Alaska og British Columbia

På denne rejse kommer vi til fascinerende kulturer og fjerntliggende polare farvande med kælvende gletsjere. Fra dækket holder vi udkig efter det mangfoldige dyreliv. Hurtigrutens banebrydende hybridskib sejler til øer og ind i fjorde, hvor vi kan opleve brune bjørne, hornede søpapegøjer, smukke kyster, fantastiske fossilskove og dramatiske vulkaner.

 • Oplev Alaska uovertrufne kyst
 • Udforsk den fascinerende øgruppe Aleuterne, hvor tv-dokumentaren Livsfarlig Fangst (Deadliest Catch) er optaget
 • Gode chancer for at se brune bjørne
 • Oplev landskabet i strålende efterårsfarver
Flyrejse inkluderet

Rejs med verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib - NU inklusive fly!

Vi ønsker at tilbyde dig meget gode priser på alle MS Roald Amundsens ekspeditioner med afrejse i 2020. Vi har gjort det nemt for dig; book senest 8. juli 2019 så inkluderer vi fly tur/retur København i prisen. 

Læs mere om tilbuddet og se alle rejser her

Bemærk, at flyvningen ikke er synlig i bookingprocessen, men kundeservice sender bekræftelse. Læs vilkårene her.

Oversigt

Rejseplanen

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjerneste og mest uberørte farvande. Som på alle ekspeditioner hersker naturen, og vejret, is- og havforhold er den endelige ramme for alle Hurtigrutens aktiviteter. De rejsendes sikkerhed og uovertrufne oplevelser er til enhver tid Hurtigrutens højeste prioritet. Alle rejseplaner er vejledende og vurderes konstant efter forholdene. Planerne tilpasses på grund af begrænsninger, uventede elementer eller spændende muligheder - fx natur og dyreliv. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Udrejse 1. august 2020

Afrejsehavn Vancouver
Oversigt

Den magiske indre passage

Fra Vancouver sejler vi ad Den indre Passage mellem British Columbia og Alaska. Undervejs holder vi udkig efter hvaler, bjørne, havoddere og søløver.

I Ketchikan og Sitka nyder vi kulturelle og historiske seværdigheder og kan besøge restauranter, museer og butikker. Ved Icy Strait Point lærer vi noget om Tlingit-kulturen og kan deltage i en lang række aktiviteter.

Disenchantment Bay og gletsjere

Dernæst sejler det isforstærkede skib gennem Disenchantment Bay til den spektakulære Hubbard-gletsjer. Vi håber, at få øje på brune bjørne på denne rejse, især i Kinak Bay i den smukke Katmai National Park. Vi har mulighed for at besøge Unga Village - en uhyggelig spøgelsesby med maleriske ruiner.

Aleuterne og Nome Sweet Nome

Derefter kommer vi til øgruppen Aleuterne og Dutch Harbor, hvor tv-dokumentaren Lisfarlig Fangst (Deadliest Catch) er otaget. På øen Saint Paul ser vi nordlige pelssæler og masser af havfugle.

De sidste ekspeditionsdage tilbringes i uberørte Bering Sea Wilderness. Til slut kommer vi til byen Nome, der var endestation for to af Roald Amundsens ekspeditioner, og her slutter den spændende rejse!

Dag 1: Vancouver
West_End_Vancouver©shutterstock_201020627_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen starter

Sprudlende Vancouver har parker ved vandet, bjerglandskab med vandrestier i nærheden og masser af caféer, butikker, gallerier, museer og en række kulturelle kvarterer.

Dag 2: Til søs

På vej gennem British Columbia

Vi sejler nordpå til Alaska gennem nettet af smalle kanaler og stræder i Canadas indre Passage. Vær på udkig efter delfiner, marsvin, spækhuggere og hvaler, der ses hyppigt i de rolige indre farvande. Følg Ekspeditionsteamets fascinerende foredrag, slap af på dækket eller i en salon og hils på de medrejsende.

Dag 3: Ketchikan, Alaska

Ketchikan - Porten til Alaska

Heldag

Ketchikan er kendt som verdens laksehovedstad og som en ægte grænseby, der er omgivet af høje bjerge. Farverige huse på pæle fra guldfeber-tiden ligger langs flodbredden. Byen har en af de største samlinger af stående totempæle og har stærke bånd til tlingit-kulturen.

Dag 4: Sitka

Sitka - en by med mange historier

Halvdag

Sitka har smuk natur med snedækkede bjergtoppe, små øer, stort dyreliv og endda en vulkan inden for synsvidde. Byen var tidligere hovedstad i det russiske Alaska og har historiske gader med en russisk katedral og udsmykkede totempæle.

Dag 5: Icy Strait Point

I Tlingit-land

Heldag

Icy Strait Point giver et glimt af den oprindelige befolknings bosættelser. Husene er prydet med komplicerede udskæringer, totempæle viser historier om klanerne, og der er hyggelige cafeer, butikker og museumsudstillinger.

Dag 6: Hubbard-gletsjeren

Storslået sejlads mellem isbjerge

Halvdag

Hubbard-gletsjeren kælver sine isbjerge i Disenchantment Bay, der fik sit navn af den spanske flådeofficer Alessandro Malaspina i 1792, da han var skuffet over at opdage, at det ikke var Nordvestpassagen, han havde fundet. Man kan ikke undgå at blive tryllebundet af det smukke islandskab.

Dag 7: Til søs

Alaska-bugten

På en dag til søs kan man overvære Ekspeditionsteamets foredrag, nyde tid på dækket eller i panoramasalonen med de medrejsende, mens vi sejler til Alaskas Panhandle (den sydøstlige del af staten, der på et kort minder om et skaft på en pande).

Dag 8: Kodiak

Close to Wildlife

Heldag

I den travle by Kodiak bør man gå en tur til Fort Abercrombie State Historic Park, hvor historie kan kombineres med at kigge efter dyreliv. Stop et øjeblik ved klippekanten på Miller Point og spejd ud over havet, for muligvis at spotte hvaler.

Dag 9: Kinak Bay

På udkig efter brune bjørne

Ten thousand Smokes i Katmai National Park er et dramatisk vulkansk landskab med bjerge op til 915 meter. Her håber vi på at finde brune bjørne, der leder efter muslinger ved kysten eller holder frokostpause med bær eller fisk ved bjergstrømmens klare vand.

Dag 10: Til søs - Alaska-halvøen

Smuk dag på havet

Nyd en dag til søs, mens vi sejler østover langs Alaska-halvøens sydkyst. Ekspeditionsteamet præsenterer de kommende dages program.  

Dag 11: Unga Village
Day 8_looking toward Unga Island_Flickr_@Joseph_1200x600.jpg
Foto: Joseph/Flickr Foto

Spøgelsesby

Heldag

Unga Village er en uhyggelig spøgelsesby med maleriske villaruiner. Byen blev grundlagt af aleuterne i 1833, men sparsom minedrift og fiskeri var efterhånden ikke nok til, at befolkningen kunne leve af det, så den flyttede til den større by Sand Point i 1969. Nu er kun en samling træbygninger, herunder en kirke med tag og gulv tilbage, alt omgivet af et tæppe af den violette blomst troldurt.

Dag 12: Dutch Harbor

Verdens vildeste job

Halvdag

På vej mod Dutch Harbor ser vi den rygende vulkan Makushin, der rager 1800 meter op over havoverfladen. Den populære tv-dokumentarserie Deadliest Catch (på dansk Livsfarlig Fangst) om de lokale fiskekutterbesætninger er optaget her. Gå en tur i byen, se Museum of the Aleutians og tag et kig på den russisk-ortodokse kirke. 

Dag 13: Til søs

Foredrag og afslapning

M/S Roald Amundsen fortsætter mod nord gennem Beringstrædet fra Aleuterne til Saint Paul. Ekspeditionsteamet forbereder os til de kommende destinationer og fortsætter foredragsrækken.

Dag 14: Saint Paul

Nordens Galápagos?

Heldag

Området er et paradis for fugleelskere! Man kan ikke lade være med at blive fortryllet af øens hornede søpapegøjer med frynsede haler. Den sjældne rødbenede ride bruger klipperne som opdrætssted. På St. Paul bor cirka 400 mennesker, der alle nedstammer fra aleut-slaver, der blev tvangsflyttet til øen af russiske pelshandlere i 1780'erne. Nu blomstrer bestanden af pelssæler, så omkring halvdelen af den nordlige halvkugles pelssæler lever i farvandene omkring øen.

Dag 15: Saint Matthew Island
Day 4_St. Matthew Island_Alaska_Kevin Schafer_Alamy Stock Photo_600x1200.jpg
Foto: Kevin Schafer Foto

Øde ø

Halvdag

Når vi går i land på St. Matthews sorte sand- og grusstrande, modtages vi af øens nysgerrige beboere. De eneste pattedyr, der for tiden findes på øen, er markmus og polarræve. Øen har haft status som naturreservat siden 1909 og er hjemsted for utallige fuglearter.

Dag 16: Til søs - Beringshavet

Affslapning til søs

Nyd en afslappende sidste dag ombord! Hold udkig efter hvaler fra dækket. Ekspeditionsholdet genopfrisker oplevelser fra rejsen, og der er god tid til at snakke med de medrejsende eller bare slappe af og nyde landskabet sejle forbi!

Dag 17: Nome

Guldfeber-historie

I 1898 blev der fundet guld i Nome . ved Anvil Creek, og I løbet af et år ankom 10.000 mænd for at søge lykken. Ekspeditionsrejsen slutter i den farverige guldgraverby. Der er transport til lufthavnen og flyrejse til Vancouver og en overnatning på hotel.

Dag 18: Vancouver
Lions Gate Bridge©shutterstock_85901674_1200x600.jpg

Ekspeditionsrejsen slutter

Nyd den livlige bys seværdigheder, og forlæng eventuet opholdet med nogle af Hurtigrutens udflugtstilbud.

Ankomst 18. august 2020

Lokalitet Vancouver
Hva er inkluderert

INKLUDERET:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Nome
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Nome til Vancouver
 • Transport fra lufthavnen til hotel i Vancouver
 • Hotelovernatning og morgenmad i Vancouver efter sejladsen

KOMFORT OM BORD

 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand
 • Måltider i Fredheim Restaurant
 • À la carte-restaurant (kun for Suite-rejsende)
 • Kaffe og te om bord
 • Foruden morgenmad, frokost og middag tilbydes der en snack om morgenen og eftermiddagen.
 • Foryngende wellnessområder med separate behandlingsrum, infinity pool, udendørs træningsområde, løbebane på dækket
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Drikkepenge forventes ikke

AKTIVITETER OG FOREDRAG

 • Et stort aktivitetsprogram til fordybelse i de destinationer, vi besøger - herunder udforskning på land med Ekspeditionsteamet
 • Professionelt, engelsktalende Ekspeditionsteam - internationalt håndplukkede, højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder med dybtgående kendskab til regionen, vi sejler i
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Dybdegående videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur, der giver rejsen indhold og hjælp til at forstå forholdene på destinationerne
 • Explorer Science-program med uddannelses- og Citizen Science-aktiviteter, hvor man kan lære noget om de seværdigheder, der kan ses, mens vi udforsker
 • Introduktion til fotografering, kameraindstilling, tips og tricks, foto- og filmoptagelser fra rejsen, der deles i en "rejse-mappe"
 • Muligheder for uformelt samvær med Ekspeditionsteamet og andre rejsende - herunder en velkomstbegivenhed, daglige sammenkomster for at tale om dagens begivenheder og forberedelse til den kommende dag
 • Muligheder for at spise sammen med Ekspeditionsteamet og officererne
 • Bibliotek med fokus på destinationerne 
 • Grundig information om de havnebyer og andre destinationer, vi besøger.
 • Afslutningsarrangement

IKKE INKLUDERET:

 • Internationale flyrejser 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejseforsikring
 • Bagage-håndtering 

BEMÆRK:

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Der kræves visum til USA (ESTA) og til Canada (ETA). Læs indrejsekrav.
 • Ombordstigning og landgange i Nome foregår med RIB-både, hvilket betyder at alle ekspeditionsrejser som enten starter eller slutter i Nome ikke er velegnet for kørestolsbrugere.

Praktiske oplysninger

M/S Roald Amundsen

Med M/S Roald Amundsen vil vi sætte en ny standard for indretning og oplevelser for gæsterne om bord. Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort.

Læs mere