Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (reiserute 2 sydgående)

Denne ekspeditionsrejse spænder fra guldfeber-udposter til steder med masser af den oprindelige befolknings totempæle. Vi lægger til i byer af russisk og norsk oprindelse og i livlige fiskerbyer. Skibets navigatører benytter enhver lejlighed til at finde steder at udforske Alaskas skiftende natur, mangfoldige dyreliv, gletsjere, regnskove og vandfald.

 • Oplev seværdighederne i Den indre Passage og i Alaska-golfen
 • Udforsk Nordamerikas største tidevandsgletsjer - Hubbard-gletsjeren
 • Udnyt tiden til hvalsafari og til at holde udkig efter Alaskas dyreliv
 • Oplev den fantastiske kulturelle mangfoldighed i Alaskas byer og landsbyer
Flyrejse inkluderet

Rejs med verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib - NU inklusive fly!

Vi ønsker at tilbyde dig meget gode priser på alle MS Roald Amundsens ekspeditioner med afrejse i 2020. Vi har gjort det nemt for dig; book senest 8. juli 2019 så inkluderer vi fly tur/retur København i prisen. 

Læs mere om tilbuddet og se alle rejser her

Bemærk, at flyvningen ikke er synlig i bookingprocessen, men kundeservice sender bekræftelse. Læs vilkårene her.

Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 11. juni 2020

Afrejsehavn Anchorage, Alaska
Oversigt

Vidunderlige gletsjere

Når vi sejler fra Seward bruger vi første dag med at udforske gletsjerne i College Fjord, inden vi krydser Alaska-bugten, der er kendt for sit marine liv. Vi besøger også et andet ikonisk sted i Alaska - Hubbard-gletsjeren - Nordamerikas største tidevandsgletsjer.

Vildmark i højeste grad

Alaskas storhed er svær at beskrive med ord. Naturen er smuk fra gletsjere og bjerge til tætte, stedsegrønne regnskove, til fjorde og bjergsider med vandfald, der løber ned ad siderne. Desuden er der bugter og bakkedale med strejfende bjørne og svævende ørne.

Alaskas byer og landsbyer har spændende historier om deres oprindelse - stærk russisk historie og norsk arv, guldfeberbyer med saloons og den oprindelige befolknings landsbyer, der er udsmykket med totempæle og komplicerede udskæringer.

Uforlignelig vildmark

Alaska er kendt som den yderste grænse og som et paradis for dyr. Hvaler kommer om sommeren for at spise. Bjørne strejfer langs kysten eller fanger laks i floder. Søløver hviler på klipper ved kysten, oddere boltrer sig i søgræs, og sæler flyder på isflager i fjordene. Intet andet sted på Jorden er som Alaska!

Dag 1: Anchorage

Startsted for eventyrlige oplevelser

Hotel

Anchorage, den største by i Alaska, byder velkommen med høje bjerge og fantastisk dyreliv. Ekspeditionsrejsen starten med en overnatning og tid til at opleve den eventyrlige by.

Dag 2: Anchorage / Seward

Ekspeditionsrejsen begynder

Transport gennem den smukke natur fra Anchorage til Seward, der i høj grad en fiskerby. Der er stier lige fra byen til gletschere i nærheden og langs den smukke kyst. M/S Roald Amundsen ligger klar til ekspeditionsrejsen.

Dag 3: Prince William Sund / College Fjord

Is-vidunder

Heldag

En ægte ekspeditionsdag med udforskning af den kun sjældent besøgte College Fjord og dens imponerende samling gletsjere. Et naturvidunder, hvor is og skove mødes og hjemsted for fem tidevands-gletsjere, fem større dalgletscjere og et dusin mindre gletsjere, der alle har navn efter berømte østkyst-universiteter.

Dag 4: Til søs / Hubbard-gletsjeren

Nordamerikas største tidevands-gletsjer

Til søs - Halvdag

Hubbard-gletsjeren er 120 km lang og næsten 11 km bred og dermed Nordamerikas største tidevands-gletsjer. Gletsjeren er indrammet af snedækkede bjerge og ligger ved Disenchantment-bugten som en sovende kæmpe.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingit-land

Halvdag

Icy Strait Point giver et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Husene er prydet med komplicerede udskæringer, totempæle viser klanernes historie, og der er hyggelige cafeer, butikker og museumsudstillinger.

Dag 6: Sitka

Sitka - en by med mange historier

Ankret - Heldag

Sitka har smuk natur med snedækkede bjergtoppe, små øer, mangfoldigt dyreliv og endda en vulkan inden for synsvidde. Byen var tidligere hovedstad i det russiske Alaska og har historiske gader med en russisk katedral og udsmykkede totempæle.

Dag 7: Fjordene Tracy Arm / Endicott Arm

Fra regnskov til vildmark

Heldag

I Sydøst-Alaska sejler vi ind i Tracy og Endicott Arm-fjordene, der ligger i frodige, grønne områder, der er omgivet af høje klipper. Her flyder isbjerge, der er kælvet fra robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene. Området er hjemsted for bjerggeder og havnesæler.

Dag 8: Haines

Kunst i vildmarken

Heldag

Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder - fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund og er fuld af historier og skjulte overraskelser.

Dag 9: Petersburg

Alaskas lille Norge

Heldag

Sjældent besøgte Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder, og de fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

Dag 10: Wrangell

Alaskas sjæl

Heldag

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder.

Wrangell, ligger uden for andre krydstogtskibes ruter, er nu blot en hyggelig fiskerby.

Dag 11: Misty Fjords National Monument

Uspoleret vildmark

Heldag

Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Det magiske område viser stille og roligt roen i Alaskas sjæl.

Dag 12: Ketchikan, Alaska

Ketchikan - Porten til Alaska

Halvdag

Ketchikan er kendt som verdens laksehovedstad og som en ægte grænseby, der er omgivet af høje bjerge. Farverige huse på pæle fra guldfeber-tiden ligger langs flodbredden. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen.

Dag 13: Til søs

Gennem British Columbia

Nyd landskabet med bjerge tæt på kysten og hold udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der ses hyppigt i de rolige indre farvande.

Dag 14: Vancouver
West_End_Vancouver©shutterstock_201020627_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter

Heldag

Rejsen slutter i kosmopolitiske Vancouver, der har parker ved vandet, internationale restauranter, gallerier, museer, farverige kvarterer og smuk natur omkring byen. Benyt eventuelt nogle af Hurtigrutens udflugtstilbud og få endnu mere ud af eventyrrejsen.

Ankomst 24. juni 2020

Lokalitet Vancouver
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Hotelovernatning og morgenmad i Anchorage inden ekspeditionsrejsen
 • Transport fra hotellet til skibet i Seward

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum til USA (ESTA). Læs indrejsekrav.
Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere