Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Rejseinformation 14 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
28. maj 2024
21. juni 2024
Pris fra
kr 44.175
Helpension inkluderet

Ekspeditionskrydstogt på 14 dage fra Anchorage til Vancouver, hvor vi udforsker vildmarken i Alaska og British Columbia

Uforglemmelige landskaber

Opdag fjorde, isbræer og regnskove på dette utrolige ekspeditionskrydstogt via Sitka og Canadas indre Passage. Vi besøger byer, der giver et unikt indblik i områdets rige historie fra både indfødte, Rusland og guldfeberen.

Møder med dyreliv

Nyd enestående chancer for at se Alaskas og Canadas majestætiske dyr i naturen. Hold udkig efter ørne, bjørne og havoddere plus bisonokser, moskusokser og wapiti-hjorte. Vi sejler også gennem det legendariske Point Adolphus, hvor det næringsrige vand tiltrækker mange pukkelhvaler.

Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående) Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)
 • Dag 1
  Anchorage

  Oplevelser i Anchorage

  Udforsk Alaskas hovedstad eller se dyreliv i Denali

  Den eventyrlige rejse i Alaska starter med en overnatning i Anchorage, der er en by med en overflod af restauranter, gallerier og butikker. Hvis det er muligt, er det værd at forlænge opholdet her.

  Anchorage Museum og Alaska Native Heritage Center giver os lidt indsigt i lokal kultur. De, der foretrækker livet udendørs, kan besøge den blomstrende Town Square Park eller tage på lakse-fiskeri i Ship Creek.

  I den utrolige Denali-nationalpark findes Nordamerikas højeste bjergtop og mange af de dyrearter, der også findes i Alaska. Dyreelskere elske vores tilkøbsprogram inden sejladsen.

  Dag 1
  Anchorage

  Oplevelser i Anchorage

 • Dag 2
  Seward

  Sewards storslåede skønhed

  Nyd en køretur gennem betagende landskab

  Efter morgenmaden tager vi en idyllisk køretur til Seward. Ruten går gennem halvøen Kenai Peninsula og nogle af verdens mest betagende landskaber inde i landet.

  Undervejs stopper vi i Alaska Wildlife Conservation Center og lærer noget om arbejdet med forældreløse og skadede dyr, herunder ørne, ugler, bisonokser, bjørne og moskusokser.

  Vi går ombord i Seward, der er porten til den enorme, bjergrige Kenai Fjords National Park, hvor Alaskas største isområder findes. Det er et storslået og passende startsted for de eventyrlige oplevelser, der venter.

  Dag 2
  Seward

  Sewards storslåede skønhed

 • Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-isbræerne

  Gør klar til at opleve naturens rå kraft

  Vi besøger College Fjord, hvor der er fem tidevands-isbræer og fem dal-isbræer udover en række andre typer.

  Harrimans ekspeditionsteam fra 1899, der sejlede på fjorden, navngav isbræerne efter de skoler, de gik på - bl.a. Vassar, Harvard og Yale. Princeton mangler, hvilket tilsyneladende er en bevidst hån.

  Vi kommer så tæt på isbræerne, som vi kan. Vi sejler skibets små ekspeditionsbåde så langt ind i fjorden som muligt eller vi tager enddapå opdagelse i kajak. Fra dækket kan vi måske spotte pukkelhval, hvidhovedet havørn, odder og søløve, der alle hører hjemme i den iskolde vildmark.

  Dag 3
  College Fjord

  Ivy League-isbræerne

 • Dag 4
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

  Dyresafari i vand, der stammer fra isbræer

  Der er mulighed for en fantastisk ekspedition i Icy Bay. Tre isbræer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kælver jævnligt ud i bugten. Hvis forholdene er til det, tager vi på opdagelse i skibets små ekspeditionsbåde eller i kajak, så vi kan komme helt tæt på is-landskabets betagende skønhed.

  Det vrimler med dyreliv i Alaskas golf, så der er enestående fotomuligheder. I disse farvande kan man ofte se pukkelhvaler, spækhuggere, stellers-søløver, havoddere samt spættede sæler, der daser på flydende isflager.

  Dag 4
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

 • Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

  Gamle skove, dyreliv og hvaler

  Om morgenen kommer vi forbi Point Adolphus på den nordlige spids af Chichagof Island over for Glacier Bay National Park. Det næringsrige vand er kendt for at tiltrække pukkelhvaler og andet marineliv, så sørg for at komme ud på dækket og hav kameraet klar.

  William Henry Bay ligger syd for Haines på kanten af Chilkat Range-bjergene og er hjemsted for brune bjørne, sorte bjørne og elge. Under ledsagelse af en dygtig, lokal guide kaster vi anker her og udforsker kysten, der er beklædt med gammel skov.

  Dag 5
  William Henry Bay

  William Henry Bay

 • Dag 6
  Haines

  Tlingit-kunsthåndværk i Haines

  Oplev den kunstneriske arv i “ørnenes dal”

  Ud over Lynn Canal er grænsebyen Haines oprindeligt hjemsted for Chilkat Tlingit-folket. De er kendte for deres væverier, og her kan man se fantastiske eksempler på deres arbejde, hvor pels fra bjergged og ceder-bark er vævet i finurlige mønstre.

  Haines har et blomstrende kulturmiljø med gallerier og værksteder fyldt med udskæringer til totempæle, sølvarbejde og skulpturer. Investeringer i kunst fra Alaska er en god måde at støtte lokale kunstnere på.

  De fotografiske evner kommer på en prøve i de utrolige landskaber, der også er ideelle for eventyrere, der ønsker at vandre og tage på dyresafari. Hold udkig efter hvidhovedet havørn, bjørn og elg.

  Dag 6
  Haines

  Tlingit-kunsthåndværk i Haines

 • Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

  Se de mindre kendte perler ved Holkham Bay

  Ved Holkham Bay findes to smukke fjorde - Tracy Arm og Endicott Arm. Kaptajnen beslutter på dagen, hvilken af dem der giver de bedste muligheder for eventyr. Begge er lige spændende at udforske.

  Ved slutningen af hver fjord kælver friske isbjerge fra isbræerne på en storslået baggrund af skovklædte klipper. I Endicott Arm yngler den spættede sæl, der ofte ses på flydende isflager. Man kan også se hvaler, bjørne, bjerggeder og elge.

  Hent gode råd hos skibets fotograf, inden vi stævner ud i vores små ekspeditionsbåde for at komme tættere på de unikke seværdigheder.

  Dag 7
  Holkham Bay

  Tracy Arm og Endicott Arm

 • Dag 8
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

  Nyd udsigten og den unikke blanding af kulturer i Sitka

  Sitka er omgivet af Tongass National Forest og kan kun nås med båd eller fly. Kom ud på dækket og nyd den storslåede udsigt over Sisters Mountains og vulkanen Mount Edgecumbe.

  Hør mere om Sitkas fascinerende historie fra vores ekspeditionsteam. Byen var beboet af tlingit-folket i 10.000 år og blev besat af Rusland i 1804, før den blev solgt til USA efter Krimkrigen. Nu forener Sitka alle tre kulturer.

  Besøg den russisk-ortodokse katedral og den russiske biskops hus. Man kan beundre de udførligt dekorerede haida- og tlingit-totempæle i Sitka National Historical Park, der virkelig er en seværdighed. Alternativt kan man gå ad en vandresti gennem skoven til havet.

  Dag 8
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

 • Dag 9
  Sydøstlige Alaska

  Udforsk vidunderne i det sydøstlige Alaska

  Oplev de magiske vandveje i det sydøstlige Alaska

  Udforsk Alaska på ægte ekspeditionsmanér med en dag i opdagelsernes tegn, hvor vi har frihed til at se lidt af dette magiske hjørne af Den indre Passage.

  Vi tager måske til den charmerende by Petersburg med dens stolte norske historie og blomstrende fiskersamfund. Udforsk havnen og oplev lige uden for havnen noget af den mest fantastiske natur, der findes i Frederick Sound.

  VI tager måske også en tur på vandet i skibets små ekspeditionsbåde og leder efter skjulte grotter, bugter fyldt med isbjerge og kyster med tæt bevoksning. Prøv at fange et glimt af noget af Alaskas mest ikoniske dyreliv - blandt andet ørne, oddere, hvaler og endda bjørne, hvis vi er heldige.

  Dag 9
  Sydøstlige Alaska

  Udforsk vidunderne i det sydøstlige Alaska

 • Dag 10
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

  Besøg en af Alaskas ældste havnebyer

  Vi fortsætter vores sejlads ved øerne i Alaska til Wrangell. Kun et par kilometer uden for byen ligger den utrolige “Petroglyph Beach” (helleristningernes strand), hvor man i sandet finder de oldgamle udskæringer i sten.

  Besøg det lokale museum og hør mere om Wrangells fascinerende fortid. Det er nu en del af USA, men blev tidligere regeret af Storbritannien, Rusland og tlingitterne. Vi sejler over til Shakes Island, hvor stammehuset og totempæle fortæller historien om de indfødte tlingitter.

  Vandrere kan nyde naturstierne, der er omgivet af fascinerende landskaber ved Stikine-flodens udmunding og ved foden af Mount Dewey på kanten af regnskoven.

  Dag 10
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

 • Dag 11
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

  Bliv begejstret i naturen, hvor dyrelivet trives

  Misty Fjords (de tågede fjorde) er en del af Tongass National Forest og en uberørt vildmark med stedsegrønne træer, vandfald og snedækkede bjergtoppe. Den anerkendte naturskribent John Muir beskrev området som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set.

  Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med på tur rundt i Misty Fjords i skibets små ekspeditionsbåde eller kajakker.

  Misty Fjords har et rigt dyreliv. Man kan se efter bjerggeder, bjørne og elge på turen. I vandet lever stillehavslaks, odder, søløver, spættet sæl, spækhugger og hvidsidemarsvin. Under himlen kan vi måske se hejre og hvidhovedet havørn.

  Dag 11
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

 • Dag 12
  Den indre Passage

  Canadas indre Passage

  Se forrygende landskaber på vores sejlads i Den indre Passage

  Kystruten på Den indre Passage fører os gennem Nordamerikas storslåede fjordlandskab ved Stillehavet - en beskyttet strækning af vand på over 1.495 km. I modsætning til andre krydstogter, der passerer om natten, kan vi i dagtimerne nyde det forrygende landskab i al sin pragt.

  Vores mindre ekspeditionsskib gør det muligt at nå områder, hvor større fartøjer ikke kan komme. Det betyder, at vi kan udforske mindre besøgte kanaler med betagende landskaber. Hold kamera og kikkert klar til tilfælde af, at vi får øje på delfiner, marsvin, spækhuggere og pukkelhvaler.

  Dag 12
  Den indre Passage

  Canadas indre Passage

 • Dag 13
  Alert Bay

  Møde med indfødte

  Indfødt kultur og historie i Alert Bay

  Vi ankommer til Alert Bay, der er en idyllisk landsby på Cormorant Island nord for Vancouver Island. Her fkan vi møde og lære noget fra det indfødte lokalsamfund Kwakwaka’wakw. Det er et sandt privilegium at blive budt velkommen hos dem.

  På U'mista Cultural Center udstiller de udførlige totempæle, malerier, udskæringer, ceremoni-masker og andre betydningsfulde artefakter

  Øens beskyttede vande tiltrækker en bred vifte af dyreliv. Den hvidnæbbede lom med sin karakteristiske plettede ryg er et særligt højdepunkt. Hold udkig efter spækhuggere og pukkelhvaler tæt på kysten.

  Dag 13
  Alert Bay

  Møde med indfødte

 • Dag 14
  Vancouver

  Smag på Vancouver

  Ankomst i den største by i British Columbia

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i den smukke by ved foden af Rocky Mountains. Besøg Gastown, der er byens ældste kvarter, og gå op til Vancouver Lookout til en panoramaudsigt over hele byen - blandt andet neonoplyste Granville Street, strandene i West End og de høje cedertræer i Stanley Park.

  Vancouver har sit helt eget præg, og det samme gælder dens globale køkken. Tag ud at spise i Chinatown, Punjabi Market eller Little Italy og nyd samtidig byens summende stemning.

  Efter sejladsen kan man tilkøbe vores program til det historiske og smukke bjergresort Whistler. Der findes ingen bedre måde at slutte den eventyrlige rejse på!

  Dag 14
  Vancouver

  Smag på Vancouver

Afrejser

2024

 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Maj:
28.
Juni:
21.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage før ekspeditionskrydstogtet

Transport

 • Transport fra hotellet i Anchorage til skibet i Seward med et ophold ved Alaska Wildlife Conservation Center inklusive adgangsbillet, engelsktalende guide og madpakke

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - tilkøb
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om