Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)

Rejseinformation 18 dage MS Roald Amundsen, M/S Fridtjof Nansen
Afrejser
19. juli 2024
1. september 2024
Pris fra
kr 63.675
Helpension inkluderet

Ekspeditionskrydstogt på 18 dage fra Vancouver til Alaska, hvor vi oplever storslåede landskaber, forskellige kulturer og neolitisk historie

Fascinerende historie

Stift bekendtskab med de indfødte kulturer hos tlingitter og aleuter, kig efter helleristninger i Wrangell og træd i fodsporene efter guldgravere og opdagelsesrejsende. Besøg den idylliske spøgelsesby Unga og afdæk gamle historier på mosklædte totempæle ved stammehuset.

Vilde Alaska

Oplev uberørt vildmark langs kysten i nationalparken Misty Fjords og besøg afsidesliggende øer på det ekstraordinære ekspeditionskrydstogt. Hold udkig efter sorte og brune bjørne på Kodiak Island og i Katmai National Park og spejd efter hvaler, spættede sæler og sjældne havfugle.

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående) Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (sydgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

  Oplev British Columbias største by

  Ekspeditionskrydstogtet starter med en overnatning i Vancouver, der er en sprudlende og smuk havneby med stejle bjerge tæt på.

  Vancouvers kvarterer summer med jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. Gå ikke glip af Gastown, der er Vancouvers victorianske kvarter. Her findes udsigtspunktet Vancouver Lookout i 168 meters højde, hvorfra der er et perfekt 360-graders panorama ud over byen.

  Kom eventuelt i god tid og tag på en luksuriøs togtur med den berømte Rocky Mountaineer gennem Rocky Mountains og smukke landskaber på vores tilkøbsprogram inden sejladsen. Der findes ingen bedre måde at begynde den eventyrlige rejse på!

  Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

 • Dag 2
  Nome

  Ekspeditionsrejsen begynder

  Den eventyrlige rejse begynder i historiske Nome

  Vi flyver fra Vancouver til Nome, hvor ekspeditionskrydstogtet begynder.

  Nome er måske den mest berømte guldgraver-by i Alaskas historie. Den ligger på spidsen af halvøen Seward Peninsula med udsigt til Beringshavet. Man kan se artefakter fra den æra overalt, herunder forladte udgravninger, dampmaskiner fra begyndelsen af guldgraveræraen - og gamle jernbanespor.

  Nome var også slutstedetet for tre af Roald Amundsens store polarekspeditioner - herunder et forsøg på at nå Nordpolen med fly i 1926. Det er et passende sted at tage hul på et stor Alaska-rejse.

  Dag 2
  Nome

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 3
  Beringshavet

  Over Beringshavet

  Vi krydser linjen, hvor i morgen møder i dag

  Brug den første dag til havs med at tale med de medrejsende, høre ekspeditionsteamets foredrag i videnskabscentret eller bare se verden sejle forbi ude på dækket.

  I løbet af dagen krydser vi den internationale datolinje, hvor vi i en kort stund sejler frem til i morgen, inden vi sejler tilbage til i dag.

  Det vrimler med natur-vidundere her, så hold udkig efter havfugle, der cirkler rundt under himlen, og pukkelhvaler..

  Dag 3
  Beringshavet

  Over Beringshavet

 • Dag 4
  Saint Matthew

  Vilde Saint Matthew

  Oplev den vilde, afsides og isolerede ø

  Saint Matthew Island er vild, afsides og isoleret. Den er en del af Alaska Maritime National Wildlife Refuge og ligger mere end 320 km fra nærmeste beboelse. Der er spor efter forladte bygninger mellem sorte sandstrande og tundra med pletter af vilde blomster. Nogle få hærdede sjæle har forgæves forsøgt at skabe sig et hjem her.

  Nu er de eneste indbyggere fugle, herunder tusindvis af lunder, lomvier og skarver. På vores landgang til naturen får vi med lidt held et glimt af den sjældne beringssnespurv, der næsten udelukkende yngler her. Lyt efter den syngende vole, der er navngivet efter sit usædvanlige advarselsskrig.

  Dag 4
  Saint Matthew

  Vilde Saint Matthew

 • Dag 5
  Saint Paul

  Aleuternes liv i Saint Paul

  Kultur og dyreliv på den største af Pribilof Islands

  Den vindomsuste ø Saint Paul er hjemsted for den største befolkning af aleutere i USA; der er på cirka 400. Her kan man besøge de historiske rester efter barabaras - traditionelle huse, der er bygget delvist under jorden for at beskytte mod vinden fra havet.

  Saint Paul er et vigtigt fugleområde, og cirka 300 trækfuglearter bruger øen som hvilested. Spejd efter hornet lunde og toplunde, beringsryle og den sjældne rødbenede ride.

  På land kan man måske finde den nordlige pelssæl, der plasker og leger. Halvdelen af jordens bestand af disse charmerende dyr lever på øerne.

  Dag 5
  Saint Paul

  Aleuternes liv i Saint Paul

 • Dag 6
  Til søs

  Læring og fritid

  Slap af og reflekter på vores sejlads langs kysten

  M/S Roald Amundsen fortsætter sydover gennem Beringshavet fra Aleuterne og mod næste opholssted, Dutch Harbor. Ekspeditionsteamet forbereder os til destinationerne forude og fortsætter foredragsserien.

  Hold øje med vandet og himlen for at se lunder, dværgalke og alkefugle - især tæt på kysten. Hvis man er heldig, kan man fange et glimt af den rødbenede ride, der kun findes i denne del af verden.

  De, der vil tage den med ro, kan suge panoramaet til sig fra skibets Explorer Lounge & Bar, fra infinity-poolen eller fra de udendørs boblebade.

  Dag 6
  Til søs

  Læring og fritid

 • Dag 7
  Dutch Harbor

  Oplev Dutch Harbor

  Hør den fascinerende historie om USAs største fiskerihavn

  USAs største fiskerihavn, Dutch Harbor, er et fascinerende sted at besøge. På sejladsen dertil kan man måske se Mount Makushin, der er en rygende vulkan på næsten 1830 meters højde.

  Her lærer man noget om det indfødte ununga-folk på Museum of the Aleutians. Besøg den russisk-ortodokse katedral eller gå rundt i museet om Anden Verdenskrig, hvor man mindes et slag, der fandt sted i 1942.

  Hold udkig efter hvidhovedede havørne og lundefugle på himlen. Ræve, lemminger og vilde heste trives på land, og hvaler, søløver og marsvin i vandet. Reality TV-serien Liivsfarlig fangst (The Deadliest Catch) blev filmet i Dutch Harbor, hvor man følger krabbefiskere under ekstreme forhold.

  Dag 7
  Dutch Harbor

  Oplev Dutch Harbor

 • Dag 8
  Unga

  Spøgelsesbyen Unga

  Oplev Unga, der er en forladt by i Alaska

  Landsbyen Unga ligger vild og forladt, men er alligevel en idyllisk by i den sydlige del af øen Unga.

  Byen blev grundlagt af aleutere i 1833, men blev forladt i 1969, da fiskeriet ikke længere var tilstrækkeligt til at opretholde et liv her. Nu er de få tilbageværende træbygninger det eneste bevis på, at der engang har levet mennesker her.

  Et tæppe af pink mose-troldurt, gederams og andre vilde blomster omgiver de forladte skure, efterhånden som naturen har taget over. Oplev stedets mystiske skønhed under en natur-landgang med skibets små ekspeditionsbåde.

  Dag 8
  Unga

  Spøgelsesbyen Unga

 • Dag 9
  Chignik

  Lille Chignik

  Smag på det lokale liv i en lille fiskerby i Alaska

  Chignik ligger på Alaska-halvøens sydkyst og er en af ​​Alaskas smukkeste, små bosættelser. Vi går i land for at udforske landsbyen, hvor det lokale fiskersamfund med glæde tager imod os. Floderne ved Chignik er hjemsted for gydende laks i sommermånederne, og man kan være heldig at se de springende fisk på deres vej op ad strømmen.

