Alaska og British Columbia - Vildmark, gletsjere og kultur (rejserute 1)

Udforsk den forrevne Stillehavsgrænse, når vi besøger den oprindelige befolknings byer, der er fyldt med totempæle, og når vi lægger til i hyggelige fiskerbyer. På denne ekspeditionsrejse sejler vi i Den indre Passages beskyttede farvande til smukke øer for at opleve fantastisk dyreliv. Kom med ombord på Hurtigrutens hybriddrevne ekspeditionsskib til en uforglemmelig rejse.

 • Sejl med gennem Den indre Passage fra British Columbia til Alaska-bjergene
 • Udnyt tiden til hvalsafari fra dækket
 • Oplev Stillehavskystens store mangfoldighed af byer og kulturer
 • Oplev Stillehavskystens store mangfoldighed af byer og kulturer
Flyrejse inkluderet

Rejs med verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib - NU inklusive fly!

Vi ønsker at tilbyde dig meget gode priser på alle MS Roald Amundsens ekspeditioner med afrejse i 2020. Vi har gjort det nemt for dig; book senest 8. juli 2019 så inkluderer vi fly tur/retur København i prisen. 

Læs mere om tilbuddet og se alle rejser her

Bemærk, at flyvningen ikke er synlig i bookingprocessen, men kundeservice sender bekræftelse. Læs vilkårene her.

Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 24. juni 2020

Afrejsehavn Vancouver
Oversigt

Storhed på kysten

Vi sejler fra Vancouver og følger Den indre Passage gennem rolige kanaler mellem British Columbia og Alaska. Undervejs til Alaska holder vi udkig efter hvaler, spækhuggere, bjørne, havoddere, sæler og søløver.

Rig kultur og levende historie

Vi besøger små byer og landsbyer som Ketchikan, Juneau og Haines. Havnen i Wrangell virker som tiden  frosset fast, så vi kan se, hvordan man lever i en typisk fjerntliggende fiskerby. I Sitka, der tidigere var centrum for russeres tilstedeværelse, kommer vi en tur tilbage gennem milepælerne i Alaskas historie.

Petersborg har stærke skandinaviske rødder. Icy Strait Point og Alert Bay er områder med indfødte samfund, der vogter over Den indre Passage. Beboerne viser os deres rige kulturarv og bemærkelsesværdige kunstværker.

Uforlignelige landskaber og dyreliv

På hele rejsen ser vi Alaskas enorme vildmark med magiske vidder, frodig regnskov, dybe fjorde og robuste gletsjere, der er med til at gøre ekspeditiosrejsen uforglemmelig.  

Dag 1: Vancouver
West_End_Vancouver©shutterstock_201020627_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen starter

Heldag

Sprudlende Vancouver har parker ved vandet, bjerge med vandrestier i nærheden og skisport om vinteren, masser af caféer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer.

Dag 2: Til søs

På vej gennem British Columbia

Vi sejler nordpå til Alaska gennem nettet af smalle kanaler og stræder i Canadas indre passage. Vær på udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der ses hyppigt i de rolige indre farvande.

Følg Ekspeditionsteamets fascinerende foredrag, slap af på dækket eller i en salon eller hils på de medrejsende.

Dag 3: Ketchikan, Alaska

Ketchikan - Porten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kendt som verdens laksehovedstad og som en ægte grænseby, der er omgivet af høje bjerge. Farverige huse på pæle fra guldfeber-tiden liger langs flodbredden. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingit-land

Heldag

Icy Strait Point giver et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Husene er prydet med indviklede udskæringer, totempæle viser historier om klanerne, og der er hyggelige cafeer, butikker og museumsudstillinger.

Dag 6: Haines

Kunst i vildmarken

Heldag

Haines er omgivet af gletsjer-dækkede bjerge. Den lille Alaska-by har været hjemsted for chilkat tlingit-folk i århundreder, fra før de europæiske handlende kom i slutningen af det 19. århundrede efterfulgt af guldfeber-tiden. Haines er nu kendt for sit kunstnersamfund og er fuld af historier og skjulte overraskelser.

Dag 7: Tracy Arm / Endicott Arm

Alaska-fjorde

Heldag

Fra fjordene Tracy og Endicott Arm ses frodige grønne sider af høje bjerge med spektakulære, dybe dale. Mens vi sejler i det uforglemmelige område, kan man studere de besynderlige former på isbjergene, der er kælvet fra de robuste, strålende, blå gletsjere inderst i fjordene.

Dag 8: Juneau

Guldfeber

Heldag

Hovedstaden i Alaska, Juneau, har en guldbys aura med gamle saloner, historiske hoteller og rester af guldminer i bjergene og dalerne. Ad talrige vandrestier kan man gå fra de pulserende, travle gader ud i vildmarken i løbet af få minutter - en kontrast, der er typisk for Alaska.

Dag 9: Wrangell

Alaskas sjæl

Heldag

Wrangell er en af Alaskas ældste øbyer, og den har tilhørt fire nationer - Tlingit, Rusland, Storbritannien og USA. Talrige helleristninger på stranden og mos-dækkede totempæle er områdes historiske minder.

Dag 10: Petersburg

Alaskas lille Norge

Heldag

Sjældent besøgte Petersburg med kælenavnet "Lille Norge" er en blomstrende fiskerby med en stærk norsk kulturarv, et betagende landskab og masser af marint liv. Beboerne er stolte af deres skandinaviske rødder og fejrer de norske helligdage. Som byens hjerte midt i byen ligger Sons of Norway-hallen.

Dag 11: Misty Fjords National Monument

Uspoleret vildmark

Heldag

Det største vildmarksområde i det sydøstlige Alaska, Misty Fjords National Monument, har tætte, grønne regnskove, granitbjerge, der er prydet af dramatiske vandfald, bjergstrømme og vådområder langs kysten. Ofte fylder en mælkeagtig tåge bugterne. Det magiske område viser stille og roligt roen i Alaskas sjæl.

Dag 12: Prince Rupert
Harbor_Prince_Rupert©Kira Picabo-CC BY 3_0_1200x600.jpg
Foto: Kira Picabo Foto

Canadisk grænseby

Heldag

Som porten til den enorme vildmark på British Columbias nordkyst var Prince Rupert en travl by ved begyndelsen af det tyvende århundrede - med en stor havn og jernbaneterminal. Nu er det en søvnig provinsby med interessante historier, vildmarken lige uden for døren og smukke omgivelser ved kysten.

Dag 13: Butedale, British Columbia

Udforsk Den indre Passage

Heldag

Vi sejler gennem de smalle kanaler i Canadas Indre Passage. På Prince Royal Island ligger spøgelsesbyer med forladte konservesfabrikker. Øen har flotte vandfald, og vi kan sandsynligvis se svævende ørne, og på klipperne ved kysten hviler sæler sig.

Dag 14: Alert Bay

First Nations-samfund ved Den indre Passage

Halvdag

Kwakwaka'wakw First Nations-samfundet har hjemme i den smukke lille by Alert Bay ved Vancouver Islands nordspids. Nyd de flotte totempæle, malerier, udskæringer og ceremonimasker på museet. På de nærliggende øer søger vi efter dyreliv.

Dag 15: Vancouver
Lions Gate Bridge©shutterstock_85901674_1200x600.jpg

Tilbage til Vancouver

Ekspeditionsrejsen slutter i kosmopolitiske Vancouver. Udnyt tiden til at udforske den farverige og indbydende by for at få mest muligt ud af rejsen.

Ankomst 8. juli 2020

Lokalitet Vancouver
Hva er inkluderet

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori

 KOMFORT OM BORD 

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum (ESTA) til USA og (ETA) til Canada. Læs indrejsekrav.
Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere