Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)

Rejseinformation 19 dage MS Roald Amundsen
Afrejser
3. juli 2024
4. august 2024
Pris fra
kr 74.925
Helpension inkluderet

Ekspeditionskrydstogt på 19 dage fra Vancouver til Alaska, hvor vi oplever storslåede landskaber, forskellige kulturer og neolitisk historie

Vilde Alaska

Oplev uberørt vildmark langs kysten i nationalparken Misty Fjords og besøg afsides øer på dette ekstraordinære ekspeditionskrydstogt. Hold udkig efter sorte og brune bjørne på den berømte Kodiak Island og i Katmai National Park og spejd efter hvaler, spættede sæler og sjældne havfugle.

Fascinerende historie

Stift bekendtskab med de indfødte kulturer hos tlingitter og aleuter, kig efter helleristninger i Wrangell og træd i fodsporene efter guldgravere og opdagelsesrejsende. Besøg den idylliske spøgelsesby Unga og afdæk gamle historier på mosklædte totempæle ved stammehuset.

Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående) Alaska og British Columbia – Den indre Passage, bjørne og Aleuterne (nordgående)
 • Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

  Oplev British Columbias største by

  Ekspeditionskrydstogtet begynder med en overnatning i Vancouver, der er en sprudlende og smuk havneby med stejle bjerge tæt på.

  Vancouvers forskellige kvarterer summer med jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. Gå ikke glip af Gastown, der er Vancouvers victorianske kvarter. Her findes udsigtspunktet Vancouver Lookout på 168 meter, hvorfra der er en perfekt 360-graders panoramaudsigt over byen.

  Kom eventuelt et par dage tidligere og tag en luksuriøs togtur med den berømte Rocky Mountaineer gennem Rocky Mountains og smukke landskaber på vores tilkøbsprogram inden sejladsen. Der findes ingen bedre måde at begynde den eventyrlige rejse på!

  Dag 1
  Vancouver

  Smag på Vancouver

 • Dag 2
  Vancouver

  Ekspeditionsrejsen begynder

  Oplev Vancouver og få en god start på den eventyrlige rejse.

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på byrundtur og ser Vancouvers største seværdigheder.

  Udflugten slutter ved kajen, hvor M/S Roald Amundsen venter. Kom på plads og brug lidt tid på at lære skibet at kende, at finde videnskabscenter, fitnesscenter og restauranter.

  Skibets kyndige ekspeditionsteam viser vejen på udflugter og ved landgang. Lær teamet at kende og nyd en smagfuld velkomstmiddag. Bagefter kan man læne sig tilbage og slappe af: Den storslåede eventyrlige rejse i Alaska er i gang.

  Dag 2
  Vancouver

  Ekspeditionsrejsen begynder

 • Dag 3
  Canadas indre Passage

  Den indre Passage

  Oplev Vancouver og få en god start på eventyret

  Efter morgenmad på hotellet tager vi på byrundtur og ser Vancouvers største seværdigheder.

  Udflugten slutter ved kajen, hvor M/S Roald Amundsen venter. Kom på plads og brug lidt tid på at lære skibet at kende, at finde videnskabscenter, fitnesscenter og restauranter.

  Vores kyndige ekspeditionsteam viser vejen på udflugter og ved landgang. Lær teamet at kende og nyd en smagfuld velkomstmiddag. Bagefter kan man læne sig tilbage og slappe af: Den storslåede eventyrlige rejse i Alaska er i gang.

  Dag 3
  Canadas indre Passage

  Den indre Passage

 • Dag 4
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

  Oplev en natur, hvor dyrelivet trives

  Misty Fjords (de tågede fjorde) er en del af Tongass National Forest og en uberørt vildmark med stedsegrønne træer, vandfald og snedækkede bjergtoppe. Den anerkendte naturskribent John Muir beskrev området som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set.

  Hvis vejret tillader det, tager ekspeditionsteamet os med på tur rundt i Misty Fjords i skibets små ekspeditionsbåde eller kajakker.

  Misty Fjords har et rigt dyreliv. Man kan spejde efter bjerggeder, bjørne og elge på turen. I vandet lever stillehavslaks, odder, søløver, spættet sæl, spækhugger og hvidsidemarsvin. Under himlen kan vi måske se hejre og hvidhovedet havørn.

  Dag 4
  Misty Fjords

  Uspolerede Misty Fjords

 • Dag 5
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

  Besøg en af Alaskas ældste havnebyer

  Vi fortsætter vores sejlads ved øerne i Alaska til Wrangell. Kun et par kilometer uden for byen ligger den utrolige “Petroglyph Beach” (helleristningernes strand), hvor man i sandet finder de oldgamle udskæringer i sten.

  Besøg museet og hør mere om Wrangells fascinerende fortid. Det er nu en del af USA, men blev ligere regeret af Storbritannien, Rusland og tlingitterne. Vi sejler over til Shakes Island, hvor stammehuset og totempæle fortæller historien om de indfødte tlingitter.

  Vandrere kan nyde naturstierne omgivet af fascinerende landskaber ved Stikine-flodens udmunding og ved foden af Mount Dewey på kanten af regnskoven.

  Dag 5
  Wrangell

  Wrangells helleristninger

 • Dag 6
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

  Nyd udsigten og den unikke blanding af kulturer i Sitka

  Sitka er omgivet af Tongass National Forest og kan kun nås med båd eller fly. Kom ud på dækket og nyd den storslåede udsigt over Sisters Mountains og vulkanen Mount Edgecumbe.

  Hør mere om Sitkas fascinerende historie fra skibets ekspeditionsteam. Byen var beboet af tlingit-folket i 10.000 år, og blev besat af Rusland i 1804, før den blev solgt til USA efter Krimkrigen. Nu forener Sitka alle tre kulturer.

  Besøg den russisk-ortodokse katedral og den russiske biskops hus. Man kan beundre de udførligt dekorerede haida- og tlingit-totempæle i Sitka National Historical Park, der virkelig er en seværdighed. Alternativt kan man gå ad en vandresti gennem skoven til havet.

  Dag 6
  Sitka

  Sitkas blandede kulturer

 • Dag 7
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

  Dyresafari i vand, der stammer fra isbræer

  Der er mulighed for en fantastisk ekspedition i Icy Bay. Tre isbræer – Guyot, Yahtse og Tyndall – kælver jævnligt ud i bugten. Hvis forholdene er til det, tager vi på opdagelse i bugten i skibets små ekspeditionsbåde eller i kajak, så vi kan opleve områdets skønhed helt tæt på.

  Det vrimler med dyreliv i Alaskas golf, så der er enestående fotomuligheder. I farvandene kan man ofte se pukkelhvaler, spækhuggere, stellers-søløver, havoddere samt spættede sæler, der daser på flydende isflager.

  Dag 7
  Icy Bay

  Isbræerne i Icy Bay

 • Dag 8
  Alaskagolfen

  Over Alaskagolfen

  En dag med wellness og fuglesafari til havs

  Vores krydstogt fortsætter over Alaskagolfen Tidspunktet er perfekt til at nyde faciliteterne ombord, såsom infinity-pool, boblebad og sauna. Løb en tur, gå i fitnesscenter eller nyd en massage i spaen.

  I videnskabscentret byder ekspeditionsteamet indenfor til foredrag om regionens dyreliv, geologi, glaciologi, historie og kultur.

  Slap af i Explorer Lounge & Bar og nyd en drink med de andre rejsende eller slap af og nyd udsigten. Lad os se, om vi kan spotte alle tre arter af albatrosser i det nordlige Stillehav. Laysanalbatrossen og den sortfodede albatros ses ofte, men korthalet albatros er sværere at finde.

  Dag 8
  Alaskagolfen

  Over Alaskagolfen

 • Dag 9
  Kodiak

  De brune bjørne i Kodiak

  Udforsk alutiiq-folkets hjemegn

  Kodiak Island fik sit kælenavn ‘Smaragdøen’ på grund af nåleskovene og græsområderne. Det er USAs næststørste ø, så der er masser at se.

  Oplev de indfødtes rige historie på øens Alutiiq Museum eller besøg 1808 Kodiak History Museum i statens ældste stående bygning. Man kan også besøge Fort Abercrombie State Historical Park med det strategiske marinefort og bunkere fra 1939, der blev brugt under Anden Verdenskrig.

  Øens mest berømte indbyggere er Kodiak-brunbjørne. Der lever ca. 3.500 af dem i Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen.

  Dag 9
  Kodiak

  De brune bjørne i Kodiak

 • Dag 10
  Katmei

  Brune bjørne i Katmei

  Udkig efter brune bjørne i Katmai National Park

  Eventyret fortsætter i Katmai National Park på 16.187 km2, hvor der ligger flere end ti aktive vulkaner. Katmai er hjemsted for flere end 2.000 fredede brune bjørne, hvilket er den største koncentration i verden.

  Vi ledsages af en erfaren bjørnevagt og kan trygt holde udkig efter bjørne fra dækket eller fra skibets små ekspeditionsbåde. De kan være i færd med at samle bær, grave efter muslinger eller fange fisk i bækken.

  Alt efter forholdene besøger vi måske enten Geographic Harbor, Kinak Bay eller Kukak Bay. Vær på udkig efter havoddere, havfugle og pukkelhvaler.