  Kig op mod himlen, for Chigniks beskyttede forhold og rigelige mængder af fisk giver en stor bestand af ørne. Se også efter spor efter bjørne, der ofte kan ses tæt på bosættelsen.

  Dag 9
  Chignik

  Lille Chignik

 • Dag 10
  Katmai

  Katmai

  Udkig efter brune bjørne i Katmai-National Park

  Den eventyrlige rejse fortsætter i KatmaiNational Park på 16.187 km2 med flere end 10 aktive vulkaner. Katmai er hjemsted for flere end 2.000 fredede brune bjørne, hvilket er den største koncentration i verden.

  Vi ledsages af en erfaren bjørnevagt og kan trygt holde udkig efter bjørne fra dækket eller fra skibets små ekspeditionsbåde. Bjørnene kan være i færd med at samle bær, grave efter muslinger eller fange fisk i bækken.

  Alt efter forholdene besøger vi måske enten Geographic Harbor, Kinak Bay eller Kukak Bay. Vær på udkig efter havoddere, havfugle og pukkelhvaler.

  Dag 10
  Katmai

  Katmai

 • Dag 11
  Kodiak

  De brune bjørne i Kodiak

  Udforsk alutiiq-folkets hjemegn

  Kodiak Island fik sit kælenavn ‘Smaragdøen’ på grund af nåleskove og græsområder. Kodiak er USAs næststørste ø, så der er masser at se.

  Oplev de indfødtes rige historie på øens Alutiiq Museum eller besøg 1808 Kodiak History Museum i statens ældste stående bygning. Man kan også besøge Fort Abercrombie State Historical Park med det strategiske marinefort og bunkere fra 1939, der blev brugt under Anden Verdenskrig.

  Øens mest berømte indbyggere er Kodiak-brunbjørnene. Der lever cirka 3.500 af dem i Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen.

  Dag 11
  Kodiak

  De brune bjørne i Kodiak

 • Dag 12
  Alaskagolfen.

  Over Alaskagolfen

  En dag med afslapning og fuglesafari til havs

  Vores krydstogt fortsætter over Alaskagolfen. Tiden er perfekt til at nyde faciliteterne ombord - såsom infinity-pool, boblebad og sauna. Løb en tur, gå i fitnesscenter eller nyd en massage i spaen.

  I videnskabscentret byder ekspeditionsteamet indenfor til foredrag om regionens dyreliv, geologi, glaciologi, historie og kultur.

  Slap af i Explorer Lounge & Bar og nyd en drink med de medrejsende eller slap af og nyd udsigten. Lad os se, om vi kan spotte alle tre arter af albatrosser i det nordlige Stillehav. Laysanalbatrossen og den sortfodede albatros ses ofte, men korthalet albatros er sværere at finde.

  Dag 12
  Alaskagolfen.

  Over Alaskagolfen

 • Dag 13
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

  Dyresafari i vand, der stammer fra isbræer

  er mulighed for en fantastisk ekspedition i Icy Bay. Tre isbræer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kælver jævnligt ud i bugten. Hvis forholdene er til det, tager vi på opdagelse i bugten i skibets små ekspeditionsbåde eller i kajak, så vi kan opleve områdets skønhed helt tæt på.

  Det vrimler med dyreliv i Alaska-golfen, så der er enestående fotomuligheder. I farvandene kan man ofte se pukkelhvaler, spækhuggere, stellers-søløver, havoddere samt spættede sæler, der daser på flydende isflager.

  Dag 13
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

 • Dag 14
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

  Nyd udsigten og den unikke blanding af kulturer i Sitka

  Sitka er omgivet af Tongass National Forest og kan kun nås med båd eller fly. Kom ud på dækket og nyd den storslåede udsigt over Sisters* Mountains og vulkanen Mount Edgecumbe.

  Hør mere om Sitkas fascinerende historie fra skibets ekspeditionsteam. Byen var beboet af tlingit-folket i 10.000 år og blev besat af Rusland i 1804, før den blev solgt til USA efter Krimkrigen. Nu forener Sitka alle tre kulturer.

