tager beslutningen i samarbejde med ekspeditionsteamet. Hvis tiden tillader det, prøver vi måske endda at se mere end et sted. Uanset, hvilket sted vi besøger i dag, vil det virkelig være det bedste valg i forhold til en lang række faktorer.

  Ledsaget af en erfaren bjørnevagt vil du forhåbentlig være i stand til at observere brune bjørne fra en sikker afstand, og også komme tæt på, men aldrig for tæt. Under alle omstændigheder har bjørnene sandsynligvis for travlt med at søge bær langs kysten, dykke efter muslinger og fiske i bjergfloderne til overhovedet at være opmærksomme på os.

  Bortset fra at se bjørne har du også store chancer for at se den fantastiske havodder i dag. Shelikof Strait er også kendt for pukkelhvaler. Nyd det fantastiske landskab med snedækkede bjerge og grøn skov og hold udkig efter de mange havfuglearter.

  • Inkluderet Geographic Harbour, rib bådssejlads og naturlig landgang
  Dag 10
  Geographic Harbor/Kukak Bay/Kinak Bay

  Opsøgning af brune bjørne

 • Dag 11
  Kodiak, Alaska

  Byen Emerald Isle

  Den travle fiskerihavn i Kodiak, den største i Alaska, ligger på den østlige side af Kodiak Island. Den omkringliggende granskov og græsarealerne her har inspireret til kælenavnet “Emerald Isle”. Med et areal på 9590 kvadratkilometer på og over 160 km i længden er det den største ø i Alaska, og den anden største i USA efter Hawaii.

  Alutiiq-folket boede her i over 7.000 år, før den russiske kejser kom og etablerede rigets første hovedstad i Alaska. Der er tusindvis af kunstgenstande og fotografier at beundre i Alutiiq Museum. Du kan også besøge 1808 Baranov Museum, den ældste, bevarede bygning i staten og tidligere russisk lagerbygning til pelse.

  Under 2. Verdenskrig blev Kodiak forvandlet til en vigtig affyringsbase for amerikanske flådeoperationer i det nordlige Stillehav. Du kan besøge Fort Abercrombie State Historical Park for at se fortet fra 1939 og en række kystbunkere. Selve fortet tjener nu som base for det største team af kystvagter i landet.

  Den mest kendte park her er dog Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen. En række habitater fra bjerge til enge er hjemsted for øens mest berømte beboere: ca. 3.500 brune kodiakbjørne.

  • Inkluderet Bustur til Fort Abercrombie
  Dag 11
  Kodiak, Alaska

  Byen Emerald Isle

 • Dag 12
  Til søs

  Roen på havet

  En dag på havet giver dig al den tid, du har brug for til at hvile, slappe af, gøre status over det, du har oplevet indtil nu og opbygge spændingen til dit eventyr fremad. Du vil helt sikkert have lyst til at nyde faciliteterne ombord, såsom vores infinity-pool, boblebade, sauna, det indendørs motionscenter samt den udendørs løbebane og spa.

  Informative foredrag fra ekspeditionsteamet fortsætter i videnskabscentret. Hvert eneste emne, der varierer fra vilde dyr, tektonisk aktivitet, glaciologi eller lokal historie og kultur, er beregnet på, at du kan få mest muligt ud af og nyde de områder, som vi sejler igennem, og desuden få information om de kommende landgange.

  Du kan også bruge tid på at lære besætningen, ekspeditionsteamet og dine medrejsende at kende. Udover en passion for eventyr kan det være, I har andre fælles interesser og oplevelser. Hvorfor ikke tage et par drinks i baren sammen med dine nye skibsvenner for at lære dem lidt bedre at kende?

  Når vi sejler gennem Alaskagolfen, er der chancer for at se de nordlige stillehavsalbatrosser. Der er tre arter at kigge efter, laysan- og sortfodede albatrosser er almindelige i Alaskagolfen, mens den korthalede albatros er et meget sjældnere syn.

  Dag 12
  Til søs

  Roen på havet

 • Dag 13
  Icy Bay

  Tidevandsgletsjere

  Oplev Icy Bay i nærheden af Prince William Sound – et sted, der virkelig lever op til sit navn. Tre prominente gletsjere, Guyot, Yahtse og Tyndall, føder enorme blokke af flydende is i bugtens vand.