  Dag 10
  Katmei

  Brune bjørne i Katmei

 • Dag 11
  Chignik

  Lille Chignik

  Smag på det lokale liv i en lille fiskerby i Alaska

  Chignik ligger på den sydlige kyst af Alaska-halvøen og er en af ​​Alaskas smukkeste, små bosættelser. Vi går på land for at udforske landsbyen, hvor det lokale fiskersamfund med glæde tager imod os. Floderne ved Chignik er hjemsted for gydende laks i sommermånederne, og man kan være heldig at se de springende fisk på deres vej op ad strømmen.

  Kig op mod himlen, da Chigniks beskyttede forhold og rigelige mængder af fisk giver en stor bestand af ørne. Se også efter spor fra de lokale bjørne, der ofte kan ses tæt på bosættelsen.

  Dag 11
  Chignik

  Lille Chignik

 • Dag 12
  Unga

  Spøgelsesbyen Unga

  Oplev Unga, en forladt by i Alaska

  Landsbyen Unga ligger vild og forladt, men er alligevel en idyllisk bosættelse i den sydlige del af øen Unga.

  Den blev grundlagt af aleutere i 1833, men blev forladt i 1969, da fiskeriet ikke længere var tilstrækkeligt til at opretholde et liv her. Nu er de få tilbageværende træbygninger det eneste bevis på, at der engang har levet mennesker her.

  Et tæppe af pink mose-troldurt, gederams og andre vilde blomster omgiver de forladte skure, efterhånden som naturen har taget over. Oplev stedets mystiske skønhed under en natur-landgang med skibets små ekspeditionsbåde.

  Dag 12
  Unga

  Spøgelsesbyen Unga

 • Dag 13
  Dutch Harbor

  Oplev Dutch Harbor

  Dyk ned i historien og naturen i denne fiskerby

  Med en vulkan som baggrund er Dutch Harbor – Amerikas største fiskerihavn – et fascinerende sted at besøge. Her lærer man om de lokale, indfødte ununga-folk på Museum of the Aleutians. Besøg den russisk-ortodokse katedral eller gå rundt i museet om Anden Verdenskrig, hvor man mindes et slag, der fandt sted her i 1942.

  Hold udkig efter hvidhovedede havørne og lundefugle på himlen. Ræve, lemminger og vilde heste trives på land, og hvaler, søløver og marsvin i vandet. Reality tv-serien Livsfarlig fangst (The Deadliest Catch) blev filmet i Dutch Harbor, hvor man følger krabbefiskere under ekstreme forhold.

  Dag 13
  Dutch Harbor

  Oplev Dutch Harbor

 • Dag 14
  Til søs

  Læring og fritid

  Slap af og reflekter på vores sejlads langs kysten

  En del af oplevelsen på ekspeditionskrydstogt er at tage sig tid til at dvæle ved seværdighederne og lydene omkring en. På en dag til havs har vi præcis den mulighed. Her kan man læne sig tilbage og suge panoramaet til sig fra skibets Explorer Lounge & Bar, fra infinity-poolen eller fra de udendørs boblebade.

  Hold stadig øje med vandet og himlen for at se lunder, dværgalke og alkefugle - især tæt på kysten. Hvis man er heldig, kan man fange et glimt af den rødbenede ride, som kun findes i denne del af verden.

  Ekspeditionsteamet lærer os mere om områdets geografi, klima og fugleliv i videnskabscentret.

  Dag 14
  Til søs

  Læring og fritid

 • Dag 15
  Saint Paul

  Aleuternes liv i Saint Paul

  Kultur og dyreliv på den største Pribilof Island

  Den vindomsuste ø Saint Paul er hjemsted for den største befolkning af aleutere i USA; der er cirka 400. Her kan man besøge de historiske rester efter barabaras - traditionelle huse bygget delvist under jorden for at beskytte mod vinden fra havet.

  Saint Paul er udpeget som vigtigt fugleområde, og cirka 300 trækfuglearter bruger det som hvilested. Spejd efter hornet lunde og toplunde, beringsryle og den sjældne rødbenede ride.

  På land kan man måske finde den nordlige pelssæl, der plasker og leger. Halvdelen af jordens bestand af de charmerende dyr lever på disse øer.

  Dag 15
  Saint Paul

  Aleuternes liv i Saint Paul

 • Dag 16
  Saint Matthew

  Vilde Saint Matthew

  Oplev den vilde, afsides og isolerede ø

  Saint Matthew Island er vild, afsides og isoleret. Den er en del af Alaska Maritime National Wildlife Refuge og ligger mere end 320 km fra nærmeste by. Der er spor efter forladte bygninger mellem sorte sandstrande og tundra med pletter af vilde blomster. Nogle få hærdede sjæle har forgæves forsøgt at skabe sig et hjem her..

  Nu er de eneste indbyggere fugle, herunder tusindvis af lunder, lomvier og skarver. På vores landgang til naturen får vi med lidt held et glimt af den sjældne beringssnespurv, der yngler næsten udelukkende her. Lyt efter lyden af den syngende vole, der er navngivet efter sit usædvanlige advarselsskrig.

  Dag 16
  Saint Matthew

  Vilde Saint Matthew

 • Dag 17
  Beringshavet

  Over Beringshavet

  Vi krydser linjen, hvor i morgen møder i dag

  På vej over Beringshavet har vi Rusland mod øst og USA mod vest. Vi krydser den internationale datolinje, hvor ‘i morgen’ er på højre side og ‘i dag’ på venstre side.

  Det vrimler med natur-vidundere her, så hold øje med pukkelhvaler og havfugle, der cirkler rundt på himlen.

  Det er sidste hele dag til havs, så slap af og nyd tiden ombord. Ekspeditionsteamet opsummerer højdepunkterne fra vores rejse i Alaska, og man kan fortsætte sin opdagelsesrejse i videnskabscentret.

  Dag 17
  Beringshavet

  Over Beringshavet

 • Dag 18
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

  Lær om Nomes gyldne fortid

  De første guldgravere kom til Nome i 1898, og der søges fortsat efter guld her. Man kan se tegn på guldfeberen overalt, også i de forladte udgravninger, dampmaskiner fra guldfeberepoken og gamle jernbanespor, hvilket giver byen en unik atmosfære.

  Nome var også slutpunktet for tre af Roald Amundsens store polarekspeditioner, herunder et forsøg på at nå Nordpolen med fly i 1926.

  Nome er helt naturligt et passende sted at vinke farvel til vores eget M/S Roald Amundsen før flyveturen tilbage til Vancouver, hvor vi overnatter.

  Dag 18
  Nome

  Der er intet andet sted som Nome

 • Dag 19
  Vancouver

  Tilbage til Vancouver

  Se mere af Vancouver eller forlæng eventyrrejsen

  Ekspeditionskrydstogtet slutter i Vancouver, hvor der igen er mulighed for at udforske den idylliske metropol. Nyd café-kulturen på Granville Island eller tag til det berømte, multikulturelle aftenmarked i Richmond og prøv smagfulde lækkerier fra madboderne.

  Der er masser af gallerier, museer, events, udstillinger og forestillinger at se her, men hvis man vil tage den med ro, er sandstranden Kitsilano Beach et alternativ.

  Forlæng den eventyrlige rejse med vores tilkøbsprogram efter sejladsen til det nærliggende bjergresort Whistler. Vi stopper ved Shannon Falls og tager op med svævebanen Sea to Sky Gondola, hvor vi får panoramaudsigt cirka 900 meter over havets overflade.

  Dag 19
  Vancouver

  Tilbage til Vancouver

Afrejser

2024

 • januar
 • februar
 • marts
 • april
 • maj
 • juni
 • juli
 • august
 • september
 • oktober
 • november
 • december
Juli:
3.
August:
4.

Dette er inkluderet

Inkluderet i din rejse

Flyrejser

 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet. Der kan blive pålagt ekstrabetaling for flyrejsen.

Transport

 • Transport fra hotellet til skibet i Vancouver, herunder en rundtur i byen inden ekspeditionskrydstogtet
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Nome
 • Transport fra lufthavnen til hotellet i Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Vancouver inden ekspeditionskrydstogtet
 • Overnatning og morgenmad i Vancouver efter ekspeditionskrydstogtet

Ekspeditionskrydstogt

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer* i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord†
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

*) Skibets øl og vin, sodavand og mineralvand

†Internetadgang og telefonsignal er meget begrænset i de fjerntliggende områder, vi rejser til, og streaming understøttes ikke.

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panorama-sauna, udendørs og indendørs motionsarealer og løbebane
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område.
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila
MS Roald Amundsen
Aune Restaurant, MS Roald Amundsen
Foto: Espen Mills
Dit skib

MS Roald Amundsen

Byggeår 2019
Skibsværft Kleven Yards
Passagerkapacitet 528 (500 i Antarktis)
Brutto last 20.889 T
Længde 140 m
Ræling 23,6 m
Fart 15 knob
MS Roald Amundsen in Antarktis
Foto: Dan Avila

I 2019 tilføjede Hurtigruten et helt nyt skib til sin flåde: MS Roald Amundsen. Det banebrydende fartøj har ny og bæredygtig hybridteknologi, der vil reducere brændstofforbrug og vise verden, at hybrid fremdrift på store skibe er muligt.

Læs mere om MS Roald Amundsen

Science Center
Foto: Agurtxane Concellon

Du synes sikkert også om