  Besøg den russisk-ortodokse katedral og den russiske biskops hus. Man kan beundre de udførligt dekorerede haida- og tlingit-totempæle i Sitka National Historical Park, der virkelig er en seværdighed. Alternativt kan man gå ad en vandresti gennem skoven til havet.

  Dag 14
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

 • Dag 15
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

  Besøg en af Alaskas ældste havnebyer

  Vi fortsætter sejladsen ved øerne i Alaska til Wrangell. Kun et par kilometer uden for byen ligger den utrolige “Petroglyph Beach” (helleristningernes strand), hvor man i sandet kan se de oldgamle udskæringer i sten.

  Besøg museet og hør mere om Wrangells fascinerende fortid. Byen er en del af USA, men denblev tidligere regeret af Storbritannien, Rusland og tlingitterne. Vi sejler over til Shakes Island, hvor stammehuset og totempæle fortæller historien om de indfødte tlingitter.

  Vandrere kan nyde naturstierne, der er omgivet af fascinerende landskaber ved Stikine-flodens udmunding og ved foden af Mount Dewey på kanten af regnskoven.

  Dag 15
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

 • Dag 16
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

  Oplev en natur, hvor dyrelivet trives

  Misty Fjords (de tågede fjorde) er en del af Tongass National Forest og en uberørt vildmark med stedsegrønne træer, vandfald og snedækkede bjergtoppe. Den anerkendte naturskribent John Muir beskrev området som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set.

  Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med på tur rundt i Misty Fjords i skibets små ekspeditionsbåde eller kajakker.

  Misty Fjords har et rigt dyreliv. Man kan spejde efter bjerggeder, bjørne og elge på turen. I vandet lever stillehavslaks, odder, søløve, spættet sæl, spækhugger og hvidsidemarsvin. Under himlen kan vi måske se hejre og hvidhovedet havørn.

  Dag 16
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

 • Dag 17
  Den indre Passage

  Canadas Indre Passage

  Se forrygende landskaber på sejladsen i Den indre Passage

  Kystruten på Den indre Passage fører os gennem Nordamerikas storslåede fjordlandskab ved Stillehavet, der er en beskyttet strækning af vand på over 1.495 km. I modsætning til andre krydstogter, der passerer om natten, kan vi i dagtimern nyde det forrygende landskab i al sin pragt.

  Vores mindre ekspeditionsskib gør det muligt at nå områder, hvor større fartøjer ikke kan komme. Det betyder, at vi kan udforske mindre besøgte kanaler med betagende landskaber. Hold kamera og kikkert klar til i tilfælde af, vi får øje på delfiner, marsvin, spækhuggere og pukkelhvaler.

  Dag 17
  Den indre Passage

  Canadas Indre Passage

 • Dag 18
  Vancouver

  Tilbage til Vancouver

  Se mere af Vancouver eller forlæng opholdet

  Ekspeditionen slutter i Vancouver, hvor der igen er mulighed for at udforske den idylliske metropol. Nyd café-kulturen på Granville Island eller tag til det berømte, multikulturelle aftenmarked i Richmond og prøv lækkerier fra madboderne.

  Der er masser af gallerier, museer, events, udstillinger og forestillinger at se her. Men hvis man vil tage den med ro, er sandstranden Kitsilano Beach et alternativ.

  Forlæng opholdet med vores valgfrie program efter sejladsen til det nærliggende bjergresort Whistler. Vi stopper ved Shannon Falls og tager op med svævebanen Sea to Sky Gondola, hvor vi får panoramaudsigt cirka 900 meter over havets overflade.

  Dag 18
  Vancouver

  Tilbage til Vancouver

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
Juli:
19.
September:
1.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Vancouver til Nome før ekspeditionskrydstogtet. Der kan blive pålagt ekstrabetaling for flyrejsen.

Transport

 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra lufthavnen til skibet i Nome inden ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område.

Skib

MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

M/S Fridtjof Nansen

Byggeår 2020
Skibsværft Kleven Yards, Norway
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 tons
Længde 140 meter langt
Ræling 23,6 meter bredt
Fart 15 knob sejlhastighed

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigrutens flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge.

Læs mere om M/S Fridtjof Nansen

Du synes sikkert også om