  Området her var engang en kæmpe tidevandsgletsjer, der løb direkte ud i Alaskagolfen. Bugten er først blevet tilgængelig for skibe i de seneste 100 år.

  Dette var også stedet for en kæmpe tsunami i 2015, hvor 180 millioner ton klipper og skov styrtede i fjorden. Bølgen, som blev skabt heraf, menes at have været en af ​​de højeste i det sidste århundrede. Heldigvis medførte tsunamien ingen særlige skader.

  Vores mål vil være at besøge den 55 km lange og 13 km brede Guyot-gletsjer afhængigt af ismængden undervejs og de lokale vejrforhold. Du vil forhåbentligt kunne gå i land så tæt på gletsjeren, som det er sikkert, eller udforske farvandet i kajak som en del af en valgfri udflugt.

  Som altid vil vi se efter alt det fantastiske dyreliv, der bugner i Alaskagolfen, herunder pukkelhvaler, spækhuggere, Stellers søløver, havoddere, spættede sæler med flere.

  Dette barske og forrevne område har en virkelig storslået og smuk natur, og der vil være rigelige fotomuligheder hele dagen. Særligt de spættede sæler elsker at slappe af på den flydende is.

  • Inkluderet Icy Bay, rib bådssejlads
  Dag 13
  Icy Bay

  Tidevandsgletsjere

 • Dag 14
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandede kulturer

  Sitka, der er beliggende på Baranof Island i den ydre del af den indre passage, kan kun nås fra skib eller fly. Byen er også omgivet af Tongass National Forest, den største tempererede regnskov i verden. Når du sejler her, kan du nyde udsigten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan, der minder om Japans bjerg Fuji.

  Byen, der oprindeligt var beboet af tlingit-folket for over 10.000 år siden, blev erobret af Rusland i 1804 og omdøbt “New Archangel”. I 1808 var byen den største i regionen og blev udpeget til hovedstaden i Alaska. I dag er Sitka et sted med en blandet kultur. Tlingit-traditionerne er forblevet stærke og eksisterer side om side med russisk og amerikansk indflydelse.

  Da Rusland forsøgte at komme sig ovenpå Krimkrigen, solgte de Alaska til USA for at området ude af briternes hænder. Stedet, hvor overdragelsen fandt sted i 1867, var intet mindre end New Archangel, som straks blev omdøbt til “Sitka”. Prisen var kun 7,2 millioner dollars for hele regionen, og dermed kun to cent pr. hektar!

  Der er rigeligt med historiske steder i Sitka, som f.eks. Russian Bishops House, som er den ældste, intakte bygning her og er fra 1842. Eller du kan besøge den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som stadig har sin oprindelige lysekrone, religiøse kunst og en række kunstgenstande.

  Et højdepunkt for de fleste besøgende i Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Der er et fascinerende museum her med en række udstillinger. Du kan herefter følge et spor, der fører dig til havet gennem en fredelig skov. På vejen kan du også opdage smukke eksempler på udsmykkede haida- og tlingit-totempæle.

  Dag 14
  Sitka, Alaska

  Sitka, blandede kulturer

 • Dag 15
  Wrangell, Alaska

  Alaskas sjæl

  Du vil virkelig føle, at du er trådt tilbage i tiden ved Wrangell, en af Alaskas ældste og mest historiske øbyer. Gamle petroglyffer, eller stenudskæringer, findes spredt på stranden her, og der er kun 15 minutters gang til det sted, hvor du kan begynde at se dem. Der er ca. 50 i alt, så se, hvor mange du kan finde.

  Hvorfor ikke besøge Wrangell Museum bagefter, hvor der er fyldt med interessante kunstgenstande og oplysninger om byens historie. Selvom Wrangell er en del af Amerika nu, var det tidligere styret af Storbritannien, Rusland og tlingit-folket for 8.000 år siden.

  Der er også de mosdækkede totempæle ved Chief Shakes Tribal House, som fortæller det lokale tlingit-folks historie. Du finder Tribal House, som er smukt bygget af cedertræ, efter en kort gåtur fra bycentrum over træbroen til Shakes Island.

  Når man er omgivet af sådanne forførende landskaber ved Stikine-flodens udmunding ved foden af Mount Dewey er det let at komme tilbage til naturen på en af de lokale stier til kanten af regnskoven.

  • Inkluderet Wrangell - Rib bådssejlads
  Dag 15
  Wrangell, Alaska

  Alaskas sjæl

 • Dag 16
  Misty Fjords National Monument

  Uspoleret vildmark

  Dette er en uberørt, kystnær vildmark med stedsegrønne træer, dybe fjorde og majestætiske, snedækkede bjergtoppe, og en del af de to millioner hektar Tongass National Forest.

  Området får mere end 380 cm regn om året, der ender i floder og søer, der løber til vandfaldene, som buldrer ud fra de mørke granitklipper. Bjergene, der rejser sig næsten lodret fra fjordene til højder på 1.000 m eller mere, er dækket af cedertræ, gran, skarntyde og mos.

  Den indflydelsesrige skotsk-amerikanske bjergbestiger John Muir, også kendt som nationalparkens fader, erklærede på berømt vis Misty Fjords som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set. Vi håber, du på lignende vis vil blive inspireret, mens vi udforsker området. Hvis vejret tillader det, tager vi rundt i området ombord på vores små udforskerbåde, eller via kajak på en valgfri udflugt.

  Hold udkig, måske ser du en bjergged, en brun bjørn, en sort bjørn og elge, hvad enten det er langs bredden, højderyggene eller skråningerne. I farvandet svømmer alle fem arter af stillehavslaks sammen med flododdere, havoddere, søløver, den spættede sæl, spækhuggere og hvidsidemarsvin. Hav din kikkert klar til kolibrier, trompetersvaner, hejrer og det store ikon i Amerika: den hvidhovede havørn.

  • Inkluderet Misty Fjord, rib bådssejlads
  Dag 16
  Misty Fjords National Monument

  Uspoleret vildmark

 • Dag 17
  Til søs

  Vi sejler i den canadiske indre passage

  Det storslåede, nordamerikanske fjordområde, kaldt North American Pacific Fjordland, er en beskyttet havstrækning med en længde på næsten 1.500 km og kendt for at være et roligt farvand uden store bølger fra det åbne hav.

  Vores ekspeditionsskib er lille nok til at passere igennem og komme tæt på de mange spændende og smukke kanaler i den indre passage. Husk din kikkert!

  Det er det perfekte tidspunkt at slappe af efter al spændingen i Alaska. Nu kan du forkæle dig selv i vores wellness-spa med nogle afslappende behandlinger. Og i baren kan du sammen med dine nye venner tænke tilbage på de specielle minder fra turene.

  Ekspeditionsteamet vil være i et lignende humør, når de opsummerer ekspeditionen i videnskabscentret. Her kan du stolt sammenligne dine bedste fotos og udveksle historier fra de forskellige udflugter.

  Dag 17
  Til søs

  Vi sejler i den canadiske indre passage

 • Dag 18
  Vancouver, Canada

  Ekspeditionsrejsens slutning

  Ekspeditionsrejsen slutter tilbage i Vancouver. Hvis du tilbringer mere tid i Vancouver efter krydstogtet, foregår der altid noget kulturelt i den maleriske metropol mellem havet og bjergene.

  Se nogle af de mange kunstgallerier, eller lær noget om de første mennesker, der boede her og om deres kultur, på museerne. Tag på en café-rundtur på trendy Granville Island eller besøg de multikulturelle madboder på markedet i Richmond, der har åbent om aftenen. Få mest muligt ud af sommervejret på Kitsilano Beach.

  Vi tilbyder et fristende tilkøbsprogram efter sejladsen til feriebyen Whistler i bjergene tæt ved via Shannon Falls, en tur med Sea to Sky Gondola, en kabelbane der går 880 m op over havets overflade.

  Dag 18
  Vancouver, Canada

  Ekspeditionsrejsens slutning

Afrejser

2023

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juli:
17.
September:
6.

Aktuelle tilbud:

 • Singletilbud ved udvalgte afgange

  Vil du rejse alene? På udvalgte afgange på vores ekspeditionsrejser behøver du ikke at betale ekstra på din kahyt, hvis du vil rejse for dig selv.
  Læs mere og bestil

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • En overnatning og morgenmad på et hotel i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet.

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Vancouver til Nome

Transport

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Nome

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning 
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen - f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Tjek venligst visumkrav til USA og Canada
 • Der forventes ikke drikkepenge

Skib

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

Find priser og ledige pladser

Du synes sikkert også om